Bir 2G kullanıcısı olarak cevaplamaya çalışayım
Sorularınız ve Cevaplar;
1- İphone 2g ile 3g arasındaki tek fark GPS, internet, 3g mi yoksa işletim sistemindede farklar varmı?
Cevap: 3G yok. internet wifi veya edge olarak bağlanabilirsin. Ben bugune kadar başka bir fark görmedim. + jailbreak işlemiyle zaten birçok sorunu aşmış oluyorsun, bluetoot video, mms vb. vb.
2- İphone 2g alsam sitede şu anda bulunan oyunları, uygulamaları vs. istisnasız çalıştırırmı? Eğer şimdilik çalıştırıyorsa atıyorum 1 yıl sonra çıkan bir oyunu çalıştırmaz hale gelirmi?
cevap: iphone 2G 3G 5G; oyunların bununla alakası yok, Yazılım ile alakası var. sen yazılımı güncel tuttuktan sonra çalıştırmama ihtimali yok bence. şuanda bende bütün yeni çıkmış uygulama ve oyunlar çalışır durumda.
3- İphone 2gler genelde kayıtsız oluyormuş galiba kayıtsız alırsam nasıl kaydettirebilirim?
cevap: kayıtsız olacak diye bi genel kural yok. ürünü kişi pasaport kaydı yaptırabilir. mesela bendeki pasaport kayıtlı kapanma riski vb. durum yoq. 2G lerde tek fark fake imei yapabilirler. ama 3Glere fake imei yapılmıyor.
Alırken dikkat edeceğin nokta şu: kutusu veya arkakapağındaki İMEI numarası ile telefonun içindeki IMEI numarasını karşılaştıracaksın (*#06# yaparak)
4- İphone 2gnin fiyatı yaklaşık 600 civarı sanırım 0 ı böyle 2. elide nerden baksan 400 vardır fakat hiç 2. el göremedim acaba 600 denilenlermi 2. el 0 yokmu hiç?
cevap: Türkiyede sıfır 2G bulmanız neredeyse imkansız. Birisi toprağın altına gömmediyse İkinci el olarakta 400liraya satılan 2Glerden hayır gelmez. temiz bir 2G bulursanızda ikinci el 600 civarı olur. 2Glerde karşılasılan en büyük sorun Arka kasanın çabul deforme olmasıdır. Zaten 400 civarında bulacagınız bir 2G eli yüzü çizikten görünmez. açıkcası birhayli aramanız lazım. yada ezik çizik bunları görmezden geliceksiniz
5- Ebay den falan İphone getirtebilen varmı? Eğer varsa benim için Türkiyeye getirtirse %25 karla bana satabilirmi?
Cevap: Bunu babası oğluna yapmaz
Yani bakkaldan alır gibi öyle kafana göre türkiyeye sokmak mümkün değil. Zaten öyle olsaydı Yurtdışında 450€ olan 3GS, Türkiyede 900€ civarında satılmazdı
umarım bilgiler faydalı olmuştur.