Japonlar Bu Alete Tükürecek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Japonlar Bu Alete Tükürecek
<span style="font-size:12pt;line-height:100%">Japon Nipro Corporation şirketi, tükürük analizi yoluyla kişinin stres düzeyini anında ölçebilen bir sonda cihazı geliştirdi. </span>

Nipro Corporation ve Toyama Üniversitesi&#39;nden Masaki Yamaguçi adlı bir Japon profesörün ortak ürünü olan ve "Cocoro Meter" adı verilen cihazın 190 gram ağrılığında olduğu ve bir ekranı bulunduğu belirtildi.
Cihazın, tükürükte bulunan amilaz (veya amilolitik enzimi) miktarına bağlı olarak stres düzeyini ölçtüğü ve kaygı düzeyinin düzenli olarak kontrol edilmesine olanak verdiği belirtildi.
Deneğin ağzına bir çeşit çubuk sokularak alınan tükürük örneğinin bu cihaza konulmasıyla bir dakika içinde analizin yapıldığı kaydedildi.
Nipro şirketinden yapılan açıklamada, tükürükteki amilaz seviyesinin, kişinin içinde bulunduğu stres düzeyine bağlı olduğu belirtildi.
Cocoro Japonca&#39;da "kalp" veya "ruh" anlamına geliyor.

<span style="color:#666666">kaynak: habersağlık</span>

DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
way be

ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
interesting and terrible

ilginç ve iğrenç ya

cllgr

cllgr

Üye
japonlar uçmuş artık,ne bulacaklarını şaşırıyorlar.ama konu sağlık olduğu için alkışlıyorum...

Salihyet

Salihyet

Üye
ben böyle aletin içine tükürüyiim

slayer

Üye
bende istiyom bundan...
&#036; = ??

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Boş kalan insan napar tabiki buluş yapar..

a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(salihyet &#064; Dec 20 2005, 10&#58;25 PM) [post=232167]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
ben böyle aletin içine tükürüyiim
[/b][/quote]

vee stress durumun anında ekranda

FrontmaN

FrontmaN

Üye
YApsa yapsa japonlar veya caponlar yapar zaten

yitik savaşçı

Üye
Stres bizi bağlamaz...

tofy

Üye
çok güzel bir gelişme bence keşke birçok sağlıkla ilgili şeyin ölçümü böyle kolay olsa

D3N1Z

D3N1Z

Üye
adamlar saçmalamaya başladılar bu yıl ya ne yapacakalrını bılmıyor lar ama güzel adamlar helal olsun en azından onlar yabacak bir şeyler buluyorlar

hidayet

hidayet

Üye
olsun birşeyler üretmek boş durmaktan daha iyidir öyle değilmi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt