iOS ve Blackberry OS için de ayrı ana bölümler olsa...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
marcelle

marcelle

Üye
    Konu Sahibi
iOS ve Blackberry OS için de ayrı ana bölümler olsa...
Merhaba değerli forum yöneticileri ve üyeleri;

Ben sitenize yeni üye oldum. Gelir gelmez dikkatimi çeken bir şey oldu, forumda symbian ile ilgili bol miktarda bölüm var, kocaman alanlar ayrılmış. Yerine göre android ve bada için de yeterli alan ayrılmış. Ama iPhone ve Blackberry gibi ülkemizde de oldukça fazla insan tarafından kullanılan, beğenilen telefonların işletim sistemlerine "DİĞER SİSTEMLER" bölümü altında yer verilmiş, bunlara diğerleri gibi ayrıca bir bölüm ayrılmamış. Neden böyle acaba? Yani symbian çok mu önemli ve ayrıcalıklı ki forumda bu kadar fazla yer kaplıyor? Benim naçizane fikrim, symbian öldü, Nokia akıllı telefonlarında bu işletim sistemini kullanmak için direnmeye devam ederse piyasada daha fazla varolabileceğine inanmıyorum. Javalı basit telefonları çok daha başarılı bence. Hayatımda 1 kez symbianlı bir telefon kullanma gafletinde bulundum, N73'tü, bana kabus dolu 2 ay yaşattı, zamanında o kadar para vermiştim o telefona, aldıktan hemen sonra donmaya kilitlenmeye başladı. Hemen sattım kurtuldum, sonradan öğrendim ki symbianların ortak sorunuymuş bu.

Ama ben şunu merak ediyorum, acaba iOS ve Blackberry OS; symbiandan, androidden veya badadan daha mı az önemli ki forum içinde öyle kenara köşeye sıkışmış kalmış?

Benim dileğim bu iki önemli platforma, forumda daha çok değer verilmesi ve diğerleri gibi sadece onlara ait kocaman bölümler oluşturulması...

Umarım bu isteğimi anlayışla karşılarsınız, zira kimseye saygısızlık etmek istemedim.

Teşekkürler...

NOT: Sanırım söylediklerim yanlış anlaşıldı, symbian ile ilgili bölümlerin değiştirilmesi veya küçültülmesine ilişkin herhangi bir isteğim yok. Ben sadece iOS ve Blackberry OS için de symbianınki gibi ana bölümler yapılmasını öneriyorum.

Burak

Üye
hicbiri yokken symbian vardı dostum.

• Beğen
Tepkiler: PureFood, 'Patron ve Şehriyar
XER01

XER01

Üye
Symbian öldü ama anlat anlatabilirsen.. Bizim millet yavaş çalışan, donma sorunları olan telefonlara bayılıyor.

• Beğen
Tepkiler: marcelle
marcelle

marcelle

Üye
    Konu Sahibi
hicbiri yokken symbian vardı dostum.

Tamam ama, teknoloji her geçen gün hızla değişiyor, gelişiyor. Birbirinden yeni özellikler çıkıyor. Symbian buna ayak uyduramadı ne yazık ki... İlk olmak en iyi olmak anlamına gelmiyor. Benim de zamanında 3210'um olmuştu, çok dayanıklı ve yılan oyunuyla da çok keyifli bir cihazdı. Bütün bunlara hiçbir şey demiyorum, ama artık devir değişti. Forumun dışarısında kalsın demiyorum, diyemem de tabii ki, ama piyasanın liderleri konumunda olan iPhone ve Blackberry'e de aynı ayrıcalıklar sağlansın. "DİĞER SİSTEMLER" diye bir bölümün içinde sıkışıp kalmışlar. Forumun adı MAXICEP olduğuna göre bütün cep telefonlarını içine alan bir forum bu, sadece Nokia değil herhalde.

Benimki sadece bir öneri, kabul görür görmez o ayrı. Ama en üst segmentteki bu cihazlara ne kadar daha kayıtsız kalınabilir ki? Teknolojiye ayak uydurmak gerektiğini düşünüyorum.

----------Eklendi @ 12:42:15 ---------- Yazıldı @ 12:38:53 ----------

Symbian öldü ama anlat anlatabilirsen.. Bizim millet yavaş çalışan, donma sorunları olan telefonlara bayılıyor.

Ben de katılıyorum. Ama zevk meselesi bu, herkes neyi beğeniyorsa onu alır, yanlış anlaşılmak da istemem. Fakat ben forumda neden iPhone ve Blackberry'nin 2. sınıfmış gibi kenara itildiğini anlayamadım. Yahu Çinli kıytırık cihazlara bile ayrı bölüm açılmış. :hmmm

mangdaşire

mangdaşire

Üye
peki bizim ülkemizde symbian kullanıcısı mı daha fazla yoksa iphone ve blackberry kullanan mı daha fazla? hani android için istesen neyse,bol uygulama var,kullananı çok derim geçerim.birde iphone ile blackberry ninde bölümleri var.diger telefonların içinde degil.

marcelle

marcelle

Üye
    Konu Sahibi
peki bizim ülkemizde symbian kullanıcısı mı daha fazla yoksa iphone ve blackberry kullanan mı daha fazla? hani android için istesen neyse,bol uygulama var,kullananı çok derim geçerim.birde iphone ile blackberry ninde bölümleri var.diger telefonların içinde degil.

Symbiana, androide, badaya sadece kendilerine ait olan kocaman bölümler açılmış. iPhone ve Blackberry ise "DİĞER SİSTEMLER DESTEK & DOSYALARI" bölümü içerisinde yer alıyor. Andoidle ilgili olarak neden öyle dediğinizi de bilemiyorum. Android için bol uygulama var da iPhone için yok mu? Android marketle AppStore'u karşılaştırmayalım boş yere. Neyse, ben onun derdinde değilim. Symbian kullanıcısı da çok olabilir Türkiye'de, buna da hiç lafım yok. Ben zaten o bölümler kaldırılsın demiyorum ki, iOS ve Blackberry OS'a de ayrı bölümler açılsın diyorum...

mangdaşire

mangdaşire

Üye
Symbiana, androide, badaya sadece kendilerine ait olan kocaman bölümler açılmış. iPhone ve Blackberry ise "DİĞER SİSTEMLER DESTEK & DOSYALARI" bölümü içerisinde yer alıyor. Andoidle ilgili olarak neden öyle dediğinizi de bilemiyorum. Android için bol uygulama var da iPhone için yok mu? Android marketle AppStore'u karşılaştırmayalım boş yere. Neyse, ben onun derdinde değilim. Symbian kullanıcısı da çok olabilir Türkiye'de, buna da hiç lafım yok. Ben zaten o bölümler kaldırılsın demiyorum ki, iOS ve Blackberry OS'a de ayrı bölümler açılsın diyorum...
ama sonuç olarak onların içinde bölüm olarak var.

0live456

Üye
Zamanla o bölümlere ilgi zaten azalacaktır bkz: xp'nin değerini kaybedip win7'nin değerlenmesi.Gel gör ki xp'nin kaynağı oyun uygulama vs. daha fazla fakat win7 daha çok kullanılıyor.Bu da öyle :)

• Beğen

siverock

Üye
aslında ayrılsa bile pek bir fark olmaz sadece program bölümüne fazladan ayrıntı gelecek (iphone sistem araçları, iphone internet uygulamaları, iphone antivirüs falan filan)

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Merhaba değerli forum yöneticileri ve üyeleri;

Ben sitenize yeni üye oldum. Gelir gelmez dikkatimi çeken bir şey oldu, forumda symbian ile ilgili bol miktarda bölüm var, kocaman alanlar ayrılmış. Yerine göre android ve bada için de yeterli alan ayrılmış. Ama iPhone ve Blackberry gibi ülkemizde de oldukça fazla insan tarafından kullanılan, beğenilen telefonların işletim sistemlerine "DİĞER SİSTEMLER" bölümü altında yer verilmiş, bunlara diğerleri gibi ayrıca bir bölüm ayrılmamış. Neden böyle acaba? Yani symbian çok mu önemli ve ayrıcalıklı ki forumda bu kadar fazla yer kaplıyor? Benim naçizane fikrim, symbian öldü, Nokia akıllı telefonlarında bu işletim sistemini kullanmak için direnmeye devam ederse piyasada daha fazla varolabileceğine inanmıyorum. Javalı basit telefonları çok daha başarılı bence. Hayatımda 1 kez symbianlı bir telefon kullanma gafletinde bulundum, N73'tü, bana kabus dolu 2 ay yaşattı, zamanında o kadar para vermiştim o telefona, aldıktan hemen sonra donmaya kilitlenmeye başladı. Hemen sattım kurtuldum, sonradan öğrendim ki symbianların ortak sorunuymuş bu.

Ama ben şunu merak ediyorum, acaba iOS ve Blackberry OS; symbiandan, androidden veya badadan daha mı az önemli ki forum içinde öyle kenara köşeye sıkışmış kalmış?

Benim dileğim bu iki önemli platforma, forumda daha çok değer verilmesi ve diğerleri gibi sadece onlara ait kocaman bölümler oluşturulması...

Umarım bu isteğimi anlayışla karşılarsınız, zira kimseye saygısızlık etmek istemedim.

Teşekkürler...

hocam ne yapılsın yani kapatılsın mı o bölümler? hala kulanan birçok insan var symbianı ülkede

Burak

Üye
kapatılmasını degıl tek catı altında toplanmasını ıstiyor

• Beğen

dağıtırımburayı

Üye
kendi bi black berry almış konuşup duruyo
sen blackbery aldın diye herkes symbian telefonunu satıp blackbery mi alcak
mantıklı düşün mantıklı konuş

• Beğen
Tepkiler: PureFood
XER01

XER01

Üye
Adam Symbian bölümleri kapatılsın demiyor ki..

Symbian icin o kadar cok bölüm açılmış fakat blackberry ile iPhone tek bölüme sıkıştırılmış onlar genişletilsin diyor

Okudugunuzu anlamıyorsunuz gelmiş yorum yapıyorsunuz.

• Beğen
Mert

Mert

Üye
Aslında mantıklı:hmmm

• Beğen
marcelle

marcelle

Üye
    Konu Sahibi

hocam ne yapılsın yani kapatılsın mı o bölümler? hala kulanan birçok insan var symbianı ülkede

kendi bi black berry almış konuşup duruyo
sen blackbery aldın diye herkes symbian telefonunu satıp blackbery mi alcak
mantıklı düşün mantıklı konuş

Değerli arkadaşlarım,

Siz beni yanlış anladınız. Mesajlarımı yeniden okursanız "symbian bölümü kapatılsın" diye bir şey söylemediğimi göreceksiniz. Hatta bir mesajımda bunu vurguladım bile. Symbian niye kapatılsın ki? Onun da kullanıcıları var. Ama söylemek istediğim şu; iPhone ve Blackberry kullanıcıları da çok fazla. Bu iki markanın işletim sistemleri için de aynen symbianda olduğu gibi ayrı bölümler açılsın diyorum ben.

Kedi Yavrusu

Üye
ülkemizde iphone kullanan belli bir kesim var bu bir.
o kesim de düşünülmüş zaten kendi başlığı altında yine bölümlere ayrılıyor bu iki.
android marketle appstor'u karşılaştırtmayın demişsin, ben varım karşılaştır hadi, androidde uygulama sayısı daha fazla bu üç.

ayrıca ülkemizde android ve symbian kullananlar çoğunlukta.

marcelle

marcelle

Üye
    Konu Sahibi
Neden anlamak istemiyorsunuz bilemiyorum. Ben android ve symbian kullananlar çoğunlukta değil demiyorum ki... iPhone ve Blackberry için de ayrı bölüm açılmasını önerdim diye niye bu kadar tepki geldi gerçekten anlamıyorum. Çoğunlukla azınlıkla, toplumun belli kesimleriyle vs. bunun ne alakası var yahu? iPhone ve Blackberry için de ayrı ayrı ana bölümler açmak bu kadar zor mu, çok mu fazla şey istiyorum? Gerçekten çok tuhaf tepkiler geldi bu başlık altına, hayretler içindeyim. Ben kimseye iPhone/Blackberry alın kullanın demiyorum, beni hiç ilgilendirmez kimin ne kullandığı. Telefonlardan da bahsetmiyorum yahu, sadece forumdaki düzenin değiştirilmesini talep ediyorum. Nokia kullanan arkadaşlarım, siz yine aynı eskisi gibi symbian ile ilgili bölümlere gireceksiniz zaten, burada sizi rahatsız eden ne? Alıngansınız cidden, ama konunun sizi ilgilendiren bir kısmı yok. Benim önerdiğim şey sadece iPhone ve Blackberry kısımlarının değişmesi. Siz de işinize yaramıyorsa girmezsiniz zaten buralara. Yani bu değişiklik sadece iPhone / BB kullanıcılarına kolaylık olsun diye...

Ben "android marketle app store'u karşılaştırtmayın" demedim sanki iddia edermişim gibi anlamışsınız, tam olarak şu cümleyi yazmışım "Android marketle AppStore'u karşılaştırmayalım boş yere", yani buna gerek yok, uğraşmayalım böyle şeylerle demek istedim.

'Patron

'Patron

Üye
Dostum bızım anlamak ıstemediğimiz bişey yok.Sanırım sen anlamak istemıyorsun.Symbıan kullanıcıları çoğunlukta. git bak bakalım symbıan bolumune mı daha çok konu açılıyor yoksa iosa mı.? Uzatılmamalı bu konu.

marcelle

marcelle

Üye
    Konu Sahibi
Dostum bızım anlamak ıstemediğimiz bişey yok.Sanırım sen anlamak istemıyorsun.Symbıan kullanıcıları çoğunlukta. git bak bakalım symbıan bolumune mı daha çok konu açılıyor yoksa iosa mı.? Uzatılmamalı bu konu.

Ya tamam çoğunlukta da; hem symbianın, hem iOS'un, hem de Blacberry OS'un ayrı ayrı kendilerine ait bölümleri olmasının ne zararı olur ki?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt