iPhone Almadan Önce Okuyunuz

Sponsorlu Bağlantılar

Mr-Trojan

Mr-Trojan

Üye
    Konu Sahibi
iPhone Almadan Önce Okuyunuz
Turkcell sizi tavuk gibi yolmaya, Vodafone liğme liğme etmeye hazırlanıyor olabilir. 2 yıllık sözleşme imzalayarak iPhone 3G alıp pişman olmak an meselesi! iPhone 3G’nin şatafatlı reklamları dışındaki gerçekleri bilmek ister misiniz?
Türkiye olarak “Çok yakında” sözünü sıklıkla duyar olduk. Vodafone ne zamandır bu sözle bekletiyor. Şimdi bu bekleyişe Turkcell de eklendi. Getirecekleri iPhone 3G ile ilgili ne tarih belli, ne de fiyat.
iPhone 3G almayı düşünüyorsanız, gözünüzün boyanmasından hoşlanmıyorsanız, sizi nelerin beklediğini merak ediyorsanız, işte iyisi ve daha da önemlisi kötüsüyle; iPhone 3G almadan önce bilmeniz gereken gerçekler!..

iPhone 3G, ilk iPhone’un çıkışından bir yıl sonra 11 Temmuz tarihinde satışa sunuldu. Ne kadar enteresandır ki, yeni iPhone, 9 Haziran 2008 tarihinde Türkiye saati ile 21:40 civarında anons edildiği zaman fiyatına ve çıkış tarihine kadar .
Vodafone Türkiye ve Türkcell bizlere bir tarih ve -en önemlisi- bir fiyat vermeyi henüz başaramadılar. Vodafone Türkiye’nin iPhone’u satacağını anons ettiği tarihi hatırlayan var mı?.. 6 Mayıs 2008… 3ay 15 gün önce! Apple’ın iPhone 3G’yi açıklamasından da önce!
iPhone 3G, 22 Ağustos itibari ile 20 ülkede daha satışa sunulacak fakat bu ülkeler arasında . Bu da bizleri 22 Ağustos konusunda umutsuzluğa düşürüyor.
Eylül ayında Turkcell’in servis elemanlarına iPhone eğitimi vereceğini öğreniyoruz. Bu haber tarihin iyice gecikebileceğini düşündürürken, Apple’ın sitesindeki bize biraz olsun ümit veriyor.
Yani kısaca, Türkiye ne zaman iPhone 3G’ye kavuşacak bilmiyoruz. Yılan hikayesine döndüğü için çok da umrumuzda değil artık.
Peki ya bu “Form doldurun” furyası nedir? ve ‘un sayfasından doldurduğunuz başvuru formu neye yarıyor? Karşılığında herhangi bir sıra numarası aldık mı? Bir vaat aldık mı? Kapora verdik mi?.. Yoksa “kaç kişiyiz biz” furyasından bir bölüm oynayıp, taklaya mı getirildik? Bu formların sonunda yazan yazıyı hiç dikkatli okudunuz mu? Bakın o yazı ne diyor
“ sayfası altında yer alan profil formuna girmiş olduğum cep telefonu numarama bilgi ve duyuruların gönderilmesine izin veriyorum. Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.’nin benimle SMS, e-posta, posta ve telefon aracılığı ile temasa geçmesini kabul ediyor ve onaylıyorum. ”
Stoklarla sınırlıdır, stoku aşan talepler karşılanmaz.
sayfası altında yer alan profil formuna girmiş olduğum cep telefonu numarama kampanya katılım koşullarına ve diğer her türlü konuya ilişkin bilgi ve duyuruların gönderilmesine izin veriyorum. Turkcell iletişim Hizmetleri A.Ş.’nin benimle kampanyaya ve diğer konulara ilişkin olarak SMS, e-posta, posta ve telefon aracılığı ile temasa geçmesini kabul ediyor ve onaylıyorum.
* Cihazlar Stoklarla sınırlıdır, stoku aşan talepler karşılanmaz.
Hayır yanlış görmüyorsunuz, yazılar birbirinin aynısı. Cihazlar stoklarla sınırlı cümlesi güldürürken, stoku aşan talepler karşılanamaz cümlesindeki isyan bizleri kahkahaya boğuyor. Neye başvuruyoruz o zaman? Talebe göre sipariş verecekseniz bu yazıyı yazmanın alemi ne, elinize belli sayıda gelecekse bu ön talep formları neden yeterli başvuruyu alınca bitmiyor?
Yoksa sadece “spam” yollamak için binlerce insanın bilgisini mi topluyorlar. Nedir yani, iPhone geldiğinde ben dükkana gidip almaya kalktığımda internetten önbaşvuru mu soracaklar? Olup olmadığını neyle ispatlayacağım ayrıca?
Umarız bilmediğimiz bir şeyi biliyorlardır. :)
iPhone 3G, yurtdışına gittiğinizde elinizi kolunuzu sallayarak bir Apple mağzasına girip alabileceğiniz bir ürün değil. Apple, iPhone 2G’de yaşadığı sıkıntıyı çok basit bir çözümle halletti. Şebeke sözleşmesi yapmadan, sosyal sigorta numaranızı, Amerika’da oturduğunu adresi vermeden ve krediniz kontrol edilmeden telefonu alamıyorsunuz. İnsanların sonu görünmeye sıralarda iPhone 3G için nasıl beklediklerini az çok hepimiz biliyoruz. Fakat bilmediğimiz konu Apple ve AT&T’nin iPhone 3G için düzenlediği .
Apple’ın tüm kaçakçılığı önleme çabasına rağmen, 3G’nin çıkmasından hemen sonra DoğuBank’ta iPhone 3G bir şekilde getirilmiş ve satılıyordu. 1250 - 1500$ arasında değişen fiyatları ile telefon özelliği çalışmayan kaçak iPhone 3G’ler tahminlerin ötesinde satıldı. Telefon özelliğinin çalışmadığını bile bile, (yurtdışında 299$’a alınan bir ürün) burada 1500$’a kolaylıkla müşteri buldu.
Gerçekten de enteresan… Apple’ın takipçileri Amerika ve Türkiye fiyat farkını da çok iyi bilirler. Örneğin aynı özelliklere sahip bir ülkemizde ‘ye satılırken bu fiyat Amerika’da yani günümüzün döviz kuru ile 1.783.81YTL. Aradaki fark 1.747.86YTL… Bu %200′lük fiyat farkı iPhone 3G’ye nasıl yansıyacak dersiniz?
Türkiye dışında neredeyse her ülke satışa sunacağı tarihi ve fiyatları şimdiden belirledi. İsterseniz en pahalı ülkelerden birinin tarife ve sözleşmesine bir .
Aylık bedel £30,£35,£45,£75...8GB iPhone’un Fiyatı £99,Bedava,16GB iPhone’un Fiyatı£159,Bedava Dakikalar75,600,1200,3000,Bedava Kısa Mesaj 125 500,Sınırsız Data & Wi-Fi Var,Sesli Mesaj Var,Yurtdışında İndirimli Konuşma Var,Sözleşme süresi 18 ay,Ayda 66YTL’lik telefon faturası ödeyerek sadece 220YTL’ye bir iPhone 3G 8GB sahibi olabiliyorsunuz. iPhonedo ekibi olarak bu satırı tekrar tekrar yazmak istiyoruz şu anda. Özellikle 1.500YTL’ye DoğuBank’tan çalışmayan iPhone 3G alanlar için!..
Sizce Nokia N95 gibi harika bir telefonun hat ile beraber verildiği İngiltere’ya karşılık Türkiye’de 1500YTL civarında satılması, iPhone 3G ile başımıza gelebileceklerin doğru orantısı olabilir mi?
Bu tarifedeki sınırsız Data ve WiFi hizmetine özellikle dikkatinizi çekmek istiyoruz. Turkcell’in (3G değil) Edge hizmetini ‘ye Vodafone’un verdiğini ve bu paketlerin sınırsız olmadığını biliyor muydunuz?
(100kb = iPhone ile hava durumu güncellemesi)
Tabii her ülkenin tarifesi bu kadar güzel değil. SingTel’in bakacak olursak; 8GB iPhone 3G 698$ (840YTL) ve aylık 25$ telefon faturası ödüyorsunuz.
Hindistan’daki Vodafone’un fiyatlandırması biraz daha da . 16GB iPhone 3G 985YTL. Fakat yine de DoğuBank’ın fiyatlarına yaklaşılmadığının ve bu fiyatlara telefon faturasının bir şekilde dahil olduğunu hatırlatmanın burukluğunu yaşıyoruz.
Burada çok ciddi bir konuya geliyoruz. Çünkü Türkiye için iPhone 3G’nin ciddi kan kaybedeceği ikinci konu iPhone’un adında olup da Türkiye’de olmayan 3G…
3G, Cep telefonu için hızlı internet bağlantısıdır. Görüntülü konuşma yapabilmeniz için şebekenizin 3G (Third Generation) hizmeti sağlaması gerekmektedir. Steve Jobs, WWDC ‘08 Keynote’da aralarındaki farkı böyle basit bir şekilde anlatmıştı.
Fakat biz Türkiye’de iPhone 3G aldığımızda sağdaki hızı değil, soldaki, yani iPhone 2G ile gerçekleşen EDGE hızında internette gezinebileceğiz. (Hem de oldukça pahalı bir bağlantı ücreti ile)
Unutmadan iPhone 3G’nin barındırdığı X-GOLDTM608 Infineon çipinin 3G bağlantısı ile sıkıntıları olduğunu, şebeke sinyalinin kaybına neden olduğunu ve bir çok uzman tarafından yerden yere vurulduğunu ?
Yani, şebeke tarafından kusursuz 3G hizmeti sağlansa dahi iPhone 3G’nin bu hizmetten tam randımanı sağlayamayacağını, telefon görüşmelerinizin ortasında kesilebileceğini, konu ile ilgili kullanıcıların , iPhone 3G reklamlarındaki yanıltıcı unsurları biliyor muydunuz?
(3G probleminin 2.1 iPhone sürümü ile tamamen ortadan kaldırılacağı söyleniyor. Hatta 2.0.2 sürümü ile bir kısmının üstesinden gelindiği de iddia ediliyor. Gerçi kullanıcılar 2.0.2′nin 3G bağlantı hatasını düzeltmediğini, problemlerin devam ettiğini kısa zaman içersinde belirttiler.)
Boşverin de, Türkiye’ye 3G gelmeyecek mi? Bundan 5 yıl önce Turkcell’e telefon açtığımda 3G hizmetinin çok yakında verileceği söylenmişti. “Çok yakında” sözü o gün de vardı, bugün de var ama hala 3G yok. Çok lazımmış gibi adresinde, eline photshop ile iki adet telefon tutturulmuş, bir binanın tepesinde duran iş adamı ile açılan korkunç kötü bir web site mevcut. Burada bizlere sözde 3G öğretileri veriliyor. Anlamsız ve sıkıcı oyunları oynarken insan 3G kolaylık sağlayan bir şey olmalı, fakat bu site bana bu işin zor olacağını anlatıyor sanki diye düşündürüyor. Sitedeki kötü oyunculukların bahsini açmıyorum bile. Hele ki dünyanın en maganda adamını canlandıran bir adam ve tavuğu temalı reklamından çıkan, yolunacak tavuksunuz anlamına girmek dahi istemiyoruz. Reklamlar konusunda Vodafone ne yazık ki Turkcell’in bir kaç gömlek üzerinde.
Konumuza geri dönecek ve özetleyecek olursak, ülkemizde iPhone 3G’nin çıkış tarihi muamma, fiyatı belli değil, 3G hizmetini alıp alamayacağımıza dair ipucu dahi yok. Turkcell’in bu sitesini ipucu olarak varsayarsak, EDGE’i 19YTL’ye satan bir yer iki misli hızlı olan 3G’yi iki misli fiyata satmak istemez mi? (O da gün olur 3G hizmeti verirlerse…)
Peki EDGE ya da GPRS şart mı?
(Hah! ne güzel sorduk değil mi?) iPhone 2G kullanıcıları EDGE’e ihtiyaç duymadan yaşayabiliyorlar. Benim bugüne kadar kullandığım EGDE 780kb civarında (1 yıla yakın süredir iPhone kullanıyorum).
Şimdi burada iPhone 3G almak isteyen birisini MUHTEŞEM bir cevap bekliyor. Biliyorsunuz iPhone 3G’nin içinde GPS var. GPS iPhone’da bulunan MAPS programı ile beraber çalışıyor. Bulunduğunuz yeri tespit edebilmesi için uydu bağlantısına, baz istasyona ve İNTERNETE ihtiyacı var!
Peki bu ne demek oluyor?
Çok basit, iPhone’un içindeki MAPS isimli program haritaları ya da uydu görüntülerini (ya da henüz ülkemizde çalışmayan, trafik durumunu) internetten indiriyor. Dolayısı ile GPS’i kullanacaksanız internet bağlantısız nerede olduğunuzu dahi gösteremiyor.
Üstelik, MAPS (Google’ın ürünü) henüz Türkiye’de rota çizemiyor. Yani, internet bağlantınız olsa dahi, gitmek istediğiniz yeri işaretlediğinizde, oraya nasıl gidileceğini size gösteremiyor. Dümdüz gideceğiz işte?
Yeniden özetleyelim. 3G yok, GPS çalışmıyor, fiyat, ne zaman ve kaça satılacağı belli değil!…
Bitmedi! iPhone 3G size gideceğiniz rotayı çizebilseydi dahi, “50 metre sonra sağa”, “100 metre sonra sola” gibi sesli uyarı sistemine sahip olmadığı için (HENÜZ) örneğin otomobilnizde giderken devamlı surette iPhone’unuza bakmanız gerekecekti.
(TomTom isimli bir programın AppStore’da satılacağı ve bu işlemleri yapabileceği söyleniyor. Fakat programın kaça satılacağı, telefonu yavaşlatıp yavaşlatmayacağı bilinmiyor)
Peki iPhone 3G’nin 3G bağlantısı açıkken, GPS kullanarak gezintiye çıktığınızda pil ömrünün 5 saate kadar düşebileceğini biliyor muydunuz?
Pil ömrü dedikten sonra tabii ki arıza konusuna geliyoruz. iPhone 3G sahiplerinin yaşadığı problemler oldukça fazla.
1). Arka plastik kapağın .
Hayır sadece beyaz renkli iPhone’larda meydana gelen bir çatlama değil bu, siyah renklerde de oluyor. Bu şikayet henüz 2 haftalık iPhone 3G sahiplerinden geldi!
2). Güncelleme sonrası telefonun sinyal almaması, kilitlenmesi.
3). Ekranın içine . iPhone 3G’de dokunmatik sensörü ve ekran birbirine yapıştırılmamış. Dolayısı ile telefonun içine kaçan toz ikisinin arasına girerek ekranınızda kalıyor. Şikayetlere göre yeni açılan iPhone 3G’lerde de görülebiliyor bu problem.
4). Ölü piksel. Ekranı olan neredeyse her elektronik cihazda karşımıza çıkabilecek bir problem ama iPhone bir ekrandan ibaret olduğu için oldukça canınızı sıkacak bir durum.
5). Sarı ekran. Her ne kadar Apple ekranı bilerek sararttıklarını, bunun daha sıcak bir görüntü verdiğini söylese de, bir çok iPhone 3G’de bir çok kullanıcıyı rahatsız ediyor.
6). Ekran çizilmiyor fakat rahatlıkla kırılabiliyor. (Ör:
Masadan yere düştüğünde)
7). Pil değişimi. iPhone’un pilini değiştirmek için telefonu servise göndermeniz gerekiyor. Garanti kapsamı dışında kalmasını umursamıyorsanız gibi sitelerden pil sipariş edip kendiniz değiştirebilirsiniz.
8). Çalınma. Amerika’da Apple Care Plan ile telefonunuz güvencede. Peki ya burda?
9). Telefonun kendi kendine ısınıp (kullanılmazken) . Arka kapakla beraber kullanıcının bacağını da yakması.
(Bu olayın AppStore’dan indirilen kodlamasında hatalar bulunan yazılımdan kaynaklandığı açıklandı. Peki AppStore’dan indirdiğiniz programın böyle bir tehlikeye yol açıp açmayacağını nasıl bilebilirsiniz?)
10). iPhone 3G’nin arka kapağı kolaylıkla çiziliyor, hatta bu çizikler neredeyse minik oyuklar haline geliyor. Sim Kart kapağının orası başta olmak üzere zımparalanmamış tahta gibi bi hal alabiliyor. Siyah arka kapak parmak izi gösterme konusunda CSI Miami’den daha başarılı!
(bkz: ) (bkz: ) (bkz: )
Peki bütün bu maddeleri neden sıraladık? Bir tek cevabı var. “SERVİS” Sadece çizik ekranı değişmesi için yolladığım Sony Ericsson marka telefonumu bir ay beklediğimi dün gibi hatırlarım. Peki yurtdışında bu saydığımız maddelerdeki problemleri yaşayanlar ne yaptı dersiniz? Hemen en yakın Apple’a gittiler, telefonları yenisi ile değiştirildi, içindeki bilgiler yeni telefona aktarılıp kullanıcıya teslim edildi.
Ne dersiniz sizce bu Türkiye’de olabilecek bir şey mi?
Yeniden özetlememiz gerekirse iPhone 3G, diğer ülkelerdeki kalitede hizmet sunulmadıkça, neredeyse hiç bir beklentinizi karşılamama potansiyeline sahip.
1). 3G belirsiz
2). GPS belirsiz
3). Servis belirsiz
4). Fiyat belirsiz
Alacağınız telefonun, şu andaki şartlarda eski iPhone’dan hiç bir farkı olmayacağı hatta üretim ve kalite açısından oldukça kötü bir telefon olacağını unutmayın.
Netice itibari ile, eğer elinizde iPhone 2G mevcut ise, iPhone 3G almadan önce tekrar düşünün. Eğer ilk defa iPhone alacaksanız, keşke ilk iPhone’unuz iPhone 2G olsaydı demekten kendimizi alamıyoruz.
Tebrikler!
Eğer yazımızı buraya kadar okuduysanız size sonsuz teşekkür ederiz. Umarız iPhone 3G ile ilgili daha DOĞRU bilgilere sahip olmuşsunuzdur. Hepimize harika tarifeleri olan 3G’li iPhone’lu eğlence ve sağlık dolu günler dilerim.
 
  • Beğen
Tepkiler: garip25


anilakarsu93

anilakarsu93

Üye
Arkadaşım bütün yazıyı üşenmeden okudum.. Gerçekten böyle bir telefonu daha çok satmak için bütün operatörler yarış içinde.. En doğrusunu seçmek tabi ki halkın elinde.. Teşekkürler yazı için :)
 
Mr-Trojan

Mr-Trojan

Üye
    Konu Sahibi
Birşey değil ama iPHONE gerçekten çok dandik bi cihaz 6600 bile özellik olarak ondan daha fazla + larıda var ta bi büyük ekran dokunmatik
 
kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Aynen katılıyorum m-trojen ülkemizde ne yazıkki ama ne yazıkki insanları kandırmak çok kolay tamam görünüşü çok güzel dokunmatik her nedense herkesi cezbediyor benim anlıyamadığım bir nokta neden illaki iphone üstelik o fiyatın çok çok altında yeni telefonlar var mesela 5800 expresmedia (889 tl)Madem şaşa ve lüks düşkünüsünüz bari bunu alın.Neyse boşuna dememişler zenginin malı züğürdün çenesini yorarmıs(benım ellerim yoruldu ama neyse:))Parası olan alsın istediğini ve arkadaşın dediği gibi telefon olarak kullanılmasa bile gidip onu alsınlar nasıl olsa paraları var bizde Ram 10 mb olan telefonlarla uğraşıp duralım:(
 
paradox1026

paradox1026

Üye
Aynen katılıyorum m-trojen ülkemizde ne yazıkki ama ne yazıkki insanları kandırmak çok kolay tamam görünüşü çok güzel dokunmatik her nedense herkesi cezbediyor benim anlıyamadığım bir nokta neden illaki iphone üstelik o fiyatın çok çok altında yeni telefonlar var mesela 5800 expresmedia (889 tl)Madem şaşa ve lüks düşkünüsünüz bari bunu alın.Neyse boşuna dememişler zenginin malı züğürdün çenesini yorarmıs(benım ellerim yoruldu ama neyse:))Parası olan alsın istediğini ve arkadaşın dediği gibi telefon olarak kullanılmasa bile gidip onu alsınlar nasıl olsa paraları var bizde Ram 10 mb olan telefonlarla uğraşıp duralım:(

IPHONE'a bulaşmayan Avea'ya Teşekkürler:))):yuru:yuru
 
elektronikmüh

elektronikmüh

Üye
Turkcell 3g hizmetini getirsin,almayı düşünürüm..
Ama şimdilik hayır..
 

matabay26

Üye
Mr. Trojan ve diğer arkadaş; iphone kullanmadığınız nasılda belli dandik demenizden. 2 çeşit tel vardır, iphone ve iphone olmayanlar.
 

<~STaT!c-X~>

Üye
Bilgi için teşekkürler.
 
CK1991

CK1991

Üye
siz iphone'a dandik diyorsanız atın kendinizi :):)
 
kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Paşa paşa kullanın o zaman.Size dandik diyen olmadı parasının telefonu değil ıphone.3G de video kayıt ve mms bile yok.Ancak 3GS ile bunları eklemeyi düşündü ıphone.Paranız vardır verirsiniz.İster doğubanktan telefon özelliği çalışmayan Iphone da alırsınız isterseniz sokağada atarsınız.Arkadaş konu açmış üşenmeden de okudum.Can damarınıza dokunuyor ıphone eleştirince birde merak ediyorum acaba görüntülü görüşebiliyormusun ıphonecular:D.Mustahat size yemeyin-içmeyin alın-verin ıphone can verin :ehe
 
Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
Sağolasın
 

sicilian

Üye
hayatında aldınmı sen eline acaaba bir ıphone:D
 
arslansem

arslansem

Üye
Millet olarak dış görünüşe çok önem veririz.Iphone 3G de dış görünüş olarak oldukça etkileyici..Ama özelliklerine bakınca ne kadar boş bi telefon olduğunu anlıyoruz..Iphone 3GS biraz daha iyileştirilse bile fiyatına değmez diye düşünüyorum :oke:
 

Cpt_Kurt

Üye
Ben aldim ama pisman degilim acikcasi.Sadece internet sorunu var.Kontörlü kart takili icindeki kontörler gidiyor yani para.Onun haricinde süper bi alet.Hatta hanimada aldim bi tane.Yolma durumu para yazmasi eger flat internet paketi yoksa bu arada ben yurtdisindayim.Dikkat edilmesi tek sey internet paketinide almak yoksa kontör dayanmaz buna istedigin kadar wlan in olsun yinede ilk olarak 3G den giriyor yani yokluyor yokladigi an para gidiyor.Dedigim gibi pisman degilim cok süper bi cihaz ama parasi bol olana.
 
Conqueror22

Conqueror22

Üye
Birşey değil ama iPHONE gerçekten çok dandik bi cihaz 6600 bile özellik olarak ondan daha fazla + larıda var ta bi büyük ekran dokunmatik

Daha önce Iphone kullandın mı peki ? direk karalama yapıyorsun .... Iphone bence hiç bir cihazla kıyaslananamaz sadece ıphone nun rakipi üst model ıphondur , bende n97 ,5800,6300,6600,omnia i800 omnia 2 gibi telefonlar kullandım ama ıphone bambaşka bişi bence bu dünyada eşi benzeri yok ve olacağınıda düşünmüyorum

--------------- Ekleme ---------------

Mr. Trojan ve diğer arkadaş; iphone kullanmadığınız nasılda belli dandik demenizden. 2 çeşit tel vardır, iphone ve iphone olmayanlar.

Tebrik ediyorum üstad çok güzel açıklamışsın :oke:

--------------- Ekleme ---------------

Paşa paşa kullanın o zaman.Size dandik diyen olmadı parasının telefonu değil ıphone.3G de video kayıt ve mms bile yok.Ancak 3GS ile bunları eklemeyi düşündü ıphone.Paranız vardır verirsiniz.İster doğubanktan telefon özelliği çalışmayan Iphone da alırsınız isterseniz sokağada atarsınız.Arkadaş konu açmış üşenmeden de okudum.Can damarınıza dokunuyor ıphone eleştirince birde merak ediyorum acaba görüntülü görüşebiliyormusun ıphonecular:D.Mustahat size yemeyin-içmeyin alın-verin ıphone can verin :ehe

Sen kaç kez görüntülü görüşme yaptın 3g piyasaya çıktığından beri ? ıphone bence telden öte ben ancak laptoplarla kıyaslarım tellerle değil bence sen bir ıphone al ondan sonra gel burada yaz bakalım neler değişecek 3gs mükemmel ötesi olmuş
 
DSGNRY

DSGNRY

Üye
iki tarafa da bakalım (gerçi konu hort olmuş ama :naughty: )

nokia :box iPhone

nokianın kuruluşu kağıt üretim tesisi olarak başlar apple ise bilgisayar
nokia 30 yıldır telefon üretimi yapıyor apple ise 3 yıl bile dolmadı (haziran 2007)
nokia gıdım özellik çok çeşit üretir apple senede bir üretir mms video vs eklendi (bu konuda apple da eksik)
nokia n95 ya da 5800 gibi sansasyonel cihazları artık yapmıyor belki de yapamıyor (sanmıyorum ama)
hangi marka çıkarsa çıksın "iPhone killer" deniyor ama hepsi kendi kendine "killed" oluyor :islik
iPhone tasarımı hep aynı deniyor, olsun mercedes inde kasaları birbirine benzer ama arabaların kralıdır.
Nokia insanları kandırıyor artık, apple ise işini bilir benim kalitem ortada der 3 katı fiyata satar.
bir nokia kullanıcısı yeni symbian a ancak yeni cihazla geçebilir apple da ise 3 ten yeni gelecek OS4 e güncelleme ile geçilecek,
apple flash desteklemiyor adobe ise yalvarıyor (neden yalvaran adobe? biz hazırız tarzı açıklamalarla) :allalla:

uygulamalar kısmına girmeyeceğim apple ın 13 milyarı geçti nokia nın ise (ki çoğu iphone uygulamalarının benzerleri) ortada. :yuru

sevgili nokia sen bırak apple la uğraşmayı da led flashtan kurtul, en azından sonyericsson gibi fotoğraf çekmesini öğren bugün yine dönerim sana, ama insanları kandırmaktan vazgeç :op:

burada birbirimizi kırmanın anlamı yok arkadaşlar, hepsi iyi olsun hepsi ucuz olsun rekabet bize yarar sağlar birbirimize düşürmediği sürece :oke:
 

berktannn

Üye
nokıa ve sonyerıcsson modellerını belkı bıtırmısımdır en son cıkan n97 aeon serısı harıc.. sadece sunu dıyorumm nokıa n97 altında 5800 kopyası olan bır cıhaz cıkarıpp bunu ıphone ıle denk tutuyor..soruyorum 32gb hafıza dısında farkı nedır 5800dan?? kızak ve kamera dıyeceksınız.. cektınızmı 5800ve n97 ıle resım HAYIR!! ordan buırdan okuyorsunuz sadece.. nokıa kadar ınsanları kandırmaya yonelık bir sırket gormedım butun telefonlarını kullanmıs bır ınsan olarak konusuyorum.. gelelım ı phone a? elıne almayan ınsan hıc konusmasın HEMDE HİÇ!! sız playstatıon 3 hayalı kurarken bız bunu ıphonumuzla cebımızde tasıyoruz... sız en ıyı sesı hangı telefondan mp3 calardan dınlerız dıye dusunurken bız cebımızde tasıyoruz.. sız acaba uzun yolda gıderken fılm ızleyebılırım mı derken bız cebıımızde tasıyoruz.. ve sızz kapı kapı acıl ısınız oldugunda ınternet kafe ararken yada dur telefonum wıreless ceksın dıye sekılden sekle gırerken bız ıphone cıhazımız ıle heryerden nete gırıyor ve bır pc kalıtesınde nette gezıyoruz.. soruyorum kım kac kere kullandı mms yi yada kım kac kez goruntulu konusma yaptı... istenmeyen gelinin afedersiniz os...rmasına bile bahane bulurlarmıs sızınkı bu?? en ıyı nokıa n97 degılmı hadı ıphone ıle karsılastırın.. o 1 ay sonra sallanan surguyuu ıkı kez basmak zorunda oldugunuz dokunmatıgı yada ınternette gezerken sebebsız rom kıtlenmelerını anlatın.. lutfen gercekcı olun ve hakkını verın bazı seylerın.. iphone telefon sektörünün kralıdır ve ona hala daha lg nokıa samsung gıbı modeller yetısmeye calısıyor ama bu ıphone rakıbı dedıklerı telefon 1 ay sonra yarı fıyatına dusuyor baska bırsey demıycem saygılar... APPLE IPHONE 2G 16GB 3.1.3
 
ByAbsn

ByAbsn

Üye
Birşey değil ama iPHONE gerçekten çok dandik bi cihaz 6600 bile özellik olarak ondan daha fazla + larıda var ta bi büyük ekran dokunmatik

Kardeş açıkçası daha kullanmadan IPHONE a dandik demen çok saçma ıphone 6600 ın en az 10 katı daha iyi ikisini karşılaştıramazzsın bile.Bir cihaz hakkında yorum yapmadan önce onu kullanmanı öneririm.
 
aagkn

aagkn

Üye
bilgi için teşekkürler
 
destroy116

destroy116

Üye
iphone beğenmiyorum şahsen
 


Üst Alt