iOS 7 Nasıl Görünecek? İşte beklenen yenilikler...

Sponsorlu Bağlantılar

Yapılacak değişiklikler tatmin edici mi?

• Evet, şimdilik yeterli.

Kullanılan: 3 25.0%
  • Hayır, İOS'a yakışmıyor.

Kullanılan: 0 0.0%
  • Kararsız, daha fazla yenilik olabilir.

Kullanılan: 9 75.0%

• Kullanılan toplam oy
    12
  • Anket kapatılmış .
ozakin70

ozakin70

Üye
    Konu Sahibi
iOS 7 Nasıl Görünecek? İşte beklenen yenilikler...

WWDC 13'te tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan iOS 7, diğer iOS sürümlerine göre çok farklı bir görünüme sahip olacak.

Uzun bir süredir kullanıcılarına büyük bir yenilik sunamayan iOS, bu kötü gidişata bir dur demek istiyor. Bunun için Apple'ın efsanevi tasarımcısı Jony Ive yeni iOS sürümü için görevlendirilmişti.

Bugüne kadar tasarladığı iPad, iPhone, iMac ve iPod'lar ile Apple kullanıcılarının gönlünde taht kuran Jony Ive'ın, nasıl bir iOS sürümü ile karşımıza çıkacağı herkes tarafından merak ediliyor.

iOS 7'ye siyah ve beyaz renk tonları hakim olacak

Ortaya atılan son iddialara göre iOS 7; siyah ve beyaz renk tonajlarına sahip olacak. Ayrıca iOS 7'nin daha düz bir yapıda olacağı söyleniyor. Uygulamaların arayüzlerinde de değişiklik yapılacak.

Ayrıca uygulamaların arayüzleri birbirine benzeyecek. Örneğin mevcut iOS sürümünde; not defterinin rengi sarı, Apple Haritalar gümüş renkte, posta uygulaması mavimsi renkte ve Game Center uygulaması ise kahverengi renkteydi. iOS 7 ile birlikte Apple'ın kendi uygulamalarının aynı renk tonajına sahip olması bekleniyor.

Daha sade tuş kilit ekranı

Tuş kilit ekranı ise iOS 7 ile yeniden tasarlanacak. "Kilidi aç" yazısı daha düz bir görünümde olacak. Artık "Kilidi aç" yazısı parlak bir yapıda olmayacak ve tuş kilidine pin girme ekranında da düzenlemeye gidilecek.

iOS ile bütünleşen gri renkli keten doku artık yeni sürüm ile tarih olabilir. Bildirim merkezi ve görev yöneticisi gibi birçok yerde bulunan iOS'un klasikleşmiş keten dokusu iOS 7 ile beyaz, koyu gri veya siyah renkte olabilir.

Hatırlayacağınız gibi iOS 6 ile panoramik fotoğraf çekme özelliği gelmişti. Artık çektiğimiz bu panoramik fotoğrafları duvar kağıdı olarak kullanabiliriz. Android cihazlarda bulunan panoramik duvar kağıdı özelliği, iOS 7 ile gelmesi bekleniyor.

Yeniden tasarlanan uygulamalar

iOS 7 ile birlikte uygulamaların yeniden tasarlanacağı iddialar arasında yer alıyor. Eğer bu iddialar doğru işe; App Store, Gazete Bayisi, Safari, Kamera, Posta ve Hava Durumu uygulamalarının arayüzlerinde değişiklik yapılabilir. Ayrıca Apple'ın Hava Durumu uygulamasını animasyonlar ile zenginleştireceği de iddialar arasında yer alıyor.

Daha fazla entegrasyon

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bir diğer iddia ise Flickr ve Vimeo'nun iOS 7'ye entegre edileceği yönündeydi. YouTube uygulamasını sürpriz bir kararla iOS 6 sürümünden kaldıran Apple, Vimeo gibi video yükleme platformunu entegre etme ihtimali çok yüksek gibi görünüyor.

iOS 7'nin, 10 Haziran'da San Francisco'da düzenlenecek olan WWDC etkinliğinde tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

serihan

serihan

Üye
Bilgi için teşekkürler ama sadece renk ve arayüzde değişiklik olmaz gibime geliyor. Başka şeylerde de değişiklik mutlaka olur.

ozakin70

ozakin70

Üye
    Konu Sahibi
Bilgi için teşekkürler ama sadece renk ve arayüzde değişiklik olmaz gibime geliyor. Başka şeylerde de değişiklik mutlaka olur.

:rica: İşletim sistemi olduğu için ön plana renkler ve arayüz geliyor dediğiniz gibi tabiki başka yeniliklerde olabilir:oke:

• Beğen
Tepkiler: Joker
Batuhan Apatay

Batuhan Apatay

Üye
Çift arayüz işine gitseler güzel olur. İsteyen istediğini kullansın. Yenisi ile eskisi.

• Beğen
ozakin70

ozakin70

Üye
    Konu Sahibi
Çift arayüz işine gitseler güzel olur. İsteyen istediğini kullansın. Yenisi ile eskisi.

Aslinda dedigin sey imkansiz degil yani tema olayi seklinde olursa daha guzel olabilir tabi temalar kakiteki olmali :thumbup:

• Beğen
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Hadi bakalim bekliyoruz :eller:

Joker

Joker

Emekli Yönetici
İos'un bu konuda gelişmesi gerek.Ve doğru bir karar vermiş.Benim hoşuma gitti açıkçası :)

Batuhan Apatay

Batuhan Apatay

Üye
x-scarface

x-scarface

Üye
Her yeni güncelleme yeni heyecan :bud:
Hemen araştırayım daha başka neler varmış :pc:

Konu için teşekkürler.

ka_za

ka_za

Üye
İosda en sevdigim sey keten kumaşdı onu kaldırıyorlar:(

Samet.25

Turkiyede su apple urunleri ucuz olsa appledan baskasini almam tam bana gore tasarimlari sade hos aahh ahh turkiye ye apple store acilacak fiyatlar dusecek diyolardi noldu

ozakin70

ozakin70

Üye
    Konu Sahibi
Her yeni güncelleme yeni heyecan :bud:
Hemen araştırayım daha başka neler varmış :pc:

Konu için teşekkürler.

:rica:

İosda en sevdigim sey keten kumaşdı onu kaldırıyorlar:(

İosla özdeşleşmişti artık:)

Turkiyede su apple urunleri ucuz olsa appledan baskasini almam tam bana gore tasarimlari sade hos aahh ahh turkiye ye apple store acilacak fiyatlar dusecek diyolardi noldu

:thumbup::thumbup::thumbup:

ozakin70

ozakin70

Üye
    Konu Sahibi
Artık cogu telefonda artırılmayan havıza var

teknoloji gelişmeye başladıkça donanımlar ucuzluyor önce lüksdü kart sonra herkezde olmaya başladı
yakında telefon için hiç sd kart olmayacak daha doğrusu gerek kalmayacak tabi İOS gibi işletim sistemleri oldukça

tecking

tecking

Üye
windows phonelara benzemiş.iphone,iphone 3g,iphone3gs ve iphone 4s aldım.her zaman iphone unun s modeli iyidir diye 5 almadım.eğer böyle arayüz değiştirilip wp lere benzerse almam.ios 6 ile başımız dertte zaten :)

ozakin70

ozakin70

Üye
    Konu Sahibi
windows phonelara benzemiş.iphone,iphone 3g,iphone3gs ve iphone 4s aldım.her zaman iphone unun s modeli iyidir diye 5 almadım.eğer böyle arayüz değiştirilip wp lere benzerse almam.ios 6 ile başımız dertte zaten :)

Arkadasım yanlış anlamışsın WPye benzemeyecek takvim mesaj Vs hepsi aynı görüntü de olacak diyor :D ama şu anki kadife görüntü olmayacak onun yerine başka orjinal bişey olacak

fk555897

fk555897

Üye
Menü renginin telefon rengine göre olması çok güzel olur.

caner90

caner90

Üye
bnce tuş kilidini açmadan bildirim merkezini açabilecez

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Miuiye benzeyecek gibi

Üst Alt