İşlemciyi Yada İşlemci Fanını Oturtamadım Acil Yardım !!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
İşlemciyi Yada İşlemci Fanını Oturtamadım Acil Yardım !!
Arkadaşlar İntel Core i3 540 3.06 ghz işlemci ( stok fan ) ve gigabyte p55-us3l anakart kullanıyorum.
Temizlemek için kasayı açmıştım işte işlemci fanını söktüm soğutucu yüzeyi alttanda temizliyebileyim diye onu temizledim falan meraktan işlemcinin üstündeki mandalı kaldırdım işlemciye baktım falan :D taktım yerine sonra topladım fanları falan kapağı kapamadan dedim bi biosta bakayım belki fan falan oturmamıştır dedim girdim biosa sırayla 36 - 40 - 45 - 49 - 50 - 56 dedi yazıodu ki sıcaklık değerleri ötmeye başladı sonra ( 60 a gelince alarm verecek şekilde ayarlamıştım ) korktum kapattım. 4-5 kez denedim sürekli genellikle açtıgımda 33 derece ile 36 derece arasında başladı sonra yavaş yavaş artıodu bios ekranında yani yüksüzken en fazla 45 e kadar bekledim sonra kapatıp tekrar denedim. En son açtıgımda 33 le açildi 37 ye geldi 37 de 37.7 ile 37.3 arasında gezince sorun yok dedim kapattım fakat OCCT ile falan yüklenince eskisinden daha çabuk 60 dereceye geliyor normalde herşeyi kapadımmı anında 27 dereceye düşerdi şimdi kapatip 5-10 dk bekliyorum öyle düşüyor 27 ye. Ne yapmam gerekir ? :D

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
buna baksana

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
Ya ben fanı öncedende 4-5 kere sökmüşümdür hiçbişey olmamıştı da bu sefer işlemciyide söktüm ondan mı kaynaklanıyor ? Coolermaster'ın 5 liraya termal macunu var 21 lirayada artic silver mı ne temizleme kiti war alsam sorunumu çözebilir mi ?

Ayrıca vidyoda LGA775 fanı takıyor sanırım o işlemicye temas eden yuvarlak yüzeyin bi kademe gerisindeki yüzey bende yuvarlak bak resmide war

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
ya o kilitleri tam oturturman gerekiyor.Fanı sağa sola oynattıgın zaman hareket etmemesi lazım.

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
Sağ sola çevirir gibi yapiyorum oynamıyor fakat sağ üst ile sol alt köşedeki kilitler tam oturmamış gibi sol alt a yada sağ üste bastırınca hareket çok az hareket ediyorlar ne yaptıysam bi türlü oturtturamadım onları. Şimdi daha iyi boştayken dahaa çabuk 27 ye düşüyo falan ya termal macun alırım zaten aklımda akasa x4 merakı wardı belki o merakı gideririm :D Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
intel stok fanların montajından nefret ediyorm.Bilmiyorum bende mi bi becerisizlik var yoksa intel de mi.Bi fanı oturtturmak icin ne kadar ugrasıyorum.

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
Valla hiç amd kullanmadım kendi pc'mde eski bilgisayarında coleron wardı sökerken kırmıştım çok iyi hatırlıyorum :D . Neyse artık para biriktirip x4 alacaz :D Bu arada akasa x4 önerir misin yani iyi mi sence ? Seçmemin sebebi kolay montaj diğer fanlarda falan hep anakartı söküp işte işlemci bloğu falan yerleştirmek gerekio bunda yok öyle bişey.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
güzel soğutucudur :D

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Stok fanların mandalları çok sorunlu.Çıkarıp iyice kontrol et.Takarken kesin 0.2 cm bile olsa kayma yapıyorsundur ya da mandalın biri eğilmiştir.

Sana tavsiyem anakartı kasadan ayır.İşlemciyi taktıktan sonra fanı tak ve taktığın sırada anakartın arkasına bak , mandalların tam oturduğundan emin ol.

Eğer olmazsa macun yerine fan al.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt