Arkadaşlar herkesin bilmesi için yazıyorum bu yazıyı. Iphone 3G 16 GB kullanıcısıyım ve telefonum Türkiye den alınmış olup faturalı ve kayıtlıdır. Daha önce jailbreak 3.1.3 kullanıyordum ve 1 gecelik sabahlayarak yaptığım araştırma sonucu bugün telefonuma IOS 4 yükledim. Telefonum kayıtlı olduğu için unlock gibi bir sorunum olmadığı için bu riski göze aldım. Ardından redsnow aracını kullanarak telefonuma jailbreak işlemini uyguladım. Hiçbir sorun yada aksilikle karşılaşmadan gayet güzel çalıştı. Cydia kuruldu ve ardından bütün uygulama ve programlarımı tekrar yükledim ve sorunsuz kullanıyorum. IOS 4 gerçekten çok hoş ve kullanışlı olmuş. Eskiden birçok uygulama olduğu için sayfa sayfa gezerek arıyordum. Şimdi ise klasörler oluşturarak uygulamaları içlerine atarak kategorilendirip kolayca erişebiliyorum. Birde benim gözlemlediğim daha stabil çalışıyor yani eski işletim sistemi 3.1.3 e göre biraz daha hızlı gibi geldi bana. Multitasking özelliği ile çok daha kullanışlı hale gelmiş diyebilirim. Özellikle de Navisgasyon kullanırken geçiş yapabilmek güzel. Herkese tavsiye ederim. Umarım burada yazdıklarım sizler için faydalı olur.
Yapmanız Gerekenler
1-)ITUNES 9.2 İndirin ve Bilgisayarınıza Kurun
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
2-) IOS 4 bilgisayarınıza indirin.
3-)RedSnow' u Bilgisayarınıza İndirin.
-Bu araçları bilgisayarınıza indirdikten sonra 3.1.3 yada farklı biz yazılıma sahip telefonunuza öncelikle orjinal haliyle
IOS 4 yükleyin. (
Önemli Not: Bu işlemleri yapmadan önce telefonunuzun
Back-Up ını almayı sakın unutmayın. Aksi taktirde bütün herşeyiniz silinecektir.)
-Bu işlemin ardından
RedSnow programını çalıştırın. Programı çalıştırdığınızda karşınıza bir sihirbaz çıkacak ne neleri seçmeniz gerektiğini soracaktır. Herhangi bir değişiklik yapmadan ileri diyebilirsiniz. Browse bölümünde İndirmiş olduğumuz
IOS 4 yazılımını seçiyoruz ve ileriyi tıklıyoruz.
-Bu işlemden sonra
RedSnow sizi
DFU moda geçmeniz için yönlendirecektir. Direktiflere uyarak zamanında
DFU moda geçtiğiniz anda telefonunuza yüklenmeye başlayacaktır.
(
Önemli Not: Bu işlemler belirttiğim gibi Türkiye den alınmış kayıtlı ve faturalı
IPHONE 3G 16 GB' de uygulanmış ve çalıştırılmıştır. Ancak sizin de bildiğiniz üzere bu işlemlerin riski vardır ve her zaman her telefonda olacağı garanti edilemez. Burda yazılanlardan dolayı herhangi bir sorun ile karşılaşan kişilerin herhangi bir hak talep etmeleri gibi bir durum söz konusu olamaz.)