Japonya İle Türkiye Arasındaki Fark

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
Japonya İle Türkiye Arasındaki Fark
Bugün Japonya'da bildiğiniz üzere 8.8 büyüklüğünde(600 atom bombası etkisinde) deprem meydana geldi.Bu akşam şöyle bir haberlere baktım da Japonları yıkan deprem falan değil,depremin ardından meydana gelen ve saatte 600 km. hızla ilerleyen dev tsunami dalgaları.Adamlar depreme karşı dayanıklı binaları yapabiliyorlar ancak koskoca adanın çevresine set çekme imkanları olmuyor maalesef.Şöyle bir düşündüm de biz Türkiye'de 4-5 şiddetindeki ufak bir depremde bile "aha ev yıkılıyor mu lan" diye içimizden geçirirken adamlarda meydana gelen marmara depreminden 60 kat daha şiddetli bir depremde bile binalar deprem yüzünden yıkılmıyor,evlerine girip oturuyorlar.Bizse yapılan kazı çalışması sonrası duvarı çöken koskoca binayı vinçle sabitlemeye çalışıyoruz.Sonrada biz çıkıp yok şöyle büyük ülkeyiz,çok iyiyiz,moderniz,çok güzeliz tarzı cümleler kurup anca kendi egolarımızı tatmin ediyor,gelişmişlikten söz ediyoruz.Bizim ülkemizde yapılan binaların çoğunda şu çimentodan nasıl çalarım,şu demirin ikinci kalitesini kullansam ne olur mantığı beklenen 7,6'lık İstanbul depreminde binlerce insanımızın kara toprağa gideceği senaryolarını ne üzücü ki daha şimdiden konuşmamıza sebep oluyor.Birde yeni birşey çıkarmışlar Marmara denizinde İstanbul depremi sonrası tsunami meydana gelir mi?Şahsen böyle bir depremin ardından Türkiye'de tsunamiyi sağ olarak görebilme ihtimalini şans sayarım.Bu japonyadaki deprem herkese ders olmalı sadece deprem yönünden değil ama gelişmişlik,insan hayatının değeri ve vs.gibi tüm konularda koca bir ders olmalı bizlere ülke olarak neredeyiz birkez daha düşünmeliyiz süslü cümlelerle kendimizi kandırmanın manası yok.

• Beğen
Tepkiler: .eRCaN., Reşwan, jejep ve 3 diğerleri

ism@il 54

ism@il 54

Üye
Aynen de öyle !!

.BlueTR

.BlueTR

Üye
Ya şimdi çok kötü oldum aklıma İstanbuldaki akrabalarım ve Maxide İstanbulda yaşayanlar geldi :ağlarım::ağlarım:

greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
bu olayı sadece İstanbul'la sınırlandırmakta yanlış.Türkiye'nin genelinde durum bu şekilde,bizim kötü olaylardan ders çıkarma gibi alışkanlığımız yok millet olarak fazlaca kaderciyiz.Toplumun çoğu ne gelirse Allah'tandır diyor geçiyor alınan önlem ya yok yada tamamen göstermelik.Biraz araştırırsanız gelişmemiş ülkelerde ufacık depremler bile binlerce can alırken Japonya'da 8.8 lik bir depremde evler deprem yüzünden yıkılmıyor,bana göre bir ülkenin gelişip gelişmediği insan hayatına verilen önemle eşdeğer seviyededir.

.BlueTR

.BlueTR

Üye
Yani ya en iyisi Türkiye'Nin yanından bile geçmesin zaten 1999 depreminde ölümden dönmüşüm bendeprem ortasında uyan annemin taşıma çantası gibi şeyi vardı beşiğe benziyodu işte ondan çık üstüne duvar yıkılcakken beni babaannem kurtarmış yani canımı babaanneme borçluyum...

greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
geçmesin diye birşey söz konusu değil işte hiç kimse kendisine olsun istemez ancak nasıl güneş doğuyor,yağmur yağıyorsa bu depremler de doğanın kanunu bizim ülkemizde fay hattı üzerinde yani er yada geç bu deprem başımıza gelecek inşallahla maşallahla maalesef kurtulamıyoruz bu durumdan,bizi kurtaracak tek şey önlem almak,deprem standartlarına uygun yapılar inşa etmek,çarpık yapılaşmayı durdurmak.Biz bugün bu yaşananlardan ders alma zahmetinde bulunmassak yarın başımıza gelecek bir afette yapacak hiçbir şeyimiz olmayacak.

--------------- Ekleme ---------------

Yani ya en iyisi Türkiye'Nin yanından bile geçmesin zaten 1999 depreminde ölümden dönmüşüm bendeprem ortasında uyan annemin taşıma çantası gibi şeyi vardı beşiğe benziyodu işte ondan çık üstüne duvar yıkılcakken beni babaannem kurtarmış yani canımı babaanneme borçluyum...

bak sen kurtulmuşsun benim yengem ve oğlu senin kadar şanslı değillerdi,45 gün enkaz altında kaldılar o depremde

.BlueTR

.BlueTR

Üye
geçmesin diye birşey söz konusu değil işte hiç kimse kendisine olsun istemez ancak nasıl güneş doğuyor,yağmur yağıyorsa bu depremler de doğanın kanunu bizim ülkemizde fay hattı üzerinde yani er yada geç bu deprem başımıza gelecek inşallahla maşallahla maalesef kurtulamıyoruz bu durumdan,bizi kurtaracak tek şey önlem almak,deprem standartlarına uygun yapılar inşa etmek,çarpık yapılaşmayı durdurmak.Biz bugün bu yaşananlardan ders alma zahmetinde bulunmassak yarın başımıza gelecek bir afette yapacak hiçbir şeyimiz olmayacak.
Ben zaten bu akşam beklicem haberlerde bu gece Türkiyeye gelmesi bekleniyomu(İstanbula felan).Eğer salantı olursa hemen deprem çantasını alcam annemi babamı kardeşimi vs. bağıra bağıra uyandırcam hemen köpeğimide alıp dosdoğru bizim bahçeye(bahçe zaten ne duvar var artık nede bişey bu karın üstünde uyuruz artık yorganlarla felan.)İnşallah deprem gelmez ama.

bak sen kurtulmuşsun benim yengem ve oğlu senin kadar şanslı değillerdi,45 gün enkaz altında kaldılar o depremde

Ya üzüldüm bak.Bende son anda şans eseri kurtulmuşum.Bide 45 gün o enkazın altında kalmak çekilmez.

greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
Ben zaten bu akşam beklicem haberlerde bu gece Türkiyeye gelmesi bekleniyomu(İstanbula felan).Eğer salantı olursa hemen deprem çantasını alcam annemi babamı kardeşimi vs. bağıra bağıra uyandırcam hemen köpeğimide alıp dosdoğru bizim bahçeye(bahçe zaten ne duvar var artık nede bişey bu karın üstünde uyuruz artık yorganlarla felan.)İnşallah deprem gelmez ama.

Ya üzüldüm bak.Bende son anda şans eseri kurtulmuşum.Bide 45 gün o enkazın altında kalmak çekilmez.

abicim bu deprem soğuk hava dalgası değil ki balkanlardan çıkıp ertesi gün istanbul'a kar bıraksın.:)

Marmara bölgesi fay hattı üzerinde belki bugün olmassa yarın o fay hattı mutlaka kırılacak ve deprem meydana gelecek,japonya daki deprem bu yüzden bizim ülkemize etki etmez;)

.BlueTR

.BlueTR

Üye
abicim bu deprem soğuk hava dalgası değil ki balkanlardan çıkıp ertesi gün istanbul'a kar bıraksın.:)
Ben o anlamda demedim Tekirdağ da yerler dize kadar kar ondan demim :)

Marmara bölgesi fay hattı üzerinde belki bugün olmassa yarın o fay hattı mutlaka kırılacak ve deprem meydana gelecek,japonya daki deprem bu yüzden bizim ülkemize etki etmez;)
Ya mutlaka belki çok saçma bulduğum 2012 olayı doğru çıkıcak ama yinede Allah'ın işine karışılmaz.En iyisini o bilir.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
"insan hayatının değeri"
sırf bu cümle için ilerde Türkiye'den gidecem.Bu olaya en güzel örneği şöyle verebilirim.Türkiye de ki maden ocaklarıyla Ruslardaki bi ocak aynı mı .Burda bi madenciyi asgari ücretle çalıstırırken Rusya da dünyanın parasıyla calıstııyorlar.Üstelik daha güvenli.

greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
Ben o anlamda demedim Tekirdağ da yerler dize kadar kar ondan demim :)

onun için her an hazırlık olmak gerekiyor bu doğanın kanunu deprem olacak mı sorusunu sormaktan çok deprem olduğunda can kayıplarını önleyici önlemler almamız gerek zaten bu yüzden açtım bu konuyu hep yaptığımız yanlışta bu

Ya mutlaka belki çok saçma bulduğum 2012 olayı doğru çıkıcak ama yinede Allah'ın işine karışılmaz.En iyisini o bilir.
2012 falan hikaye takma bunlara kafanı:)

"insan hayatının değeri"
sırf bu cümle için ilerde Türkiye'den gidecem.Bu olaya en güzel örneği şöyle verebilirim.Türkiye de ki maden ocaklarıyla Ruslardaki bi ocak aynı mı .Burda bi madenciyi asgari ücretle çalıstırırken Rusya da dünyanın parasıyla calıstııyorlar.Üstelik daha güvenli.

çok haklısın...insan hayatının değeri bizde parayla ifade edilmeye devam ettiği sürece biz yerimizde saymaya devam ederiz.

.BlueTR

.BlueTR

Üye
Neyse aslında o kadarda tırsmadım bu japonya depreminden halbuki 2000 de kıyamet kopcak diye duyunca daha çok korkmuştum sanırım 3 buçuk 4 yaşlarındaydım o zaman.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
2012 falan hikaye takma bunlara kafanı:)

çok haklısın...insan hayatının değeri bizde parayla ifade edilmeye devam ettiği sürece biz yerimizde saymaya devam ederiz.
Bi madenci hakkında cok düsünürüm .Bir madencinin yoruldugu kadar kimse yorulmaz.Ama aldıgı para anca kendisini ve ailesini zor idare edecek cinsdendir.Bizim madende calısan biri vardı.Bi gün dayanamadı Rusya ya gitti ve geldiğinde de dediği şeylerden biri insan hayatı orada daha değerli diyordu.Türkiye bazı konularda önde olsada insana verilen değer cok az.
Türkiye'deki bence en önemli sorun eğitim.Hele ki bi meslek lisesindeki eğitim kadar sacma bi eğitim yoktur.Hergün hocalar gelir bi konunun yüzeyine girer orada kalır.Ondan sonra ailemiz niye calısmıyorsun der.Ama bilmediğim konunn neyine calısayım ki.Öğretim zaten içler acısı.O yasa gelmiş adama bile tokat vurmak öğrenciyi hayattan soğutmaktır resmen.İste bence bu Türkiye deki hocaların konusmaktan aciz oldugunu gösterir ve bizim eğitimimiz ve öğretimimiz sadece sınıfta oturmaktan ibaret.herkesin bildiği birşeydir Japonya da ki Hiroşima ve Nagazaki kentlerindeki bazi yerleri hic onarmazlar.Öğrencileri buraya geziye getirirler ve oranın tarihini anlatırlar öğretmenleri.İşte bunu bize Amerikalılar yaptı der ve öğrenciler de calısma isteği doğar.

.BlueTR

.BlueTR

Üye
Of yhaa bide 19 Mart şeyi çıktı biz en iyisi vedalaşalım :( herkes bunu konuşuyo nette.

arslansem

arslansem

Üye
Hangi konuda diğer ülkelerle yarışabildik ki bu konuda yarışalım,iyi olalım..

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
agzına saglık mert kardesım katılıyorum

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Bizim ülkemizde yapılan binaların çoğunda şu çimentodan nasıl çalarım,şu demirin ikinci kalitesini kullansam ne olur mantığı, devam eder.. Herkez bir birinden çalıp çırpma peşinde çıkarlar, menfaet ler. bir yere varacağı yok gibi..

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Radyasyonu,

Onlar nükleer felaketler sayesinde toptan alıyorlar,
Biz cep telefonları sayesinde perakende...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...