iPhone 3GS 6.1.6 ''Servis Yok'' ''Aranıyor...'' Sorunu Yardım

Sponsorlu Bağlantılar

JoGa

Üye
    Konu Sahibi
iPhone 3GS 6.1.6 ''Servis Yok'' ''Aranıyor...'' Sorunu Yardım
Sevgili dostlarım

1 Hafta önce telefonumu normal kullanırken bi anda internetimin gittiğini fark ettim.. Telefon full çekiyor ancak ben arama yapamıyorum ya da bana yapılan aramalarda ''ulaşılamama'' sorunu çıkmakta. Aynı şekilde mesaj alıp göndermede de sorun var

Uçak moduna alıp tekrar denedim bu seferde ''Aranıyor...'' yazısında baya bi süre kaldıktan sonra ''Servis Yok'' hatasını almaktayım.. Ayrıca Elle operatör seçimi yapınca ''Ağ Listesi Yükelenemedi'' sorunu çıkıyor

Sorunun cihazdan olabilceğini düşünerek
*Ağ ayarlarını sıfırladım
*Temiz restore çektim DFU moduyla
*Yedekten geri yükleme yapmadım
sorunum düzelmedi

3 telefoncu arkadaşa gösterdim herhangi bir darbe kırık çatlak şase durumu sim kart yuva ya da parça sıkınısı anten sorunu bulunmamakta

Avea müşteri hizmetleriyle yaptığım konuşmada sorunumun hattan olmadığı görüşündeler ki ben buna açıkcası pek inanmadım zira hat 11 senelik belki çip ömrü dolmuştur diye tahmin ediyorum.. Hattı başka telefonda denedim sıkıntı yok

JB yapmayı denemedim ultraSn0w falan araştırdım ama sorunun onunla çözülceğinden emin değilim

İşin ilginç tarafı ise

Uzun süre uçak modunda kalınca tekrar açınca şebeke çalışıyor
İnternete girince bazen şebeke gidiyor

Sorunumun çözümü için sizlerden yardım istiyorum
Saygılar

resul060606

Üye
aynısı bendede oluyor telefon çekiyor gozukuyor ama ulaşamıyolar bendede ucak moduna alıp yada kapatıp açtığımda sorun duzeliyor

Üst Alt