İşlemcide Çekirdek Açma / Kapama

Sponsorlu Bağlantılar

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
İşlemcide Çekirdek Açma / Kapama
Arkadaşdar birkaç kez duydum . İşlemcide çekirdekleri kullanıma kapatabilme yada açabilme gibi bir durum söz konusuymuş . Bu mümkün mü ? Eğer mümkünse nasıl yapıldığını anlatır mısınız ?

Şu sayfa ilgimi çekti . Bu arada bios ile yapiliyorsa hiç anlatmayın bios u kurcalamak istemiyorum .

Not : 400 w psu ve stok 1156 fanı kullanıyorum

İntel core i3 540 3.07 ghz işlemcim var .
Gigabyte p55 us3l anakartım var .

Bu arada aklımda bir soru war

Aygıt yöneticisinden baktığımda işlemciler kısmında 4 tane İntel Core i3 540 var internette okuduğum bir yazıya göre burda kaç tane işlemci varsa işlemcinizin o kadar çekirdeği var demekmiş yani 4 çekirdek oluo .

Fakat cpu-z programına Core : 2 yazio yani 2 çekirdek diyor ? Hangisi doğru

PriZm

PriZm

Üye
Kardeş o senin dediğin olay Bios'tan(Advanced Clock Calibration) olur windows üzerinden falan olamaz ama basittir yapabilirsin:oke:

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
anlatabilir misin peki ? bu arada i3 4 çekirdek mi 2 çekirdekmi ?? Windowstan baktığımda yani görev yöneticisi ve aygıt yöneticisi 4 diyor fakat cpu-z 2 diyor

--------------- Ekleme ---------------

Biostaki durumların resmini çektim buyrun .

hubeybks

hubeybks

Üye
Bildiğim kadarıyla i3 ler çift çekirdek ama bunlar bir de sanal çekirdekler kullanıyor yani 2 fiziksel(gerçek) 2 sanal, i5 lerde de aynı durum var fakat i5 serisinin birkaç modeli gerçekten 4 çekirdekli , i7 zaten 4 çekirdek...

PriZm

PriZm

Üye
Kardeş yalnız şimdi gördüm sende i3 olduğunu...
i3 lerde Çekirdek açma yok malesef:off: ama Overclock yapabilirsin