İlk günün lideri Fernando Alonso

Sponsorlu Bağlantılar

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İlk günün lideri Fernando Alonso
Değişken hava şartlarının hakim olduğu Belçika'da Cuma antrenman turları Fernando Alonso'nun üstünlüğü ile sonuçlandı.





İlk 45 dakikalık bölümü yağmur altında geçilen antrenmanların ikinci bölümü ortaya çıkan güneş ile bir anda kuru zemine dönmüş oldu. Kuruyan zemin ile birlikte zaman turları da gelişmeye başladı.

Kuru zemin lastiklerine geçildikten sonra sıralama sürekli değişmeye başladı. Seansın bitimine 15 dakika kala Yarış Kontrol Merkezi pistte kırmızı bayrak sallanmasını istedi. Buna neden olarak ise bir seyirci grubunun tehlikeli bir noktada antrenmanları takip ettiği ve bu seyircilerin uyarılarak yerlerinin değiştirilmesini gösterdi.

Gelen son bilgilere göre kırmızı bayrağın nedeninin bir grup çocuğun güvenlik duvarına tırmanmak istemeleri olduğu öğrenildi.

Bu olayın ardından saat 16:29'da yeşil ışıklar bir kez daha yandı. Bu ana kadar Adrian Sutil liderliğini koruyordu. Tüm pilotlar kalan 1 dakikalık bölümde bir kez daha piste çıktılar.

Fernando Alonso elindeki tek turluk şansı iyi kullanarak en hızlı zamanı eline geçirdi ve Cuma gününü kimseye geçilmeden tamamlamayı başardı.

Antrenmanlarda Sutil 2. sırada Hamilton ise 3. sırada kaldı. Bu iki pilotu Renault'dan Robert Kubica takip ederken Felipe Massa Cuma gününü 5. sırada tamamladı.

Red Bull pilotlaru antrenmanlarda ilk 5'in dışında kaldılar. Vettel 6 ve Webber günü 18. sırada tamamlayabilrdiler.

TurkiyeF1.Com
 

Benzer Konular



Üst Alt