İstanbul Park'ta unutulmaz yarış

Sponsorlu Bağlantılar

Onur Saka

Onur Saka

Üye
    Konu Sahibi
İstanbul Park'ta unutulmaz yarış



Formula 1'de sezonun 7. yarışı olan İstanbul Grand Prix'si Vodafone McLaren Mercedes takımından Hamilton'un 1.'liği ile sonuçlandı.

Hamilton'ın takım arkadaşı Button 2., Red Bull pilotu Mark Webber ise 3. sırada yarışı tamamladı.
VETTEL'İN HATASI PAHALIYA PATLADI
43. turda Red Bull'un Alman Pilotu Vettel takım 1. sırada bulunan takım arkadaşı Webber'i geçmek isterken kaza yaptı. Kaza sonucu Vettel yarış dışı kalırken, Webber de pistin dışına çıktı. Bu kazadan yararlanan Hamilon ve Button ilk 2 sırayı kaptı. Webber ise 3. sırada yarışa devam etti.
İSTİKLAL MARŞIMIZI AJDA PEKKAN OKUDU
Daha önce çeşitli spor organizasyonlarında Sertap Erener, Hakan Aysev gibi sanatçıların seslendirdiği ve son alarak Hadise'nin geçen hafta ABD'deki Çek Cumhuriyeti ile oynadığımız hazırlık maçı öncesinde okuduğu İstiklal Marşı, bu kez Ajda Pekkan tarafından Formula 1'in koşulduğu İstanbul Park'ta okundu.
Türkiye Grand Prix'i start almadan önce bu önemli görevi yerine getiren Ajda Pekkan, İstiklal Marşı'nı halkın yıllardır alışmış olduğu tarzda seslendirirken, yılların tecrübesini de yansıtmış oldu. Son 2 gün boyunca stüdyoya kapandığı öğrenilen ve yıllardır sahne almasına rağmen İstiklal Marşı için özel olarak çalışan Pekkan, bu önemli görevi yerine getirmek için titizce hazırlanırken, deneyimlİ sanatçı marştan sonra İstanbul Park'ı dolduran yarışseverlerin büyük alkışını aldı.
Yayıncı Kuruluş TRT'nin yarış spikeri Okay Karacan ise marşın okunmasının hemen ardından canlı yayında yaptığı yorumda; "Mükemmel bir ses , mükemmel performans. Şimdiye kadar İstanbul Park'taki en iyi yorumdu" dedi.
KUPAYI BAKAN ŞİMŞEK VERDİ
Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde birinci olan Vodafone McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton'a kupasını, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek verdi.
İstanbul Park Pisti'nde 58 tur üzerinden düzenlenen yarış sonrasında yapılan kupa töreninde Bakan Şimşek, Hamilton'a kupasını verirken, ikinci olan Vodafone McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Jenson Button'a Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, üçüncü olan Red Bull Racing'in Avustralyalı pilotu Mark Webber'e ise Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu kupalarını takdim etti.
Kupa töreninden sonra pilotlar büyük bir sevinç yaşarken, şampanyalar patlatıp podyuma çıkmalarını kutladılar.
DÜNYANIN EN UZUN BOYLU ADAMI İSTANBUL PARK'TA
Dünyanın en uzun boylu adamı Sultan Kösen (2.47) de İstanbul Park Pisti'ndeydi.
Yarışlar başlamadan önce İstanbul Park'a gelen Sultan Kösen, Red Bull Racing takımının motor evine girdi. Kösen'in padok alanından geçişi sırasında özellikle yabancı basın mensupları büyük ilgi gösterip, dünyanın en uzun adamının fotoğrafını çekmek için birbirleriyle adeta yarıştı.
Sultan Kösen, daha sonra Red Bull ekibiyle birlikte basın mensuplarına poz verdi.
PADOK ALANI HAREKETLİYDİ
Formula 1 Türkiye Grand Prix'si öncesinde İstanbul Park'ın padok alanı da oldukça hareketliydi.
Basın mensupları pilotların motor evlere girişlerini çekmek için padok alanında konuşlanırken, padok alanına giriş hakkı bulunan davetliler de motor evlerin önünde fotoğraflar çektirip çeşitli aktivitelere katıldı.
Ana tribünün arkasındaki alışveriş alanında da takımların resmi ürünlerinin satışı yapılırken, düzenlenen çeşitli aktivitelerle yarışı bekleyen seyircilerin iyi vakit geçirmeleri sağlandı.
 

Benzer Konular



Üst Alt