İphone 4s Lumia 900

Sponsorlu Bağlantılar

franzliszt

franzliszt

Üye

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
hayir derdim kamera degil demek istesidigim apple e basarisiz teknolojileri birlestiriyor diyor lumia 900 u ove ove bitiremiyor teknoloji harikasi diyor lumia 900 1080 p video cekemiyor 4 sene onceki cpuyu kullaniyor yorum yaziyorsunuz tarafsiz degerlendirin

Kamerayı bilmem de Adreno 205 Microsoft'dan kaynaklı ayrıca yakın zamanda öğrendiğime göre -pRime'dan- Adreno 205 PowerVR sgx540'la aynı güçte ki bundan daha güçsüz N9'un PowerVR sgx530 GPU'su tüm android oyunlarını çatır çatır açıyor.Bu arada PureView'lı Lumialar yollarda.Çıkması Eylül-Ekimde muhtemel...

---------- Eklendi @ 18:07:01 ---------- Yazıldı @ 18:03:30 ----------

Erdem abi daha cevap yazamadın mı?:zuhaha:Geldim gittim hala yok...:D

ibrahimhd

ibrahimhd

Üye
Tabikide iPhone ama yeni iPhoneyi beklemeni tavsiye ederim tahminlerime göre 8. Yada 9. Ayda tanıtılır yeni iPhone.

Del Rey

Del Rey

Üye
yani pes diyorum millete bu kadar yalan yanlış bilgi verilir
appleın tek yaptığı iş başarısız teknolojileri birleştirmek öylemi ? neleri başaramadı acaba ? oyunmu ? müziğimi ?kamerayımı ? internetimi , program havuzunumu ?başarıları göz önünde oyüzdenmi nokiadan çok sattı üst seviye cihazları , oyüzdenmi rağbet görüyor acaba . yani herşey reklamsa millet gerizekalı ozaman sadece gidip reklama kanıp markaya kanıp alıyor öylemi.yoksa iphone4s cpu gpu donanımda programsal olarak çok üstün cihazda oyüzdenmi nokiacılar cevap veremeyip varsayımlarla konuşmaya başlıyor misal;sen demişsin tarayıcı daha iyi ? bir sürü testi mevcut gerçek nokia yanlısı olmayan büyük sitelerin incelemelerinde iphone4s farkı koyuyor ama ve o atmosfer testinide apple ipad den çaldılar gerçeği budur;
bu sorunun tek cevabı iphone4s dir kusura bakmayın nokia iyi olsaydı nokia daha iyi derdim yanlı taraftar olmadan ..ama adam gidip alıcak sonra gelip bize saydırmasın niye nokia aldırdın diye çünkü adam oyun program yani gerçek bir performans istiyor gpu çift kanallı 1080p bluray açıyor bu sayede işlemci çift çekirdek bir kere ios hız bakımından kendini hayli ispatlamış ne denir bilemiyorum tek önerim yeni iphone u al alacaksan yaklaşık aynı fiyatı vereceksin çünkü biraz bekle derim.

Komik.

Okuduğum, severek takip ettiğim dergilerden biri olan CHIP, bunun hakkında bir yazı yazmıştı. O zamanlar iPad yeni çıkmıştı ve bunu iPad üzerinden göstermişlerdi. iPad nelerden oluşuyor biliyor musun? Dokunmatik ekran, başarısızlıktı. Multitouch, bu da başarısızlıktı ve tutulmadı. Apple bunu geliştiren firmayı satın aldı. Müzik Mağazası, iTunes. iTunes'tan önce çıkan müzik mağazaları başarısızdı. Tablet: Söylememe gerek yok, iPad'den önce neredeyse kimse bilmiyordu adını. Flash Memory: PDA'larda kullanılmaya başlandığında oldukça başarısız oldu. ARM işlemciler: Lenovolar bunu ilk kullananlardı, düşük hız nedeniyle beğenilmedi.

Bunların hepsi birleştirildi, muhteşem bir şekilde pazarlandı ve sunuldu: iPad! iPad ilk çıktığında birçok kişi tarafından arzulandı, ancak iPhone'un büyüğüydü; başka bir şey değil. İğrenç tasarım, eksik özellikler, taşınabilirliğin az olması gibi nedenlerden ötürü ben de Galaxy Tab almıştım. Yakında da en sevdiğim firmanın tabletini alacağım.

Şimdi neymiş gördün mü iPad? Apple önüne gelen her başarısız şeyi satın aldı veya kullandı. Bunu pazarladı, ürün özelliklerini eksiltti ve önümüze getirdi. Bir de siz Microsoft'a gelenekçi dersiniz. Gerçek şu ki, Apple OS'larının tasarımı güzel. Mac OS X'ten bahsediyorum, Cocoa Mobile arayüzü bana çok abartılı ve itici geliyor.

iPhone 4S çok üstün bir cihaz mı? Üzgünüm, fakat Nokia Lumia 900 iPhone'un sahip olduğu herşeye sahip, uygulamaları hariç. iPhone 4S'in "Retina Ekranı" ile Lumia 900'ün ekranını karşılaştırılar kaç kere. Hatta bazen araya N9, Galaxy Nexus, HTC One X gibileri de girdi. Sonuç, daima Lumia 900 üstündü. LTE desteği sayesinde Lumia 900 üstündü. Kasasının polikarbon olması nedeniyle Lumia 900 üstündü. Hızı sayesinde Lumia 900 üstündü. Lumia 900 daha üstündür. XDA'da hiç okumuyor musunuz ne yazılıyor? Lumia 900 imkansızı başarıyor. Bir şehirde hiçbir telefonun çekemediği bir binada Nokia Lumia 900 çekebiliyor, hem de rahatlıkla. Nokia Lumia 900 şu anda çok istenen ve arzulanan bir telefon. Çıktığı ilk günler tüm stoklar tüketildi. Beyaz çıktı, ertesi gün tüketildi. Bir ara mağazalara yeniden gelmişti, ertesi gün bitmişti. Nokia Lumia 900 iPhone dışında kimsenin başaramadığını yaptı. Kullanıcılara harika pazarlandı. Mükemmel bir tasarımla sunuldu insanlara.

İnsanlar geri zekalıdır. İnsanlar tasarıma, ambalaja bakarlar. Yoksa inanın bana şişirilen İngilizce'deki teknik kaynaklar, Rusça'dakinden daha fazla değildir. Kullanılması zor fazla yer kaplayan Adobe Photoshop CS5, tabletlerde görülen ve muhteşem multitouch özelliklerine sahip olan Photoshop Touch'tan daha iyidir. Hatta, iPhone 2G sevilmeyen, aklın Nokia 5800 XpressMusic ile baş edemez. Anladın mı neden güzel tasarım bu kadar tutuyor. Çoğu insan ambalaja, tasarıma bakar. Özelliklerinin neler olduğunu en az bizim gibi insanlar bilebilir. Sen, ben ve bu konuda bilgi sahibi olanlar. Bir teknoloji marketine gittiğimde iPhone'un başına üşüşür millet. Ben onların yanına gider 3 kelime laf ederim, iPhone standında bomba varmış gibi herkes oradan uzaklaşır. Biraz abarıyor olabilir ama millet en parlak ekranlı 701'e veya harika tasarımlı N9'a gider. :naughty:

Donanım balonu
diyorum ben ona. iPhone 4S çift çekirdekli işlemciye ve üstün bir GPU'ya sahip. O GPU bir de retina ekran ile uğraşmak zorunda. Çözünürlük arttıkça GPU'ya düşen yük de artıyor. Bu nedenle de donanımı az az, sürekli güncelliyorlar. Ancak "Retina ekran için yapmadık da, AppStore'daki uygulamaların çok hızlı açılması için yaptık" deniyor. Hem kullanıcı yeni özellikleri cihazında istiyor, hem de yenilenen tasarımı arzuluyor. Şahsen, iOS'e iPhone 4'teki CPU ve GPU'nun yeteceğini düşünüyorum.

Nokia Lumia 900'e çok rahat yetiyor ve cihaz üstün hıza sahip. Bunu inkar et de göreyim.

Çalmak mı?
Sen buna çalmak diyorsan o zaman Nokia dışındaki telefonların internete girmesi de çalmaktır. Nokia dışındaki akıllı telefonlardan SMS göndermek de çalmaktır. Saçmalama lütfen, eğer bu çalıntıysa Nokia şu anda Dünya'da tek olurdu. Kısacası, Lumia 800/900 harika cihazlar. Bana göre iPhone'dan daha iyi. Ancak beklemelidir kim alacaksa. Çünkü şu anda yolda iPhone 4S'ten çok daha iyi Lumia cihazlar var. Apollo çalıştırıyorlar.

---------- Eklendi @ 18:22:32 ---------- Yazıldı @ 18:22:06 ----------

Erdem abi daha cevap yazamadın mı?:zuhaha:Geldim gittim hala yok...:D

Yeni geldim anam:emoamca:

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
eRDiiL

eRDiiL

Üye
bu seviydeki telefonların hepsi kullanıcısını bir şekilde memnun eder diyorum ama iphonun ederinin üstünde fiyatı ve ilgiyle karşılandığını düşünüyorum

gerçekten sırf iphone diye o telefonu alan insanlar var özelliğine bir kere bakmadan

Del Rey

Del Rey

Üye

Yine mi bu video? Bunu açıklamakta bıktım. İngilizce mi bilmiyorsun yoksa videoyu mu dinlemedin? Adam Lumia 900'ü tercih edeceğini, 900'ün LTE'de iPhone 4S'ten kat kat daha iyi olduğunu söylüyor. Bu da ekstra komik oldu. :d:

franzliszt

franzliszt

Üye
Yine mi bu video? Bunu açıklamakta bıktım. İngilizce bilmiyor musun yoksa videoyu dinlemedin mi? Adam Lumia 900'ü tercih edeceğini, 900'ün LTE'de iPhone 4S'ten kat kat daha iyi olduğunu söylüyor. Bu da ekstra komik oldu. :d:
komik olan sizin kendi kendinizi kandırmanız kusura bakmayın eğer gerçekleri görebilecek kadar açık fikirli olsaydınız size daha güzel bilgiler paylaşabilirdim lakin gerçeği bile bile nokia nın iphone4s den üstün nokia firmasınında appledan daha iyi işler çıkardığını söylemeniz teknoloji ve bilgi hakkındaki birikimlerinizi ortaya koydu sadece chip den alıntı yapmanız
gerek iphoneun işlemcisinden tutup tüm donanımının sizin fikrinize göre nokia kadar performans gösteremediğinden tutupda nokialardaki işlemcinin donanımın yeterli olduğundan bahsettiniz. ozaman bana söyleyin ;
bu lumia bir bluray açabilirmi ? lumiaların grafik işlemcileri nasıl oluyorda glbencmark testlerinde yerlerde sürünüyor bir 2.1 testlerini bile veremezken iphone ve ipad çift hatta 4 kanallı gpu lar zirvelerde .
demişsinizya insanlar gerizekalıdır kesinlikle değildir aksine insanlar yaratıcı olanı tercih ediyorlar bu yüzden süregeleni devam ettiren yani gelenekçi yeniliği yakalayamamış sistemler (ki nokia yı söylüyorum ) sadece bakıyor ve eleştiriyor ,sindiremiyor ilk önce o bundan iyidir demek için bir satış oranlar iphoneları geçsin , bir 1gb lık oyun açabilecek kapasitelere gelsin öyle konuşalım daha facebook bile windows mobile 7.5 e yeni güncellemeyi yaptı biz şakır şakır kaçkere güncelledik , bu işler boş lafla değiş icraatla ayrıca iphoneun gpu sgx543 m2 çift kanal işlemcide öyle ilk önce bir donanımda geçsin sonra sizde kuru sıkı atın. maxpayne çıktı geçen gün oynaması ayrı zevk öneririm .benim paylaştığım videoda iphone4s in sayfalarda açık ara önde bitirdiğinide göre göre lumia yı övmeye çalışması 'çünkü diyorki farklı platform, değişik cihazlar, çok güzel browser falan filanda yine iphone önde açıyor sayfaları öyle iphone4sden kat kat iyi olduğunu nerde söylüyor paylaşırsan sevinirim ben rastlamadım , kamera açma testindede daha hızlı iphone4s:)

---------- Eklendi @ 18:32:52 ---------- Yazıldı @ 18:22:25 ----------

lumiaya o donanım yakışmıyor ben sizin gibi marka fanatiği değilim bildiğim doğruları söylüyorum yanlış yönlendiriyorsunuz çünkü , ben o lumiaya en azından çift çekirdek ve 1gb gibi ram lerin iyi olacağı kanatindeyim ayrıca kasmadan oynatması için çift hatta 4 kanallı ipad 3 dende gördüğümüz gpu lar lazım nedenmi açıklayayı ;
-birincisi çözünürlükler yükseliyor kalite artıyor grafikler büyüdükçe yük artıyor her zaman gpu çok güçlü olmalı
-hd video oynatmanın sorunsuzca olması için dts ses gömülü internette dolaşan blurayleri oynatmak içinde iyi bir işlemci ve gpu olması lazım eğer çift kanallı gpu kullanılırsa takılmadan veri aktarılır , örneğin atom işlemcili netbooklar 1080p oynatamıyor kasım kasım kasılırken benim küçük iphone4s dts li blurayleri açıyor garip trajikomik ama gerçek.
-işte bu yüzden nokianın daha baba tabir edilen cihazı yok kusura bakmayın samsungda s2 ile bu kervanda boy gösterirken nokia daha göstermedi ama lumialar güzel cihazlar ben kötülemiyorum bu cihazları sadece rakip değil bu yüzden apple samsung çok satıyor . olayın özü bu.
ve bu yüzden oyunlar o kadar kaliteli ve glbencmark gibi grafik test eden siteler hep apple ve tabletleri test ediyorlar orda listelemiş herifler . burda yanlılık yapmanın anlamı yok . nokia kötümü bence değil ama bukadar abartmak bence komik.

---------- Eklendi @ 18:46:20 ---------- Yazıldı @ 18:32:52 ----------

bu arada geçen yazılarda gördüm nokianın medya anlamında çok ileride olduğunu söylüyorlardı daha 4gb üstü video alamayan, yani torrentten indirdiğiniz 4.4gb lık filmi atıp izleyemeyecekseniz onu hdmi ile aktaramayacaksan ne anladım ben bu işten 1080p filmler genelde iyi kaliteyse hep 7,8 25 gb lık bile var ve daha fazlası , ama !!!nokia fat sistemli cihazlar yani sistem 4gb üstü veri almıyorsa ne anlamı kaldı , gpu nda oynatamıyorsa (yükek kalite mesela mpeg2 veya dts sesli orjinal sesleri ile ) sözüm nokiayaya çünkü apple 4gb üstü veri alıp gpu ile dts gömülü blurayleri açıp hdmi ilede akratıyor halen teknolojiden bahsediyorsunuz.bunu yapabilen cihazları ipad 2 iphone4s ve ipad3. buda bir gövde gösterisidir film önemli

• Beğen
Tepkiler: WebStyle ve Amaru Shady
Del Rey

Del Rey

Üye
komik olan sizin kendi kendinizi kandırmanız kusura bakmayın eğer gerçekleri görebilecek kadar açık fikirli olsaydınız size daha güzel bilgiler paylaşabilirdim lakin gerçeği bile bile nokia nın iphone4s den üstün nokia firmasınında appledan daha iyi işler çıkardığını söylemeniz teknoloji ve bilgi hakkındaki birikimlerinizi ortaya koydu sadece chip den alıntı yapmanız
gerek iphoneun işlemcisinden tutup tüm donanımının sizin fikrinize göre nokia kadar performans gösteremediğinden tutupda nokialardaki işlemcinin donanımın yeterli olduğundan bahsettiniz. ozaman bana söyleyin ;
bu lumia bir bluray açabilirmi ? lumiaların grafik işlemcileri nasıl oluyorda glbencmark testlerinde yerlerde sürünüyor bir 2.1 testlerini bile veremezken iphone ve ipad çift hatta 4 kanallı gpu lar zirvelerde .
demişsinizya insanlar gerizekalıdır kesinlikle değildir aksine insanlar yaratıcı olanı tercih ediyorlar bu yüzden süregeleni devam ettiren yani gelenekçi yeniliği yakalayamamış sistemler (ki nokia yı söylüyorum ) sadece bakıyor ve eleştiriyor ,sindiremiyor ilk önce o bundan iyidir demek için bir satış oranlar iphoneları geçsin , bir 1gb lık oyun açabilecek kapasitelere gelsin öyle konuşalım daha facebook bile windows mobile 7.5 e yeni güncellemeyi yaptı biz şakır şakır kaçkere güncelledik , bu işler boş lafla değiş icraatla ayrıca iphoneun gpu sgx543 m2 çift kanal işlemcide öyle ilk önce bir donanımda geçsin sonra sizde kuru sıkı atın. maxpayne çıktı geçen gün oynaması ayrı zevk öneririm .benim paylaştığım videoda iphone4s in sayfalarda açık ara önde bitirdiğinide göre göre lumia yı övmeye çalışması 'çünkü diyorki farklı platform, değişik cihazlar, çok güzel browser falan filanda yine iphone önde açıyor sayfaları öyle iphone4sden kat kat iyi olduğunu nerde söylüyor paylaşırsan sevinirim ben rastlamadım , kamera açma testindede daha hızlı iphone4s:)

Tamam, birşey demiyorum. Bu kafayla ifla olmazsın sen. Yalnız, Facebook ile ilgili söylediklerine çok güldüm. Sen Lumia'yı iPhone ile bir mi tutuyorsun sosyal paylaşım ağları konusunda? Facebook uygulamasına gerek duymuyor ki WP7 kullanıcıları. Sizin basitçe rehber dediğiniz People Hub her türlü sosyal ağa bağlı, e-psotaları aynı yerde gösteren, mesajlar vs. gibi şeylerin de bulunduğu bir rehber ortamı sunuyor. Facebook ise daha ayrıntılı Facebook isteyenler için geliştirilmiş bir uygulama. Sizin için önemli ancak bizim için önemli değil.

iPhone'un GPU bilmem nedir, bu daha iyidir. CPU çok iyidir. İyi, o zaman kullanın. Şahsen Nokia Lumia 900 ve iPhone 4S'in karşılaştırıldığı videolarda "Ben olsam iPhone alırdım" diyene rastlamadım. Hep Lumia 900 isteniyor. CPU ve GPU gelişmiş ancak o ikisi diğer retina ekranı vs. anca karşılar. -Symbian'ın milattan önce bile yapabildiği- Çoklu görev -ki iPhone bunu sahte halde yapıyor- ile 8 tane aynı MMORPG açıp karakter kasmayacağıma göre, Windows Phone'lu Lumia gayet yeterlidir. İnsanların çoğu aptaldır, bunu Dünya'nın en zeki insanları da söyler. Einstein da dahil olmak üzere. Sen gelmiş bana yok değiller, herşey muhteşemdir; Nokia kötü, Apple harika diyorsun. Kusura bakma, sen hayatı toz pembe görüyorsun. Apple kendi kısıtlı ancak parlak ekosistemini yarattı. Herşey harika görünüyor. Ancak bir Nokia'nın insanlar üstünde bıraktığı etkinin yanından geçemez. Nokia yıllardır insanlara en gelişmiş teknolojileri sunuyordu. Artık Nokia geri döndü. Hisselerin fiyatları çoktan yükselişe geçti. Lumia'lar peynir ekmek gibi gidiyor.

Kabul edin artık, Nokia kısa bir düşüş döneminin ardından yeniden yükseliyor. Microsoft, Apple karşısında başarısızlığa uğramıştı. Ancak yakında Apple'ı Newton'ı çıkardığı günlerine postalayacaklar. Bu ikisine Google da seve seve yardım edecek.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Yani sonuç olarak boşverin demek bu...:d:

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Anka kuşu gibi Nokia ;)

Del Rey

Del Rey

Üye
lumiaya o donanım yakışmıyor ben sizin gibi marka fanatiği değilim bildiğim doğruları söylüyorum yanlış yönlendiriyorsunuz çünkü , ben o lumiaya en azından çift çekirdek ve 1gb gibi ram lerin iyi olacağı kanatindeyim ayrıca kasmadan oynatması için çift hatta 4 kanallı ipad 3 dende gördüğümüz gpu lar lazım nedenmi açıklayayı ;
-birincisi çözünürlükler yükseliyor kalite artıyor grafikler büyüdükçe yük artıyor her zaman gpu çok güçlü olmalı
-hd video oynatmanın sorunsuzca olması için dts ses gömülü internette dolaşan blurayleri oynatmak içinde iyi bir işlemci ve gpu olması lazım eğer çift kanallı gpu kullanılırsa takılmadan veri aktarılır , örneğin atom işlemcili netbooklar 1080p oynatamıyor kasım kasım kasılırken benim küçük iphone4s dts li blurayleri açıyor garip trajikomik ama gerçek.
-işte bu yüzden nokianın daha baba tabir edilen cihazı yok kusura bakmayın samsungda s2 ile bu kervanda boy gösterirken nokia daha göstermedi ama lumialar güzel cihazlar ben kötülemiyorum bu cihazları sadece rakip değil bu yüzden apple samsung çok satıyor . olayın özü bu.
ve bu yüzden oyunlar o kadar kaliteli ve glbencmark gibi grafik test eden siteler hep apple ve tabletleri test ediyorlar orda listelemiş herifler . burda yanlılık yapmanın anlamı yok . nokia kötümü bence değil ama bukadar abartmak bence komik.

---------- Eklendi @ 18:46:20 ---------- Yazıldı @ 18:32:52 ----------

bu arada geçen yazılarda gördüm nokianın medya anlamında çok ileride olduğunu söylüyorlardı daha 4gb üstü video alamayan, yani torrentten indirdiğiniz 4.4gb lık filmi atıp izleyemeyecekseniz onu hdmi ile aktaramayacaksan ne anladım ben bu işten 1080p filmler genelde iyi kaliteyse hep 7,8 25 gb lık bile var ve daha fazlası , ama !!!nokia fat sistemli cihazlar yani sistem 4gb üstü veri almıyorsa ne anlamı kaldı , gpu nda oynatamıyorsa (yükek kalite mesela mpeg2 veya dts sesli orjinal sesleri ile ) sözüm nokiayaya çünkü apple 4gb üstü veri alıp gpu ile dts gömülü blurayleri açıp hdmi ilede akratıyor halen teknolojiden bahsediyorsunuz.bunu yapabilen cihazları ipad 2 iphone4s ve ipad3. buda bir gövde gösterisidir film önemli

Bak, sana katılıyorum. Lumia'lar donanımların en iyisine layık. Ancak suç Nokia'da değil. Microsoft'un koyduğu listeye göre donanımları belirliyorlar. Yoksa Windows Phone 8 Apollo'lu Nokia'lar da var, ve gerçekten üst düzey prototipler.

Multimedya konusuna gelirsek, FAT olması beni de üzüyor. Nokia Carla veya Nokia Donna bunu çözecek. Nokia 808 PureView'in multimedya yeteneklerini ise iPhone ve iPad'den düşük göstermeye kalkışma, çünkü değil. Nokia, 808 PureView ile gövde gösterisinin alasını yaptı.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
daha ne diyicek Hünkarım..

Del Rey

Del Rey

Üye
İyi de arkadaş Nokia kötüdür demedi ki?!

Nokia teknolojinin gerisinde kalmış, Nokia gelenekçi, Nokia şöyle, Nokia böyle. Kısaca, Nokia kötüdür demektir bu. Nokia benim dünya görüşüm, siyasi partim, gelecekteki işim, gençlik arzum, çocukluk hayalim, en sevdiğim rüyam, kolumdaki dövme ve alışveriş merkezine gittiğimde daima ziyaret ettiğim tek mağazadır. Onu savunacağım elbette.

DeaDLoST™

DeaDLoST™

Üye
Nokia teknolojinin gerisinde kalmış, Nokia gelenekçi, Nokia şöyle, Nokia böyle. Kısaca, Nokia kötüdür demektir bu. Nokia benim dünya görüşüm, siyasi partim, gelecekteki işim, gençlik arzum, çocukluk hayalim, en sevdiğim rüyam, kolumdaki dövme ve alışveriş merkezine gittiğimde daima ziyaret ettiğim tek mağazadır. Onu savunacağım elbette.

Arkadasim sen Nokia fanisin ben o yuzden sana bise demem ama bende Apple fani oldugumu kabul ederim ama acik ve net ustun donanimli bir cihazda bile nokiacilari ikna edemiyosun nedir bu inadiniz anlamamki Apple donanimlari daha iyi iste zorlamanin anlami ne kaldiki Nokianin stoklar bitti demesi bile bi pazarlamadir neden hala satilan iPhone sayisini gecemiyor cok merak ediyorum neden hala rekor Appleda bunlar tesaduf degil kalitenin karsiligi o kdar rakam var ortada Apple dunyanin en zengin sirketi buda kalitesiz mallari satarak olmadi iyi dusun koru korune nokia diyip durmanin bi anlami yok

franzliszt

franzliszt

Üye
işte bu yüzden anlamıyorsunuz siz bir nokia taraftarısınız bense insanlara doğruları söyleyenim duymak istediklerini söyleyen değil. nokiayada kötü demedim gerçek bunu yansıtıyorsa appleların başardığını nokia başaramıyor ise bunun suçlusu ben değilim kulanıcı olarak sizin cihazınızdan beklentileriniz olmalı halen o olacak bu olacak la bu işlerin olmadığını anlamıyormusunuz o olacak dediğinizi zaten apple yapmışda biz kullanıyoruz . şuan itibariyle ben bluray izlerken senin donanımın açamıyor,ios program havuzuna kafa tutması tırnak içinde yazim ' imkansız ' nedenmi senelerin ürünü birikimi planı . olay herzaman nokianın geriden gelmesi ben bu durumu yakıştırmıyorum kötü demiyorum ben işin içinde çok olmasam nokiayaya güvenip alırım ama asla ama asla şuan apple ın cihazlarına karşılık veremezler bu noktayı kabullenmeniz lazım ve varsayımlardan kurtulup gerçeklerden bahsetmeniz lazım.programsal platformda apple nokiadan daima üstün olacaktır bu değişmeyecek.

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady
pRime.

pRime.

Üye
bu arada geçen yazılarda gördüm nokianın medya anlamında çok ileride olduğunu söylüyorlardı daha 4gb üstü video alamayan, yani torrentten indirdiğiniz 4.4gb lık filmi atıp izleyemeyecekseniz onu hdmi ile aktaramayacaksan ne anladım ben bu işten 1080p filmler genelde iyi kaliteyse hep 7,8 25 gb lık bile var ve daha fazlası , ama !!!nokia fat sistemli cihazlar yani sistem 4gb üstü veri almıyorsa ne anlamı kaldı , gpu nda oynatamıyorsa (yükek kalite mesela mpeg2 veya dts sesli orjinal sesleri ile ) sözüm nokiayaya çünkü apple 4gb üstü veri alıp gpu ile dts gömülü blurayleri açıp hdmi ilede akratıyor

Kardeşim boş konuşuyorsun adam 808'de kutuna hdmi kablosu koymuş var mı ötesi???
Symbian gibi programlara bağlı kalmayacağın sistemi koymuş.
Şimdi ısrarla bu cihazın dts gömülü videoları açamayacağını iddia ediyorsun. N8'den konuşmak kolay tabi onda bcm2727 vardı bunda bcm2763 var. Tam 4 kat daha güçlü ve kapasiteli. Eğer video oynatacak bir cihaz arıyorsan bcm2763 işini rahatça görür. Tamamen fotoğraf video gibi amaçlar için üretilen en güçlü gpu'lardan birisi. artık bu iphone daha iyi medya oynatıyor saçmalığını bırak cihazın pc programları, hdmi adaptörü ve ecplayer olmadan ne yapabiliyor onları söyle. onlar olmadan bir hiç!!! Ama bakıyorum 808'e, direk telefona bile o 4gb'ı indirip, bilgisayarla muhattap bile olmadan gerçek kalitede dolby'li, hdmi kablosu ile ÇATIR ÇATIR video oynatıyor. Bunu iphonunla yapamıyorsun o yüzden artık 808'e çamur atmayı bırakacaksın. Biz kutumuzdan çıkan kabloyla zahmetsiz işimizi görelim. Ama unutmuşum, cihaz arayüzünü jailbreak olmadan ekrana gönderemiyordun değil mi? Bak onu symbianlı n95 bile zahmetsiz yapıyor. Lumia konusunda dediklerinin bir kısmına katılıyorum ama işi tüm nokia cihazlarına bindirirsen fan olursun.

Ve son olarak atom işlemcili netbooklar işlemciden dolayı mı 1080p açamıyor yoksa zayıf GPU'dan dolayı mı? Sen atom işlemciyi iphone'a tak, o cpu gpu kombinasyonu ile pc oyunu bile açarsın. :oke: cortex a9 işlemci iyidir ama atom'dan iyi denirse adama gülerler.

• Beğen
franzliszt

franzliszt

Üye

Kardeşim boş konuşuyorsun adam 808'de kutuna hdmi kablosu koymuş var mı ötesi???
Symbian gibi programlara bağlı kalmayacağın sistemi koymuş.
Şimdi ısrarla bu cihazın dts gömülü videoları açamayacağını iddia ediyorsun. N8'den konuşmak kolay tabi onda bcm2727 vardı bunda bcm2763 var. Tam 4 kat daha güçlü ve kapasiteli. Eğer video oynatacak bir cihaz arıyorsan bcm2763 işini rahatça görür. Tamamen fotoğraf video gibi amaçlar için üretilen en güçlü gpu'lardan birisi. artık bu iphone daha iyi medya oynatıyor saçmalığını bırak cihazın pc programları, hdmi adaptörü ve ecplayer olmadan ne yapabiliyor onları söyle. onlar olmadan bir hiç!!! Ama bakıyorum 808'e, direk telefona bile o 4gb'ı indirip, bilgisayarla muhattap bile olmadan gerçek kalitede dolby'li, hdmi kablosu ile ÇATIR ÇATIR video oynatıyor. Bunu iphonunla yapamıyorsun o yüzden artık 808'e çamur atmayı bırakacaksın. Biz kutumuzdan çıkan kabloyla zahmetsiz işimizi görelim. Ama unutmuşum, cihaz arayüzünü jailbreak olmadan ekrana gönderemiyordun değil mi? Bak onu symbianlı n95 bile zahmetsiz yapıyor. Lumia konusunda dediklerinin bir kısmına katılıyorum ama işi tüm nokia cihazlarına bindirirsen fan olursun.

Ve son olarak atom işlemcili netbooklar işlemciden dolayı mı 1080p açamıyor yoksa zayıf GPU'dan dolayı mı? Sen atom işlemciyi iphone'a tak, o cpu gpu kombinasyonu ile pc oyunu bile açarsın. :oke: cortex a9 işlemci iyidir ama atom'dan iyi denirse adama gülerler.
atom işlemciden dolayı değil gpu dan dolayı açmamaktadır bunu anlatmama gerek varmıydı bilmiyorum :) tabikide atom işlemcinin gücü daha yüksektir :)
hayır şu ne saçmalıktır ecplayeri yüklemek suçmu ben bunu anlamıyorum yükleyip kabloyuda alıp babalar gibi açarken sen daha 4gb üstü veri atamıyorsun bir bunu tartışsana :))
nokia 808 nerden çıktı :)) oda açamıyor 4gb üstü yolla dts li ses açamıcak ! çünkü kodlayıcısı yok dts i kodlarmı sanıyorsun nokia :) iphone daha iyi oynatıyor dememin saçmalığını kanıtlayan herhangi bir örneğin varmıki saçmalık diyorsun benim elimde size denetebilecek bir dünya yöntemim var buyrun deneyelim gelsin hem iphone4s sahibi hemde hangi nokia teli istiyorsanız torrentten siz seçin bir bluray film yada herhangi bir zor oynatılan format deneyelim siz seçin bende değil :)
bu jailbreak amma dert ettirmiş bu kadarmı yoruyor sizi cihazınızı kişiselleştirmekde hem program yüklememize hemde jailbreaklememize taktın yoksa bunları yaptıktan sonra sizin cihazlar kafa tutamadığı için hafif bir iç çekme brukluk falanmı yaşanıyor :) herkez doğru söylüyorda acaba benmi yalan söylüyorum heralde benimde nokiacılar gibi kendimi kandırmam gerekiyor .

---------- Eklendi @ 20:44:06 ---------- Yazıldı @ 20:38:57 ----------

şimdi gördüm neyi iphoneumla yapamıyorum hdmi la film oynatmayımı :)) akşam akşam güldürme güzel kardeşim yapmayın :))) birde 4gb ı direk telefonuma indirebiliyorum güzel kardeşim istediğim playerda açıyor onu hdmi yada air ilede hd gönderebiliyor dts ses artı dolby sesle :)

• Beğen
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
herkese fanlık yapmayın dıyosun ama maşallah fanlıktan da geri kalmıyosun arkadaşım;)

Üst Alt