Haydar
Emekli Yönetici
.İzmir Boyoz’ u Nasıl Yapılır
4 çay bardağı un
2 çay bardağı su
Yarım yemek kaşığı sirke
Yarım yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
2 çay bardağı sıvıyağ
2 tane patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Boyoz yapmaya başlarken önce hamurumuzu hazırlıyoruz. Unu karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine sıvıyağ, sirke, limon suyu, tuz ve suyu ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Ayrı bir tarafta iç harcını hazırlamaya başlıyoruz. Patateslerimizi haşlıyoruz ve soğuduktan sonra rendeliyoruz. Rendelenmiş patatesi kaşar peyniri ve beyaz peynir ile karıştırarak harcı hazırlıyoruz. Hamurumuzdan bezeler koparıyoruz ve top şekli veriyoruz. Sonra avucumuzda yassılaştırarak ortasına iç harçtan koyuyoruz ve dörtkenarından birleştiriyoruz. Şekil verdiğimiz boyozları yağlanmış tepsiye dizerek 200 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkararak sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
2 çay bardağı su
Yarım yemek kaşığı sirke
Yarım yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
2 çay bardağı sıvıyağ
2 tane patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Boyoz yapmaya başlarken önce hamurumuzu hazırlıyoruz. Unu karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine sıvıyağ, sirke, limon suyu, tuz ve suyu ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Ayrı bir tarafta iç harcını hazırlamaya başlıyoruz. Patateslerimizi haşlıyoruz ve soğuduktan sonra rendeliyoruz. Rendelenmiş patatesi kaşar peyniri ve beyaz peynir ile karıştırarak harcı hazırlıyoruz. Hamurumuzdan bezeler koparıyoruz ve top şekli veriyoruz. Sonra avucumuzda yassılaştırarak ortasına iç harçtan koyuyoruz ve dörtkenarından birleştiriyoruz. Şekil verdiğimiz boyozları yağlanmış tepsiye dizerek 200 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkararak sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.