işte yeni atom işlemcili tabletler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mrt-06

mrt-06

Üye
    Konu Sahibi
işte yeni atom işlemcili tabletler
Intel'in Windows 8 işletim sistemli tabletlerde kullanılacak işlemcilerinin detayları belli olmaya başladı. Bu işlemcinin adı Atom Z2760, ancak daha iyi bilinen ismiyle: Clover Trail.


Intel'in açıklamasına göre, özellikle Windows 8 ile çalışması için tasarlanmış olan yeni işlemci, çift çekirdekli olacak. İşlemci, Windows 8 tabletlerin üç hafta boyunca standby'da beklemesini sağlayacak kadar enerji tassarufu yapabilecek. Ayrıca sabit diskteki HD videoları on saat boyunca oynatabilecek. Çip ayrıca güvenlik ihtiyaçlarına da cevap verecek ve Secure Boot ve Platform Trus-Technology (PTT) özelliklerine sahip olacak.

Windows 8'de kullanılacak Clover Trail işlemcileri 8,5 mm kalınlığında olacak. Böylece tabletleri çok ince tasarlamak mümkün olacak. HP, Dell, Asus, Acer, Lenovo, ZTE ve diğer tablet üreticileri, Ekim'de piyasaya sürecekleri tabletler için işlemcileri teslim almaya başladılar.


kendi araştırmalarım sonucu intel clover trail atom Z2760 1.86ghz hıza sahip ve çift çekirdekli yabancı sitelerdeki test
videolarından izlenimlerim sonucu performans olarak gayet
başarılı. 1080p videoları 10 saat boyunca izlenebilmeside iyi bir özellik. cep telefonlarında da bu işlemci kullanılmaya başladı bile (nokia 920) windows tabletler internet mağzalarında satışa çıktı 1200tl den başlayan fiyatlarla:
,
,
, ,
(verdiğim linlerde atomun yanında amd c50-c60 serisi ve intel i5 işlemcili tabletlerde var)
 


Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Lumia 920'de Arm tabanlı Snapdragon S4 kullanılıyor ? Nerden çıkardınız Clover Trail'i ?
 
ugur1000

ugur1000

Üye
bu konuyu bana kapak yapmak içinmi açtın :D :D hadi atomlar gelsin bakalım 10 yıl sonra atoomlu win 8 tablet alırız çünkü tahminimce gaalaxy not 10.1 miydi ondanda pahalı olacak :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt