intel pentium dual core e6500 işlemci assassin's creed 2 yi kaldırır mı

Sponsorlu Bağlantılar

viktoreznov

viktoreznov

Üye
    Konu Sahibi
intel pentium dual core e6500 işlemci assassin's creed 2 yi kaldırır mı
Merhaba arkadaşlar. Geçen gün bir bilgisayar aldık Intel pentium dual core işlemcili ve 2gb ramli. Bir arkadaşımdan assassin's creed 2 nin tüm cd içeriğini flash bellek yardımıyla kendi bilgisayarıma kopyaladım ve kurdum. Kurulumda sorun çıkmadığı halde oyunu bir türlü açamadım. Bilgisayarda windows 7 starter kurulu acaba bu yüzden olabilir mi yoksa işlemcim mi yetişmiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.(modern warfare 2 yi sorunsuz açıyor)

----------Eklendi @ 16:41:47 ---------- Yazıldı @ 16:26:36 ----------

koca sitede yok mu bilen yav :(

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Oyun orijinal mi? Kopya mı? Eğer kopya ise Cra*ck hatalı olduğundan dolayı oyun açılmayabilir. Ayrıca her oyunun desteklediği sistem gereksinimleri farklıdır. Birisi Shader 3.0 isterken, biri Shader 4.0 ister. Biri DirectX 9 isterken, diğeri DirectX 11 ister.

Şu durumda orijinal sitesinden aldığım bilgilere göre, İşletim Sistemi konusunda sorununuz yoktur. Ama Pentium İşlemciler bu oyunda işlev görmez. Oyunun istediği Minimum İşlemci bile çift çekirdekli, 1.8GHz'dır. Önerilen Ekran kartları aşağıdaki şekildedir ve hangi Ekran kartı özelliklerini istediği belirtilmiştir. Windows 7 Starter, DirectX 9.0c'yi barındırmadığından dolayı DirectX 9.0c'nin son sürümünü indirip kurmanız gerekiyor. Aksi takdirde oyun çalışmayacaktır.

Assassin's Creed 2'nin minimum ve önerilen sistem gereksinimleri şu şekildedir:

Minimum sistem gereksinimleri:

Windows® XP (32-64 bits) /Windows Vista®(32-64 bits)/Windows 7® (32-64 bits) ( İşletim Sistemi )
Processor: Intel Core® 2 Duo 1.8 GHZ or AMD Athlon X2 64 2.4GHz ( İşlemci )
Memory: 1.5 GB Windows® XP / 2 GB Windows Vista® - Windows 7® ( Ram )
Graphics:
256 MB DirectX® 9.0–compliant card with Shader Model 3.0 or higher ( DirectX 9.0 uyumlu kart ile Shader 3.0 veya daha yükseği )
DirectX:
DirectX 9.0 ( Oyunun çalışması için gerekli olan DirectX sürümü )
Hard Drive:
8 GB free space ( 8GB boş alan )

Supported Video Cards at Time of Release: ( Oyunun çıktığı zaman ki destekli Ekran kartları ) Bu Ekran kartları dışındaki kartlardan birine sahipseniz o zaman problem olabilir demektir.

ATI® RADEON® X1950, HD 2000/3000/4000/5000 series NVIDIA GeForce® 7/8/9/100/200 series

Recommended/Önerilen sistem gereksinimleri:

Windows® XP (32-64 bits) /Windows Vista®(32-64 bits)/Windows 7® (32-64 bits) ( İşletim Sistemi )
Processor:
Intel Core® 2 Duo E6700 2.6 GHz or AMD Athlon 64 X2 6000+ or better ( İşlemci )
Memory:
1.5 GB Windows® XP / 2 GB Windows Vista® - Windows 7® ( Ram )
Graphics:
GeForce 8800 GT or ATI Radeon HD 4700 or better ( Ekran kartı )
DirectX®:
DirectX 9.0 ( Oyunun çalışması için gerekli olan DirectX sürümü )
Hard Drive:
8 GB free space ( Boş alan )
Sound:
5.1 sound card ( Ses kartı )
Supported Peripherals:
Keyboard, mouse, joystick optional (Xbox 360® Controller for Windows recommended) ( Xbox 360 kontrolleri Windows'da önerilir. )

viktoreznov

viktoreznov

Üye
    Konu Sahibi
Oyun orjinal değil ama arkadaşımda sorunsuz çalışıyor. Cracki de yaptım kurulumda sorun çıkmadı. Şimdi benim işlemcim mi yetmiyor yoksa işletim sistemim mi uymuyor?

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
İşletim Sisteminiz uyumludur. Fakat Intel Pentium Dual Core İşlemci, Assassin's Creed 2'ye düşük kalır. Onun için çift çekirdekli, Core 2 Duo bir İşlemci almanız gerekir.

viktoreznov

viktoreznov

Üye
    Konu Sahibi
açmanın hiç bir yolu yok mudur

scmoon

Üye
PC mühendisi Sen pc mühendisi olduğuna eminmisin benim işlemcimde intel pentium e6500 assasın's Creed 2 yi bütün ayarlar High çözünürüllük 1600X1200 40 fps alıyorum nasıl pek işlev görmez ayrıca e6500 çift çekirdek zaten:off:

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
PC mühendisi Sen pc mühendisi olduğuna eminmisin benim işlemcimde intel pentium e6500 assasın's Creed 2 yi bütün ayarlar High çözünürüllük 1600X1200 40 fps alıyorum nasıl pek işlev görmez ayrıca e6500 çift çekirdek zaten:off:

Ben PC Mühendisi olduğuma eminim. Fakat siz ne söylediğinizin farkında mısınız? Burada Intel Core 2 Duo İşlemcilerden bahsetmiyoruz. Intel Pentium İşlemcilerden bahsediyoruz. Orijinal sitesinden aldığım Sistem gereksinimlerini incelerseniz, minimum ve önerilen Sistem gereksinimlerini görebilirsiniz. Intel Pentium Dual Core bir İşlemci ile 1600x1200 çözünürlükte oynayabilirsiniz. Çözünürlük demekte, Ekranın desteklediği kadar PPI değerini artırmaktır. Yani çözünürlüğün, detay artırımı ve kaliteli görüntü ile bir ilgisi yoktur. Acaba sahip olduğunuz İşlemci ve Ekran kartı ile Shadow Quality, Texture Quality, Anisotropic ve Antialiasing gibi değerleri Maksimum detay yapabilir misiniz? Bakalım sonuç ne olacak görelim. Bunları maksimum detay yaptığınız zaman görüntü kalitesi o zaman ortaya çıkar. Objeler, nesneler daha net görünür. FPS sadece çözünürlük ile ilgili değildir. Ekran kartınızın performansına ve detay artırımına göre FPS düşer, yada artar.

E6500 çift çekirdek demişsiniz. Intel Pentium ile Core 2 Duo'yu nasıl aynı keseye koydunuz merak ediyorum doğrusu? :evet:

Örneğin iki çift çekirdekli İşlemciyi de karşılaştıralım.

Intel Pentium Dual Core E6500 2.93GHz saat hızına sahiptir. İşlemcinin önbelleği 2MB ve çift çekirdeklidir. FSB hızı 1066MHz'dır. 45nm teknolojisi ile geliştirilmiştir. Transistor değeri 228 milyondur. Desteklediği soket tipi ise Lga775'dir. Özellikleri bu kadardır. HyperThreading, TurboBoost ve diğer özellikler Pentium İşlemciler de desteklenmez.

Intel Core 2 Duo E6550 ise 2.33GHz'lık saat hızına sahiptir. İşlemcinin ön belleği 4 ve FSB hızı ise 1333MHz'dır. 65nm teknolojisi ile geliştirilmiştir. Burada biz İşlemcinin çift çekirdek olup, olmadığına bakmıyoruz. FSB hızı ve önbelleği yüksek olan bir İşlemci her zaman daha öndedir. Veriler vakit kaybetmeden alınır ve gerekli yerlere iletilir. Ayrıca Transistor açısından bakacak olursak E6500, Core 2 Duo olan E6550'nin yanından geçemez. Çünkü 291 milyon transistor kullanır. Yükte iken maksimum 65 Watt güç tüketiyor. E6500 ise yükte iken 71 dereceyi buluyor.

Ayrıca sanallaştırma teknolojisi, güvenilir kullanım teknolojisi, hızlı adım teknolojisi ve termal monitör teknolojisi de E6550'nin desteklediği özellikler arasındadır. Intel Pentium Dual Core eski model olduğu için, desteklediği özellikler sınırlı sayıdadır.

Onun için bilmediğiniz konular hakkında yorum yaparken tekrar düşünün.

scmoon

Üye
Kusura bakma ama her firmanın oyunu için biçtiği her sistem gereksinimlerine para yetmez ayrıca bırak intel core 2 duo 6550 yi intel core 2 7500 intel pentium dual core e6500 arasında performans farkı %5 ve 2 mb ve 4 mb arasındaki performans farkı gözle görülmeyecek kadar az bu 1066 ve 1333 FSB hızı içinde aynı şey geçerli kalkıpta intelin para avı için kırptığı core 2 duoları savunma ufacık performan farklarınıda benim önüme koyma yeni nesil İ işlemciler çıktı İ işlemcilerle birlikte intel pentium G6950 G6960 çıktı ayrıca Integrated Graphics destekli core 2 duolar çok iyiydidi niye intel pentium yerine core 2 duoları piyasa sürmediler Integrated Graphics destekli olarak bu arada intel pentium mimarisinin eski olmadığını buradan anlıyoruz
Ayrıca sanallaştırma teknolojisi, güvenilir kullanım teknolojisi, hızlı adım teknolojisi ve termal monitör teknolojisi bu teknolojileri intel pentium e6500 de destekliyor. Komik ya e6500 core 2 duo e6550'nin yanından geçemezmiş:aha:e7500 arasında %5 fark var kaldiki e6550'nin yanından geçemicek. Arıca ben bildiğim konuda yorum yaparım kafanı yorma.Zaten oyunlarda yük en fazla ekran kartına düşer.

----------Eklendi @ 01:24:43 ---------- Yazıldı @ 01:18:56 ----------

Ayrıca Assasın's Creed 2 oyununun tüm ayarlarını high yapıyorum dedim tüm demek ne demek Shadow Quality, Texture Quality, Anisotropic ve Antialiasing hepsini high yapıyorum tümünü kaplıyo ve çözünürlük 1600X1200 40 fps alıyorum.

viktoreznov

viktoreznov

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar işlemcimden değilmiş windows 7 home premium kurdum hemen açtı. Pc mühendisi sen diplomanı bi gözden geçir
eskiden windows 7 starter vardı sanırım ondan açmıyordu.

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
arkadaşlar işlemcimden değilmiş windows 7 home premium kurdum hemen açtı. Pc mühendisi sen diplomanı bi gözden geçir
eskiden windows 7 starter vardı sanırım ondan açmıyordu.

Sistem gereksinimlerinde zaten Windows sürümlerinin Home Premium ve Ultimate destekli olduğu söyleniyor. Windows 7 Starter eski olduğu ve gerekli DirectX 9.0c desteğini de bulundurmadığından dolayı oyun tabiki işlev görmeyecektir.

Biz burda E7500'den bahsetmiyoruz. E6500 ile 6550'yi ele alıyoruz. :evet: Önbellek bakımından bakacak olursak 2MB ve 4MB arasındaki performans farkı gözle görülmeyecek kadar az demişsiniz. Aynı şekilde FSB hızı da performans bakımından aynı:kop: Yazdıklarınızı tekrar gözden geçirseniz iyi olur. 2MB L2 Cache önbelleğe sahip bir İşlemci de uygulamalar, programlar ve veriler 4MB'a nazaran daha yavaş çalışır. Aynı şekilde Anakart kuzey köprüsünde bulunan "FSB"'de, güney köprüsünde bulunan Donanımlar ile ilişkin olduğundan dolayı 1066 ile 1333 FSB arasında uçurum bir fark vardır. Donanımların daha verimli çalışması için bu Performans farkı göz önünde bulundurulmalıdır. Burada biraz saçmalamışsınız. Core 2 Duo'ların, Saat hızı ve çarpanına bakacak olursak Overclock potansiyelliği bakımından Pentium Dual Core İşlemcilerini geride bırakır. Şimdi kalkıpta burada önbellek, FSB tartışması yapmayın. :kop:

Intel AMD'ye göre daha yüksek ve performanslı İşlemcileri ürettiği için, bütçesi olan bu İşlemciyi almak zorundadır. Intel'in para avı demek, daha verimli ve güçlü İşlemcileri demektir. :kop:Intel'in i3, i5 ve i7 modellerine bakacak olursak, genellikle i7 İşlemciler ile beraber CrossfireX veya SLI sistem tercih edilir. i7 serileri köprüleme sistemin de daha verimli olduğu için, şimdi Pentium'u savunmayın bana... Pentium'un mimarisi size göre eskimemiş olabilir. Fakat Pentium devri geçeli yıllar oldu da geçiyor bile. Yani bu konudan şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor. Ben Pentiumcuyum. Intel Core 2 Duo ve i7'de neymiş. Yola devam :kop:.

Ayrıca G6950'nin 3MB akıllı önbellek teknolojisi kullandığını biliyoruz. Litografiye bakacak olursanız G6950, 32nm teknolojisi ile üretilmiştir. G6950'nin 32nm ve 45nm'lik Integrated graphics desteğini de unutmamak gerekir. G6950 ise 2010'un birinci çeyreğinde çıkmıştır. :P: Intel Core ve i serileri çıktığından bu yana artık Pentium'un üretimi durduruldu. Siz çok eskilerden bahsediyorsunuz. Şimdi İşlemci aldığınızda en düşük olarak Intel'in Core 2 Duo İşlemcisine talipsiniz. Bahsettiğiniz G6950'nin fiyatı da 80$ Dolar civarındadır. Yani kalkıpta 80$ Dolara G6950 alacağınıza, Core 2 Duo E6700 almak daha mantıklı olur. :ehe Bildiğiniz konuda yorum yapın :evet:

Şunuda belirteyim :P: AMD Phenom II X6 çekirdekli 1100T 250$ Dolara dururken, gidipte i5 540, 560 4 çekirdekli İşlemci alınmaz. AMD'nin X6 çekirdekli İşlemcileri de sadece i7'nin çıkış İşlemcileri ile karşılaştırılabilir. Diğer i7 serilerine AMD'nin gücü yetmez. Gerek performans, gerekse Overclock potansiyelliği bakımından...

Oyunlar da en fazla yük, Ekran kartının bellek ve veriyolundan ziyade Ram'in belleği ve İşlemci'nin durumuna göredir. Oyunlar sadece Ekran kartı ile çalışsaydı, O zaman gidipte 3-5 tane ZOTAC GTX590 alırdınız. :evet:

Ayrıca kanıt için FRAPS ile kısa bir video çekebilir misiniz? Ayarları da Fu*ll detay olarak görmek istiyorum. Madem E7500 ile 6550'yi karşılaştırıyoruz. :aha: O zaman G6950 ile Core 2 Duo E8400'ü karşılaştırın. Merakla bekliyorum.

scmoon

Üye
Uff bişeyi anlada ondan sonra cvp ver ben e6500 e6550'nin yanından geçemez dediğin için e7500 le e6500 arasındaki performans farkı %5 dedim e7500 le performans farkı %5 olduğuna göre nasıl e6500 e6550 nin yanından bile geçemicek. Ağzın iyi laf yapıyo ama boş konuşuyosun kendini yırtsanda 2mb ve 4mb performans farkı yok denebilicek kadar az.Benchmarkı iyice bi gözden geçir sonra konuş tabikide G6950 e8400 de kıyaslanır sen önce iyiyi ce bi araştır sonra konuş tabi biz gidelim socket 1156 yapısına core 2 duo e6700 alalım haklısın sen e6700 ü 1156 socket yapısına uydurursan bana geri yaz yani bi bilde konuş sen önce bildiğin konuda yorum yap :d: 1156 1366 socket yapısına core 2 duolar bulursan haber ver ama intel pentium bulabilirsin bu yapılara :aha::aha::aha::aha::aha:

viktoreznov

viktoreznov

Üye
    Konu Sahibi
pc mühendisi ben başlığı açarken işletim sistemim windows 7 starter işlemcim de intel pentium dual core dedim. O zaman işletim sisteminde sorun yok işlemcini değiştirmen lazım dedin. Şimdi de windows 7 starter direct x 9 u desteklemez diyorsun. :)

scmoon

Üye
Uff sıkıldım yani sen neyi savunuyosun ben e6500 e6550 nin yanından geçemez dedin diye ben e7500 ve e6500 arasındaki performan farkı %5 olduğuna göre nasıl oluyoda e6500 e6550 nin yanından geçemiyor dedim e7500 böylellikle söyledim ve e6550 yi sen meydana çıkardın ayrıca ben bildiğim konularda yorum yaparım her dakka şunu söyleyip durma ikincisi 2 mb ve 4 mb ve 1066 ve 1333 fsb hızı arasında gözle görülür bi fark yok benchmarkları iyi kontrol et ve bilmediğin konuda sen yorum yapma ve intel pentium g6950 ve 8400 gayet rahat karşılaştırılır:evet: ve ayrıca e6950 yerine core 2 duo e6700 al demişsin 1156 socket yapısına e6700 bulursan bii zahmet yaz ya core 2 duolar 1156 socket uymuyor ama intel pentium 1156 socket yapısı için üretildi burdanda core 2 duoların aslında üretilmediğini anlıyoruz insanlara yanlış bilgi verme.:aha::aha::aha:Ya bide oyunlarda en büyük yükün ekran kartına bindiği herkesce bilinir ben ramle işlemciye yük düşmez demedim en büyük yük ekran kartına düşer dedim Komikleşmeyin ya bide bu konu daha fazla uzamasın hep aynı şeyleri yazıyosun.Bende aynı şeyleri tekrarlamaktan sıkıldım:hmmm

viktoreznov

viktoreznov

Üye
    Konu Sahibi
iyi ki işlemcimi değiştirmemişim

----------Eklendi @ 18:27:35 ---------- Yazıldı @ 18:27:05 ----------

iyi ki işlemcimi değiştirmemişim:D

----------Eklendi @ 18:28:22 ---------- Yazıldı @ 18:27:35 ----------

----------Eklendi @ 18:29:36 ---------- Yazıldı @ 18:28:22 ----------

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Soket tiplerinin Lga775, Lga1155, Lga1156 veya 1366 olarak değiştiğini bilemiyormuşum. Beynimin hafıza kısmından silinmiş nedense. :ehe Scmoon neyi biliyorsanız onu yazın. Zaten aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz. Bari rezil olmayın :kop:
Orasını atlamışım, kusura bakmayın lokal :evet:

scmoon

Üye
Valla hiçde rezil olmadım sen aynı şeyleri tekrarladın diye bende tekrarladım gitip gelen aynı şeyi tekrarlayan sensin bu arada lakol iyiki işlemcini değiştirmemişsin.

Üst Alt