iphone 3GS hediye olarak geldi akabinde N97 de hediye olarak geldi kısacası her iki telefonada para vermeden sahip oldum...peki sonuç ? Sonuçlar göreceli...
Açıkçası N97 ye yavaş diyenleri anlamıyorum oldukça kaliteli bir hızı var.iphone 3GS kötü değil lakin gündelik hayatında anılarını yaşatmayı seviyorsan ne biliyim iş ve eğlence dengeli gidiyorsa bence N97 oldukça verimli bir kullanımı var dokunmatiği kötü diyenlerde olmuş iyi diyenlerde olmuş...
Birincisi iphone 3GS kapasitif ekranlı N97 ise Kapasitif olmamasına rağmen iphone dokunmatiğine yakın bir performans sergiliyor kullandığım en iyi dokunmatik ekranlı makinadır kendisi..
Dokunmatik anlamında bakarsan iki telefonu karşılaştırmak adil olmaz.Her ikisininde kendi kulvarlarında üstünlükleri var.Örnek: Arkadaşımla satranç oynarken iphonu 3cm lik satranç tahtasından masaya düştü kapasitif ekranın hassas olduğunu bildiğimiz için hemen aldık baktım ekran uçmuş.Dokunuyosun kafası karışıyor..Ama kapasitif olmayan ekranlar biraz daha gaddar kullanıma müsait.
Konuya dönelim.Açıkçası N97 hafıza üstünlüğü ve iş ile eğlenceyi dengelemesi açısından beni daha çok cezbetti.iphone 3gs i ise sadece hediye eden arkadaşımla görüşeceğim zaman kullanıyorum.Hediye olmasa çoktan satmıştım.Sebepleri ise Kaba..Çok geniş kullanılan dış malzemesi çok berbat kamerası iş yapmaz ofis uygulamalarından afedersin ..çıyo...
N97 de ise tarz ve işlevsellik yönünden kalbimi çaldı açıkçası....uygulama konusundan sıkıntı çekmiosu store.ovi.com yeni gelişen bir yer hali hazırda upload edilmeyi bekleyen 2,485.147 tane uygulama var şuanda upload edilmiş kullanıma sunulmuş resmi signed 1.000.000 üzerinde, store a girin sağ üst köşede istatistikler var, betalabs.nokia.com a girin ve geliştiricilerin beta uygulamalarına bakın.Kısacası uygulama yönünden içim çok rahat.
vs..vs...vs...
Lakin ben ve diğer arkadaşların düşünceleri hep şahsi, bu iş aslında biraz göreceli, bir başka arkadaşım iphone 3gs 'ini satıp 5800 aldı buyur burdan

bence mediamarkt gibi telefonları kullanabileceğin test edebileceğin bir yere git al iki telefonuda başla kurcalamaya
Fakat şahsi tercihim N97 dir...N8 rodajını

tamamlayana kadar bunu kullanırım daha sonrada N8 alırım sanırım ama iphone a kesinlikle para vermem...