İşyeri Stresi Kalbe Zarar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
İşyeri Stresi Kalbe Zarar
İşyerindeki memnuniyetsizlik kalbe vuruyor!..

İşinden memnun olmayan kişilerin kalp ve dolaşım hastalıklarına yakalanma ve depresyona girme riskinin iki kat arttığı belirtildi.
<div align="center"></div>
Bilim adamı Johannes Siegrist, Almanya&#39;nın Mainz kentinde yapılan Uluslararası Davranış Tıbbi Kongresi&#39;nde, &#39;&#39;İşlerinde çok yorulan ve ödüllendirilmeyen kişilerde, stres hormonlarının ve kan basıncının belirgin ölçüde arttığını ispatlayabildik&#39;&#39; diye konuştu.

En çok erkekler etkileniyor
Stresi artıran en önemli faktörler arasında, yapılan işler karşılığında üstlerden &#39;&#39;teşekkür&#39;&#39; ve &#39;&#39;ödül&#39;&#39; alınmaması, yükselme şansının ve iş güvencesinin olmaması bulunuyor. Çalışanların yüzde 10 ile 30&#39;unun bu tür bir &#39;&#39;ödüllendirme krizinden&#39;&#39; etkilendiğini kaydeden Siegrist, iş stresinin daha çok erkeklerde hastalıklara yol açtığını belirtti. Avrupa çapında binlerce kişi üzerinde yapılan araştırmanın sonucunda, son 5-10 yıldır stres kaynaklı hastalıklara yakalanma ya da bu hastalıklardan ölme riskinin iki misli arttığı ortaya çıktı.

23 Şubat 2006 - 10:43 10

hidayet

hidayet

Üye
strese arada bir bende giriyorum ama kendime hakimde olabiliyorum fazla stres zarar

S1FR3K1R1C1

Üye
<div class='quotetop'>(hidayet &#064; Feb 23 2006, 11&#58;09 AM) [post=284446]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
strese arada bir bende giriyorum ama kendime hakimde olabiliyorum fazla stres zarar
[/b][/quote]Hidayet KArdeş ßen kendime Hakim Olamıyorum Çok Çabuk Sinirleniyorum yaf İstemiyerekde Olsa ßaşkalarının Kalbini Kırıyorum..

hidayet

hidayet

Üye
iyi senden çabuk kurtuluruz

S1FR3K1R1C1

Üye
<div class='quotetop'>(hidayet &#064; Feb 23 2006, 12&#58;11 PM) [post=284463]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
iyi senden çabuk kurtuluruz
[/b][/quote]

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
bence içindekini dışarı çıkarabileceğin yere gitmek lazım
maça filan
son ses bağırmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...