Ben ne diyorum sen ne diyorsun yahu? Ben mesajımda kağıt üstündeki Türklükten bahsetmiyorum; hani şu özdeğerimiz var ya, işte o! Benim de bir Türk olarak zoruma gidiyor tıpkı vatansever bir Kürt gibi, Ermeni gibi ...
Burada hazmedemediğiniz nedir? Ben yukarda size bir komutanın araştırması sonucu söylediklerini yazdım. PKK'yı Türklerin kalkındırdığını değil. Çok mu zorunuza gitti PKK'da Türk olması, eğer zoruna gittiyse genelleme yapmayacaksın; hepsini bir tutmayacaksın. Bu kadar basit, ne bu hiddet bu celal?
Siz düşmanınızı tanımıyorsunuz ki, PKK'ya hapisten direktif gönderen Apo'nun Ermeni kökenli olduğunu biliyor musunuz? Ve yine yardımcılarının Ermeni olduğunu biliyor musunuz? Ermeni'lerin doğu Kürt'leri ile aralarının Kurtuluş Savaşı'na destek verdikleri için açık olduğunu biliyor musunuz? Ve bu sebepten ötürü 1915 olaylarında Türk'ten çok Kürt öldürdüklerini, hatta 1915 olaylarının toplu Kürt ve onları bu davada yanlız bırakmayan Türk ölümlerinden dolayı başladığını biliyor musunuz?
Siz 1915'te ölenleri sahiplenmesini biliyorsanız, PKK'yı Kürt'lere mâl etmemeyi de bileceksiniz.
Türk milleti her zaman övünç dolu Tarihini bilmiştir; biraz övünç kaynakları dışında ki tarihimizi de bilmemiz gerek. Her milletin geçmişinde talihsiz olaylar vardır. Bizimde 1915'te başımıza geldi, öldük öldürdük ama bu soykırım değil! Bizi öldüreceklerde biz elimizi kolumuzu bağlayıp oturmayacaktık tabii ki de insan detaylarını bilmeyince bu konular buraya kadar geliyor, daha çok gelecek gibi de görüküyor.
Bu dünyada Kitaplar piyasaya sürülmüyor, kulaktan dolma bilgi ile biz Türkler bir arpa boyu yol katedemeyiz siyasi düşünce yolunda.