MacBook Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
MacBook Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır ?
Dünya üzerinde en çok kullanılan işletim sistemlerinden bir tanesi Windows olsa da Apple'da bu konuda sadık müşterileri sayesinde pazarda ciddi bir paya sahip diyebiliriz. Windows kullanıcıları bir süre sonra sıkılarak veya farklı sebepler ile MacBook bilgisayarlara geçiş yapabiliyor. İşte bu noktada ortaya çıkan alışma sürecinde bilmediğiniz birçok özellik sizi bir süre zorlayabiliyor.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bu yazımda sizlere MacBook'ta ekran görüntüsü nasıl alınır ? Kısa bir şekilde göstereceğim. Öncelikle hepinizin yıllardır Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlardan alıştığınız yöntemlerden farklı olduğunu belirtmem gerekiyor. Elbette zaman geçtikçe ve bu Mac ekran görüntüsü alma kısayollarını kullandıkça sizde bu kombinasyonlara alışacak ve çok daha hızlı bir şekilde ekran görüntüleri alabileceksiniz.

MacBook ile tüm ekranın görüntüsünü almak için Command+Shift+3 kombinasyonunu kullanmanız gerekiyor. Bu sayede o an ekranda ne varsa bütün bir şekilde ekran görüntüsünü almış olacaksınız. Ekran görüntüsü alındığında bilgisayardan bir ses gelecektir.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


MacBook seçilen kısmın ekran görüntüsünü almak için Command+Shift+4 kombinasyonunu kullanmanız gerekiyor. Bu kombinasyonu yaptıktan sonra fare imleci değişecektir. Daha sonrasında siz ekran görüntüsü almak istediğiniz yeri seçeceksiniz ve sadece o kısmın ekran görüntüsü almış olacaksınız.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Son olarak sadece bir pencerenin ekran görüntüsünü almak istiyorsanız Command+Shift+4+Space kombinasyonunu kullanmanız gerekiyor. Bu sayede sadece seçmiş olduğunuz pencerenin olduğu kısımın ekran görüntüsü alınmış olacak geriye kalan kısımlar arka planda görünmeyecektir.
 

Ekli dosyalar

Benzer Konular



Üst Alt