Kaderinizi kendiniz çizseydiniz ne olurdu sizce ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
enginzz

enginzz

Üye
    Konu Sahibi
sen hayat yaşarsın o zaman

----------Eklendi @ 13:46:29 ---------- Yazıldı @ 13:45:40 ----------

aynen sonrada aklıma gelen herseyı yapardım

|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
Ben komple bizim elimizdedir demiyorum.Ama çektiğimiz herşeye de kaderimiz demek yanlış.Bazı şeyler bizim elimizdedir.Ayrıca duygu sömürüsüne gerek yok.
Arkadaşım, gerilime yer arıyorsun sen. Madem öyle insanlar kendi kaderlerini çizselerdi inşaat olmazdı ev olmazdı falan demişsin.(yanlış hatırlamıyorsam ) Merak etme çizerken onu da koyarlar o zaman. Sen düşün yazarken.
arkadaşlar sizi kırmak istememiştim, böyle bir intiba bıraktı isem özür dilerim evvelen. kader konusu cidden girift bir muammadır. tarih boyunca en çok tartışılan ve bi türlü içinden çıkılamamış bir muamma. fakat islam dini kaderi ikiye ayırır. 1. cüz'i irade, 2. külli irade. cüz'i irade, insanın bizatihi kendisine tanınmış olan özgürlük alanıdır. ne ki bu sınırlıdır. hani gündelik işler falan diyelim. külli irade ise, Tamamen Allah Tealaya aittir ve insanın istikbaline ait nihai kararlardır. mesela insan hangi ana-babadan dünyaya geleceğini, kaç yıl ömür süreceğini, hangi ülkede ve hangi şartlarda hayat süreceği gibi elimizde olmayan nihai kararlar Allah Tealanın çizdiği kaderle tayin olurken, sair gündelik mevzularda insana özgür olarak hareket etme serbestisi tanınmıştır.

'Lorelai

'Lorelai

Üye
Tamam işte ben birincisinden bahsediyorum

----------Eklendi @ 19:15:46 ---------- Yazıldı @ 19:14:29 ----------

Allah'ım doğru mu görüyorum yoksa :oha: İlk defa benimle tartışmadan direkt bana katıldı :oha: Kıyamet alameti bunlar .

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
bu konunun sonu pek hayırlı bi yere gitmiyor

enginzz

enginzz

Üye
    Konu Sahibi
işte kader abi :D

• Beğen
Tepkiler: |SEÇKiN|
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt