İnceleme | Nokia Lumia 920

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
İnceleme | Nokia Lumia 920
Uzun süredir beklediğimiz an geldi çattı, Nokia Lumia 920 nihayet ofisimizde. Nokia'nın Microsoft ile işbirliği kararı almasının ardından ortaya çıkardığı en güçlü akıllı telefon olan Lumia 920, akıllı telefon tutkunlarının en çok merak ettiği ürünlerin başında geliyor.



Şu sıralar eski parlak dönemlerinin epey gerisinde seyreden Finlandiyalı firma, Lumia 920'yi akıllı telefon pazarındaki en büyük kozu olarak piyasaya sürdü. Windows Phone 8 işletim sistemi ve Nokia hizmetleriyle dikkat çeken akıllı telefon, tüm detaylarıyla incelememizde olacak.

Lumia 920 incelememize ürünün kutu içeriğiyle başlıyoruz.

Kutu İçeriği

Lumia 920, piyasadaki tüm Nokia akıllı telefonlar gibi minimalist tasarımlı ve mavi renkli bir kutuda geliyor. Kutuyu açtığımızda öncelikle telefonu, telefonu kaldırdığınızda SIM kart çekmecesini açmaya yarayan iğneyi, altındaki katmanda kullanım kılavuzu ve garanti belgesini, onun altındaysa şarj aleti, data kablosu ve kulaklığı görüyoruz.



Telefonun kutusundan çıkan aksesuarlar malzeme kalitelerini hemen hissettiriyor. Şarj aleti yuvarlak tasarımıyla sıradışı görünüyor. Kutudan çıkan kulaklık ise hem çok şık, hem de yüksek ses kalitesine sahip.



Nokia Lumia 920'nin kullanım kılavuzu gayet kolay anlaşılabilir bir yapıda hazırlanmış. Türkçe kılavuz, şemalarla zenginleştirilerek herkese hitap edecek bir şekilde sunulmuş.

Telefonun kutu içeriği Nokia kalitesini ve titizliğini fazlasıyla yansıtıyor. Lumia 920'yi aldığınızda sıkı bir müzik tutkunuysanız bile kulaklığı değiştirme ihtiyacı duyacağınızı sanmıyorum. Telefonun tasarım detaylarıyla incelememiz devam ediyor.

Tasarım

Siyah, gri, kırmızı, sarı ve beyaz renk seçenekleriyle piyasaya sürülen Nokia Lumia 920'nin ofisimize konuk olan modeli siyah renkliydi. Nokia N9'a çok benzeyen tasarımıyla dikkatimi çeken Lumia 920, temelde Nokia N9'un geniş ve ağır gövdeli ağabeyi gibi görünüyor.



Nokia Lumia 920'yi kutusundan çıkardığımda benim ve ofisteki diğer arkadaşlarımın dikkatini çeken ilk detay, telefonun kaba fiziksel yapısı oldu. Piyasadaki akıllı telefonların neredeyse hepsine oranla tombul görünen Lumia 920, tam 185 gram ağırlığa sahip. Bu ağırlığı biraz daha somut şekilde örneklendirirsek, Lumia 920 en büyük rakibi olan HTC 8X'den 55 gram, kendisinden biraz daha büyük ekrana ve daha güçlü bir donanıma sahip olan Samsung Galaxy S III'den 52 gram, piyasanın hafif sıkletli devi Apple iPhone 5'ten ise tam 73 gram daha ağır. Hatta Lumia 920, kendisinden 1.4 inç daha büyük ekrana sahip olan tablet-telefon karışımı Samsung Galaxy Note II'den bile 2 gram ağır. Bu ağırlık Lumia 920'nin 4.5 inç ekranlı ve orta-üst seviye donanımlı bir akıllı telefon olduğunu düşününce mantıksız geliyor. Telefon gerçekten çok hantal ve özellikle tek elle kullanmaya hiç uygun değil.



10.7mm kalınlığa sahip olan Nokia, tüm gövdesinde yaklaşık olarak aynı kalınlığa sahip olduğu için biraz fazla şişkin görünüyor. Neyse ki bu şişkin tasarım telefonun ele rahat oturmasını sağlıyor. Lumia 920'nin tutuş hissi oldukça başarılı. Telefon elinizden kayıp düşecekmiş hissi vermiyor, mat arka yüzeyi -Ek bilgi: Lumia 920'nin bazı modelleri mat değil parlak arka yüzeye sahip.- sayesinde elinizi terletmiyor ve rahatsız etmiyor.



Lumia 920'nin hantallığını bir kenara bırakıp detaylara inince Nokia kalitesini hissetmeye başlıyorsunuz. Telefonun gerek kasa malzemesi, gerekse ekran camı adeta dokun bana diyor. Corning Gorilla Glass 2 çizilmeye dayanıklı cama sahip olan Lumia 920'nin ekran yüzeyi parmağınızın rahatça kaymasını sağlıyor.

Nokia Lumia 920'ye karşıdan baktığımda dikkatimi çekenler, hafif bombeli yapıya sahip 4.5 inç ekran, ön kamera ve dokunmatik fonksiyon tuşları oluyor. Ekranın detaylarına bir sonraki sayfada değineceğim için şu an fazla bilgi verme ihtiyacı duymuyorum.

Bu noktada dokunmatik fonksiyon tuşları hakkında ince bir detay vermek istiyorum, tuşlar ekrana çok yakın tasarlanmış. Dokunmatik tuşlar HTC 8X'e göre ekrana 2mm kadar daha yakın. Bu doğrultuda Lumia 920'ye alışana kadar ekranın alt kısmına dokunduğunuz sırada bir önceki menüye dönmeniz ya da kendinizi arama menüsünde bulmanız yüksek ihtimal. Bu durum özellikle oyunlarda büyük sorun yaratabilir, tabii ki siz bu duruma alışana kadar...
Lumia 920'nin sağ yanında ses ayarlama tuşları, ekran kilidi / açma-kapama tuşu ve deklanşör tuşu yer alıyor. Yan tuşlar dışarı çıkık yapıda tasarlanmış. Lumia 920'deki fiziksel tuşlar rahat kullanılıyor.



Tuşları parmağınızla bulmakta ya onları kullanmakta zorlanmıyorsunuz. Sadece deklanşör tuşunu sonuna kadar bastırırken tam bir klikleme hissedilmiyor. Bu doğrultuda tuşa bastım mı, biraz daha basmalı mıyım diye düşünürken elinizi titretebiliyorsunuz.

Lumia 920'nin sol yanında herhangi bir fonksiyonel detay bulunmuyor. Üst kısımda iğne ile açılan SIM kart çekmecesi ve 3.5mm kulaklık girişi göze çarpıyor. Telefon micro SIM kart ile çalışıyor.



Telefonun altında dış ses hoparlörleri ve micro USB yuvası dikkat çekiyor. Lumia 920'nin arkasındaysa çift LED'li flaş, 8MP kamera sensörü ve bu kameranın nitelikli bir kamera olduğunu vurgulayan metal plaka görülüyor. Metal plaka üzerinde Nokia ve Carl Zeiss logoları var. Telefonun arka kapağı ve microSD kart yuvası bulunmuyor.



Lumia 920'nin tasarımı hakkındaki genel görüşüm pek iç açıcı değil. Telefonun tombul yapısı tutuş ergonomisi sağlıyor, malzeme kalitesi ise gerçekten çok hoş bir dokunuş hissi veriyor. Ancak 4.5 inç ekran boyutuna sahip bir akıllı telefonun bu kadar kalın ve ağır olması kesinlikle kabul edilebilir değil.

Ekran

4.5 inç boyutlu IPS-TFT ekrana sahip olan Nokia Lumia 920, 768 x 1280 piksel çözünürlük sunuyor. Bu çözünürlük-boyut oranı; 332 ppi piksel yoğunluğunu ortaya çıkarıyor. Piyasadaki en yüksek ppi değerlerinden birini sunan Lumia 920, tabiri caizse jilet keskinliğinde görüntüler sunuyor.



Lumia 920'nin ekranı her açıdan çok başarılı görünüyor. Corning Gorilla Glass 2 çizilmeye dayanıklı camla korunan ekranın parlaklığı; PureMotion HD+ teknolojisinin yardımıyla öğle güneşinde telefonu rahatlıkla kullanabileceğiniz kadar yükselebilirken, orta parlaklıkta siyahlarını AMOLED ekranlara yakın düzeyde koyulaştırıyor. Ayrıca ekran IPS-TFT panel olduğu için görüş açısı inanılmaz geniş. Lumia 920'nin ekranına çok geniş açılardan baksanız bile görüntülerde kayda değer bozulmalara rastlamıyorsunuz.

Nokia Lumia 920'nin ekranı 15:9 en boy oranına sahip. Piyasadaki akıllı telefonlardan epey farklı bir oran olan 15:9 oran, ekranın kullanım alanının daha geniş olmasını sağlıyor. Özellikle dikey konumda sanal klavye kullanırken bu oranın avantajını hissediyorsunuz.



Lumia 920'nin ekranı, dokunuş algılama konusunda da çok başarılı. Telefonun tanıtım etkinliğinde verilen bilgilerle, piyasadaki en hassas ve en hızlı dokunmatik ekranın Lumia 920'de bulunduğu iddia edilmişti. Görünen o ki bu asılsız bir iddia değil. Telefonun ekranı gerek arayüz kullanımında, gerekse yazı yazarken dokunuşlarınızı son derece hızlı algılıyor. Titreşimli dokunmatik geri bildirim olmadığı için yazı yazarken biraz hissizlik yaşanabilecek olsa da, bu hissizlik kişiden kişiye değişen bir durum olduğu için eleştirmek pek doğru olmaz.

Lumia 920'nin ekranı genel olarak takdiri hak ediyor. Ekranın hem çözünürlüğü, hem görüntü kalitesi hem de kullanım keyfi üst düzeyde.

Arayüz - Yazılım

Windows Phone 8 işletim sistemiyle çalışan Nokia Lumia 920'yi diğer Windows Phone 8 cihazlardan ayıran en dikkat çekici farklılık, Nokia'nın Microsoft ile yaptığı işbirliği sonucunda ortaya çıkan dahili yazılımlar. Lumia 920 de diğer Windows Phone 8 telefonlar gibi canlı bloklardan oluşan bir arayüze ve özelleştirilebilir kilit ekranına sahip. Ancak bu telefonun arama tuşu Yandex'e, harita hizmeti Nokia Maps'e, müzik çaları ise Nokia Müzik'e bağlı.



Bing Maps, Bing Arama ve standart müzik çalara sahip HTC 8X'e oranla yazılımsal açıdan biraz daha önde görünen Lumia 920, uzun yıllara dayanan Nokia tecrübesini bünyesinde barındırıyor. Telefonu açtığınızda hem Microsoft Live hesabınıza, hem de Nokia hesabınıza giriş yapmanız isteniyor. Nokia hesabınızda kişisel bilgileriniz yüklüyse, Lumia 920'yi eski Nokia telefonunuza benzer hale getirmeniz sadece birkaç dakikanızı alıyor.

Lumia 920 Arayüz Kullanım Videosu

[video=youtube;D6lfbBiMydA]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D6lfbBiMydA#t=0s[/video]

Nokia'nın Lumia 920 için hazırlamış olduğu müzik uygulaması oldukça avantajlı. Bu uygulama hem müzik satın almanızı ya da online radyo üzerinden müzik dinlemenizi sağlıyor, hem de telefonunuza attığınız müzikleri daha yüksek ses kalitesiyle dinlemenize olanak tanıyor. Nokia Müzik uygulaması içerisinde dahili ekolayzır ve Dolby ses efekti açma opsiyonu bulunuyor. HTC'nin Beats Audio'su varsa, bizim de Dolby desteğimiz ve ekolayzırımız var diyen Nokia, müzik tutkunlarına doyurucu bir tecrübe sunuyor. Telefonun yanında gelen kulaklıkla dinlediğim müziklerden epey keyif aldım. Lumia 920 ile müzik dinleyip memnun kalmayacak biri olduğunu düşünmüyorum.



Telefonun dahili yazılımları arasında Nokia Bakım, Nokia Bilen Göz, Nokia Sürüş, Nokia Haritalar ve Bilgilerimi Aktar seçenekleri dikkat çekiyor. Nokia Bakım'da telefonunuzun bakımı ve kullanımı hakkında bilgilendirici detaylar yer alıyor. Nokia Bilen Göz, bir şehir rehberi. Bu uygulama aracılığıyla yakınınızda bulunan oteller, restoranlar, alışveriş - eğlence merkezleri ya da ulaşım imkanları hakkında bilgi alabiliyorsunuz.



Nokia Haritalar ve Nokia Sürüş, isimlerinden de anlaşılabileceği üzere yön bulmanızı kolaylaştıran ögeler. Bilgilerimi Aktar seçeneği ise telefonunuzdaki kişisel kayıtlarınızı Nokia hesabınıza yedeklemenizi sağlıyor.



Bu uygulamalar Lumia 920'yi diğer Windows Phone 8 akıllı telefonların önüne geçirecek ayrıntılar. Nokia, şu anki manzara itibarıyla Microsoft işbirliğinin meyvelerini almış görünüyor.

Dahili yazılımlar Lumia 920'yi avantajlı kılıyor olsa da, ortada göz ardı edilemeyecek gerçekler var. Windows Phone 8 işletim sisteminin mevcut hali ve uygulama mağazasının yetersizliği maalesef Lumia 920'nin kullanım tecrübesini de vuruyor. WP8 platformu yeni yeni toparlanan bir platform olduğu için Lumia 920'ye uygulama bulmakta sıkıntı yaşıyorsunuz. Nokia bu konuya çözüm getirmek amacıyla bir uygulama tavsiye platformu geliştirmiş. Öne çıkan uygulamaları bu aracı platformdan takip edebiliyorsunuz. Ancak her şeye rağmen benim gibi sıkı bir Google Play kullanıcısıysanız, Windows Phone 8 uygulama mağazasında canınızın sıkılmamasına imkan yok.



Windows Phone 8'de düzeltilmesi ya da geliştirilmesi gereken birçok detay göze çarpıyor. Telefonun zil sesi ve medya sesi aynı kanala atandığı için zil sesini açtığınızda müzik sesi de açılıyor. Bu doğrultuda dış mekanda telefonunuzu duymak için sesi son seviyeye çektiğiniz bir zamanda, bu durumu unutup kulaklığınızı taktığınızda müzik kulaklarınızı patlatırcasına çalmaya başlıyor. Sesi azaltana kadar kendinizden geçmiş oluyorsunuz.


Sesi arttırdığınızda hem zil sesini, hem de müzik sesini değiştirmiş oluyorsunuz.

Ayrıca sosyal ağlardan gelen bildirimler canlı bloklar ve üst kısımda çıkan anlık bildirim mesaj bölümü (roast menu) dışında bir noktada toplanmıyor. -Ek bilgi: Microsoft, yazılım geliştiricilerin Windows Phone 8'in bildirim panelini yetiştiremediğini belirtmişti.- Arayüzde bir panjur panelin yokluğu fazlasıyla hissediliyor. Kısacası Windows Phone 8'in ve dolayısıyla Lumia 920'nin kullanıcı arayüzü epey yamaya ihtiyaç duyuyor. Cihazın ne sıklıkla güncelleneceğini ve güncellemelerin bu sorunların ne kadarına çözüm getireceğine dair bir fikrim yok.

Donanım - Performans

Gücünü Qualcomm MSM8960 çipsetten alan Nokia Lumia 920'de 1.5GHz çift çekirdekli Krait işlemci, Adreno 225 grafik çözümü, 1GB RAM ve 32GB depolama alanı bulunuyor. Bu donanım, 32GB'lık depolama alanı dışında HTC 8X'in donanımıyla tıpatıp aynı.

Windows Phone 8'in genel yapısının da yardımıyla Lumia 920 performans konusunda hiçbir sıkıntı yaşamıyor. Uygulamaların açılış hızları da, çalışma hızları da son derece yüksek. Telefonu kullanırken herhangi bir yavaşlamayla karşılaşmıyorsunuz. Sadece fazla sistem gereksinimine ihtiyaç duyan uygulamalardan ana ekrana dönerken 'Sürdürülüyor' uyarısı eşliğinde 1-2 saniye beklemeniz gerekiyor. Kalan kısımda son derece etkileyici bir performansla karşı karşıyayız.



Lumia 920'nin donanımı çok akıcı bir kullanım deneyimi sunuyor olsa da, bu donanımın şimdiden geride kalmaya başladığını vurgulamam gerekiyor. Son dönemde piyasaya Qualcomm Snapdragon Pro çipsetli akıllı telefonların çıkmaya başladığını görmeye başladık. Dört çekirdekli Krait işlemci ve Adreno 320GPU ikilisini kullanan akıllı telefonların ortaya çıkmasıyla -Örnek: Google Nexus 4- birlikte Qualcomm MSM8960 çipset orta seviyeye düşecek. Açıkçası mevcut donanımıyla Lumia 920'ye piyasadaki en güçlü akıllı telefonlar arasında dersem, objektiflikten uzaklaşmış olurum. Lumia 920 bu donanımla ancak HTC One S ve HTC 8X'e denk görünüyor.

Lumia 920 ile maalesef benchmark da yapamadım, çünkü HTC 8X'de sorunsuz çalışan AnTuTu benchmark Lumia 920'de sonuç veremedi. Epey uğraşmama rağmen bu sorunu çözemedim, dolayısıyla Lumia 920'nin benchmark sonuçlarını şimdilik paylaşamıyorum.

Lumia 920'nin oyun deneyimi hakkında, tıpkı HTC 8X'de olduğu gibi net yorum yapmam mümkün değil. Uygulama mağazasında bolca oyun olan ve donanımı Lumia 920'ye denk olan HTC One S'i göz önünde bulundurduğumda, Lumia 920'nin piyasadaki tüm güçlü oyunları oynatacağına eminim. Bu konuda net bir yorum yapabilmem için en azından Gameloft'un güçlü oyunlarının WP8 uygulama mağazasına düşmesi gerekiyor. Şimdilik Lumia 920'nin oyun oynatma kabiliyeti konusundaki yorumum, sadece 'ümit vaat ediyor' cümlesinden ibaret.



Lumia 920'nin donanımı, 2000mAh bataryadan güç alarak çalışıyor. Bu bataryanın kapasitesi oldukça iyi görünüyor, ancak Lumia 920 az yakan bir telefon değil. Eğer İnternet meraklısı biriyseniz ve 3G bağlantınızı sık sık kullanıyorsanız, Lumia 920'yi maksimum 1,5 gün kullanabilirsiniz. Oyun oynamayı ve ekranın parlaklığını yüksek seviyelerde kullanmayı da seviyorsanız, bu süre 1 günün altına düşerse şaşırmayın. NFC desteği sayesinde kablosuz şarj dock'u üzerinden şarj olabilen Nokia Lumia 920'nin prizden şarj olma performansı epey düşük. Sony Xperia serisi akıllı telefonlar ve Samsun Galaxy Note II'nin ne kadar hızlı şarj olduğunu gördükten sonra, Lumia 920'nin uzun şarj olma süresini eleştiresim geliyor.



Donanımı ve bataryası hakkında verdiğim bilgilerden sonra aklıma şu soruyu getirmeden edemiyorum; bu telefon nasıl oluyor da 185 gram ağırlığa ulaşıyor?

Kamera

Lumia 920'de 8.0MP'i efektif 8.7MP kamera sensörü bulunuyor. Carl Zeiss objektife sahip olan kamera sensörü, çift LED flaşın yardımıyla karanlık ortamlarda çekim yapabiliyor, ayrıca saniyede 30 kare hızında HD 1080p video kaydedebiliyor.

PureView teknolojisiyle fotoğraf ve video çekimi konusunda iddialı bir duruş sergileyen Lumia 920, açıkçası çekim kalitesi konusunda beklentilerimin altında çıktı. Yurtdışı kaynaklı haberler ve incelemelerde övüle övüle bitirilemeyen Lumia 920 kamerası, çektiği fotoğraflarda özellikle netlik konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. PureView teknolojisi ve sensörün yetenekleri doğrultusunda doygun renkler sunuyor olsa da; Lumia 920, 8MP'lik birçok akıllı telefona oranla buğulu fotoğraflar kaydediyor. Belirli mesafelerden yaptığım fotoğraf çekim denemelerimde Lumia 920'nin fotoğraflarındaki netlik, 8MP kameralı HTC Sensation ve HTC 8X'e oranla epey düşük oldu. Bu sıkıntının donanımdan mı, yoksa yazılımdan mı kaynaklandığını anlayamadım.



Lumia 920 kamerasının en iyi olduğu nokta düşük ışıktaki çekimler. Diğer akıllı telefonların nefesinin kesileceği düzeyde düşük ışıklı ortamlarda epey aydınlık fotoğraflar çıkaran Lumia 920, ışık algılama konusunda takdiri hak ediyor.

Telefonun video çekim performansı, fotoğraf tarafına oranla daha doyurucu. Video çekimi esnasında hiçbir tekleme yaşanmıyor. Otomatik odaklama özelliği sayesinde kameranın yönünü değiştirseniz de görüntü hemen netleşiyor. Lumia 920'nin kamera sensörü, 1080p - 30FPS kalitesinin üstesinden gelmeyi başarıyor.

Lumia 920'nin kamera performansı genel olarak standartların üstünde seyrediyor, fakat onca iddialı açıklamanın ardından hayal kırıklığına uğradığımı belirtmeden edemiyorum.


Bol ışıklı stüdyo ortamında çekim


Tamamen karanlıkta flaşlı çekim




Ofis ortamı düşük ışıklı ortamda çekim



Öğleden sonra dış mekan

Techno-Labs Yorumu


Nokia'nın büyük umutlarla piyasaya sürdüğü Lumia 920, firmanın ürettiği en iyi akıllı telefon olabilir, ancak bu telefon akılda çok fazla soru işareti bırakıyor. Windows Phone 8 ekosisteminin henüz yolun başında olmasından ötürü yazılımsal anlamda sıkıntılar yaşayan Lumia 920, çok ağır ve çok hantal bir tasarıma sahip.

Performans konusunda sıkıntı yaşatmayan Lumia 920'yi kullanmak şu an oldukça keyifli. Güncellemelerle giderilebilecek sorunları göz ardı ettiğinizde, Lumia 920'nin hoş bir kullanım tecrübesi sunduğunu söyleyebiliriz. Fakat Lumia 920'ye yakın fiyat aralığındaki üst düzey akıllı telefonları düşündüğümüzde, Lumia 920'nin çok sıkı durmadığını göz ardı etmek mümkün değil.



Lumia 920'nin başlıca artıları; etkileyici ekranı, dayanıklı gövdesi ve Nokia'nın kullanıcısına sağladığı yazılımsal ve teknik destek hizmetleri. Telefonun handikaplarıysa çok hantal olması, mobil uygulama meraklılarının şimdilik beklentilerini karşılayamayacak yazılım imkanları ve -şaşırtıcı gelebilir ama- kamera performansının beklentilerin altında seyretmesi.

Fiyat aralığını göz önünde bulundurarak bir sonuç yorumu yapacak olursak; Lumia 920'yi ancak Nokia'yı seven ve yeni bir mobil platformu denemeyi isteyenlere önerebiliyoruz.

Puan: 7 / 10​
Fiyat: 1650TL​
Teknik Özellikler:
- 1,5GHz çift çekirdekli Snapdragon Krait işlemci​
- Adreno 225 GPU​
- 1GB RAM​
- 32GB dahili depolama alanı​
- 4.5 inç IPS-TFT ekran (768 x 1280 piksel çözünürlüklü ve PureMotionHD+ teknolojili)​
- Windows Phone 8 işletim sistemi​
- 2000mAh batarya​
-8MP PureView arka kamera, 1.3MP ön kamera.​
- 1080p video kayıt imkanı (30FPS)

(techno-labs)
 
  • Beğen
Tepkiler: n000k, TeAmo42, ia.phlvn ve 4 diğerleri


acuxx

acuxx

Üye
7 mi ? :(
 
balcolu

balcolu

Üye
S3 ile kıyaslandığında hangisi daha ağır basar, karar veremedim :s

Fakat Nokia da büyük bir ilerleme olduğu kesin.
 
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bakma ya adam ilk başlarda kötülemiş bir çok yerde note2 yi bile tek elle kullanılır deniyordu bu tek elle kullanmak imkansız diyor
hee 7 yeme bizi
 
sonerrap

sonerrap

Üye
kulaklık lacivertmi yoksa fotodamı öyle gözüküyo :D
 
nanotex

nanotex

Üye
 
acuxx

acuxx

Üye

:kop2:
 
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Güzel ve objektif bir inceleme gibi duruyor.
Telefonun genel eksileri; ağırlığı ve kalınlığı, uzun zamandan beri konuşulagelen mağaza zayıflığı ve fotoğraf çekimindeki renk yumuşaklığı.

Bunlar benim için pek dert değil.
Ama tek çekincem şu: Nokia, bu telefona tıpkı incelemede de belirtildiği gibi çok daha iyi bir işlemci ve gpu koyabilirdi. Şimdi biz bu telefonu alırız, tutup yakın bir fiyata 4 çekirdekli ve çok yüksek gpu'lu bir telefon çıkararsa, o zaman çok moral bozucu olur.

Sonuç olarak telefonun şu anki koşullarda her türlü gideri var.
 
  • Beğen
Tepkiler: nanotex
acuxx

acuxx

Üye
Güzel ve objektif bir inceleme gibi duruyor.
Telefonun genel eksileri; ağırlığı ve kalınlığı, uzun zamandan beri konuşulagelen mağaza zayıflığı ve fotoğraf çekimindeki renk yumuşaklığı.

Bunlar benim için pek dert değil.
Ama tek çekincem şu: Nokia, bu telefona tıpkı incelemede de belirtildiği gibi çok daha iyi bir işlemci ve gpu koyabilirdi. Şimdi biz bu telefonu alırız, tutup yakın bir fiyata 4 çekirdekli ve çok yüksek gpu'lu bir telefon çıkararsa, o zaman çok moral bozucu olur.

Sonuç olarak telefonun şu anki koşullarda her türlü gideri var.

En az 4 5 ayı var abi 4 çekirdekli lumia ya ve ben onu alıcam :eller:

Lumia satışları iyi olucak gibi bu yüzden nokia bi sonra ki lumia ya süper donanım koyucaktır ki 920 yle gelen rüzgarın şiddetini arttırmak için
 
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
En az 4 5 ayı var abi 4 çekirdekli lumia ya ve ben onu alıcam :eller:

Lumia satışları iyi olucak gibi bu yüzden nokia bi sonra ki lumia ya süper donanım koyucaktır ki 920 yle gelen rüzgarın şiddetini arttırmak için

Valla ben o kadar bekleyemem.
920 işimi görür gibi duruyor. Donanım bence iyi.
Güncellemelerle yazılım eksikliklerini halletsinler yeter.
4 çekirdekli Lumialar en erken Şubat'ta tanıtılır diye düşünüyorum.
Satışa çıkması ise en erken mayıs başlarında olur.

Mayıs ayında da bizim telefonlar 6 ayını doldurmuş oluyor.
Hele bir çıksın duruma göre bakarız. :hmmm
 
gdervisoglu

gdervisoglu

Üye


Valla ben o kadar bekleyemem.
920 işimi görür gibi duruyor. Donanım bence iyi.
Güncellemelerle yazılım eksikliklerini halletsinler yeter.
4 çekirdekli Lumialar en erken Şubat'ta tanıtılır diye düşünüyorum.
Satışa çıkması ise en erken mayıs başlarında olur.

Mayıs ayında da bizim telefonlar 6 ayını doldurmuş oluyor.
Hele bir çıksın duruma göre bakarız. :hmmm

Yaza kadar yeni bir amiral gemisi tanıtımı beklemeyin hiç.. 920'nin üstü seneye eylül-ekim gibi satışa çıkar..
 
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Yaza kadar yeni bir amiral gemisi tanıtımı beklemeyin hiç.. 920'nin üstü seneye eylül-ekim gibi satışa çıkar..

Öylesi daha makul olur zaten.
2-3 ayda bir üst model çıkarıp önceki modeli alanları pişman etmeye gerek yok.
 
  • Beğen
Tepkiler: phantomddl
Türe

Türe

Üye
Sarisi ve grisi cok hos :(
 
nanotex

nanotex

Üye
Hiç belli olmaz arkadaşlar, adam onu düşünmüyor, cebine giren paraya bakıyor.. Rekabet.
 
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Yine de şunu göz önüne almak lazım.
Önümüzdeki yıl içerisinde Nokia'nın rakipleri muhteşem cihazlar sunarlarsa, Nokia üzerindeki donanım baskısı iyice artar ve gelecek yıl sonunu beklemeyebilirler. Ki telefon piyasasındaki donanım değişimi ivmesini göz önüne aldığımızda böyle birşeyin olma ihtimali de çok yüksek. :hmmm
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
lumia920 ve 820'nin satişlari bir sonraki cihazin cikiş tarihini belirler.
 
gdervisoglu

gdervisoglu

Üye
Hiç belli olmaz arkadaşlar, adam onu düşünmüyor, cebine giren paraya bakıyor.. Rekabet.

Bir firmanın kısa aralarsa üst sınıf bir cihaz çıkarması o firmaya kazandırmaz kaybettirir..

Şu an HTC aynen kaybetme yolunda ilerliyor.. Şu an ise en doğru yolda olan isim Samsung.. Temiz cihazlar çıkarıp, hem satış rekorları kırıyor hem de kullancılarını magdur etmiyor..

HTC ONE X tanıtıyor, Samsung'a bakıp lan bu olmamış deyip 3 ay sonra ONE X+ yapıyor..
 
ecel54

ecel54

Üye
Windows Phone 8'de düzeltilmesi ya da geliştirilmesi gereken birçok detay göze çarpıyor. Telefonun zil sesi ve medya sesi aynı kanala atandığı için zil sesini açtığınızda müzik sesi de açılıyor. Bu doğrultuda dış mekanda telefonunuzu duymak için sesi son seviyeye çektiğiniz bir zamanda, bu durumu unutup kulaklığınızı taktığınızda müzik kulaklarınızı patlatırcasına çalmaya başlıyor. Sesi azaltana kadar kendinizden geçmiş oluyorsunuz.

Windows Phone 8'de değiştimi bilmem ama benim telefonumda böyl değil biri arayıp açtığımda ses değiştirmek istersem 10 bölümden oluşan bir ses düzeyi çıkıyor ve bunu sadece aramada kullanabiliyorsun. örneğin biriyle konuşurken sesi 9 yaparsan diğer konuşmalarda da 9 olur, müzik sesini etkilemez. müzik sesi 25 ise biri aradığında önceki aramanda kaç ise o olur ve 10'u geçemez. yani müzik sesini değiştirdiğinde zil sesi değişmez.
 
ia.phlvn

ia.phlvn

Üye
Almak nasip olur inşallah :D
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
aslinda guzel bir noktaya işaret etmişler
[[bu durumu unutup kulaklığınızı taktığınızda müzik kulaklarınızı patlatırcasına çalmaya başlıyor]]
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt