İncirli Turta

  • 29 Mart 2013
  • 355 Okunma
  • 2 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Malzemeler

    4 kişilik
    Hamur için
    3 su bardağı un
    1 çay bardağı süt
    1 adet yumurta
    125 gr tereyağı
    1 çay bardağı tozşeker
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1 çay kaşığı vanilya
    Üzeri için
    5 adet taze incir
    50 gr ceviz içi
    2 çorba kaşığı vişne suyu

    Hazırlanışı

    Yumurta, süt ve şekeri bir kapta çırpın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumuşatılmış tereyağını ve çırptığınız malzemeyi ilave edin. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.

    Hamuru yağlanmış turta kalıbına alıp elinizle bastırarak yayın. Üzerini birkaç yerinden çatalla delip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

    Diğer tarafta incirleri soyup dilimleyin. Turta hamurunu fırından alıp ceviz içini serpin. Üzerine incir dilimlerini gelişigüzel yerleştirip 2-3 kaşık vişne suyu ilave edin. Tekrar fırına verin ve 10 dakika kadar fırınlayıp çıkarın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

    Ağustos aylarında taze incir çıkmaya başlar. Ağustos ortalarından itibaren eylül sonuna kadar siyah incir zamanıdır. Yaz ayları boyunca taze beyaz veya siyah incirle bu kolay tartı pişirebilirsiniz. Dilerseniz üzerine ince bir kat meyve jölesi sürebilirsiniz.
     


    Yazan: Haydar
  2. :tşk: haydar
     
  3. Teşekkürler
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
24/09/2018 - 22:04