İstanbul Trafiğinde Belediye yetki istiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SelmanTE

SelmanTE

Üye
    Konu Sahibi
İstanbul Trafiğinde Belediye yetki istiyor.
Belediye, trafik yetkisi istiyor

Şehir trafiğinin yönetim ve denetimini isteyen Büyükşehir Belediyesi, bu konudaki altyapı çalışmalarını İstanbul'da trafik, okulların açıldığı ilk gün alınan tedbirler sayesinde felç olmadı. Başkan Topbaş, tedbirlerin başarısının verdiği güvenle, İstanbul'da trafiğin yönetim ve denetiminin belediyeye devredilmesini istiyor.

İstanbul'da okulların açıldığı ilk gün trafikte aldıkları tedbirleri başarılı bulan Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Şehrin trafik yönetimi ile denetimini istiyoruz. Bu talebimize Başbakan'ımız olumlu bakıyor. İstanbul trafik denetimine altyapı olarak hazırız, sıra yetki verilmesinde." diye konuştu.
Trafik denetiminin belediyeye verilmesi uygulamasında ilk adım, geçen yıl yapılan ve İçişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Bayındırlık ve İskân bakanları, İstanbul Valisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve İstanbul Emniyet Müdürü'nün katıldığı ulaşım zirvesinde atılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Başbakan Erdoğan'la yaptığı görüşmelerde trafik sorununun aşılması için polise verilen denetim yetkisinin Büyükşehir'e devredilmesini istedi.
Trafiğin tüm altyapı çalışmalarını yapan Büyükşehir Belediyesi, trafiğin denetimini de istiyor. Bu konuda çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, hükümetin bu konuda yapacağı hukuki düzenlemeyi bekliyor. Büyükşehir Belediyesi trafik denetimi ile ilgili trafik ihlallerini anında tespit eden kameralardan web sitesine ve cep telefonlarından yapılacak elektronik ulaşım yönlendirme sistemine kadar birçok çalışma yaptı. Ayrıca belediye Kırmızı Işık İhlal ve Plaka Tespit Sistemi ile de trafikte kırmızı ihlallerini anında tespit ediyor. İstanbul'un trafik denetimini almaya istekli olan belediye bu konudaki en önemli sorun olan personel ihtiyacını mevcut zabıta ekipleriyle karşılayacak.
Mevcut zabıta sayısının trafik denetimi için yeterli olmadığını; ancak belirli bir zaman diliminde bu ekiplere kadro ekleyeceklerini anlatan Topbaş, "Kanun çıkartılarak yetkinin bize verilmesini bekliyoruz. Trafik bize verilecekmiş gibi çalışmalarımızı yapıyoruz." dedi.
Büyükşehir Belediyesi, Londra Belediyesi ile yaptığı işbirliği çerçevesinde trafikle ilgili çalışmalarına devam ediyor. Bu konuda Trafik Kontrol Merkezi'nde 3 yıl önce 10 olan kamera sayısı 115'e çıkarıldı. Belediye, bu sayıyı 500'e kadar çıkarmayı hedefliyor. Başkan Topbaş, İstanbul'da kent içi trafiğin yerelleşmesi için ısrarlı. "Trafikte fizikî imkânlar ne kadar geliştirilirse geliştirilsin denetim ve yönetimin bir elde olması gerekiyor." diyen Topbaş, belediyenin İstanbul'un trafiğini yönetmeye hazır olduğunu söyledi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt