ısınma sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
clawiss

clawiss

Üye
    Konu Sahibi
ısınma sorunu
arkadaşlar merhaba bende hp laptop var oyun oynarken aşırı ısınıyor ve artık doya doya oyun oynamak istiyorum microsoftun bi soğutucusunu aldım pek işe yaramadı açıkçası oyun oynadığımda yine ısınıyor ve kapanıyor bi çözüm önerisi olan var mı herhangi bir marka soğutucu iş görecek lütfen yardım edin çok makbule geçer

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Oncelikle bilgisayarinin fanini temizledin mi? Sogutucu alacaksan Zalman tercih et derim.

clawiss

clawiss

Üye
    Konu Sahibi
ustam teşekkür ettim zalmanı araştırdım fiyatlarından belli iyi olduğu bu sene üniversiteye gidicem alabilirim sanırım :) ayrıca servise yolladım bilgisayarımı tek çözüm o kalmıştı aşırı ısınmaya basladı çünkü

futbol123

futbol123

Üye
Fanlar tozlanmıştır kesin.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 14714
Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Onceki mesajimda ve "Tehlike" kardesimin dedigi gibi fan temizligi oneririm oncelikle.

• Beğen
Tepkiler: " Tehlike "
clawiss

clawiss

Üye
    Konu Sahibi
beyler fan temizliyim de ilk aldığım günden beri ısınıyor. ilk aldığım gün de mi tozluydu fan sanki? soğutucular da çözüm olmuyor ki alıp çözelim sorunu tamam altını soğutuyo bazı soğutucular ama benim için sorun sol köşedeki fan bölümü. orası çok fazla ısınıyor.

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
hp nin hangi modeli yazar misin bir arastiralim yabanci forumlari.

- - - Eklendi - - -

clawiss

clawiss

Üye
    Konu Sahibi

- - - Eklendi - - -

hp g62 modeli Teoman kardeş

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap

Benzer problem yasayan bircok kullanici olmus. HP forumlarinda BIOS guncellemesi ve fan temizligi yapilmasi oneriliyor. Guncel BIOS yuklu mu?

- - - Eklendi - - -

HP isi iletimi konusunda termal pad kullanmaya devam ettigi modellerinde benzer problemleri yasatmaya devam ediyor. Termal Pad koydugu yerlere saf bakirdan uygun olculerde kesilmis plakalar koyarak kurtulabilirsin. Elime henuz G62 gecmedi fakat onceki HP deneyimlerimden ve buldugum bir kac makaleden sonra ayni uygulamadan kaynaklanan isi problemi olduguna inaniyorum.

Her ihtimale karsi BIOS guncellemeni yap ve gozlemle, bakalim ayni problem devam edecek mi.
Garantisi suresi dolmadiysa servise gonder-temizlik yapip geri yollarlar en azindan.
Garanti suresi dolduysa, kendine guveniyorsan ekledigim videoyu izle, makaleyi oku/google translate ile cevir-oku ve uygula. Dedigim gibi ozellikle chipsetler uzerinde termal pad olan her yere ayni olculerde saf bakir plakalardan parca koy farki goreceksin. islemci icin ve bu bakir plakar arasina surecegin kaliteli bir termal macun almayi da unutma, Semih kardes ;)

Makale linki

HP G62 demontaj videosu
[video=youtube;HVpi4tJQL3w]http://www.youtube.com/watch?v=HVpi4tJQL3w&feature=related[/video]

• Beğen
Tepkiler: " Tehlike "
FATİH_58

FATİH_58

Üye
bende de acer var deli gibi ısınıyo

clawiss

clawiss

Üye
    Konu Sahibi
Benzer problem yasayan bircok kullanici olmus. HP forumlarinda BIOS guncellemesi ve fan temizligi yapilmasi oneriliyor. Guncel BIOS yuklu mu?

- - - Eklendi - - -

HP isi iletimi konusunda termal pad kullanmaya devam ettigi modellerinde benzer problemleri yasatmaya devam ediyor. Termal Pad koydugu yerlere saf bakirdan uygun olculerde kesilmis plakalar koyarak kurtulabilirsin. Elime henuz G62 gecmedi fakat onceki HP deneyimlerimden ve buldugum bir kac makaleden sonra ayni uygulamadan kaynaklanan isi problemi olduguna inaniyorum.

Her ihtimale karsi BIOS guncellemeni yap ve gozlemle, bakalim ayni problem devam edecek mi.
Garantisi suresi dolmadiysa servise gonder-temizlik yapip geri yollarlar en azindan.
Garanti suresi dolduysa, kendine guveniyorsan ekledigim videoyu izle, makaleyi oku/google translate ile cevir-oku ve uygula. Dedigim gibi ozellikle chipsetler uzerinde termal pad olan her yere ayni olculerde saf bakir plakalardan parca koy farki goreceksin. islemci icin ve bu bakir plakar arasina surecegin kaliteli bir termal macun almayi da unutma, Semih kardes ;)

Makale linki

HP G62 demontaj videosu
[video=youtube;HVpi4tJQL3w]http://www.youtube.com/watch?v=HVpi4tJQL3w&feature=related[/video]

üstad bilgisayarımı servise yollamıştım zaten bu konuyu actığım gün. bugün geldi fan durumu çok iyi gerçekten. ısınma yok olsa bile kendini 5 dakika içinde soğutabiliyo kapanma da olmadı. bir rekor kırarak pes 2011'de 13 maç kapanmadan oynadım :) normalde her macın devresinde kapanırdı bilgisayar. ilgilendiğin için teşekkürler aynı sorun olursa seni bulacağımı unutma ;)

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 14714
Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
üstad bilgisayarımı servise yollamıştım zaten bu konuyu actığım gün. bugün geldi fan durumu çok iyi gerçekten. ısınma yok olsa bile kendini 5 dakika içinde soğutabiliyo kapanma da olmadı. bir rekor kırarak pes 2011'de 13 maç kapanmadan oynadım :) normalde her macın devresinde kapanırdı bilgisayar. ilgilendiğin için teşekkürler aynı sorun olursa seni bulacağımı unutma ;)

Oncelikle probleminin cozulmesine sevindim. Umarim bir daha herhangi bir sorun yasamazsin, herhangi bir sorunun da elimden geleni bilgim dahilinde yapmaya calisirim.:oke:

ugur1000

ugur1000

Üye
önemli olan normalde ısınması normalmi benim probook 4510s de nfs : shift oynarken işlemci 71 C ye çıkıyor

emre3747

emre3747

Üye
benimkisi hp g60 oyhun oynarken vaya vido izlerken 15 dakika sonra kapiniyor lutfen yardim edin

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
benimkisi hp g60 oyhun oynarken vaya vido izlerken 15 dakika sonra kapiniyor lutfen yardim edin

Konuyu bastan okuduysan orada video var onu bir incele istersen. Ne kadar suredir bu isinma-kapanma problemini yasiyorsun?

avcitalip

avcitalip

Üye

kardeşim senin ilacın benim :ehe neden biliyormusun ? çünkü aynı laptoptan şirketimizde de var ilk aldığımızda 1-2 ay ben kullanmıştım gerçekten bu modelin ısınma problemi var bunun için HP'nin destek hattını aradım yeni bir bios güncellemesinin olduğunu ve bu sorunun bir nebze ortadan kaldırıldığını söylediler ve bende biosu güncelledim gerçekten epey bir fark oldu :oke:

- - - Eklendi - - -

fanlar çok fazla tozlanmıştır ve çoğu hp'de olduğu gibi laptop çok fazla ısınınca donanımın zarar görmemesi için kendisini kapatır elektrikli süpürge yardımıyla fanları temizle %99 sorunun çözülür :oke:

• Beğen
Tepkiler: emre3747
emre3747

emre3747

Üye

Konuyu bastan okuduysan orada video var onu bir incele istersen. Ne kadar suredir bu isinma-kapanma problemini yasiyorsun?
makinanin sol tarafindan bir ses geldi sanki bbiseyi parcalanmis gibi soradan isinmaya basladi son oyun oynim dedim vve 15 dakika olmadan bilgisiyr kapandi
1 ay oldu nesmen lutfen bana yardim et artik video oyun oynayamiyorum
:ağlarım:

avcitalip

avcitalip

Üye
makinanin sol tarafindan bir ses geldi sanki bbiseyi parcalanmis gibi soradan isinmaya basladi son oyun oynim dedim vve 15 dakika olmadan bilgisiyr kapandi
1 ay oldu nesmen lutfen bana yardim et artik video oyun oynayamiyorum
:ağlarım:

gpu'n hasar almış olabilir,galiba benim bilgisayarda da senin sorundan var Toshiba A210-15K eskiden kasmadan point blank,crysis gibi oyunları oynardım ama şuanda wolfteam gta vice city gibi oyunları kasarak oynuyorum :ağlarım:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt