İtibar Puanı Sistemi Getirilsin,Rep'leri de Moderatörler Versin!

Sponsorlu Bağlantılar

Katılıyor musunuz

• Evet

Kullanılan: 6 60.0%
  • Hayır

Kullanılan: 4 40.0%

• Kullanılan toplam oy
    10
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Archonn

Archonn

Üye
    Konu Sahibi
İtibar Puanı Sistemi Getirilsin,Rep'leri de Moderatörler Versin!
Bu mesaj kasınca rütbe atlama olayından bir çoğu rahatsız olmuyor mu? Beğeniyle olsun dedik bu hiyerarşi düzeni,karşılıklı beğenirleşirler dediler. Haklılar.

"Aslında rütbe çok da önemli değil,bu forumda tuğgenerallerden daha yardımsever teğmenler,er ve erbaşlar var." kanısının doğruluğu hakkında hepimiz hemfikiriz.Ama niye hâla bunun gibi konular açılıp nun gibi görüntü karelerinde iş pratiğe dökülüyor?

2,3 milyonluk forumuz biz modlar tüm mesajları tek tek irdeleyemezler diyorsanız mod alalım yahu,karın tokluğuna çalışıyorlar nasıl olsa ehehe :D Zaten kandırmayalım birbirimizi 75.000'i aktifmiş kayıtlı üyelerin .:D

Karma sistemi bir çok forumda uygulanıyor; frmtr, r10 vs. + Vb yazılımın kullanıldığı çoğu sitede var zira insanlar 195$'ı veriyorlar buna en işe yaramaz özelliğini dahi kullanacaklar,haklarıdır yani.

Hem moderatörler forum üyeleri arasında saygın kişilikler, moderatörlerin üyelerin paylaşımlarını değerlendirmesi ve emeğinin karşılığını vermesi üyeyi de memnun edecek ve onu paylaşmaya itecektir. Ayrıca paylaştığı konuya kimsenin mesaj yazmamasıyla emeğine gereken değerin verilmediğini düşünen forum kullanıcısına da forumdan soğumaması adına faydası dokunacaktır bu düzenin.

Malum adminlerim forumu yenileme eksiklikleri giderme çabası içerisindesiniz.Bu fikrim de aklınızın bir köşesinde kalırsa ben de çok memnun kalırım,ama öncelikle kamuoyunu bir yoklayalım diyerek anket açtım.

Forumda bulunmaktan çok memnunum ben. İşe yarar bir fikir sunmak istedim. Katılır ya da katılmazsınız sizin bileceğiniz iş zaten siz daha iyisini bilirsiniz:) Ayrıca kararınızın yanı sıra yorumlarınızı da paylaşmanızda fayda var.

İyi forumlar..

• Beğen
Tepkiler: Ozan

Ozan

Ozan

Admin
Öneri için tesekkurler, komu oyunu bir yoklayalım bakalım görüş ve düşünceleri görelim ... :)

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Önerim yok ama bencede mesajla rütbe sistemi yanlış. Ama örneğin 100 mesaj yazan direk yüzbaşı olmasın. Sorumlu biri onun mesajlarının gerekli olup olmadığına baksın. Yada buna benzer birşey olabilir.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
aslinda şikayet sistemi bunun icin de kullanilabilir bir uye rutbe icin gereksiz mesaj kasiyorsa şikayet edildiginde takibi daha kolay olur. Yoksa 75.000 aktif uyenin rutbesi icin mesaj takibi neredeyse imkansiz.

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
böyle iyi :zzz:

• Beğen
Tepkiler: ahmetc503
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
iyi böyle aslında rütbe öemli değil demişsin ama sen biraz önemsiyosun bence mesaj kasanı pek görmüyorum son zamanlarda olursa da şikayet ederiz mesajları silinir ceza alır haa çokta umrumda değil ben kendime bakarım yararlı paylaşımlar yapabiliyor muyum insanlara yardım edebiliyor muyum diye

cardanadam

cardanadam

Üye
bakın benim üyelik tarihim ve rütbem benden sonra üye olanlar mesaj kasmaktan beni geçti benim rütbeyle falan işim olmaz ben normal bir şekilde kullanıyorum bilmediğim bir şey varsa öğreniyorum bildiğim bir şey varsa paylaşıyorum sırf mesaj kasma namına mesaj yazmıyorum

asigsasi

asigsasi

Üye
yeni sitem yeni sorunlar getirecektir rütbe her ne kadar önemli değil desekte bazı yeni üyeler gereksiz mesaj yazıp rütbesini yükseltmeyi bi marifet sanıyor fakat bilmiyorlarki paylaşım yapanın daha değerli olduğunu kısaca şu an sistem güzel gereksiz mesaj yazan konu kasan kişileri şikayet edelim yani iş biraz da bizlere düşüyor birde mobil site çıksaydı

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Mesaj kasma mantığını hala anlamış değilim, anlayamıyorum da.

Amaç saygınlık kazanmak mı? Tanınmak mı?

Eğer amaç buysa, forumda yararlı şeyler yapıp, güzel sohbetlerle iyi arkadaşlar edinerek saygınlık kazanmak daha doğru değil mi?

Anlayamıyorum mesaj kasan kişiler insanların rütbeye göre mi saygı gösterdiğini düşünüyor?

Eğer böyle bir düşünceleri varsa günlük hayatlarında, konuştukları kişiler onların üzerindeki kıyafetlere mi saygı gösteriyor yoksa kişiliğine mi?

Orgeneral olup gösteriş yapacağıma, binbaşı olup sevilen biri olmayı yeğlerim.

Konuya cevap olarak;

Bence işe moderatörleri karıştırmak yerine, sadece paylaşım bölümlerine özel ayrı bir puanlama sistemi getirilip, üyelerin yapılan paylaşımlara puan vererek rütbe kazanılması olabilir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Dede
__xXx__

__xXx__

Üye
bu sistem için çok fazla mod a ihtiyaç var gibie geldi

asigsasi

asigsasi

Üye
burda mesaj kasan kişiler konuyu değerlendirmez yada bi paylaşımı indirdikten sonra hoşuna gitmediyse gelip tekrar konuya puan vermez tabi bence

__xXx__

__xXx__

Üye
ozan abi ise daha fazla mod alsın maaş +ssk + beleş net o zaman uygulamaya geçilir

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Rep sistemi çok saçma ve gereksiz benim düşüncem bu ne idüğü belirsiz on binlerle ifade edilecek abuk sabuk puanlamalardan oluşan kavramsız bir sistem..
Facebook stili beğeni sistemi var zaten.. Hem burada 2000 mesaj ilede kaliteli moderatörlerimiz var... Maxicepin en güzel yanı bu Mod ların hiçbiri boş insanlar değil.. Rastgele seçilmemiş.. Başka yerlerde sadece paylaşılan konulara göre mod alımı yapılıyor ama burda kişilerin karakterleri olması gerektiği gibi daha ön planda tutularak yönetime alınıyor..
Mevcut düzen olabilecek en istikrarlı ve stabil düzendir..

• Beğen
Tepkiler: Dede ve asigsasi
asigsasi

asigsasi

Üye
Rep sistemi çok saçma ve gereksiz benim düşüncem bu ne idüğü belirsiz on binlerle ifade edilecek abuk sabuk puanlamalardan oluşan kavramsız bir sistem..
Facebook stili beğeni sistemi var zaten.. Hem burada 2000 mesaj ilede kaliteli moderatörlerimiz var... Maxicepin en güzel yanı bu Mod ların hiçbiri boş insanlar değil.. Rastgele seçilmemiş.. Başka yerlerde sadece paylaşılan konulara göre mod alımı yapılıyor ama burda kişilerin karakterleri olması gerektiği gibi daha ön planda tutularak yönetime alınıyor..
Mevcut düzen olabilecek en istikrarlı ve stabil düzendir..

aynen katiliyorum :oke:

Lord Of The Red

Lord Of The Red

Üye
ortaogretım ve lıselıler ıcın ıyı olur bu tur seyler ıtıbarlarını burdan bu sekılde artırırlar :) burda alacakları rutbelerı askerde kullanırlar faydasını gorurler :) bakalım daha neler gorup okuyacaz.

- - - Eklendi - - -

" Bu mesaj kasınca rütbe atlama olayından bir çoğu rahatsız olmuyor mu? " ne dusunceler var bleh bleh.adamın mesaj kasıp rutbe atlamasını kendıne dert eden tıpler de mı varmıs?bu nasıl bır anlayıs?vay beee.

Archonn

Archonn

Üye
    Konu Sahibi
Hımm forumun genel kanısı olmaz yönünde, değişecek gibi de görünmüyor. :o

Niyetim rütbe bir yana ciddi anlamda mobil teknoloji odaklı daha işe yarar paylaşımların ortaya çıkmasını sağlamak adına bir fikir ortaya koymak. Esasında rütbelendirme sistemi beni rahatsız etseydi ben de düzene uyar post kasmaya çok önceden başlardım ama benim daha çok gözüme batan, misal veriyorum dakika başı haber sitelerinden yazıları kopyalayıp buraya atan ve RSS botunun yaptığı işi tek başına yapabilen (!) arkadaş, zaten bilindik bir şeyi tekrar tekrar gözümüze sokan forumdaş ya da her konunun altına emeğe saygı gibi içi boş ifadeler yazan kişilerdi. Ben bu eylemleri post kasmaya,dolayısıyla bu kişilerin rütbe merakına bağladım. Farklı sebebi olabilir tabi.

Daha önce maxicep'e göre daha az kapsamlı forumlarda takıldım ve bu sistemin işe yaradığına tanık oldum. Ama sanıyorum burası gibi genele açık forumlarda o havayı yakalamak mümkün değil.
Burası cep telefonları temalı en geniş Türkçe forum ama son zamanlarda donanımhaber,sdn gibi daha özlü içeriğe sahip yerlerin gerisinde kaldı bence.

Yorumların hepsini okudum,ağır tepki veren bir kaç muhalif arkadaşıma yanıt verme lüzumu görmüyorum. Diğer arkadaşların fikirlerine ise saygı duyuyorum.Muhakkak kendileri daha iyi biliyorlardır.

Konu kapatılabilir artık.

İyi forumlar.

CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
Bu konunun bi kaç kişinin yorumuyla aktifliğe geçirilip veya konunun kilitlenmesi yoluna gidilmesi yanlış bence sizin de dediğiniz gibi 2 milyonun üstünde üye ve bir çok aktif kullanıcı var konu açık kalmalı ki hekes fikirlerini söyleyebilsin böylelikle makul ve mantıklı olan fikir uygulanabilsin.

Benim bu konudaki düşünceme gelirsek aktifliği artırmak açısından birşeyler yapılabilir.Bence güzel fikir tabi bu konuda daha çok yönetici arkadaşların fikirlerini almak gerekir :)

Ayrıca mesaj,konu,beğeni,online süre istatistikleri de aktifliği artırır diye düşünüyorum ama kaliteyi artırır mı o konu biraz tartışılır sanırım ...

Revengeful

Emekli Yönetici
Farketmez, "evet" işaretledim.

KayraBey

KayraBey

Üye
Bende evet dedim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...