Arkadaşlar Bunlar Nedir ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Bunlar Nedir ?
Arkadaşlar öncelikle

Gigabyte p55 us3l
İntel Core i3 540 3.06 ghz

parçalarını kullanıyorum . Easy tune 6 programı ile overclok değilde smart bölümünde CİA ( Cpu İntelligen Accelerator [ akıllı cpu hızlandırıcı ] ) kullandım . Bunu kullandığımda resimlerdeki bölüm artmakta bu ne işe yarıyor ? .

Ayrıca easy tune 6 programı ile overclock yaparsam eski haline nasıl döndürebilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim .

2. resimde altı çizili kısım ne işe yarıyor ? Neyi temsil ediyor . Ayrıca bunun 1.19 dan 3.06 ya yada 2.59 a falan çıkması işlemci açısından risk oluşturur mu ? Yanma durumları falan ??

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
overclock u programlarla yapma biostan yap.işlemcilere kolay kolay birşey olmas sağlam parcalardır

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
peki ama bu işlem sonucunda artan ve altını kırmızı ile çizdiğim şey neyi gösteriyor ?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
yanlş overclock yapmıssın galiba:D

JokerGSM

JokerGSM

Üye
altı çizili kısım işlemcinin reel çarpanları sonucu ortaya çıkan değer...
Yani üretici işlemcinin klansmanını belirlemek için ilgili flaglere yani işlemci üzerine ilgili yerlere bir değer koyar..atıyorum 1.8 Ghz denir..ama reel çarpanlarla bakıldığında bu değer 1.82 gibi bişi olur..

Bunu şey gibi düşün..2000 Cc lik bir araba hiç bir zaman 2000 cc değildir 1998 dir işte 1400 cc lik bir araç 1385 cc dir gibi örnekleyebilirim...

Diğer yönden bakınca overclock da bir gariplik olduğu aşikar :)

Fakat bir arkadaşın söylediğine katılmıyorum.İster software ister hardware overclock da her daim bir yanma riski söz konusudur..Ve bundan etkilenebilecek en değerli parçanda işlemcidir..Narindir, 0.3 V luk bir sapma bile kimi zaman CPu dan başlayıp güç kaynağından çıkabilecek bir akım kaçağına sebep olabilir.

İstersen 500 dolarlık soğutma sistemi kullan değerler eşik değerlerini yada işlemci içindeki malzemenin direnç değerinin üstüne çıktığında pıt diye 300 doları cebinden çıkarttır..

Bu noktada dikkatli olmanı tavsiye ederim.
Eğer işlemci fanın sağlam bir markaysa (ki bundan kastım kesinlikle intel yada orjinal soğutucun değil-Coolermaster, Zalman vs.. gibi soğutucuları kastediyorum) biraz daha için rahat hareket edebilirsin..

Ama herne olursa olsun işlemci hızları ile oynarken dikkatli olmanı tavsiye ederim...

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
altı çizili kısım işlemcinin reel çarpanları sonucu ortaya çıkan değer...
Yani üretici işlemcinin klansmanını belirlemek için ilgili flaglere yani işlemci üzerine ilgili yerlere bir değer koyar..atıyorum 1.8 Ghz denir..ama reel çarpanlarla bakıldığında bu değer 1.82 gibi bişi olur..

Bunu şey gibi düşün..2000 Cc lik bir araba hiç bir zaman 2000 cc değildir 1998 dir işte 1400 cc lik bir araç 1385 cc dir gibi örnekleyebilirim...

Diğer yönden bakınca overclock da bir gariplik olduğu aşikar :)

Fakat bir arkadaşın söylediğine katılmıyorum.İster software ister hardware overclock da her daim bir yanma riski söz konusudur..Ve bundan etkilenebilecek en değerli parçanda işlemcidir..Narindir, 0.3 V luk bir sapma bile kimi zaman CPu dan başlayıp güç kaynağından çıkabilecek bir akım kaçağına sebep olabilir.

İstersen 500 dolarlık soğutma sistemi kullan değerler eşik değerlerini yada işlemci içindeki malzemenin direnç değerinin üstüne çıktığında pıt diye 300 doları cebinden çıkarttır..

Bu noktada dikkatli olmanı tavsiye ederim.
Eğer işlemci fanın sağlam bir markaysa (ki bundan kastım kesinlikle intel yada orjinal soğutucun değil-Coolermaster, Zalman vs.. gibi soğutucuları kastediyorum) biraz daha için rahat hareket edebilirsin..

Ama herne olursa olsun işlemci hızları ile oynarken dikkatli olmanı tavsiye ederim...
yani tabiki cok artırırsan yanar.yanmaz demiyorum yanmasaydı zaten tüm işlemciler 8 ghz da olurdu:D ısıya dayanıklıdır işlemci.ama overclock da hic bir zaman program önerilmez bende önermiyorum.bios en garantilisidir.
arkadsım islemcinin carpanı kac söylermisin?

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
işlemci hızı 133x23 . Arkadaşlar ben oc olduğunu bilmiyordum . Sadece anakartın easy tune diye bir programı war onunda elbette overclock bölümü var fakat birde Cpu İntelligent Accelerator bölümü vardı merak ettim uyguladım . Bu arada intelin stok fanından daha sesiz çalışan , en fazla 40 tl ve kolay montajı olan kaliteli bir fan önerebilr misin ?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
i3 lerin fanları iyidir.programdan yapma o/c i.bios dan gir 150 mhz i yap ilk basta.tabi öncelikle system information viewer programını indir.sıcaklıklara bakarak artır hızını.

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
peki voltajı kaç vermeliyim ?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
iyi bi sogutman yoksa simdilik voltajı artırma.ben bile artırmadım voltajı 3.11 ghz da calısıyor işlemcim(e4500)o işlemci voltaj artırmadan 4 ghz i gecer gibi.155 mhz ayarla ilk basta sıcaklık değerlerine bak 4 ghz i gecirme.sıcaklık cok olunca oyunlarda hata cıkıyor.

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
ama yine bir sorun war .

133 olan kısımın başında BCLK yazıyor. Onu ayarlama seçeneği devre dışı. Ben o seçeneği açıp 133 olan kısmı 134-135 gibi değerler yazarak yavaş yavaş denedim. 135 yaparsam 3.10 diyor fakat pc yi açtığımda yine aynı sonuç yani

İntel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @ 3.07 GHZ
3.10GHZ , 3.49 GB RAM
oluyor yani işlemcinin yanındaki ghz değilde diğeri artıyor. Kafayı yiycem :D

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
3.07 normal hız ondan sonraki 3.10 ghz yazan o/c sonrası hız

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
hee çok saol tüm sorunumu çözdün :D Teşekkür ederim.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
ne kadar artırdın? kaca getirdin

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
valla mhz i yavaş yavaş yani 1er 1er arttırıyorum ne de olsa ilk yapışım ve voltaj vermiyorum diye. fanı da kontrol modunu kapattım tam devirde çalıştırdım . 3.10 da derece yüksüzken 39-40 oluo. Bıraktım orda :D eski haline getirdim sonra , zaten tek amacım denemekti . :D şiimdiden öğrenmeliyim bu işleri :D

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
işlemciye kolay kolay bisi olmas pek korkma zaten sen baslarındasın o kadar fazla artırmasın değerleri.Eskisi gibi değil bu işler artık anakartlar dengeliyor bu değerleri.Cok voltaj verdiğin zaman anakartda sigorta gibi bisi var o atıyor.bios pilini cıkarıp takınca geri eski haline dönüstürüyor:D
mesala söyle bisi yapabilirsin.işlemciyi 3.7 ghz a getir.birde biostan 80 dereceye gelince reset attırma olayi var onu ac sakat bisi olmas:D

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
benim 60 ta o reset olayı . Önceden ayarlamıştım :D . Voltaj vermeden 3.7 ye kadar gelir mi dersin ?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
60 az 70 yada 80 yap.Bence 3.7 ghz yapar.İyi bi işlemci bende e4500(core 2 duo 2.2ghz) var voltajsız 3.2 e gelior.

DarKeXRam

DarKeXRam

Üye
    Konu Sahibi
ya şimdi benim işlemcim 3.07 ghz demi çalışıo 1.19 da mı ? Bios ta işlemci çarpanı 23 gözüküyor ( 133x23 = 3059 ) ama everest ile baktığımda 9 gözüküyor ( 133x23 = 1197 ) hangisi gerçek çalışma hızı ?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
bios güvenilir tabi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...