‘İzmir depreme bu yıl hazır olsun’ uyarısı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
‘İzmir depreme bu yıl hazır olsun’ uyarısı

Türkiye
hakkında
daha
önce araştırmalar yapan Tom Parsons: “İzmir’de 7.2 şiddetinde
bir
deprem kuvvetle muhtemel” dedi.

Deprem denilince Kandilli
ile
birlikte akıllara gelen ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu’nda (USGS) görevli araştırmacı Tom Parsons ve Washington Üniversitesi’nde görevli sismolog Profesör John Vidale Türkiye’yi tehdit eden deprem riskini Vatan’a anlattı. İstanbul’da yaşanacak bir depremin çok büyük felakete neden olacağını açıklayan Parsons “İstanbul’da 7 ve üstü şiddetinde bir deprem yaşanma olasılığı
yüzde
40 ile 60’tır. Olası kayıp
için
birşey diyemem,
bina
yapısı ve toprak durumu
önemli
. Zaiyatın 1999’daki İzmit depreminden çok daha kötü olmasından endişe ediyorum. Türk insanı depremin en çok ‘farkında’ olan topluluk. Hayatımda böyle bir ulus görmedim. Bu özellik, deprem anında çok işe yarayacak” dedi.

ABD’deki San Andreas fay hattı ile Kuzey Anadolu fay hattının benzerliğinin
her
iki
ülke
bilim adamları için çok faydalı olduğunu dile getiren Parsons “California’nın tarihi bir kaydı yok
ama
Türkiye’nin binlerce
yıllık
kayıtları var. Marmara Denizi’nde meydana gelen 1509 ve 1766 depremleri bunların benzerlerinin her iki bölgede de yeniden yaşanacağını gösteriyor. Geçmişten ders almalıyız” yorumunu yaptı.

“7.2 bekleyin”
İzmir’in de risk altında olduğunu dile getiren Parsons “İzmir, Ege’nin hareketli bir bölgesinde
yer
alıyor. En
son
5 Aralık’ta 4.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Ne zaman olacağını bilemem ama 7.2 büyüklüğünde bir deprem yaşanması kuvvetle muhtemel” dedi. USGS’de görev alan ve Washington Üniversitesi’nde profesör olan John Vidale, İzmir ve çevresine
dikkat
edilmesi gerektiğini açıkladı. Vidale “Her depremden sonra, başka depremlerin tetiklenebileceği bilinir. Bu yıl İzmir bölgesi diğer bölgelere oranla şiddetli bir depreme daha fazla hazırlıklı olmalıdır.
Her
depremden sonra bölgede risk yükselir” dedi. Vidale de yaşanan her deprem sonrasında Kandilli ile USGS verileri arasında fark olduğunu belirterek “Amerikalılar tüm dünyada meydana gelen depremleri daha sofistike sistemlerle inceliyor. Ve büyük ihtimalle bu yüzden onların ölçümü en iyisi” dedi.

mynet

• Beğen
Tepkiler: yasarr35

fullwar

fullwar

Üye
Adamlar bizi bizden çok düşünüyor ve bizi bizden iyi tanıyorlar. Bizimkiler adam olmaz hiç bir önlem alınmaz (zaten hiç alınmadı) deprem oluncada herkes ölür. Ülkeyi yönetenlerde mutlu mesut yaşarlar.

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
bıseyı olduktan sonra çözüm üretmek marifet oldu bızde bıraz evet
ama ıstanbulda olası depreme karsı bırcok ev bosaltılıyor yıkılıyor
azcıkta vatandaslar sorun cıkarıyor
mılletın canı hıc degerlı deıl galıba

greenmile

greenmile

Üye
boşaltmak kolaydı ya zaten adam nereye gidecek yeni bi yere taşınmaya maddi durumu yetmiyorsa?

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
boşaltmak kolaydı ya zaten adam nereye gidecek yeni bi yere taşınmaya maddi durumu yetmiyorsa?
tabıkı kolay deıl ama herkese aylar öncesınden haber verıldı yazılı olarak bırden dısarıya atılmadılar cıkın dıye

yoksa tabıkı zor bır durum
ama candan önemlı deıl,bır deprem olunca göruyoruz şaka gıbı gelıyor ama ınsan en canını kaybedınce farkına varıyor bıseylerın..

greenmile

greenmile

Üye
sosyal devletin gereği olarak sakıncalı binalarda oturanlara ücretsiz ev verilmeli.Para yoksa yoktur,asgari ücretle çalışan bir adam bugün karnını doyuramazken yeni bir eve taşınmasını beklemek biraz mantık üstü olur.

• Beğen
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
evet vanda mıllet çadırda yatarken
koca ıstanbulda ınsanları yenı bır eve tasımak daha mantıklı oldu :)

serinaga

serinaga

Üye
İZMİR'de bu şiddette deprem olursa way diğer yerlerin hallerine ?

• Beğen
greenmile

greenmile

Üye
türkiye sadece istanbuldan ibaret mi?Yada birinci deprem bölgesi sadece istanbul mu?Ben kurduğum hiçbir cümlemde istanbul diye ayırmadım.Vanda çadır bile bulamayan bir ülke görünümü çizdik,sözde toplanan deprem vergilerini duyan,bilen yok.Yoksa asfalt mı yapmışlar o paralarla?

Not:Konuda İzmir konusu yani baktım acaba İstanbul için mi diye ama yok değil.Bugün deprem haritasına bakıldığında çoğu yer zaten 1.derece deprem bölgesi

Çık evini yıkacağız demek kolay.Ne yapacak adam kıt kanaat geçinirken?Nereye çıkacak yada nerede yaşayacak?Bunun içinde fikir ver madem

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
erayın cevabına karsılık böyle bır cumle kurdum farkındaysan murat

bıseyı olduktan sonra çözüm üretmek marifet oldu bızde bıraz evet
ama ıstanbulda olası depreme karsı bırcok ev bosaltılıyor yıkılıyor
azcıkta vatandaslar sorun cıkarıyor
mılletın canı hıc degerlı deıl galıba

yoksa sana cümlende ıstanbul ayırdın dedıgım yada baska bısey yok .eraya cevap verdım orda
sende dahil olunca buraya geldi olay..ben fıkrımı söyledım sadece bukadar tepkı göstermene de gerek yoktu ben cık demıyorum mıllete sonucta habere yorum yaptım. saol aldım cevabımı :)
türkiye sadece istanbuldan ibaret mi?Yada birinci deprem bölgesi sadece istanbul mu?Ben kurduğum hiçbir cümlemde istanbul diye ayırmadım.Vanda çadır bile bulamayan bir ülke görünümü çizdik,sözde toplanan deprem vergilerini duyan,bilen yok.Yoksa asfalt mı yapmışlar o paralarla?

Not:Konuda İzmir konusu yani baktım acaba İstanbul için mi diye ama yok değil.Bugün deprem haritasına bakıldığında çoğu yer zaten 1.derece deprem bölgesi

Çık evini yıkacağız demek kolay.Ne yapacak adam kıt kanaat geçinirken?Nereye çıkacak yada nerede yaşayacak?Bunun içinde fikir ver madem

greenmile

greenmile

Üye
benim kimseye tepki gösterdiğim yok Tuba.

Bugün İzmirde önümüzdeki zamanlarda deprem olacağını bilmek için kahin olmaya ya da böyle bir konuyu okumaya gerek yok,aynı şey tüm 1.derece deprem bölgeleri için geçerli.Aktif faylar elbet bir yerde kırılacak.

Demek istediğim şey evleri yıkmakla deprem riskinden tamamen kurtulma şansın yok.Örnek veriyorum İstanbul'da tüm riskli binaları yıkma şansında yok zaten ancak yıkıyorsanda o insanları deprem riskinden kurtardıklarını düşünüp kaderleriyle başbaşa bırakmamaları.Sonuçta ülke ekonomisi ortada.Herkesin yeni bir eve çıkma şansına sahip olduklarını düşünmüyorum

spy ghost

spy ghost

Üye
bizim milletimiz çok direnişçi ve ileriyi düşünmüyor bizim burda yıkım oldu bi yığın polis geldi sağolsunlar sonuç;devlet kazandı

• Beğen
fullwar

fullwar

Üye
Geçen aylarda bir program izlemiştim "deprem konusunda ne yapılmalıydı ve bu güne kadar ne yapıldı?" gibisinden. Adamlar güzel bir araştırma yapmış ve sonucu söylüyorum; "hiç birşey" yapılmamış. Yapılanlar basının ve tabiki hedef kitleleri olan "me" leyen arkadaşların gözünü boyamak. Bir iki ev boşaltılır, basında bir iki bakan çıkar açıklama yapar biter. istanbul dahil Türkiye'de hiç bir kent depreme % 10 bile hazır değil. Gördük Van'da işte; birde Kızılay başkanı çıkmış biz bilmem kaç bin çadır stoğuyla dünyada birinciyiz diye. Bu lafa arka tarafımla güldüm. Açın interneti araştırın dünyada adamların stokları milyonlar. FEMA'nın elindeki çadır stoğu Türkiye nüfusunun 1/5'i -1/6'sı. Çünkü adamlar 300 milyonluk ülkede 10 - 15 milyon stok yapınca yeterli oluyor. Bizde o kadarada gerek yoktu 1-2 milyon yeterdi Van için. Yani tüm Van nüfusuna (1.2 milyon nüfusu) bile yeterdi. Devletimiz hiç bir konuda birşey yapmadığı gibi deprem konusundada vasıfsız davranıyor. Unutmadan hatırlarsanız Gölcük depreminden sonra deprem konteynırları konmuştu, bunları göreniniz var mı?

spy ghost

spy ghost

Üye
İlgileneniz varmı bilmiyorum ama Erayın dediği gibi onlar boş ben görüyorum bağcılar tarafında var ama onların hepsi soyuldu :) bizim milletimiz bu

yasarr35

Üye
İzmir'de bu büyüklükte bir deprem olursa maddi hasarda büyük olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...