arkadaşlar işlemcimden değilmiş windows 7 home premium kurdum hemen açtı. Pc mühendisi sen diplomanı bi gözden geçir
eskiden windows 7 starter vardı sanırım ondan açmıyordu.
Sistem gereksinimlerinde zaten Windows sürümlerinin Home Premium ve Ultimate destekli olduğu söyleniyor. Windows 7 Starter eski olduğu ve gerekli DirectX 9.0c desteğini de bulundurmadığından dolayı oyun tabiki işlev görmeyecektir.
Biz burda E7500'den bahsetmiyoruz. E6500 ile 6550'yi ele alıyoruz.

Önbellek bakımından bakacak olursak 2MB ve 4MB arasındaki performans farkı gözle görülmeyecek kadar az demişsiniz. Aynı şekilde FSB hızı da performans bakımından aynı

Yazdıklarınızı tekrar gözden geçirseniz iyi olur. 2MB L2 Cache önbelleğe sahip bir İşlemci de uygulamalar, programlar ve veriler 4MB'a nazaran daha yavaş çalışır. Aynı şekilde Anakart kuzey köprüsünde bulunan "FSB"'de, güney köprüsünde bulunan Donanımlar ile ilişkin olduğundan dolayı 1066 ile 1333 FSB arasında uçurum bir fark vardır. Donanımların daha verimli çalışması için bu Performans farkı göz önünde bulundurulmalıdır. Burada biraz saçmalamışsınız. Core 2 Duo'ların, Saat hızı ve çarpanına bakacak olursak Overclock potansiyelliği bakımından Pentium Dual Core İşlemcilerini geride bırakır. Şimdi kalkıpta burada önbellek, FSB tartışması yapmayın.
Intel AMD'ye göre daha yüksek ve performanslı İşlemcileri ürettiği için, bütçesi olan bu İşlemciyi almak zorundadır. Intel'in para avı demek, daha verimli ve güçlü İşlemcileri demektir.

Intel'in i3, i5 ve i7 modellerine bakacak olursak, genellikle i7 İşlemciler ile beraber CrossfireX veya SLI sistem tercih edilir. i7 serileri köprüleme sistemin de daha verimli olduğu için, şimdi Pentium'u savunmayın bana... Pentium'un mimarisi size göre eskimemiş olabilir. Fakat Pentium devri geçeli yıllar oldu da geçiyor bile. Yani bu konudan şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor. Ben Pentiumcuyum. Intel Core 2 Duo ve i7'de neymiş. Yola devam

.
Ayrıca G6950'nin 3MB akıllı önbellek teknolojisi kullandığını biliyoruz. Litografiye bakacak olursanız G6950, 32nm teknolojisi ile üretilmiştir. G6950'nin 32nm ve 45nm'lik Integrated graphics desteğini de unutmamak gerekir. G6950 ise 2010'un birinci çeyreğinde çıkmıştır.

Intel Core ve i serileri çıktığından bu yana artık Pentium'un üretimi durduruldu. Siz çok eskilerden bahsediyorsunuz. Şimdi İşlemci aldığınızda en düşük olarak Intel'in Core 2 Duo İşlemcisine talipsiniz. Bahsettiğiniz G6950'nin fiyatı da 80$ Dolar civarındadır. Yani kalkıpta 80$ Dolara G6950 alacağınıza, Core 2 Duo E6700 almak daha mantıklı olur.

Bildiğiniz konuda yorum yapın
Şunuda belirteyim

AMD Phenom II X6 çekirdekli 1100T 250$ Dolara dururken, gidipte i5 540, 560 4 çekirdekli İşlemci alınmaz. AMD'nin X6 çekirdekli İşlemcileri de sadece i7'nin çıkış İşlemcileri ile karşılaştırılabilir. Diğer i7 serilerine AMD'nin gücü yetmez. Gerek performans, gerekse Overclock potansiyelliği bakımından...
Oyunlar da en fazla yük, Ekran kartının bellek ve veriyolundan ziyade Ram'in belleği ve İşlemci'nin durumuna göredir. Oyunlar sadece Ekran kartı ile çalışsaydı, O zaman gidipte 3-5 tane ZOTAC GTX590 alırdınız.
Ayrıca kanıt için FRAPS ile kısa bir video çekebilir misiniz? Ayarları da Fu*ll detay olarak görmek istiyorum. Madem E7500 ile 6550'yi karşılaştırıyoruz.

O zaman G6950 ile Core 2 Duo E8400'ü karşılaştırın. Merakla bekliyorum.