Bu sezona damgasını vuran Kanada Grand Prixi

Sponsorlu Bağlantılar

blackmagic_502

Üye
    Konu Sahibi
Bu sezona damgasını vuran Kanada Grand Prixi
Formula 1'de yoğun yağış nedeniyle yaklaşık 2 saat ara verilen ve 4 saat 4 dakika 39 saniye süren Kanada Grand Prix'sini, McLaren'in İngiliz pilotu Jenson Button kazandı.


Yaşanan olayların ardından ''unutmazlar'' arasına girmeyi hak eden sezonun 7. yarışı, 4.361 kilometre uzunluğundaki Gilles Villeneuve Pisti'nde, 70 tur üzerinden toplam 305.270 kilometre sürdü.

Yarışa, yoğun yağış damgasını vurdu. Yaşadığı aksiliklere rağmen bitiş çizgisini 4:04:39.537'lik derece ile gören McLaren'in İngiliz pilotu Jenson Button, şampiyon oldu.

''Pole position''ı alan Formula 1'in son şampiyonu Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel 2. oldu, Avustralyalı takım arkadaşı Mark Webber 3. sırayı elde etti.

-AKSİLİK ÜSTÜNE AKSİLİK-

Kanada Grand Prix'sine, aksilikler damgasını vurdu. Yağmurlu hava, daha ilk dakikalardan zor bir yarış olacağının sinyallerini verirken, 8. turda kaygan zemin nedeniyle McLaren pilotlarından Lewis Hamilton, takım arkadaşı Jenson Button'ın kendisine çarpması sonucu aracının sol tarafıyla duvara çarptı ve yarış dışı kaldı. Button, ceza alarak son sıraya geriledi.

25. tura gelindiğinde şiddetini artıran yağmur nedeniyle kırmızı bayraklarla durdurulan yarışa yaklaşık 2 saat ara verildi. Yağmurun kesilmesiyle gerekli kontrollerin yapılmasının ardından yarışa tekrar start verildi.

37. turda Fernando Alonso ve Jenson Button'ın araçları birbiriyle temas etti ve Alonso'nun aracı, yarış dışı kaldı. Jenson Button ise bir süre patlak lastikle yarıştı. Daha sonra lastiği değiştirilen Button, zaman kaybetse de yarışa devam etti.

-ADRENALİN SEVİYESİ BİR AN BİLE DÜŞMEDİ-

57. turda Lotus Renualt'nun Alman pilotu Nick Hiedfeld, önündeki araca temas edince kontrolünü kaybetti. Pistten çıkan Heidfeld, kazayı ucuz atlattı.

Adrenalin seviyesinin bir an bile düşmediği yarışta, 59. turda yaşanan tehlikeli anlar herkesin yüreğini ağzına getirdi. Heidfield'in aracından kopan parçaları yoldan kaldırmaya çalışan görevli dengesini kaybedip düşünce birden araçların ortasında kaldı. Hemen toparlanan görevli, kendisini pistin dışına zor attı.

Son 10 tura girildiğinde Schumaher, Webber ve Button çekişmesi, unutulmaz anlar yaşattı. Schumaher ile Webber, 2 kez birbirlerini önüne geçerken hamlede bulunan Button, Schumaher'i çekişmenin dışına itmeyi başardı.

Son 2 turda yaşanan Wettel, Webber ve Button çekişmesi izlenmeye değerdi. Takım arkadaşı Hamilton'a çarparak ceza alan ve son sıraya kadar gerileyen, lastiği patlayan, 6 kez pit stop yapan Button, tüm bunlara rağmen son tura lider girdi.

Button, 4 saat 4 dakika ve 39 saniye süren yarışı 4:04:39.537'lik derecesiyle ilk sırada tamamladı ve kariyerinin 10., sezonun ise ilk galibiyetini elde etti.
 
  • Beğen
Tepkiler: hall.28


by şarlo

by şarlo

Üye
Olaylı geçen monaco gp sine benzer ama daha uzun süren gp olmuş...
 

blackmagic_502

Üye
    Konu Sahibi
evet yarış bittiğinde, bi sonraki gün başlamıştı :d:
 


Üst Alt