Kabak Patates Çalkama

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pelın_

    Konu Sahibi
Kabak Patates Çalkama
Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
4 adet iri boy patates
1 baş sarmısak
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı
2 yemek kaşığı kekik (tercihan taze)
1 tatlı kaşığı karabiber (mümkünse taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuzçalkama için :
1 çay bardağı un
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:Kabakları ve patatesleri ayıklayıp yıkayın Patatesleri boylamasına ikiye bölün ardından kabakları da patatesleri de butunlugu bozulmadan enlemesine 2 şer mm kalınlığında dilimleyin ve tümü bir sıra kabak bir sıra patates olacak şekilde yağlanmış fırın kabına yan yana sıralayın Üzerlerine parmakla hafifce bastırarak fırın kabı içerisinde meyillenmesini sağlayın Sıraların aralarına bir baş sarmısağı dişlere ayırıp yerleştirin, üzerlerine zeytinyağı, tuz, kekik ve biberiyeleri gezdirin Karabiberi serpinYıkanmış ve ayıklanmış kuş üzümlerini aralara serpiştirin Fırın kabının üzerini örtmeden, daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verin Kabak ve Patatesler fırınlanırken, çalkama malzemelerini karıştırıp cırparak hazırlayın Yaklaşık 40 dakika sonra fırından kabı alın ve üzerine hazırlamış olduğunuz çalkama malzemesini gezdirerek dökün ve tekrar kabı fırına verin 10 -15 dakika sonra kabı fırından çıkartın, üzerini taze biberiye yaprakları ile süsleyerek, soğumadan servis yapınAfiyet olsun…
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
245
Baydırman
Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
311
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
382
Gulu Gulu
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
221
Baydırman


Üst Alt