Jurassic park'ta bir izdivaç

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
alperen1313

alperen1313

Üye
    Konu Sahibi
Jurassic park'ta bir izdivaç
JURASSİC PARK'TA BİR İZDİVAÇ​


"Siyasetin dinozorları, güya merkez-sağ’ı birleştirme ‘harekâtı’nı başlattılar."

Sevgili okuyucular, geçen hafta merhum Adnan Menderes hakkındaki yazımdan dolayı hissiyatınızı ifade eden görüşleriniz ve iltifatlarınız için çok teşekkür ederim. Sizleri çok duygulandırıp üzdüğümü biliyorum. Geliniz, bu güzel Haziran Pazarı’nda biraz da sizleri güldürecek konularda sohbet edelim.

1x1=1
Efendim, bunu bilmek için matematik allâmesi olmaya lüzum yok. ‘1’ ile ‘1’i çarparsanız ‘1’ çıkar; bunların bölümleri de aynı sonucu verir: ‘1’. Haydi biraz daha insaflı olalım da ‘1’ ile ‘1’i toplayalım; bunun da sonucu sadece ‘2’ dir, daha fazla değil.
Akşam Gazetesi, ‘3,7 ile 0,8 birleşiyor’ diye manşet atmış. Bu durumda, kısa zamanda tabanın sevdiği Süleyman Soylu’nun DP’ye kazandırdığı yüzde 3,7’lik oyun muhafaza edileceği varsayılsa bile -ki, bu çok zor olacaktır- DP ile ANAP’ın son mahallî seçimlerde aldığı oy oranı, ancak yüzde 4,5’a ulaşarak barajın, hattâ yüzde 5’in altında kalıyor.
Bu beyler, hiç sıkılmadan bir de merkez-sağ’ı birleştirdiklerini söylemiyorlar mı? ANAP’ın, DYP’nin, hele DP’nin şanlı geçmişine bakıp ağlar mısınız, yoksa gözlerinizden yaşlar gelinceye kadar kahkahalarla güler misiniz? Artık sizin bileceğiniz bir şey...

Jurassic Park’ın kıdemlileri

Efendim, geçen hafta ‘Jurassic Park’ta bir izdivaç’ yapıldı. Siyasetin dinozorları, güya merkez-sağ’ı birleştirme ‘harekâtı’nı başlattılar.
DP ile ANAP’ın düğününde kimler yoktu ki... Başrolde Jurassic Park’ın duayeni 86 yaşındaki Süleyman Demirel, büyük şef olarak arka plânda kalmayı tercih etmişti. Torunu yaşındaki Süleyman Soylu’yu DP’nin başından atmak için delegelere kulis atan Demirel aklıma gelince, eski bir politikacı olarak hâlime şükrettim. Sen sûret-i haktan görünerek kırk yıl memleketin başında kal; sonra da kalkıp milletin karşısına geç... ‘Süleyman’ şiirinde söylendiği gibi, herhalde bu hâliyle mezarlara sığmayacak...
Başrol oyuncularından, Beyefendi’nin manevî evlâdı, daimî emanetçisi 76’lık Cin Hüsamettin’i unutmak mümkün değil. Bizim Emanetçi Sultana, zaten ömrünü batık bankerlerin, sahtekâr işadamlarının yakınında, bir de beyefendisinin dizinin dibinde geçirmiş. Lâkin ne kendisi ne de ‘baba’sı, hiç bu derece düşmemiş; yüzde 3,7’lik ve 0,8’lik oylara muhtaç olmamışlardı.
Bu arada, yaşı henüz 63 olmakla beraber bir hayli içi geçmiş; yüzde 45’lik ANAP’ı 0,8’e indirmiş, mirasyedi Mesut Yılmaz’ın o malûm timsah gülüşüyle Jurassic Park’ta sahne alması, mizanseni tamamlamış.
Mesut’un yavru emanetçisi Salih Uzun’un, sünnet çocukları gibi mutlu tebessümüyle arz-ı endam eyleyişi, bu küf kokulu, masonik izdivacın ironisini oluşturuyor.
Bir de Sabih Kanadoğlu olsa tablo gerçek hüviyetine bürünecek...

Dinozorlar Kulübü’nün şansı sıfır

Efendim, dedik ya, ‘1’x‘1’ sadece ‘1’ eder; daha fazlası değil... Sizin anlayacağınız, bu ‘dinozorlar kulübü’nün şansı sıfırdır. Baştaki Anadolu çocuklarını içlerine sindiremeyen bu masonik kulüp, tertemiz insanımızı istismar ederek ellerinden oylarını kapan bu jakoben bozuntuları, artık milletin ve devletin imkânlarını kullanamayıp açıkta kalan bu güruh, biliniz ki, milletin en fazla nefret ettiği takımı oluşturuyor.
Bunların ümit bağladığı darbeler de artık tarihe karışıyor. 28 Şubat’ta bin türlü dalavereyle meşru iktidarı yıkıp yerine emanetçi Cindoruk takviyeli Mesut Yılmaz’ı getirecek bir darbe Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de artık yok...
Bu arada, AK Parti’nin kapatılması dâvası sırasında dik duramayan Abdüllâtif Şener’in de ölü doğum yaptığını hatırlatmamız lâzım.
Merkez-sağ’da belki halkın gerçekten sevdiği isimlerle bir parti kurulabilir. Ancak, AK Parti hâlâ parlak dönemini yaşamaktadır. Onun yerine kurulacak bir partinin varlık gösterebilmesi bugünden yarına mümkün görünmüyor.

***

Kısaca, dinozorlar artık paleontolojik çağdaki yerlerine dönmek
zorundadırlar.

07.Haziran.2009 09:13:04
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

DiaBLoS
Cevap
2
Görüntüleme
696
Tuba.Erva
bydexer
Cevap
1
Görüntüleme
437
greenmile
India
Cevap
0
Görüntüleme
970
India
First Lady
Cevap
3
Görüntüleme
1K
guero38


Üst Alt