iphone 3.1.3 unlock cikti!

Sponsorlu Bağlantılar

nebukadnezar

Üye
aktif olması ne demek takip ettigim kadarıyla tatmin edici bi rcevap bulamadım sizden anlatamıyorsunuz tam olarak şunu cevaplayın yurt dışından gelen cihazı pasaporta kayıt ettiim diyelim 3g s serisi diyelim herhangi bir gsm şirketi olabilir sonra jb yaptık spirit ile ve böle yapınca şebek cekmiyor denemedim ama herhalde böledir repo666.ultrasn0w.com dan programı yükledik diyelim unlock böle mi olacak yoksa pasaporta kayıt etmeden jb yapıp sonra mı unlcok yapsak buna cevap verin

Yurt dışından gelen telefonlar mutlaka pasaporta kayıt edilmelidir.Bu devlet ile ilgili bir prosedürdür.jailbreak ve unlock işlemi telefon ile ilgili bir durumdur.Telefonu yurt dışından getirip pasaporta kayıt ettikten sonra telefonu açıp hattını takarsan göreceksinki hiç bir hattı görmicek çünkü bu telefon yurt dışında bir hat ile kullanılmak üzere kilitlenmiştir.gsm şirketi kendi kullanıcılarına ucuz verir bu telefonları hatlarını kullanmak koşuluyla.Ve sigortalatırlar cihazı.bazı uyanıklar telefonu aldıktan sonra kaybettim diyerek sigorta şirketinden yenisini alırlar.Fakat sigorta şirketi keriz olmadıgından yenisini verirken eskisinin imei ni o ülkede kullanıma yasaklar.Bu telefonlarda yurt dışına çıkarılır.hediye olur satma olur bilmem artık orasını.Tabi yurt dışından gelen her telefon bu şekilde olmaz.Normal bir telefon satış yerine gidip fiyatı ne ise verip cihazı alanlar da simlock olayı yoktur.bu telefonları türkiyede kullanmak için pasaporta kayıt yapmak yeterlidir.Geriye sadece jailbreak kalır tabi oda istege baglıdır.istediğiniz programları bedava ya kurmak için.Umarım sorularına cevap olmuştur.

--------------- Ekleme ---------------

Sorumu tekrarlamak istiyorum Yurt dışı gelen 3gs 3.1.2 unlock yaptığımızda telefonu hiç kapatmamazı gerekiyordu.3.1.3 ü unlock yaptığımızda aynı sorun devam edecekmi ? yoksa KAPATIP AÇABİLECEKMİYİZ ?

elizkundura

elizkundura

Üye
yani yurt dışından gelen iphone telefonları için unlock yok bundan bunu anladım pasaporta kayıt edilen her telfon un her hata calışması lazım mesela nokia mesela samsung mesela sonu ericson ama iphone yi bilmiyorum bide galiba avea dan acarsan sadece avea calıştırıyor o yüzden ylanız iphone pasaporta kayıt edilirse her hata calışır sanırım ama jb yapınca simkilit oluyor galiba nese

nebukadnezar

Üye
yani yurt dışından gelen iphone telefonları için unlock yok bundan bunu anladım pasaporta kayıt edilen her telfon un her hata calışması lazım mesela nokia mesela samsung mesela sonu ericson ama iphone yi bilmiyorum bide galiba avea dan acarsan sadece avea calıştırıyor o yüzden ylanız iphone pasaporta kayıt edilirse her hata calışır sanırım ama jb yapınca simkilit oluyor galiba nese

Hocam eğer yurt dışından gelen telefonda simkilit var ise yani yurt dışındaki herhangi tek bir gsm ile çalışması için simkilit konmuşsa sen telefonu burda pasaporta kayıt ettirsen dahi kullanamazsın.O kilidi kırman lazım.Eski telefonlar yurt dışından geldiginde kilit olayı yine vardı ama o sorun onların yazılımı basit olduğu için türkiyeden eski telefonların imei leriyle değiştirilerek çözülüyordu.Ama artık simbian ve ios yazılımlar kullanılıyor.Yani nokianın , samsungun yeni telefonlarında simbian iphone da ise ios yazılımı kullanılıyor.Dolayısıyla imei leri değiştirilemiyor.Bu yüzden bu cihazları pasaporta kayıt ettiriyorsun.Yolcu yanında gelen cihaz olarak kayıt ediliyorlar.Ve türkiyeye giriş yapan herkes in 2 yılda bir telefon getirme hakkı oluyor.Eğer kayıt yaptırdıgın pasaport türk vatandaşın pasaportu ise türkiyede bütün hatlara açılıyor telefonun (Tabi simkilidi kırdıktan sonra).Yok yabancı pasaport ise yanlızca bir numaraya özel açılıyor telefon (Tabi yine telefonun simkilidini kırabilirsen).ister turkcel olsun ister vodafone fark etmez tek bi numara.

--------------- Ekleme ---------------

Ayrıca telefonu jailbreak yapınca simkilit aktif olmaz tekrardan.Ancak telefonun yazılımını yükseltirsen simkilit tekrar aktif olur.Mesela İphone 3gs 3.1.2 sürümünü kullanıyon jailbreak yaptın ve simkilidi kırdın.Daha sonra telefonu 3.1.3 versiyona yükseltirsen telefonun simkilidi tekrar aktif olur ve seninde tekrar simkilidini kırman gerekir.Bilmem anlatabildimmi ?

jamesbaba

jamesbaba

Üye
az önce altunizade'de i phone servisi ile görüştüm cihazım yurtdışı simkilitli 75 tl'ye yarım saat içinde telefonun sim kilidini kaldırıyoruz dediler.saat 19:00 gidicem büyük ihtimallede olcak

alliumsativum

Üye
Ben yurt dışından gelen 3.1.3 versıyon telefonu actım ve hıcbır sorun olmadan kullanıyorum....
öncelikle pasaporta kayıt ettırmeden yaptım bu işlemi.
ben spirit ile jb yaptım sonrada ultra snowa baglanıp kılıtı actım.daha sonra da gıdıp kayıt ettırdım.
Ama benım sorunum daha farklı 3 tane 3g 32 s getırdım.2 tanesını ben actım 1 tanesı acık geldı.
acık gelen bır sabah kendılıgınden recovery moduna gectı ve o sekılde kaldı...her yolu denedım itunes cesıtlı hatalar verıyor.Fakat bır turlu recovery moddan cıkmıyor...

elizkundura

elizkundura

Üye
o zaman diyelim kuzey ıraktan iphone getirdim diyelim ki ordakiler simkilitsiz oluyor önce spirit ile jb yapıp sonra ultra snow unlock ile yapıp sonra pasaporta kayıt etsek herhalde olur

alliumsativum

Üye
sımkılıt yoksa tekrar yapmana gerek varmı bılemıyorum.Bendekıler sımkılıtlıydı once o ıslemlerı hallettım sonra kayıt ettırdım (1 tanesı harıc o yurt dısında acılmıstı ama sımdı mecburen 4.0 a yukselttım ve acmaya ugrasıyorum halen:))

mithatt07

Üye
usta benm telefon yurt dışından geldi. 3.1.3 ( 7E18 ) Versiyon. ben bu telefonu pasaporta kayıt ettirmeden türkiyede kullanabilirmiyim. yada sim kilidini kırdıgım zaman unlock yaptıktan sonra pasaporta kayıt yaptırmam lazım mı. yani unlock yapınca pasaport olmadan dilediğim kadar kullanabilirmiyim

bsisek

Üye
mükemmel.Çok basit oldu.Yardım için teşekkürler

Üst Alt