Cezzbedici3
Üye
Stanley Kubrick'in adı yeter Ata'cım. Yorumundan sonra neler kaçırmış olabileceğimi düşünüp bir buhran hissettimA Clockwork Orange!!!
(Otomatik Portakal)
1971 yapımı bir efsane!!!
Puan verilmesinin pek de mümkün olmadığı...
Stanley Kubrick'in başyapıtı.
Sebepsiz şiddet uygulayan kahramanımız ve lideri olduğu gurup tecavüz ve şiddet dolu çeşitli suçlara karışmaktadır.
Bir gün kahramanımız yakalanır ve hapse girer. Toplumun onu hak ettiğini gördüğü yere. Sonrasında suçluları topluma geri kazandırma programına gönüllü ve şans eseri katılır.
Toplum ve suçlu, suçun sebepleri ve sonuçları hakkında derin derin düşünmenizi sağlayacak, ağzınız açık izlediğiniz ve filmin bitmesinden sonra bir üre daha kapatamadığınız bir filim olmuş...
Namını tam anlamıyla hak ediyor! İzleyin izlettirin.
Listeye aldım.Daha önce çok kez izleme noktasına gelip araya bir şeylerin girmesiyle unutmuş olduğum ve bu yorumundan önce aynı şekilde 4-5 arkadaşımın da izlememi şiddetle tavsiye ettiği dediğin gibi bir efsanedir.. Hazır konu tazelenmişken bu sefer kaçırmayacağımBand Of Brothers
(Kardeşler Takımı)
10/9.99
Bir efsane daha...
125 Milyon $ harcanması, Steven Spielberg ve Tom Hanks gibi ustaların elinin değmesi aslında belgesel niteliği taşıyan bu 10 bölümlük diziyi efsane kılmış.
Dizide Easy Company adlı paraşütçü bölüğünün 2. Dünya Savaşı sırasında yaşadıkları, Normandiya Çıkartması öncesi, sırası ve Almanların düşmesine kadar sonrası hakkında bir seyir şöleni.
Dizide gördüğümüz karakterlerin gerçek hayatta yaşayan kişiler olması, dahası bu gerçek kişilerin (savaş gazisi dedelerin yani) her bölüm öncesi yaşadıklarını kimi zaman göz yaşları içinde anlatması, orada olduğunuz hissini size sonuna kadar yaşatıyor.
Kesinlikle bir rambo filmi değil. Kahramanlık destanı da değil. Elbette bir parça propagandası var yine Amerika'nın ancak her filmde olandan çok çok daha az olması dizinin inandırıcılığı konusunda oldukça büyük bir önem arz ediyor.
Bana IMDB'de 9.6'dan daha fazla puan almış bir yapım gösterebilir misiniz?
Boşuna değil...
Savaş filmlerinden hoşlanıyorsanız, tarih seviyorsanız, gerçekleri görmek istiyorsanız bu diziyi indirin ve soluksuz olarak izleyin.

İzzleyince döneceğim buraya (;
- - - Eklendi - - -
Hala izlemedin değil mi

- - - Eklendi - - -
Snow White and the Huntsman [Pamuk Prenses ve Avcı]
(2012)
(2012)
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
| Snow White and the Huntsman Film Ekibi | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Yönetmen Rupert Sanders Müzik James Newton Howard |
| ||||||||||||||||||||||||||||||||
| Snow White and the Huntsman Detaylar |
| Gösterim Tarihi : 01 Haziran 2012 Ülke : Amerika Tür : Aksiyon, Macera, Dram Süre : 127 dakika |
Konu
Film, kendisini öldürtmek isteyen üvey annesi cadı-kraliçeden (Charlize Theron) kaçan güzeller güzeli pamuk prensesin (Kristen Stewart) onu öldürmek için ormanda peşine düşen avcıyla (Chris Hemsworth) karşılaşmasını ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Bu masalda avcı, kraliçe hem ihanet ediyor hem de Pamuk Prenses'e savaş sanatının sırlarını öğretiyor...
10
----
4
Ayrıca film hiç benim bildiğim pamuk prenses ve yedi cüceler hikayelerine benzemiyorlar farklı bir şeyler yapalım deyip orjinal hikayeyi linç etmişler.. Bir diğer saçmalık filmin orjinal adı Snow White yani Karbeyazı ve Avcı iken bizim Türkler sırf konusu itibarı ile Pamuk Prenses ve Avcı olarak çeviri yapmışlar fakat konunun pamuk prensesle yakından uzaktan alakası yok filmde prenses var ama pmuk prenses diye bir tabirin esamesi bile okunmuyor.. Ayrıca film karbeyazı ve avcı iken konu ağırlıklı olarak Charlize Theron üzerinde dönüyor... Cadı ve Karbeyazı olsa daha doğrumu olurdu acaba?Film izlettiriyor ama ben daha farklı bir şey umuyordum.. Kristen ile Chris yanyana o kadar uyumsuz o kadar alakasız duruyorlar ki aynı filmde olmaları büyük hata olmuş.. Ve kristen sanki hala Alacakaranlık filminde oynuyormuşçasına davranışlar sergiliyor.. Bi an Alacakaranlık izlediğim hissine kapıldım.. Bi insan bu kadar banel ve ruh gibi oynayamaz kardeşim kızın figurandan farkı yok.. İzleyin ama sadece Charlize'in o muhteşem sesi mimikleri ve ihtişamı için izleyin.. O olmasa filmin hiçbir albenisin olmayacakmış.. Filmi götüren Charlize olmuş.. Onun hatırı olmasa verdiğim puanın yanından bile geçemez bu film..