iPhone X'da Ekran Görüntüsü Alma Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
iPhone X'da Ekran Görüntüsü Alma Nasıl Yapılır?
Apple iPhone X’da home butonunun yer almaması beraberinde bir soruyu getirdi: “iPhone X’da ekran görüntüsü alma nasıl yapılacak?

iPhone X Ekran Görüntüsü Alma Adımları:
iPhone 8 ve 8 Plus ön siparişlerinin düşmesine neden olan, herkesin bir an önce kavuşmak istediği 10. yıl özel model iPhone X, bildiğiniz üzere tasarımsal olarak baştan aşağı yenilenen ilk iPhone. Cihazda en dikkat çeken nokta; hiç şüphesiz ki kaldırılan home butonu. Ön tarafı tamamen ekran yapabilmek adına home butonundan vazgeçildi. Peki, şimdiye kadar bu tuşla yaptığımız hareketleri nasıl yapacağız? Örneğin; en çok yaptığımız hareketlerden ekran görüntüsü alma (screenshot alma) nasıl olacak? İşte iPhone X’da ekran görüntüsü almanın yolu:

  • Ekran görüntüsünü almak istediğiniz uygulamayı veya ekranı açıyorsunuz.
  • Yan düğme (Siri'nin aktif edildiği, Eski iPhone’larda Uyku/Uyutma düğmesi) ile birlikte Ses Açma/Ses Kısma düğmesine aynı anda basılı tutup bırakıyorsunuz.
  • Aldığınız ekran görüntüsü her zaman olduğu gibi Albümler – Ekran Resimleri yerine kaydediliyor.
iPhone X'un ekranında bildiğiniz üzere üst tarafta - çoğu kullanıcıyı cihazdan soğutan - bir çıkıntı bulunmaması sebebiyle ekran görüntüsü hoş durmuyor. Varsayılan olarak ta bu çıkıntı düzenlenmiyor. Umarız, Apple iPhone X çıktığında bir güncelleme yayınlayarak ekran görüntülerindeki o beyaz boşluğu düzeltir.

Bu arada iPhone X'un fiyatını görüp iPhone 7 almaya karar veren kullanıcılarımız için aşağıdaki blog yazıların faydalı olacağını düşünüyorum. iPhone 7'de home butonu titreşim destekli dokunmatik formda yer aldığından bazı işlemler farklılık gösteriyor.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular



Üst Alt