İnsana Benzeyen Bu Varlığın Yok Oluş Kuramları ''Neanderthaller''

Sponsorlu Bağlantılar

endi_009

Üye
ama hepsi birbirnden çok farklı yapıdadırlar eractuslar ın kafa ve diş yapısı homo sapiensden farklı mesela
 


' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Sevgili arkadaşlar konu gördüğüm kadarıyla hortlamış,bu konu Neanderhtaller adlı bir varlığın bulunduğunu anlatan bir konduur ve konuyu ıyı okursanız hıc bır cumle ve yahut da kelıme bu varlıgın ınsan oldugunu soylemıyor ve ınsan cok benzıyor dıyor ben d edemıyorum kı bunlar ınsandır dıye.Şımdı konuyu görüp yıne ''Sadecebirisi denen cahil'':) dıye kımse bı cıkışmada bulunmasın lütfen:)
Ne kadar güzel uzman arkdaşlar ya hut da bu konunun eğitimini alan arkdaşlar gayet düzgün bir şekilde tartışma adabı cercevesınde yorumlarını yazmıslar tesekkur ederım
 
ofdoganoz

ofdoganoz

Üye
insanlık tarihinin 10000-15000 yıldan öteye gitmeyeceğini,peygamberlerin hayatını inceleyerek ve rivayet edilen yaşarının toplamının belirtilen sayıları aşmayacağını bilmerk gerekir.
yazılan çizilen 50000 yıllık insan fosili ya da yaşam evreleri hakkında yapılan yorumların gerçeklik payı yoktur.bilimsel araştırma analizlerinin açıklanması veya ifade edilen sonuçların tam anlamıyla doğruluk payı bulunmamaktadır.
aklı başında insanlar olarak bize verilen beyini ve beraberindeki düşünme yeteneğini kullanarak her bilimsel çalışmanın ve bilim adamlarının söylediklerinin doğru olmadığını anlayabiliriz.
en basit örnek;
ateşin bulunma tarihinden bahsederler,tamamen saçmalık.bilim zümresinin çoğunluğu ilk insan diye tabir ettiklerinin ateşi nice seneler sonra keşfettiklerini ve bu tarihe kadar çiğ etyeiklerinin söyler.madem insanlık hz.Adem il başlar ve kendisi ilk insan olmakla beraber peygamberdir,böyle nitelikteki bir zatın pişirmek yerine çiğ etle karnını doyurmasını nasıl açıklarlar.
tabi bunlar islami yaşantının ve öğretinin sonucunda edinilen bilgilerdir ancak bu tür konulara eğilim diğer dinlere mensup bilim adamlarınca uğraş olarak ele alındığından,onların beyan ettikleri fikirler genel-geçerliliği olan bir bilgi halini alır.
uzun lafın kısası 20000 senelik insan fosilini ispatlayabilecek biri var mı?
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Gerçekten insana çok benziyor. Daha öncede okumuştum. Teşekkürler.
 
fotonn

fotonn

Üye
Fransa'nın Kuzeyinde, Neanderthal İnsanının Teknik Bilgi Ve Becerisini Gözler Önüne Seren 50 Bin Yıllık Aletler Bulundu

Gerçekte normal bir insan ırkı olan Neanderthaller, uzun yıllar ilkel bir insan türü olarak tanıtılmıştır. Fransa Ulusal Arkeolojik Araştırmalar Enstitüsü’nden yakın zamanda yapılan bir açıklamaya göre, Saint-Amand-lesEaux bölgesinde bir ticaret merkezinin inşaatı için yapılan hafriyat çalışmaları sırasında kesmeye, delmeye ve düzeltmeye yarayan yaklaşık 60 adet ‘çift yüz’ adı verilen taş alet ortaya çıkarıldı. Enstitü, aletlerin yaklaşık 50 bin yıllık olduğunu ve üçgen, oval veya kalp şeklindeki aletlerdeki kusursuz simetrinin, o zamanlar yaşayan Neanderthal insanının teknik bilgi ve becerisini gözler önüne serdiğini açıkladı. Bu açıklama, Neanderthal ırkının gerçek insanlar olduğunu bir kez daha kanıtlaması açısından önemlidir.
İlmi Araştırma Sayı 39
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar konu ıcerıgı bu varlığın ınsan olamıyacagını söylüyor bılmıyorum o sızın takdırınız
 
Progressivity

Progressivity

Üye
Kur'an-ı Kerim'in çok net emirleri dışında işaret edilenlerden her okuyan aynı şeyi mi anlıyor acaba bence bu imkansiz herkesin yorumu farklı tefsir tefsiri 1e1 tutmuyor Kur'an-ı Kerim çok yüce bir kitap bazı surelerde gerçekte ne anlatılmak istendiğini tam olarak kim bilebilir ki herkes ancak yorum yapabilir anladığı kadarıyla bu yüzden kimse bağnaz bağnaz davranıp bilimin önünü tıkamaya çalışmasın herkes inancını yaşasın kimsenin birşey dediği yok ama söz konusu bilim olunca bilende konusuyor bilmeyende hep basmakalıp savunmalar gereksiz tartışmalar ağzı olan konusuyor ve söz konusu insan olmayan ama insana benzeyen yaratıklardan bulunabilecek bir kıl örneğinin normal bir insanın kıl örneğiyle dna analizine tabi tutulması ve %97 benzerlik göstermesi bu türün bir insan olduğunu gösterecektir o zaman Kur'an-ı Kerim yalan mı yazılmış olacak (sümme haşaaa) asla !Kur'an çok derin anlamlar içeren çok yüce ve kutsal bir kitap o yüzden olur olmaz konularda işin içine karıştırılmasın lütfen Kur'an'da böyle yazıyor bu insan olamaz diyen arkadaşlar tekrar düşünsünler çünkü ilk insan Hz.Adem'in nasıl göründüğünü hiç birimiz bilmiyorduk Allah'ın izniyle biraz geniş perspektifte bakın Kur'an-ı Kerim biz müslümanlara yol gösterici olarak geleceğe ışık tutucak doğrultuda gönderildi bu şekilde bağnaz ve sabit fikirler oldukça biz müslümanlar bilimde geri kalmaya hep devam edeceğiz ne yazık ki
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
:oke::oke::oke:
 
Progressivity

Progressivity

Üye
kardeşim açtığın konuya şöyle bir bakıyım dedim merak ettim ve yapılan tartışmalarda gördüm ki resmen sana hakaret edilmiş yazık yani forumda tartışmalar her zaman olabilir ama belli saygı çerçevesinde olmalı önyargı dediğimiz şu hala ilkel çağlardan kalma tepkilerimiz evrimin olmadığının çok açık bir göstergesi olsa gerek :D
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Boşver ben onlara güldüm zaten,:)
 
ofdoganoz

ofdoganoz

Üye
sanırım yazdığım yoruma biraz tepki gösterenler olmuş.karşıt fikir çıkması veya itiraz edilmesi iyi bir gelişme.Şöyle ki;
söylediklerim konuyu açan arkadaşa bir tepki mahiyetinde olmaz/olamaz.yaptığım yorum sadece haberin içeriği ile ilgili olarak kendi fikrimi açıklamamdan ve örnekseme yolu ile konu içeriğinin yukarıda belirttiğim nedenle paralel olarak doğruluk payının bulunmamasıdır.
evet,olaya biraz daha islami açıdan bakarak bir kanaat getirdim ancak bu demek olmaz ki benim bilime veya yapılan çalışmalara karşı yönde bir tutumum vardır.
sadece kendi fikrimi ortaya koydum,yanlış anlaşılmak veya birini rencide etmek istemem.bunu sadece konuyu açan arkadaşa haksızlık olmasın diye yazdığımı belirtirim,aksi halde ortaya attığım fikirlerimin de arkasındayım
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Konuyu açan benım fakat sız bana her hangı bır saygısız ve pervasızca çıkışta bulunmadınız yapılan yorumlar bakarsanız ılk bı kac yoruma kasılık yapılmıştır cunkı sadecebirısi denen cahıl yanacaksın Kur'an böyle der sen cahılsın ınsan bu degıl gıbı cıkısmlarla doluydu sızde bir sorun yok zaten bu varlıgın ınsan oldugunu ne konum ne de sız söyluyorsunuz yani bu konuda hemfikiriz anladıgım kadarıyla,,rahat olun lütfen
 
fotonn

fotonn

Üye

NEANDERTHAL:
MODERN BİR İNSAN Neanderthal:modern bir insan (fosilleri bunu ıspatlıyor)!!!!!
Yanda, İsrail'de bulunan Homo sapiens neanderthalensis, Amud 1 kafatası yer alıyor. Neanderthal Adamı, genel olarak kısa boylu ve sağlam yapılı olarak bilinir. Ancak bu fosilin sahibinin 1.80 m. boyunda olduğu tahmin edilmektedir. Beyin hacmi ise bugüne kadar rastlanılanların en büyüğüdür: 1.740 cc. Bu nedenlerle bu fosil, Neanderthaller'in ilkel bir tür olduğu yönündeki iddiaları çok kesin bir biçimde yıkan bir delil niteliğindedir.

Evrimciler arkaik homo sapiense en önemli örnek olarak Hollanda'nın Neander vadisinde bulunan ve Neandertal adamı adı verilen insan fosillerini gösterirler. Zaten günümüzde birçok araştırmacı, Neandertal insanını günümüz insanının bir alttürü olarak tanımlayarak "homo sapiens neandertalensis" demektedir. Bu ırkın günümüz insanıyla beraber, aynı anda ve aynı coğrafya'da yaşadığı kesindir. Bulgular, Neandertallerin ölülerini gömdüklerini, çeşitli müzik aletleri yaptıklarını ve aynı dönemde yaşamış homo sapiens sapienslerle beraber gelişmiş bir kültürü paylaştıklarını açıkça göstermektedir. Neanderthal fosillerinin tamamen modern olan kafatasları ve iskelet yapıları da herhangi bir spekülasyona açık değildir. Bu konuda ciddi bir otorite sayılan New Mexico Üniversitesi'nden Erik Trinkaus şöyle yazar:

Neanderthal kalıntıları ve modern insan kemikleri arasında yapılan ayrıntılı karşılaştırmalar, şunu göstermektedir ki Neanderthallerin anatomisinde, ya da hareket, alet kullanımı, zeka seviyesi veya konuşma kabiliyeti gibi özelliklerinde modern insanlardan aşağı sayılabilecek hiçbirşey yoktur.
Bunlara ek olarak Neandertallerin günümüz insanına göre bazı üstünlükleri bulunmaktadır. Neandertallerin beyin hacimleri günümüz insanınkinden daha büyüktür ve bunlar vücut olarak daha sağlam yapılı ve kas gücü olarak bizlerden çok daha güçlüdürler. Yine Trinkaus şöyle der: Neanderthallerin kendine özgü yapısı, gövde ve uzuv kemiklerinin genel olarak abartılı biçimde yapılı olmasıdır. Bütün iyi korunmuş kemikler, modern insanlar tarafından ender olarak sahip olunabilecek bir güce işaret ediyor. Dahası bu özellik sadece yetişkin erkeklerde değil, yetişkin kadınlarda, yaşlılarda ve hatta çocuklarda bile görülebiliyor.
Kısacası Neandertaller, sadece zamanla asimile olmuş özgün bir insan ırkıdır. Tüm bunlar, "insanın evrimi" denebilecek bir sürecin tarihte hiç yaşanmadığını gösterir. Tarihte sadece farklı maymun türleri ve bazı fiziksel özellikleri bugünkü ortalama insandan farklı olan farklı insan ırkları yaşamıştır. Evrimciler bunları birbiri ardına dizerek hayali bir evrim şeması oluştururlar. Oysa gerçekte ortada hiç bir ara form yoktur. Yani insanlar her zaman insan, maymunlar da her zaman maymun olmuşlardır.

30. Erik Trinkaus, "Hard Times Among the Neanderthals", Natural History, Sayı 87, Aralık 1978, s. 10; R. L. Holloway, "The Neanderthal Brain: What Was Primitive", American Journal of Physical Anthropology Supplement, Sayı 12, 1991, s. 94.
31. Erik Trinkaus, "Hard Times Among the Neanderthals", Natural History, Sayı 87, Aralık 1978, s. 10.

ISRAR ETTİKÇE KOMİKLEŞİYORSUNUZ ..HERŞEY GÜN GİBİ ORTADA!!!
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
ISRAR ETTİKÇE KOMİKLEŞİYORSUNUZ ..HERŞEY GÜN GİBİ ORTADA!!!
Bu işler karışık,copy paste ile olmaz:)Ne desem boş ,işin asıl komik yanı ortada bir ısrar yok.Sadece bir teori var ve o teoriyi paylaştım sizinki de bir teori ama yalnızca teori:)
 
fotonn

fotonn

Üye
ISRAR ETTİKÇE KOMİKLEŞİYORSUNUZ ..HERŞEY GÜN GİBİ ORTADA!!!
Bu işler karışık,copy paste ile olmaz:)Ne desem boş ,işin asıl komik yanı ortada bir ısrar yok.Sadece bir teori var ve o teoriyi paylaştım sizinki de bir teori ama yalnızca teori:)
Ben TEORİ ıspatlı konuşuorum senın ıspatını görelim...SONUNA KDR VARIM...HADİ BAKALIM BEKLIORUM SENI...OOOLE Bİ KONUYU BULUP ORTALIGA ATMAKLA OLMUO BU İŞLER..
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
:):)Güzel kardeşim bana meydan mı okuyorsun bu benım teorım degıl ve bu teorının savunucusu da değılım anlamadıngalıba bu sadece bı PAYLAŞIM:)
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
başta okursanız İsa kardeşim bir teori olduğunu,kendisinin savunmadığını belirtmiş fazla söze gerek yok..bu teorininde yıllar önce çürütldüğünü biliyoruz fazla uzatmayalım arkadaşlar..
 
fotonn

fotonn

Üye
Yalan yanlış teorilerle insanların kafasını bulandıran herkese bilimsel delillerle meydan okunur!!...Geçti artık o safsatalarla uydurmaca teorilerle insanların uyutulduğu günler.. devir BİLGİ devri ,aydınlanma devri
görülen tüm yanlışlar bilimsel araştırmalarla ISPATLANIYOR ıspatsız saftalara kimse aldırmıor artık ama hala bazı zavallılar çıkıyor işte ALLAH akıl versin onlara da tez zamanda ...NE DİYİM..
 
Progressivity

Progressivity

Üye
Bilimsel delillerle hiçbirşey kanıtlayamazsın daha doğrusu Neanderthaller türlerinin insan olmadığını iddia edemezsin çünkü insanın evrimi çalışmalarını kapsayan ve bununda bir parçası olan Neanderthaller insanlarının normal bir insandan ancak %0.5 farklı olduğu (genetik dizilim olarak) bulunmuş ki buda modern insana büyük bir benzerlik demektir. Ama ne var ki ilmi (ilimsel) olarak böyle birşeyin gerçek olmayacağını kutsal kitabımıza dayanarak belki söyleyebilirsin belki söyleyemezsin bunu tam bilmiyorum. Benimde pek yakınlarda farkettiğim üzere bilim ve ilim kelimeleri benzer gözükmelerine karşın özünde farklı kelimeler ve islami açıdan ilim bilimin sapkın olmayan yanını kabul ediyor. Bilim özünde metafiziği reddeder, rasyonalist ve materyalist bir yaklaşım sergiler. İslami olarak bilim terimin ilim terimine muhalefet olarak ortaya çıkarıldığı düşünülür ve ilim kelimesi ise özünde kusursuz bir yaratıcı gücü (Allah'ı) barındırmaktadır. Yani bilimin olduğu yerde din dinin olduğu yerde bilim tartışılmaz diyen bir kişinin özünde haklı olduğunu görebiliyoruz. Ama kişi bunu kasten ilim için söylerse bunu sonuna kadar savunmak her müslümanın bir görevidir. Umarım bu gereksiz tartışmalara bu açıklamalarım bir son verecek niteliktedir.
 
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Ulan kapattırcam bu konuyu Allah akıl fikr vermıs dıyor herıfe bak keske sana da bıraz verse de anlama kabılıyetın gelısse
ben dıyorum Şam sen dıyorsun Halep
 


Üst Alt