İşlemci hızı yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
msahin061

msahin061

Üye
    Konu Sahibi
İşlemci hızı yardım
Arkadaşlar herkese kolay gelsin.
Benim sorunum laptopun işlemci hızının yarısının görünüyor olması.
Masaüstündeki bilgisayarım ikonuna sağ tıklayıp özelliklere girdiğimde işlemci hızı bazen 890 MHz, bazen 1.60 GHz, bazen de olması gereken şekilde 1.73 GHz olarak görünüyor.
Bunun sebebi sizce ne olabilir. Yardımlarınızı acilen bekliyorum iyi forumlar...

Marka MSI M670XB
özellikler: 1.73 Ghz AMD Athlon 64 x2 (çift çekirdek)
Ram: 1 GB

--------------- Ekleme ---------------

Notebooklarda işlemci değişimi oluyor mu. oluyorsa işimi görecek bi işlemci laptopun fiyatından pahalı olur mu? bu konularda da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar.

alfonso_edishon

alfonso_edishon

Üye
değişir işlemci kardeş tabiki.yok çok ucuz 1gb alsan 15 lira felan.

msahin061

msahin061

Üye
    Konu Sahibi
değişir işlemci kardeş tabiki.yok çok ucuz 1gb alsan 15 lira felan.

kardeş 1 gb 15 lira dediğine göre sen ram anlamışsın galiba benim söylediğim işlemci. Yine de sağol yardımın için.
Arkadaşlar bilen varsa acilen yardımlarınızı bekliyorum. Kolay gelsin

msahin061

msahin061

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar koskoca forumda şu sorun hakkında bilgi sahibi olan yok mu...

mehmetalicar

Üye
bu bir tür özellik o anki işlem hacmine göre çalışması işlemcinin daha az ısınmasını sağlıyor sencede bu daha iyi değilmi

sadep12

sadep12

Üye
Bilgisayarın stabil çalışmıyor olabilir.Veya arkadaşımızın dediği gibi duruma göre kendi güç ayarlama seçeneği varsa mutlaka odur.Bencede gayet güzel uygulama işlemcinin ısınmaması açısından.

serserisyankar

Üye
slm arkıler bnm tl 61202c mesaj yazarken ve ya herhangı bır islem yaparken donuo fakat tl acma dugmesıne ya da silme tusuna bastıgım da normal hale gelıo bılen warsa yardııım lutfen

pardon 6120c

msahin061

msahin061

Üye
    Konu Sahibi
slm arkıler bnm tl 61202c mesaj yazarken ve ya herhangı bır islem yaparken donuo fakat tl acma dugmesıne ya da silme tusuna bastıgım da normal hale gelıo bılen warsa yardııım lutfen

pardon 6120c

kardeş bu konuyu symbian destek forumunda açarsan sorununa çare bulabilirsin. burda mesajını kimse görmez. telefonun için geçmiş olsun...

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Bilgisayarın gayet normal çalışıyor.
Laptopların masaüstü gibi "sonsuz" enerji olmadığı ve kısıtlı bir batarya ile çalışmak zorunda kaldıkları için enerji tasarrufu edilebilen her yerden kısmaya çalışırlar ki buna kullanılmayan işlemci saat frekansı da dahildir. Hiç gerek yokken 1,73GHz hızında çalışmanın manası olmadığından yavaşlıyor.

Yoğun işlemci gücü gerektiren işlemler başlattığınızda işlemci saat frekansının 1,73GHz'ye vurup bu frekansında %100 kullanıldığına şahit olabilirsiniz.

Gayet normal ve başka bir işlemciyle de aynısı yaşanacak olan bir durum için işlemci değiştirmeye gerek yoktur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt