Kablosuz modem çekim mesafesi uzatmaaaaa

Konu Sahibi
Kablosuz modem çekim mesafesi uzatmaaaaa
arkadaşlar ben masaüstü bilgisayar kullanıyorum ve interneti arkadaşımla aynı modem üzerinden kullanıyoruz modem kablosuz ben pcye kablo ile baglanıyorum orda bi sıkıntı yok ancak telefonumdan baglanamıyorum kablosuz sadece balkonda çekiyor ve bi oda var sadece orda o da az çekiyor telefondan girmek sıkıntı oluyor oviye falan girmem gerekiyor ya da başka bişey için lazım oluyor bi arkadaşım bana modem ayarlarından bunun mümkün olduğunu söyledi bunun imkanı varmı ya da böyle cogaltıcı gibi bişey varmı sinyal yükseltmek için ? çok lazım yardımlarınızı bekliyorum

O telefondan kaynaklı yükselmez diye biliyorum ama yükseltebilirsen iyi olur

Konu Sahibi
telefondan degil modeme uzak oldugum için yan binada kat farkıda var o yuzden ama çekim mesafesi uzuyormuş bnun için aletler varmı ya da ayarları varmı

Mobilator

Emekli Yönetici
modeme iletken felan ekleme vardı internette görmüştüm.

Modemin yakınında frekans düşürmeye ya da azaltmaya sebep olabilen cihaz veya aletler olabilir, onları uzaklaştır.
Mesela: radyo, hoparlör, mıknatıs vb.

ZaZuM

Üye
bide antene alımınyon folyo koyup sinyal gücünü arttırmayı dene

Konu Sahibi
modem arkadaşımda zaten bende olsa sorun dgl ben 6. Kattayım o yan binada 4. Katta o yuzden cekmiyor modem zaten camın önunde mermerin üstünde

Mobilator

Emekli Yönetici
e tamam ne var bunda bunları arkadaşın yapsın

MrExpert

Üye
acces point al 50-60 tl arası onun daha güçlü bir anteni vardır ve bu antenlede adsl bağlanır ve acceste aldığı sinyali aynen sizin eve dağıtmış olur... Ve bu sayede menzil uzamış olur....

Özetle adsl den aldığı sinyal telefonunkinden daha yüksektir ve onu sizin e ve dağıtır ..... Ancak acces point cihazını kendi evinize koymanız gerekir..

Konu Sahibi
e tamam ne var bunda bunları arkadaşın yapsın
ben telefondan giremiyorum sıkıntı o

----------Eklendi @ 15:03:50 ---------- Yazıldı @ 15:03:07 ----------

okulda buna benzer bişey gördüm mandallı pc kablosuna tutturmuşlardı antenli bişeydi sanırım ondan bahsediyorsun iş yaparmı ?

MrExpert

Üye

eğer direk pc ye bağlı ise acces point değil dir senin bahsetdiğin şeyden bende var o pc wirlesi güçlendirir... Sadece o pc baglanır başkası bağlanamaz sinyali dağıtmaz.. Ama acces point alırsan işini görür.....

Konu Sahibi
sagol dostum ama mesela şuan odamda bakıyorum hiç bulmuyor bile camın önünde ara sıra buluyor access point olsa hiç bi sıkıntı olmaz dimi ?

MrExpert

Üye

sagol dostum ama mesela şuan odamda bakıyorum hiç bulmuyor bile camın önünde ara sıra buluyor access point olsa hiç bi sıkıntı olmaz dimi ?

sorunsuz bir şekilde kurup şifrwni koyarsan hiçbir sorun olmaz ama alıcağın access point tin mezilini iyi araştırman lazım....

Konu Sahibi
sorunsuz bir şekilde kurup şifrwni koyarsan hiçbir sorun olmaz ama alıcağın access point tin mezilini iyi araştırman lazım....
şifre zaten var şifreyi biliyorum balkonda falan girebiliyorum modem hazır ama cekmiyor işte

MrExpert

Üye

şifre zaten var şifreyi biliyorum balkonda falan girebiliyorum modem hazır ama cekmiyor işte

acces pointte adsl gibi tüm cihazlar algılaya bilir ve bağlanır acces pointe de ayrıca şifre gerekir.... Ama her modeldemi böyle onu bilmiyorum....

Konu Sahibi
ya kesin sonuc verir dimi arkadaşlar boşu boşuna almak istemiyorum

Konu Sahibi
bugün vatan bilgisayarda sordum access pointi adam bana yan bina arada 2 kat var işe yaramaz ugraşma bence dedi