nebukadnezar
Üye
aktif olması ne demek takip ettigim kadarıyla tatmin edici bi rcevap bulamadım sizden anlatamıyorsunuz tam olarak şunu cevaplayın yurt dışından gelen cihazı pasaporta kayıt ettiim diyelim 3g s serisi diyelim herhangi bir gsm şirketi olabilir sonra jb yaptık spirit ile ve böle yapınca şebek cekmiyor denemedim ama herhalde böledir repo666.ultrasn0w.com dan programı yükledik diyelim unlock böle mi olacak yoksa pasaporta kayıt etmeden jb yapıp sonra mı unlcok yapsak buna cevap verin
Yurt dışından gelen telefonlar mutlaka pasaporta kayıt edilmelidir.Bu devlet ile ilgili bir prosedürdür.jailbreak ve unlock işlemi telefon ile ilgili bir durumdur.Telefonu yurt dışından getirip pasaporta kayıt ettikten sonra telefonu açıp hattını takarsan göreceksinki hiç bir hattı görmicek çünkü bu telefon yurt dışında bir hat ile kullanılmak üzere kilitlenmiştir.gsm şirketi kendi kullanıcılarına ucuz verir bu telefonları hatlarını kullanmak koşuluyla.Ve sigortalatırlar cihazı.bazı uyanıklar telefonu aldıktan sonra kaybettim diyerek sigorta şirketinden yenisini alırlar.Fakat sigorta şirketi keriz olmadıgından yenisini verirken eskisinin imei ni o ülkede kullanıma yasaklar.Bu telefonlarda yurt dışına çıkarılır.hediye olur satma olur bilmem artık orasını.Tabi yurt dışından gelen her telefon bu şekilde olmaz.Normal bir telefon satış yerine gidip fiyatı ne ise verip cihazı alanlar da simlock olayı yoktur.bu telefonları türkiyede kullanmak için pasaporta kayıt yapmak yeterlidir.Geriye sadece jailbreak kalır tabi oda istege baglıdır.istediğiniz programları bedava ya kurmak için.Umarım sorularına cevap olmuştur.
--------------- Ekleme ---------------
Sorumu tekrarlamak istiyorum Yurt dışı gelen 3gs 3.1.2 unlock yaptığımızda telefonu hiç kapatmamazı gerekiyordu.3.1.3 ü unlock yaptığımızda aynı sorun devam edecekmi ? yoksa KAPATIP AÇABİLECEKMİYİZ ?
)