Trabzonspor 3 - 1 Metalist

Sponsorlu Bağlantılar

ismail

ismail

Üye
    Konu Sahibi
Trabzonspor 3 - 1 Metalist
Avrupa Ligi 5.maçında evinde ağırladığı Ukrayna ekibi Metalist Kharkiv’i, Belkalem, Mehmet Ekici ve Sefa Yılmaz’ın golleri ile mağlup etti. Fırtına aldığı gruptan çıkmayı garantiledi.

Avrupa Ligi L Grubu 5. hafta maçında, sahasında Metalist Kharkiv'i konuk eden 'da, ikinci kez göreve getirilen teknik direktör Ersun Yanal, bordo-mavili takımın başında ilk Avrupa kupası maçına çıktı.

İlk olarak 2007-2008 sezonunun 11. haftasında göreve başlayan Ersun Yanal yönetimindeki bordo-mavili takım, sezonu 6'ncı sırada tamamlayarak, 2008-2009 sezonunda Avrupa kupalarına katılamamıştı. Karadeniz ekibi, Metalistk Kharkiv maçıyla Yanal yönetiminde ilk Avrupa kupası maçını oynadı.

2008-2009 sezonunun 28. haftasındaki maçıyla ilk döneminde Trabzon'daki son maçına çıkan Ersun Yanal, 17 Nisan 2009'da oynanan bu karşılaşmanın ardından 2 bin 50 gün sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda taraftarlarla buluştu.

Galatasaray maçına göre 4 değişiklik
Bordo-mavili takımın ilk 11'inde geçen hafta 3-0 kazanılan maçına göre 4 oyuncu değişikliğine gidildi. Constant'ın sakatlığının bulunması, Özer Hurmacı'nın da UEFA listesinde yer almaması nedeniyle zorunlu değişikliğe giden Ersun Yanal, Musa Nizam ve Salih Dursun'u ise tercih etmedi. Bu oyuncuların yerine ilk 11'de Belkalem, Yatabare, Soner Aydoğdu ve Waris görev yaptı.

7 yabancı sahada
Teknik direktör Ersun Yanal, 8 yabancı oyuncudan 7'sine ilk 11'de görev verdi. Sakatlığı bulunan Constant'ın haricinde Belkalem, Yatabare, Waris, Medjani, Bosingwa, Cardozo ve Papadopoulos ilk 11'de sahaya çıktı.

Constant ve Özer yok
Trabzonspor'un, Galatasaray maçında oynadığı futbolla beğeni kazanan oyuncusu Özer Hurmacı, Metalist Kharkiv maçında, UEFA listesinde yer almadığı için forma giyemedi.

Sezon başında sakatlığı nedeniyle UEFA'ya bildirilen 22 kişilik listede yer almayan Özer Hurmacı, Metalist Kharkiv maçını tribünden izlemek zorunda kaldı. Özer, maç öncesi saha kenarına inerek arkadaşlarına destek verdi.

Galatasaray maçında ayak bileğinden sakatlanan ve durumu maç günü belli olacağı açıklanan Constant da 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Sakatlıkları süren Onur Recep Kıvrak ve Deniz Yılmaz da kadroda bulunmayan diğer isimler oldu.

Trabzonspor'da ameliyat olarak 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan kaptan Onur Recep Kıvrak, takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Maç öncesi yedek kulübesinde bir süre oturan Onur, takım arkadaşlarıyla da konuşarak onlara destek verdi. Bordo-mavili taraftarlar, tribüne çağırdıkları başarılı kaleciye sevgi gösterilerinde bulundu.

En son UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki Rostov maçında forma giyen Aykut Demir, 14 hafta sonra ilk 18'de kendine yer buldu.

İLK ATAK
Trabzon etkili geldi. Mücadelenin 10.dakikasında gelişen Trabzon atağında ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Mehmet'in ortasında Yatabare'nin yakın mesafeden kafa vuruşunda top yerden sekip az farkla dışarıya gitti ancak pozisyon için ofsayt bayrağı da kalktı.

Cardozo'dan muhteşem şut. Mücadelede 24.dakika oynanırken Majeed Waris'in pası ile ceza sahası yayı dışında sağ çaprazda topla buluşan Oscar Cardozo topu soluna çektikten sonra şutunu çekti ancak kaleci Oleksandr Goryainov bu şutu kornere çelmeyi başardı.

BELKALEM'LE ÖNE GEÇTİK
Karadeniz ekibi golü duran top organizasyonun da Belkalem'in kafa golüyle buldu. Karşılaşmanın 36.dakikasında sol kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Mehmet Ekici geçti. Mehmet Ekici'nin yaptığı ortaya ön direkte iyi yükselen Essaid Belkalem'in kafa vuruşu Metalist Kharkiv ağlarıyla buluşturarak takımını öne geçirdi: 1-0

Belkalem'in golüyle temsilcimiz Trabzonspor ilk yarıyı 1-0 üstün kapattı.

Metalist Kharkiv ilk defa etkili geldi. 47. Dakika Jaja Coelho'nun pası ile altıpas içerisinde bomboş pozisyonda topla buluştu Pavlo Rebenok'un çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

Mücadelede etkin taraf Trabzonspor. Mücadelenin 56.dakikasında sol kanattan kazandığımız köşe vuruşunu Mehmet Ekici, Soner Aydoğdu ile paslaşarak kullandı. Topla tekrar buluşan Mehmet Ekici ortasını yaptı, bu ortaya ön direkte Oscar Cardozo dokunamıyor ve top az farkla yandan dışarı çıktı.

BERABERLİĞİ YAKALADILAR
Etkili taraf olmamıza rağmen golü engelleyemedik. 68.dakikada Metalist Kharkiv, Volodymyr Homenyuk'un attığı golle skoru eşitledi. Sol kanatta topla buluşan Pavlo Rebenok yerden ortasını yaptı, Avraam Papadopoulos'un ayağına çarpan top penaltı noktası üzerinde bulunan Volodymyr Homenyuk'a geldi. Homenyuk düzgün bir vuruşla topu kalecimiz Fatih Öztürk'ün yanından ağlarla buluştu: 1-1

TRABZON 10 KİŞİ

Medjani ikinci sarıdan kırmızı kartı görerek oyundan atıldı. Trabzonspor yarı alanının ilk metrelerinde Jaja Coelho ile girdiği ikili mücadelede eli rakibinin suratına gelen Carl Medjani karşılaşmadaki ikinci sarı kartını görerek ve oyundan ihraç edildi.

Karadeniz ekibi 10 kişi kaldıktan sonra daha baskılı oynadı ve golü 87.dakikada Mehmet Ekici ile buldu. Mustapha Yatabare'nin sol kanattan yaptığı ortayı Sefa Yılmaz kafayla ceza sahası yayı çizgisi üzerinde sağ çaprazda bulunan Mehmet Ekici'ye indirdi. Mehmet Ekici de gelişine yerden düzgün bir vuruşla topu kaleci Oleksandr Goryainov'un solundan ağlarla buluşturdu: 2-1.

SON SÖZ SEFA'DAN
Fırtına son sözü Sefa Yılmaz ile söyledi. Sol kanattan gelişen atağımızda Sefa, ceza alanına girip dar açıdan vuruşunu yaptı. Direğe çarpan top kalecinin sırtına çarpan top ağlara gitti: 3-1

Maçtan Notlar:

Seyirci ilgisi
Ligde geçen hafta Trabzonspor'un, Galatasaray'ı deplasmanda 3-0 yenerek 945 gün sonra üç büyük rakibi karşısında galibiyet özlemine son vermesine rağmen taraftarlar, karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın maraton ve kale arkası tribünlerinde büyük boşluklar dikkati çekti.Bordo-mavili kulübün yönetim kurulunun, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle aldığı kararla karşılaşmayı öğretmenler ücretsiz izledi. Dünden itibaren kimlik kartlarıyla gişelere başvuran öğretmenler, karşılaşmayı ücretsiz izleme imkanına kavuştu.

PLATİNİ'YE ŞİKE PANKARTI
Bordo-mavili taraftarlar maç öncesi, UEFA Başkanı Platini'ye seslenerek, "Şike yapmak bir fantezi değil, gerçektir" yazılı pankart açtı.

Jaja'ya ilgi
Trabzonspor'un, Metalist Kharkiv takımında forma giyen eski oyuncusu Jaja'ya bordo-mavili taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Karadeniz ekibinde, 2010-2011 sezonunda oynayan Jaja'yı tribünlere çağıran taraftarlar, Brezilyalı oyuncuya sevgi gösterilerinde bulundu.

Kynk Fotomac
 
  • Beğen
Tepkiler: lazo009
ismail

ismail

Üye
    Konu Sahibi


Belkalem golü atmış seviniyor. Metalistli oyıncu hala Cardozoyu tutuyor adamın sahada olması yeter.
 

Benzer Konular

DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
465
DiaBLoS
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
340
DiaBLoS
Baydırman
Cevap
3
Görüntüleme
522
Baydırman


Üst Alt