iPhone 3G Pratik İpuçları ...

Sponsorlu Bağlantılar

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
iPhone 3G Pratik İpuçları ...
Arkadaşlar biliyorsunuz ki bu aletin gün geçtikçe yeni bişeyleri ortaya çıkıyor.Hepsini bu başlıkta toplarsak bizler için iyi olacağını düşündüm.

Başlık altında yazanları elimden geldiğince bu mesaja yazmaya çalışacağım.

#Menüde bir simgenin yerini değiştirmek için simgenin üstüne basılı tutuyoruz.Simgeler titremeye başladığında parmağımızla istediğimiz yere sürüklüyoruz ve home tuşuyla düzenlemeden çıkıyoruz.

#Yine aynı şekilde yüklediğimiz programları itunes olmadan kaldırmak için simgenin üstüne basılı tutuyoruz.Titremeye başlayınca köşede çarpı işareti çıkıyor.Ona bastığımızla uygulama siliniyor.

#Bir uygulamadan dolayı yelefon kilitlenirse resetlemek için kapatma tuşu ve home tuşuna 5 saniye boyunca basılı tutuyoruz.

# Muzik dinlerken iphone uyku moduna gectiginde tuslari acmadan muzik konturol menusune
ulasabilirsiniz. 2 defa menu tusuna basarak zahmete gerek yok

#Telefonun ekranı kilitliyken çağrı gelince kilidi açınca direk telefona cevap veriyor.Eğer çağrıyı reddetmek istiyorsanız ekran kilitliyken çağrı geldiğinde 1 kere kapatma tuşuna basarsanız zil sesini susturur 2 kere basarsanız karşıya meşgul tonu verir.

#Home tuşuna basarken kapatma tuşuna bastığımızda screenshot alıyor.

#Bir internet sayfasında bulunan bir numarayı kısayoldan aramak isterseniz telefon numarasına tıklamanız yeterlidir.

#Safari'de adres çubuğuna tıkladığımızda arama kutusu açılır 1 kez daha tıkladığınızda adres yazılır.Kısayoldan adres girmek için adres çubuğunun solundaki arama tuşuna basmanız yeterlidir.

#Safaride gezinirken sayfa içinde frame varsa(mesela forumlardaki shoutboxlar) ekrana 1 kez tıklayıp sürüklerseniz sayfayı sürükler,çift tıklarsanız frame sayfasını sürükler.

#Müzik dinlerken kulaklığı çıkarınca müzik otomatik olarak durur.

#Kutudan çıkan kulaklıkla müzik dinlerken çağrı geldiğinde üstündeki düğmeye 1 kez basarsanız çağrıyı kabul eder,2 kere bastığınızda reddeder.

#Yeni attığınız videoların,podcastlerin isminin yanında mavi bir yuvarlak bulunur.Bu o videoyu hiç izlemediğiniz anlamına gelir.

#Sms,mail yazarken önceki kelimelere dönmek için parmağınızı yazının üstünde sürüklemeniz ve istediğiniz yere bırakmanız yeterlidir.

#Surekli aradiginiz numaralar varsa, rehbere girince isme tiklayip alttan sagdaki add to favorites e basarsaniz o numara favori numaralara eklenir.
sonrasinda istersen eger yuvarlak menu tusuna iki defa ardi ardina basarsan favoriler bolumune gider ve ek bir dokunusla o numarayi arayabilirsin.

yada normal yoldan rehbere girip favorites e basip oradan gene isme tiklayip numarayi arayabilirsiniz.

#hotmail hesabinizi aciniz,sifrenizi giriniz ve mail sayfaniza giriniz ekranin alt kismindaki "+" isaretine tiklayiniz "menuye ekleye " tiklayiniz artik ekranda hotmail diye bi icon olustu... artik sanki menulerde sifrenizi artik yazmadan otomatik hotmail sayfaniza tek tikla giribilirsiniz,butun surekli kullandiginiz internet sayfalarina tek tikla giris icin yapilabilir,cok GUZEL VE HIZLI OLUYOR....

#"bosstool" programini indirip kurun cydia dan... bosstool u calistirin ,menu veya settingte "enable to see number of battery" i tiklayin programdan cikin.... artik iphone ustundeki pil isaretine tikladiginiz zaman klasik pil goruntusu donup rakamsal pil oluyor,tekrar tikladiginizda pil simgesi geri donuyor.

Alıntıdır ve güncellemeye açıktır ...

• Beğen
Tepkiler: mikado01, erman46, balbadem ve 2 diğerleri

vahdet_631

Üye
:oke::)

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Güzel ve faydalı bilgiler ;)
Şimdi değil ama belki ilerde işime yarayabilir :cool

Mayk29

Mayk29

Üye
Güzel bilgiler

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
ayrica muzik dimlerken iphone uyku moduna gectiginde tuslari acmadan muzik konturol menusune
ulasabilirsiniz 2 defa menu tusuna basarak zahmete gerek yok:)

baboli05

Üye
negative arkadaşım yazalı baya zaman olmuş.. inş. bu yazıyıda görüp cevap verebilirsin. 2. el bi iphone 3G geldi bana 3ay kullanılmış sadece. aletin menüsünde safari seçeneği yok ama ayarlar bölümünde safari ayarları var. safariye nasıl girceğimi çözemedim bunada bi çare bulursan çok makbule geçer

samet_rrr

samet_rrr

Üye
safari için sunları denemende fayda var: ayarlar/genel/sınırlamalara girdikten sonra kafana göre bi şifre gir,orda safari 0 konumunda ise 1 konumuna getir ekranda safari cıkar.

--------------- Ekleme ---------------

bi de burda yazılan bilgiler zaten herkes tarafından bilinenler. daha farklı pek bilinmeyen ama işe yarayan ipuçlerı girilse daha ilginç olabilirdi. yine de emeğe saygı diyor teşşekkür ediyorum.

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
bi de burda yazılan bilgiler zaten herkes tarafından bilinenler. daha farklı pek bilinmeyen ama işe yarayan ipuçlerı girilse daha ilginç olabilirdi. yine de emeğe saygı diyor teşşekkür ediyorum.
bu konu yazilali bir yıl olmuş Birsene önce iphoneyin ozeliklerine %100 bilen varmiydi

kingalone

Üye
teşekkürler süğaolunda arkadaşlar bende mini iphone 32 gb var, bazı ayarlarını değiştirecem ama güvenlik kilidini bulamadım birtürlü, aklıma ne geldi ise denedim olmadı, 2 gündür internette bakmadık sayfa bırakmadım, bunların güvenlik kilitleri ne oluyor bilen varsa ve paylaşırsa çok güzel olur...

atakax

atakax

Üye
teşekkürler süğaolunda arkadaşlar bende mini iphone 32 gb var, bazı ayarlarını değiştirecem ama güvenlik kilidini bulamadım birtürlü, aklıma ne geldi ise denedim olmadı, 2 gündür internette bakmadık sayfa bırakmadım, bunların güvenlik kilitleri ne oluyor bilen varsa ve paylaşırsa çok güzel olur...

mini iphone derken??

gülranam

Üye
ya ben iphone kullanmaya yenı basladımda bırı sızı aradıgında ekran beyaz gorunuyo ben resım cıksın ıstıyom nasıl olcak bılgılendırırmısınız lutfen sınır oldım

piyanist630

Üye

mini i phone die bişi yok o çin malıdır onunda şifresi 1122 dir diğer çinler gibi :oke:

ppesimistylee

ppesimistylee

Üye
Güzel ve faydalı bilgiler saol

maxirabit

maxirabit

Üye
peki uyku modundayken sadece cevapla çıkıyor onun yerine ekranda cevapla reddet çıkmaz mı?