Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ben komple bizim elimizdedir demiyorum.Ama çektiğimiz herşeye de kaderimiz demek yanlış.Bazı şeyler bizim elimizdedir.Ayrıca duygu sömürüsüne gerek yok.
Arkadaşım, gerilime yer arıyorsun sen. Madem öyle insanlar kendi kaderlerini çizselerdi inşaat olmazdı ev olmazdı falan demişsin.(yanlış hatırlamıyorsam ) Merak etme çizerken onu da koyarlar o zaman. Sen düşün yazarken.
arkadaşlar sizi kırmak istememiştim, böyle bir intiba bıraktı isem özür dilerim evvelen. kader konusu cidden girift bir muammadır. tarih boyunca en çok tartışılan ve bi türlü içinden çıkılamamış bir muamma. fakat islam dini kaderi ikiye ayırır. 1. cüz'i irade, 2. külli irade. cüz'i irade, insanın bizatihi kendisine tanınmış olan özgürlük alanıdır. ne ki bu sınırlıdır. hani gündelik işler falan diyelim. külli irade ise, Tamamen Allah Tealaya aittir ve insanın istikbaline ait nihai kararlardır. mesela insan hangi ana-babadan dünyaya geleceğini, kaç yıl ömür süreceğini, hangi ülkede ve hangi şartlarda hayat süreceği gibi elimizde olmayan nihai kararlar Allah Tealanın çizdiği kaderle tayin olurken, sair gündelik mevzularda insana özgür olarak hareket etme serbestisi tanınmıştır.