İşletim Sistemlerinde Son Durum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
    Konu Sahibi
İşletim Sistemlerinde Son Durum
Android uçadursun, Nokia'nın Symbian'ı neredeyse yere çakılmak üzere... İşte son durum...

Android pazar payının çoğunluğuna sahip; iOS ise bildiğiniz gibi...

Akıllı telefon
piyasasında birçok işletim sistemi var ve bu işletim sistemlerinin arasında da büyük bir rekabet bulunuyor. Bu rekabetten galip çıkan ise 2011'in ilk çeyreğinde Android oldu.

Pazar araştırma şirketi Gartner, 2011'in ilk çeyreğinde satılan akıllı telefonlara yönelik yaptığı araştırmada, bu süreç içerisinde 100 milyondan fazla akıllı telefonun satıldığını belirtti. Araştırma sonucunda Android işletim sistemli akıllı telefonların 36,2 milyon satarak pazarın %36'sını kapladığı, Nokia'nın Symbian işletim sistemli telefonlarının da 27,6 milyon satarak pazarın %27,4'ünü kapladığı ortaya çıktı. Apple'ın iOS işletim sistemli iPhone'ları 3. sırayı alarak pazarın %16,8'ini, RIM'in Blackberry'si ise 4. sırayı alarak pazarın %12,9'unu temsil etti.

Geçen yıla oranla kimin yükselik kimin düştüğünü ve tablonun tamamını haberimizin ikinci sayfasında bulacaksınız...

Gartner'ın araştırmasında ortaya çıkan rakamlar böyle...

Microsoft ise tüm bu işletim sistemlerinin arkasında kaldı. Zira Gartner şirketinin yapmış olduğu araştırmaya göre Windows Phone 7'li akıllı telefonlar 2011'in ilk çeyreğinde sadece 3,6 milyon satıp pazar payında %3,6'lık bir dilime sahip oldu.

Bu çıkan sonuçları geçen yılın ilk çeyreğiyle karşılaştıran Gartner, Android'in çok büyük bir çıkış yakaladığını, Symbian'ın ise hafife alınamayacak bir düşüş yaşadığını gördü. iOS ise satışları ikiye katlamış durumda. Ancak Android'in akıl almaz yükselişi, bu artışın pazar payına çok küçük bir artış sağlamasına neden oluyor.

Windows Phone 7'nin 2010'un ilk çeyreğinde 2011'in ilk çeyreğinden neredeyse iki kat fazla pazar payı bulunuyordu.

Nokia ile Microsoft'un imzaladığı anlaşmadan doğan ortaklık sonucunda Nokia'nın Windows Phone 7'nin kaderini iyileştirip, Microsoft'un pazar payını daha yükseklere çıkarıp çıkaramayacağı ise ileride göreceğimiz bir durum.

Alıntı

Kaynak:Chip.com.tr

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3

Utku

Utku

Üye
yere mi çakılmak üzere:kop:

mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
    Konu Sahibi
evet banada biraz saçma geldi bu kadar probleme soruna insanların şikayet edip android e ios a geçmesine rağmen pazar payı hala fena denemicek kadar iyi en azından ios tan üstün

DeaDLoST™

DeaDLoST™

Üye
evet banada biraz saçma geldi bu kadar probleme soruna insanların şikayet edip android e ios a geçmesine rağmen pazar payı hala fena denemicek kadar iyi en azından ios tan üstün
iOs tan üstünmü ha güldürme beni unutmaki symbian yüklü dünya kadar telefon var ama iOs tek telde:)

mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
    Konu Sahibi
DeaDLoST™;3464623' Alıntı:
iOs tan üstünmü ha güldürme beni unutmaki symbian yüklü dünya kadar telefon var ama iOs tek telde:)
olabilir buda nokia ve symbianın büyüklüğünü gösterir :oke:

• Beğen
Tepkiler: ThE_kOnT
mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
    Konu Sahibi
evet büyüklük son birkaç yılın tutkusu olmak değil yıllar boyu akım olmaktır ;)

• Beğen
Tepkiler: ozggurr ve ThE_kOnT

Silinen Üye 627977

Kapalı Hesap
Android uçadursun, Nokia'nın Symbian'ı neredeyse yere çakılmak üzere... İşte son durum...

Android pazar payının çoğunluğuna sahip; iOS ise bildiğiniz gibi...

Akıllı telefon
piyasasında birçok işletim sistemi var ve bu işletim sistemlerinin arasında da büyük bir rekabet bulunuyor. Bu rekabetten galip çıkan ise 2011'in ilk çeyreğinde Android oldu.

Pazar araştırma şirketi Gartner, 2011'in ilk çeyreğinde satılan akıllı telefonlara yönelik yaptığı araştırmada, bu süreç içerisinde 100 milyondan fazla akıllı telefonun satıldığını belirtti. Araştırma sonucunda Android işletim sistemli akıllı telefonların 36,2 milyon satarak pazarın %36'sını kapladığı, Nokia'nın Symbian işletim sistemli telefonlarının da 27,6 milyon satarak pazarın %27,4'ünü kapladığı ortaya çıktı. Apple'ın iOS işletim sistemli iPhone'ları 3. sırayı alarak pazarın %16,8'ini, RIM'in Blackberry'si ise 4. sırayı alarak pazarın %12,9'unu temsil etti.

Geçen yıla oranla kimin yükselik kimin düştüğünü ve tablonun tamamını haberimizin ikinci sayfasında bulacaksınız...

Gartner'ın araştırmasında ortaya çıkan rakamlar böyle...

Microsoft ise tüm bu işletim sistemlerinin arkasında kaldı. Zira Gartner şirketinin yapmış olduğu araştırmaya göre Windows Phone 7'li akıllı telefonlar 2011'in ilk çeyreğinde sadece 3,6 milyon satıp pazar payında %3,6'lık bir dilime sahip oldu.

Bu çıkan sonuçları geçen yılın ilk çeyreğiyle karşılaştıran Gartner, Android'in çok büyük bir çıkış yakaladığını, Symbian'ın ise hafife alınamayacak bir düşüş yaşadığını gördü. iOS ise satışları ikiye katlamış durumda. Ancak Android'in akıl almaz yükselişi, bu artışın pazar payına çok küçük bir artış sağlamasına neden oluyor.

Windows Phone 7'nin 2010'un ilk çeyreğinde 2011'in ilk çeyreğinden neredeyse iki kat fazla pazar payı bulunuyordu.

Nokia ile Microsoft'un imzaladığı anlaşmadan doğan ortaklık sonucunda Nokia'nın Windows Phone 7'nin kaderini iyileştirip, Microsoft'un pazar payını daha yükseklere çıkarıp çıkaramayacağı ise ileride göreceğimiz bir durum.

Alıntı

Kaynak:Chip.com.tr

:oke::oke::hmmm:hmmm

DeaDLoST™

DeaDLoST™

Üye
evet büyüklük son birkaç yılın tutkusu olmak değil yıllar boyu akım olmaktır ;)
Bu nokia hep aynısını yaptı zaten hiç bi zaman bütün özellikleri koydugu bi telefon olmadı ya bi sonra cıkan telefona calıstı hep öncekileri hemen sildi hiç bi zaman önceki müşterilirini düşünmedi. sizce tek telefonla 16 lık bi pay yeterince acıklayıcı değilmi

• Beğen
Tepkiler: eacikalin
_ardaa

_ardaa

Üye
daha bitmedi mi en büyük kim tartışmalarınız, herkes kullandığı cihazdan memnunsa bitmiştir, ben n8 kullanıyorum gayet memnunum telefonumdan yani ios pazar payının hepsine sahipmiş yok android trilyon satmış banane yani bana ne zararı var yada karı var?

mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
    Konu Sahibi
DeaDLoST™;3464677' Alıntı:
Bu nokia hep aynısını yaptı zaten hiç bi zaman bütün özellikleri koydugu bi telefon olmadı ya bi sonra cıkan telefona calıstı hep öncekileri hemen sildi hiç bi zaman önceki müşterilirini düşünmedi.
evet nokia nın yetersizliklerini olduğunu bizde biliyoruz

DeaDLoST™

DeaDLoST™

Üye
daha bitmedi mi en büyük kim tartışmalarınız, herkes kullandığı cihazdan memnunsa bitmiştir, ben n8 kullanıyorum gayet memnunum telefonumdan yani ios pazar payının hepsine sahipmiş yok android trilyon satmış banane yani bana ne zararı var yada karı var?
bnmde n8im var iphoneumda var ama ztn 16lık pay tek telefonla yakalamıssa bu telefon kmse bna nokiayı savunmasın:)

mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
    Konu Sahibi
DeaDLoST™;3464689' Alıntı:
bnmde n8im var iphoneumda var ama ztn 16lık pay tek telefonla yakalamıssa bu telefon kmse bna nokiayı savunmasın:)
nokia nın savunulcak yanları var savunulmıcak yanları var

Esendağlı

Esendağlı

Üye
DeaDLoST™;3464677' Alıntı:
Bu nokia hep aynısını yaptı zaten hiç bi zaman bütün özellikleri koydugu bi telefon olmadı ya bi sonra cıkan telefona calıstı hep öncekileri hemen sildi hiç bi zaman önceki müşterilirini düşünmedi. sizce tek telefonla 16 lık bi pay yeterince acıklayıcı değilmi
Hangi marka bir cihaza tüm özelliklerin hepsini koyduki,samsung galaxy s e flash bile koymadı,Apple ise iphone ye birçok şey koymadı.acaba nokia n8 e ne koymadı sizce.ha birde apple bir telefonla bir kesime hitap etti ama nokia onlarca kitleye hitap etti,hala daha ediyorda, bu inanın böyle sürer gider.

ultrayer6

ultrayer6

Üye
galaxy s 'e flash koymadı mı? Gayet de var flash.
O zaman flash üzerinden örnek vereyim (flash konusunu ben açmadım sen açtın)
Nokia, N8 'e ne koymadı demişsin...
Flash koydu mu??

Starsley

10.1 var.. ;) Zaten arkadaş kamera flaşından bahsediyor.

erkara_64

kardeşim herkes konu açıyor birşeyler paylaşalım diye mutlaka dönüp dolaşıp kıyaslamalara giriliyor...herkes elindeki cihazdan memnunsa olay bitmiştir...ben n8 den son derece memnunum tabiki eksikleri var kimse yok demiyor...kendi şahsi düşüncem anna ve belle den sonra eğer istediğim düzenlemeler sorunsuz bir şekilde gelmez ise bende android alıp kullanabilirim veya bada veya ios hangisi bana hitap edecekse ve maddi durumla da alakalı..yani burda s...dik yarıştırmadan ziyade insanlar hangi cihazdan verim alıyorum die onu düşünsünler..yok bilmem nokia şu kadar satmış android bu kadar satmış hani benim komisyonum:) burda birbirimizin kalbini kırmak çok anlamsız ve yersiz..bizler burda tartışa duralım adamlar milyar dolarları götürüyorlar hani bize getirisi? öncelikle kullandığımız cihazların bir telefon olduğunu bilelim...teknolojinin asla önüne gecemezsiniz...bakınız adamlar katlanabilir ekranlı cihazı geliştirmişler 5 sene sonra bunları göreceksiniz diorlar...emin olun şimdi 2 bin tl verdiğimiz iphoneleri bile gözümüz görmez artık:) bırakın eliniz de ki cihazların kıymetini bilin ...günlük haberler yazılıp çizilip insanların iştahlarıyla oynuyorlar...adamlar 16 mp lik cihaz üretiyor ama flash koymuyor acaba neden?sadece insanların gözünü boyamak..para kolay kazanılmıyor ama çok bilinçsiz harcamalar yapan toplum halini aldık maalesef..ben yine diyorum tarayıcı düzelmediği takdirde androidli cihaz alabilirim ama diğer yönlerden bu cihazın eksiği yok..çünkü gerçekten günlük ihtiyacım olan program sayısı 10 u gecmez ve buda n8 i hiç kasmıyor...ama öyle adamlar var ki sırf n8 doldurayım ama nasıl dolarsa dolsun diye..adam kurduğu programı ilk kurduğu zaman açıyor bir daha aklına gelirse açıyor...kısacası ihtiyaclar ve kullanıma göre herkesin memnun olacağı cihazlar mutlaka değişkendir...

• Beğen
Tepkiler: ss06 ve Mertolozzi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt