İlginç Gerçekler

Sponsorlu Bağlantılar

franzliszt

franzliszt

Üye
hakan bende n900 gibi bir cihaz alcam ama maemo olsun texas yapsın,varmı böyle bir cihaz n900 dışında ama...diger telim öyle birşey olcak çünkü

merak etme ben ve hasan da o cihazı bekliyoruz bir meegolu cihaz geliyor kasım gibi nokianın çok iyi bir işlemci koyacağı söylendi intelle anlaşmasının eseri olacak bakıyoruz beklicez , meegoyuda test ettim n900 e kurdum gelişme aşamasındakini bir işe yaramaz ama bu yeni meegoyu görmedim bir gelsin belki güzel olur . linux ve güzel bir sistemmişş diyorlar bakıcaz
 


ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Hacı okudum ama heralde uykudan olsa gerek hiçbirşey anlamadım. Biri bana özet geçse? Anladığım şey şu doğru mudur: Nokia'nın performansı evladiyelik telefon yapması tüketiciyi düşündüğündendir. Diğer firmalar 1Ghz işlemci koyarken Nokia'nın 687 Mhz'yi geçmemesi tüketiciyi düşündüğündendir. Bunu anladım ben doğru mu?

Eğer o doğruysa tek bir şey demek istiyorum: Nokia tüketiciyi düşünüyorsa N900'ün ekranı Kapasitif yapıp (ben rezistif biliyorum yanlış biliyorsam affola) tüm dünyaya pazarlasın diğer bütün ürünlerini geri çeksin. Piyasada rakibi kalmaz. N900 denen şey günümüzde piyasada hızla artan internet tabletlerinin ilk popüler olanıdır ilk olanı değil ilk popüler olanıdır ve bana göre iPad-iPad2-Galaxy Tab ve farklı kategori de olsa Netbookları katalım N900'ün yanında hiç kalır çünkü N900 tek başına bir bilgisayar işlevi görür. Komut sisteminden Overclock imkanına kadar herşeyi içinde barındıran beni al diğer çığlık atan eşsiz bir üründür. Ama gel gelelim onun da şarj konusunda büyük bir sıkıntısı var bir arkadaşım aldı ve şarj konusunda çok büyük bir sıkıntı yaşatıyor. 1 gün içinde 2 'den fazla şarja taktığını söyledi.

Destan yazdım ama diceklerim bu kadar.
 
  • Beğen
Tepkiler: franzliszt
eaagent

eaagent

Üye
öylemi bağlasana ozaman benim televizyona dlna yok ama hd izlemek istiyorum ne olacak şimdi ?

aman ne büyük sorun valla biz ne yaparız havadan görüntü aktaramazsak bizde HDMİ DAN YOLLARIZ KOÇUM(h)HEMDE ONDAN KAT KAT KALİTELİ BİR VERİ AKIŞI İLE (h)

BU ne saçma bir düşüncedirt neymiş çok yüksek oyunlar yapılcakmışda bizim cihaz oynatamıcakmışda wave oynatabilecekmiş ama hahahaha portlanma diye bir olay var koçum şuan en son teknoloji bile 32 milyon geçemedi((oyun kaliteleri cihaz kapasiteleri değil)) pspler bile 32 milyon triangle ı geçemiyor hani biraz akıllıca konuşsan yicez bu ayaklarıki 3 seneyi geç teknoloji aylar içinde değişen birşey

neymiş 12 megapixel xenon güncel tutamazmışda 1ghz tutarmış hashahaha diyemiyorki çekemiyorum kasılıyorum deliriyorum şimdiden güncelliğiniz gitti koçum 1.4ghz ler çift işlemciler geldi ama 12 megapixel daha gelemedi (h) pixon falan deme gsmarena bile söyledi dumur etti n8 onuda

tabi kullanmayı bilmeyene maval gelir bizim sözler yoksa badanın sorunları yüzündenmi böyle oluyorsunuz kies mi desem kısıtlı uygulama yükleme probleminizmi desem sararan pixeli sönen ekranınızmı desem ne desem sizin bölüme acıyorum sorunlarınız gördükçe hiç çekemeyen gps mi desem

sen yorulma koçum benden çok biliyorsun madem öğret bana bakalım terminal anlatda androide nasıl program kodlucağımı öğret root göster biraz bana hani badada olmayan şey bunlar ok sen benden iyi bilirsin bu olayları hani custom romlar varya overlock için bana biraz bahsedersin bunlardan kernel olaylarından , işinize gelmeyince nasıl kıvırıyorsunuz nasıl görmemeye cabalıyorsunuz sen elindeki n8 i bırak yazık cihaza daha raw bile yapamıyorsundur onunla hani wave de olmayan şeyler ok senin işe yaramaz gördüğün , bana işletim sistemlerinden bahsetme koçum linux-maemo kullanıcısıyım senden daha iyi biliyorum bu sistem işlerini ,androidinde neler yaptığını çok iyi bilirim androide sahibim şuan , ikinci eli para etmeyen desteği olmayan cihazınla iyi akşamlar diliyorum ve kıskançlığınıda anlıyorum üzülme ileride belki sizede bir yazılım falan gelirde belki gps niz mi düzelir internetinizmi düzelir , uygulama kısıtlayıcınızmı düzelir , flash mı gelir artık neyiniz düzelir bilemiyorum.

bu arada bu ucuzca düzeltme ayaklarına yatmazsan sevinirim ghz in nasıl yazıldığını çok iyi biliyorum gh diye kısaltma atıyorum okhani forumlarda yazarsan görürsün

----------Eklendi @ 23:10:20 ---------- Yazıldı @ 22:54:10 ----------

sayın donanım uzmanı cpu lardan anladığını idda eden arkadaş sallayıp duruyorsun şimdi bende n900 var engin bilginle bizi aydınlat senin wave de 45nm arm tabanlı işlemcin nasıl oluyorda benim 60nm de üretilmiş işlemciden daha güçsüz bana anlat bunu madem bildim geçiniyorsun hadi bakalım 1.6 gh i 60nm ile gördük 45nm lik samsung texax omapa nasıl yetişemiyor(samsung galaxys 1.6 gh i gördü ama n900 daha eski bir işlemci ile gördü sırrını biliyoruz bu işten az çok anladığımız için) .. ben cevabını biliyorum hadi tutturdun cpu da cpu konuş övünüp duruyorsun .
arkadaşım ben uzmanım diorum sen bana saçmalıosun işim bu benim ama anlamazsın yediremiyoya getirirsin anlayamazsın çünkü. Bana işimde artslk yapan adamlarla ilk defa bu forumda karşılaştım ve birde çocuk gibi küçük düşürme çalışmalara hahahah gülmeleri öyle yapcakmış böyle yapcakmış pışıık tavırları bu kişilerin sorunlu olduğu düşüncesine itti beni. Umarım öyle değillerdir forum dışında NORMAL lerdir.
Bak arkadaşım ben fanboyu falan değilim samsungun hatta waveden önce N73 üm vardı SE W810 i m vardı hiç haz etmezdim samsung tan özellikle oyunlarla ilişiği olmadığı için. Böyle samsung sevmeyen birini samsung almaya iten ne olabilir sence. Uzman olduğum için biliorum neler yapabileceğinin bada ile hummingbirdin neler çevirebileceğini o yuzden bu telefona yöneldim. N900 ü de hemen açıklıyorum iyi dinle anlamazsan sor yardım edeyim:
N900 ün işletim sistemi maemo açık bir işletim sistemdir ve A8 cortex OC ye açık bir CPU dur. Maemo gücü tam kullanmaya izin verir hatta bu işi o kadar iyi yapar ki işlemcinin zorlanacağı yerlerde çaktırmadan Sen başka uygulamayla uğraşırken CPU yu meşgul edecek işlemlerden feragat eder.Onbellekte sınr yoktur ve maemo N900 e özel A8 cortexle bir uyum içindedir diğer telefonlardan farklı bir şekilde. Dediğim gibi OCye açık bir sistem ve Cpu alaşımı bulunur ne kadar zorlarsanız zorlayın gücünü yükselttikçe yükseltir hatta şaşırırsınız. Bu yüzden işletim sistemleri rahatlıkla kurulur çalışır. Ancak arm 11 böyle deildir sınırları çok aşaıda bir cpu dur ve kullanım sresi az kalmştr yakndan adından bile bahsedilmeyeceğine eminim.Umarım anlamışsındır anadınmı şimdi abisi ;) ?
Ayrıca o senin televizyonunun geriliği benmki destekliyor ve gayette izliorum desteklemese HDMI olan bir tel tercih ederdm ama kablosuz bağlanmak çok daha iyi olduğu için ve TV desteklediği için DLNA olan wave i aldım. Hatta DLNA ile pcmdeki filmi kablsuz olarak TV me bağlıyyorum öyle izliorum yapıomu senn HDMI böyle şeyler ;)?
Ha söylemişken UE 3 ile yapılan oyunları bilmiosun sanırım herşey triangle ile ölçülmez ;) Ayrcıa root bilmiosun falan demişssin banane roottan raw yapmamşsn demişsin banan rawdan abim bana oyun yükle die verdi bende inceledim.
Bak çocuğum benim işim bilgisayar ve konsol Rootla falan değil işim tamam sen önündeki bilgisayardan saçma sapan şeyler yazarken ben önümdeki bilgisayarla yazılımlar flashlar OC ler yapıorum koç artslk yapma boşyere ;)
Portlanmadan bahsedio port olayını benden iyi bilemezsin evet görüoruz port oyunları PS3 ten portluolar PC ye İt gibi donanımların yarısını bile kullanmıoruz oyun oynarken beceremiolar çünkü PS3 te pc gibi donanım yok . Sizdede aynı olay olur Portlarsnz ama yarım yamalak oynarsınız :D
ayrıca benim waveimde öle sorunlar yok ve en aznından menusu hızlı ;) ve aferin sana sen 12 mp kameranla oynarsın yeni çıkacak oyunları off 12 mp kamera ne güncel ama . Hiç bi telde yokmuş SE satio telefon değil zaten dahada birçok telefonda var. Madem kamera bu kadar önemli Sor bakalım Bi HTC sahibine 8 mp kameralı HTC desire hd yimi tercih edecek 12 mp kameralı xenon flaşlı N8 imi ?
Bi kere hata nokiada O işlemciye sahip bir amiral gemisi olamaz ayıp başka birşey değil. Millet Galaxy s 2 motorola atrix 4 Xperia playden bahsedio sizinkinden pembe telefonlar gelio. Umarım istediğinizi bulursunz. Bu arada benim işimde bana artslk taslamazsan sevinirim ayıp oluo yani sallıosun falan ayıp bişey bilmiosun bari sus CPU larla oyuncak niyetine oynuorum ben sen anca sid*k yarıştır ;)
 
franzliszt

franzliszt

Üye
arkadaşım ben uzmanım diorum sen bana saçmalıosun işim bu benim ama anlamazsın yediremiyoya getirirsin anlayamazsın çünkü. Bana işimde artslk yapan adamlarla ilk defa bu forumda karşılaştım ve birde çocuk gibi küçük düşürme çalışmalara hahahah gülmeleri öyle yapcakmış böyle yapcakmış pışıık tavırları bu kişilerin sorunlu olduğu düşüncesine itti beni. Umarım öyle değillerdir forum dışında NORMAL lerdir.
Bak arkadaşım ben fanboyu falan değilim samsungun hatta waveden önce N73 üm vardı SE W810 i m vardı hiç haz etmezdim samsung tan özellikle oyunlarla ilişiği olmadığı için. Böyle samsung sevmeyen birini samsung almaya iten ne olabilir sence. Uzman olduğum için biliorum neler yapabileceğinin bada ile hummingbirdin neler çevirebileceğini o yuzden bu telefona yöneldim. N900 ü de hemen açıklıyorum iyi dinle anlamazsan sor yardım edeyim:
N900 ün işletim sistemi maemo açık bir işletim sistemdir ve A8 cortex OC ye açık bir CPU dur. Maemo gücü tam kullanmaya izin verir hatta bu işi o kadar iyi yapar ki işlemcinin zorlanacağı yerlerde çaktırmadan Sen başka uygulamayla uğraşırken CPU yu meşgul edecek işlemlerden feragat eder. Ve maemo N900 e özel A8 cortexle bir uyum içindedir. Dediğim gibi OCye açık bir siste ve Cpu alaşımı bulunur ne kadar zorlarsanız zorlayın gücünü yükselttikçe yükseltir hatta şaşırırsınız. Bu yüzden işletim sistemleri rahatlıkla kurulur çalışır. Ancak arm 11 böyle deildir sınırları çok aşaıda bir cpu dur ve kullanım sresi az kalmştr yakndan adından bile bahsedilmeyeceğine eminim.Umarım anlamışsındır anadınmı şimdi abisi ;) ?
Ayrıca o senin televizyonunun geriliği benmki destekliyor ve gayette izliorum desteklemese HDMI olan bir tel tercih ederdm ama kablosuz bağlanmak çok daha iyi olduğu için ve TV desteklediği için DLNA olan wave i aldım. Hatta DLNA ile pcmdeki filmi kablsuz olarak TV me bağşıyyorum öyle izliorum yapıomu senn HDMI böyle şeyler ;)?
Ha söylemişken UE 3 ile yapılan oyunları bilmiosun sanırım herşey triangle ile ölçülmez ;) Ayrcıa root bilmiosun falan demişssin banane roottan raw yapmamşsn demişsin banan rawdan abim bana oyun yükle die verdi bende inceledim.
Bak çocuğum benim işim bilgisayar ve konsol Rootla falan değil işim tamam sen önündeki bilgisayardan saçma sapan şeyler yazarken ben önümdeki bilgisayarla yazılımlar flashlar OC ler yapıorum koç artslk yapma boşyere ;)
Portlanmadan bahsedio port olayını benden iyi bilemezsin evet görüoruz port oyunları PS3 ten portluolar PC ye İt gibi donanımların yarısını bile kullanmıoruz oyun oynarken beceremiolar çünkü PS3 te pc gibi donanım yok . Sizdede aynı olay olur Portlarsnz ama yarım yamalak oynarsınız :D
ayrıca benim waveimde öle sorunlar yok ve en aznından menusu hızlı ;) ve aferin sana sen 12 mp kameranla oynarsın yeni çıkacak oyunları off 12 mp kamera ne güncel ama . Hiç bi telde yokmuş SE satio telefon değil zaten dahada birçok telefonda var. Madem kamera bu kadar önemli Sor bakalım Bi HTC sahibine 5 mp kameralı HTC desire hd yimi tercih edecek 12 mp kameralı xenon flaşlı N8 imi ?
Bi kere hata nokiada O işlemciye sahip bir amiral gemisi olamaz ayıp başka birşey değil. Millet Galaxy s 2 motorola atrix 4 Xperia playden bahsedio sizinkinden pembe telefonlar gelio. Umarım istediğinizi bulursunz. Bu arada benim işimde bana artslk taslamazsan sevinirim ayıp oluo yani sallıosun falan ayıp bişey bilmiosun bari sus CPU larla oyuncak niyetine oynuorum ben sen anca sid*k yarıştır ;)

utanıyorumki sana yazdığım için yazıklar olsun yok donanımcıyım falan artislik yaptın kıçı kıydırık hava atmaya çalıştın bumuydu yazacakların çok basit birşey di donanım bilen biri için cevap buydu ;N900 işlemcisi arm cortex 8 i kullanır ve bu işlemci en fazla 1.2-1.6 GHZ e çıkar digerleri fake tir ama arm cortex işlemcinin farklı farklı tipleri de vardır ornegin Samsung galaxy s ve HTC hd2 de kullanılan işlemcilerde arm cortex 8 dir fakat farklı versiyondur ve bu serinin en üst işlemcisi de N900 de kullanilandir nedeni de L1+L2 cache destegine sahip olmasıdır ve bu da çok önemli bir ozelliktir çünkü ornegin 256+768 MB olarak toplam 1GB olarak bilinen N900 on belleği aslında sonsuzdur çünkü 256 olan ram kısmı yeterli olmadıgı anda L1 olan Cache ana hafızadan kullanmaya başlayarak L2 yi yani ana hafıza olan 32 GB kismi da devreye alır yani tıpkı Windows bilgisayarlarda olduğu gibi ram i yeri gelirse hard dizkten destekler ve sonsuz ram e sahip olmuş olur iste bu hayatı önem taşıyan L1+L2 özelliği ayni islemciyi kullanan Samsung galaxy s veya HTC de yoktur(sağolsun arkadaşımız anlattı bizde yabancı kaynaktan gördük ).sen adam gibi cevap veremeyeceğin için yukarıda saçmalardan seçme yaptın helal olsun sen değil bilgisayarı sana saat versek onu ayarlayamazsın yukarıdaki yazından anladım al sana sidik yarıştırıyorum gel bakalım texas omap artı qualcomm üzerine konuşalım yada sen seç ok böyle saçmalayıp kaçmakla olmuyor , birazda qualcommdan bahset madem overlock işlerini biliyorsun hangi işlemci overlock yaptın söyle anlat ozaman bana bilgisayardaki overlocklarındanda bahsedebilirsin ne yaptın bizim bilmediğimiz gt force mu overlockladın neymiş böyle havalı olmuşsun anlat .

----------Eklendi @ 00:43:07 ---------- Yazıldı @ 00:39:07 ----------

utanıyorumki sana yazdığım için yazıklar olsun yok donanımcıyım falan artislik yaptın kıçı kıydırık hava atmaya çalıştın bumuydu yazacakların çok basit birşey di donanım bilen biri için cevap buydu ;N900 işlemcisi arm cortex 8 i kullanır ve bu işlemci en fazla 1.2-1.6 GHZ e çıkar digerleri fake tir ama arm cortex işlemcinin farklı farklı tipleri de vardır ornegin Samsung galaxy s ve HTC hd2 de kullanılan işlemcilerde arm cortex 8 dir fakat farklı versiyondur ve bu serinin en üst işlemcisi de N900 de kullanilandir nedeni de L1+L2 cache destegine sahip olmasıdır ve bu da çok önemli bir ozelliktir çünkü ornegin 256+768 MB olarak toplam 1GB olarak bilinen N900 on belleği aslında sonsuzdur çünkü 256 olan ram kısmı yeterli olmadıgı anda L1 olan Cache ana hafızadan kullanmaya başlayarak L2 yi yani ana hafıza olan 32 GB kismi da devreye alır yani tıpkı Windows bilgisayarlarda olduğu gibi ram i yeri gelirse hard dizkten destekler ve sonsuz ram e sahip olmuş olur iste bu hayatı önem taşıyan L1+L2 özelliği ayni islemciyi kullanan Samsung galaxy s veya HTC de yoktur(sağolsun arkadaşımız anlattı bizde yabancı kaynaktan gördük ).sen adam gibi cevap veremeyeceğin için yukarıda saçmalardan seçme yaptın helal olsun sen değil bilgisayarı sana saat versek onu ayarlayamazsın yukarıdaki yazından anladım al sana sidik yarıştırıyorum gel bakalım texas omap artı qualcomm üzerine konuşalım yada sen seç ok böyle saçmalayıp kaçmakla olmuyor , birazda qualcommdan bahset madem overlock işlerini biliyorsun hangi işlemci overlock yaptın söyle anlat ozaman bana bilgisayardaki overlocklarındanda bahsedebilirsin ne yaptın bizim bilmediğimiz gt force mu overlockladın neymiş böyle havalı olmuşsun anlat .

birde sor yardım edim demiş hahahaha sağol ya valla özellikle senin ebgin bilgilerinle bugünlere geldik bundan sonra en azından kopyala yapıştır yapma bari bir yerden bulup ezber gibi bildiklerimi bana niye yazıyorsun n900 kullanıcısı olarak çok iyi bildiğim konularımı bana anlatıyorsun?

----------Eklendi @ 00:43:27 ---------- Yazıldı @ 00:43:07 ----------

utanıyorumki sana yazdığım için yazıklar olsun yok donanımcıyım falan artislik yaptın kıçı kıydırık hava atmaya çalıştın bumuydu yazacakların çok basit birşey di donanım bilen biri için cevap buydu ;N900 işlemcisi arm cortex 8 i kullanır ve bu işlemci en fazla 1.2-1.6 GHZ e çıkar digerleri fake tir ama arm cortex işlemcinin farklı farklı tipleri de vardır ornegin Samsung galaxy s ve HTC hd2 de kullanılan işlemcilerde arm cortex 8 dir fakat farklı versiyondur ve bu serinin en üst işlemcisi de N900 de kullanilandir nedeni de L1+L2 cache destegine sahip olmasıdır ve bu da çok önemli bir ozelliktir çünkü ornegin 256+768 MB olarak toplam 1GB olarak bilinen N900 on belleği aslında sonsuzdur çünkü 256 olan ram kısmı yeterli olmadıgı anda L1 olan Cache ana hafızadan kullanmaya başlayarak L2 yi yani ana hafıza olan 32 GB kismi da devreye alır yani tıpkı Windows bilgisayarlarda olduğu gibi ram i yeri gelirse hard dizkten destekler ve sonsuz ram e sahip olmuş olur iste bu hayatı önem taşıyan L1+L2 özelliği ayni islemciyi kullanan Samsung galaxy s veya HTC de yoktur(sağolsun arkadaşımız anlattı bizde yabancı kaynaktan gördük ).sen adam gibi cevap veremeyeceğin için yukarıda saçmalardan seçme yaptın helal olsun sen değil bilgisayarı sana saat versek onu ayarlayamazsın yukarıdaki yazından anladım al sana sidik yarıştırıyorum gel bakalım texas omap artı qualcomm üzerine konuşalım yada sen seç ok böyle saçmalayıp kaçmakla olmuyor , birazda qualcommdan bahset madem overlock işlerini biliyorsun hangi işlemci overlock yaptın söyle anlat ozaman bana bilgisayardaki overlocklarındanda bahsedebilirsin ne yaptın bizim bilmediğimiz gt force mu overlockladın neymiş böyle havalı olmuşsun anlat .

birde sor yardım edim demiş hahahaha sağol ya valla özellikle senin ebgin bilgilerinle bugünlere geldik bundan sonra en azından kopyala yapıştır yapma bari bir yerden bulup ezber gibi bildiklerimi bana niye yazıyorsun n900 kullanıcısı olarak çok iyi bildiğim konularımı bana anlatıyorsun?
 
eaagent

eaagent

Üye
utanıyorumki sana yazdığım için yazıklar olsun yok donanımcıyım falan artislik yaptın kıçı kıydırık hava atmaya çalıştın bumuydu yazacakların çok basit birşey di donanım bilen biri için cevap buydu ;N900 işlemcisi arm cortex 8 i kullanır ve bu işlemci en fazla 1.2-1.6 GHZ e çıkar digerleri fake tir ama arm cortex işlemcinin farklı farklı tipleri de vardır ornegin Samsung galaxy s ve HTC hd2 de kullanılan işlemcilerde arm cortex 8 dir fakat farklı versiyondur ve bu serinin en üst işlemcisi de N900 de kullanilandir nedeni de L1+L2 cache destegine sahip olmasıdır ve bu da çok önemli bir ozelliktir çünkü ornegin 256+768 MB olarak toplam 1GB olarak bilinen N900 on belleği aslında sonsuzdur çünkü 256 olan ram kısmı yeterli olmadıgı anda L1 olan Cache ana hafızadan kullanmaya başlayarak L2 yi yani ana hafıza olan 32 GB kismi da devreye alır yani tıpkı Windows bilgisayarlarda olduğu gibi ram i yeri gelirse hard dizkten destekler ve sonsuz ram e sahip olmuş olur iste bu hayatı önem taşıyan L1+L2 özelliği ayni islemciyi kullanan Samsung galaxy s veya HTC de yoktur(sağolsun arkadaşımız anlattı bizde yabancı kaynaktan gördük ).sen adam gibi cevap veremeyeceğin için yukarıda saçmalardan seçme yaptın helal olsun sen değil bilgisayarı sana saat versek onu ayarlayamazsın yukarıdaki yazından anladım al sana sidik yarıştırıyorum gel bakalım texas omap artı qualcomm üzerine konuşalım yada sen seç ok böyle saçmalayıp kaçmakla olmuyor , birazda qualcommdan bahset madem overlock işlerini biliyorsun hangi işlemci overlock yaptın söyle anlat ozaman bana bilgisayardaki overlocklarındanda bahsedebilirsin ne yaptın bizim bilmediğimiz gt force mu overlockladın neymiş böyle havalı olmuşsun anlat .

----------Eklendi @ 00:43:07 ---------- Yazıldı @ 00:39:07 ----------



birde sor yardım edim demiş hahahaha sağol ya valla özellikle senin ebgin bilgilerinle bugünlere geldik bundan sonra en azından kopyala yapıştır yapma bari bir yerden bulup ezber gibi bildiklerimi bana niye yazıyorsun n900 kullanıcısı olarak çok iyi bildiğim konularımı bana anlatıyorsun?

arkadaşım 1.si ben zaten senn dediklerini kısaca mlletin anlayabilceği ve senn bilmediğin düşüncesiyle yazdım bakarsan aynıdır yazdıklarımız sen daha ayrntıya girmişssin hç bakmamşsn bu adam ne dio die . 2. si bnm işim öncelikli olarak bilgisayar donanımı ve oyunlar. Ben işimi yapıyorum adam bana saat versen bozar dio . Nasıl devam ettiriorum o zman be bu işi? Ya valla öyle saçmasapan konuşuosun ki . NE yaptığımı söyleyeyim sana birçok Ufak tefek brsürü oyunlar yaptım programlar yazdım 1000 lerce pc tamr ettm, yaptm, yazılım yükledim ,onardım ,topladım ,parçaladım ,100 lerce donanıma overclock yaptım ,birçok oyun modladım ,Oyunlar üzerinde ustayımdır başladğımdan beri 100 lerce oyun bitirdim ,inceleme yaptım . Yettimi daha sayıyımı? Bak kardeşim herşey tamam ama benim işimde bana artslk yapma ok ? O bişey değil anlamayan birirnin seni yermeye çalışması insanın zoruna gidiyor ... En azından işime saygın olsun...

Ek: Kopyala yapıştır yapmadım hiç bi şekilde tamamen kendi bildiklerimi hatta gördüklerimi yazdım .. Sana böyle inandırmaya çalışıorum ya utanıorum kendmden ne hallere düştük sanada yazıkları olsun...
 
franzliszt

franzliszt

Üye
ya birde ne alakası var böyle mantık olurmu demişsinki ps3 den portluyorlar pc ye ??? sen bu konuda birşeyler bildiğine eminmisin çünkü bu fps değerleri olarak zaten bir bilgisayarla bir playstation3 arasında dağ kadar fark var portlanmıyor yeniden oluşturuluyor ps3le alakası kalmıyor olayın çünkü zaten çalışma olayıda farklı ps3 de nvidia odaklı ge force 6000 serisinin son modelleri mevcut ama sen istersen bilgisayarına 8000 tak yinede verimi alamazsın yine burda işi değiştiren 8 çekirdekli ibm işbirlikli işlemcisi , ki senin zihniyette yüksek bir oyunu bir programla küçültüp n8 de oynatma gayretinden bahsediyorsun sanıyorum böyle saçma birşey görmedim symbian için yeniden kodlanır böyle bir durumda ve ekran pixelimiz 640*360 olduğu için ve gpu muz 300 mhz artı 32milyon poligon olduğu için öyle senin varsaydığın oynatamama gibi şeyler söz konusu değil ileriye yönelik ok . biliyorsundur umarım pixel sayısı arttıkça gpuyu 3d de zorlar aksine zaten n8 3.5inç nhd ekran problem olma olasılığı düşük.(senin olası varsayımlarında bile)

----------Eklendi @ 00:56:43 ---------- Yazıldı @ 00:54:27 ----------

iyi tamam kardeş dediğin gibi olsun susuyorum eyvallah herkeze saygımız var bizim üzdüysek affola
 
eaagent

eaagent

Üye
ya birde ne alakası var böyle mantık olurmu demişsinki ps3 den portluyorlar pc ye ??? sen bu konuda birşeyler bildiğine eminmisin çünkü bu fps değerleri olarak zaten bir bilgisayarla bir playstation3 arasında dağ kadar fark var portlanmıyor yeniden oluşturuluyor ps3le alakası kalmıyor olayın çünkü zaten çalışma olayıda farklı ps3 de nvidia odaklı ge force 6000 serisinin son modelleri mevcut ama sen istersen bilgisayarına 8000 tak yinede verimi alamazsın yine burda işi değiştiren 8 çekirdekli ibm işbirlikli işlemcisi , ki senin zihniyette yüksek bir oyunu bir programla küçültüp n8 de oynatma gayretinden bahsediyorsun sanıyorum böyle saçma birşey görmedim symbian için yeniden kodlanır böyle bir durumda ve ekran pixelimiz 640*360 olduğu için ve gpu muz 300 mhz artı 32milyon poligon olduğu için öyle senin varsaydığın oynatamama gibi şeyler söz konusu değil ileriye yönelik ok . biliyorsundur umarım pixel sayısı arttıkça gpuyu 3d de zorlar aksine zaten n8 3.5inç nhd ekran problem olma olasılığı düşük.(senin olası varsayımlarında bile)

----------Eklendi @ 00:56:43 ---------- Yazıldı @ 00:54:27 ----------

iyi tamam kardeş dediğin gibi olsun susuyorum eyvallah herkeze saygımız var bizim üzdüysek affola

sevgili kardeşim bak açıklıyorum PS 3Cell işlemciye sahiptir çok güçlü bir işlemcidir fakat grafik modülü ve ram olarak çok geridedir. Evet Pcye PS3ten X360 tan birçok port oyun var Mesela son Fifa 11 Fifa 10un editlenerek pcye portlanmış biçimidir. PS3 normalde Grafik olarak çok geridedir PC den hatta Crysis ps3 rami yetmedğinden çıkmamıştır ps3 e . Ancak PS3 ve Xbox ta grafk modullerinin kullandığı Bloom ve blur efektleriyle oyunların grafiklerinin düşük çözünürlükte olduğu anlaşılmayacak duruma getirilir. Meselea örnek olarak verirsek PC de AA vardır görüntüleri keskinleştirir kenarları tırtıklardan kurtarır dümdüz yapar yani gerçekçi görüntüye yaklaştırr. Ps3 te ise bu kenarlar keskinleştirmek yerine bulanıklaştırılır ve tırtıklar anlaşılmaz. Uzaktan bakınca müthiş gözükür ancak aslnda çözünürlük düşüktür. Umarım anlatabilmşimdir.
Örnek verecek olursak :

PS3 te dead space :



PC de dead space:



zor anlaşılacak birşey deil bakınca direk belli olan birşey PS 3 çoğu oyunu Bloom ( Işık oyunu ) ve Blur ( bulanklık ) Efektleriyle süsler ve kıvama getirir. Aslnda PC herzaman daha iyidir.Dediğim gibi kardeşim bu benim işim siz öyle biliyor olabilirsiniz ama bak ben doğrusunu söylüorum öğrenin.

VE evet kardeşim biraz üzdün ama canın saolsun beni bilen biliyor zaten extra primede ihtiyacım yok umarım zamanla sizlerde tanırsınz... :bilmm
 
4PuNiSHeR

4PuNiSHeR

Üye
Arkadaş doğru söylemiş wawe in de n8 in de birbirine göre üstün olduğu noktalar var şu bundan çok iyi diyemez kimse.Teknoloji gelişmeye devam ediyo boşuna kavga etmeye gerek yok adam koyuyo 1 ghz işlemciyi 1 sene sonra 1.4 ghz çıkarıyo koyuyo 8 megapixeli bi sene sonra 12'sini çıkarıyo bu pazar böyle böyle dönüyo bu cihazları almak da bize düşüyo.Androiddir,Symbiandır,İOSdir,Badadır herkes isteğine göre seçiyor.Kimisi için kamera önemlidir medya önemlidir gider nokia alır iphone kimi için işlemci önemlidir gider samsung alır htc alır burda boş yere tartışmaya gerek yok hyerkese göre kendi cihazı iyidir zaten inkar etmek istemez insan :) Benim için medya önemliydi gittim n8 aldım pişman mıyım değilim.Web sitelerine oyunlara 1-2 sn önce girmesindense kamerası iyi çekim yapsın ses kalitesi daha iyi olsun benim için bunlar daha önemli o hız farkı filan önemli değil benim için güncellemelerle iyileştiriliyo nasıl olsa telefon durumları ama bi ses kalitesi kameranın kalitesi iyileştirilemiyo :)
 
franzliszt

franzliszt

Üye
evet bu anlattıklarını biliyorum hatta fifa üstündende örnekleyebiliriz ps3 de uzak kamerada oyuncuların tipi değişir yakına ayrıntıya girince kalite artar bu performansa yönelik gpu yu rahatlatmaya yönelik bir durum doğru söylüyorsun:)
 
eaagent

eaagent

Üye
evet bu anlattıklarını biliyorum hatta fifa üstündende örnekleyebiliriz ps3 de uzak kamerada oyuncuların tipi değişir yakına ayrıntıya girince kalite artar bu performansa yönelik gpu yu rahatlatmaya yönelik bir durum doğru söylüyorsun:)

aynen öyle kardeşim mesela PS3 te oyunların Yüksek Fpste çalışmasının nedenide budur oyunlar düşük çözünürlüklüdür ancak bu efektlerle o kötü görüntüyü düzeltrler bu yüzden güzel gözükür ve buna rağmen yüksek fps alırız :)
 
:::burak:::

:::burak:::

Üye
utanıyorumki sana yazdığım için yazıklar olsun yok donanımcıyım falan artislik yaptın kıçı kıydırık hava atmaya çalıştın bumuydu yazacakların çok basit birşey di donanım bilen biri için cevap buydu ;N900 işlemcisi arm cortex 8 i kullanır ve bu işlemci en fazla 1.2-1.6 GHZ e çıkar digerleri fake tir ama arm cortex işlemcinin farklı farklı tipleri de vardır ornegin Samsung galaxy s ve HTC hd2 de kullanılan işlemcilerde arm cortex 8 dir fakat farklı versiyondur ve bu serinin en üst işlemcisi de N900 de kullanilandir nedeni de L1+L2 cache destegine sahip olmasıdır ve bu da çok önemli bir ozelliktir çünkü ornegin 256+768 MB olarak toplam 1GB olarak bilinen N900 on belleği aslında sonsuzdur çünkü 256 olan ram kısmı yeterli olmadıgı anda L1 olan Cache ana hafızadan kullanmaya başlayarak L2 yi yani ana hafıza olan 32 GB kismi da devreye alır yani tıpkı Windows bilgisayarlarda olduğu gibi ram i yeri gelirse hard dizkten destekler ve sonsuz ram e sahip olmuş olur iste bu hayatı önem taşıyan L1+L2 özelliği ayni islemciyi kullanan Samsung galaxy s veya HTC de yoktur(sağolsun arkadaşımız anlattı bizde yabancı kaynaktan gördük ).sen adam gibi cevap veremeyeceğin için yukarıda saçmalardan seçme yaptın helal olsun sen değil bilgisayarı sana saat versek onu ayarlayamazsın yukarıdaki yazından anladım al sana sidik yarıştırıyorum gel bakalım texas omap artı qualcomm üzerine konuşalım yada sen seç ok böyle saçmalayıp kaçmakla olmuyor , birazda qualcommdan bahset madem overlock işlerini biliyorsun hangi işlemci overlock yaptın söyle anlat ozaman bana bilgisayardaki overlocklarındanda bahsedebilirsin ne yaptın bizim bilmediğimiz gt force mu overlockladın neymiş böyle havalı olmuşsun anlat .

arkadaşım öyle birşey yok

1.waven işlemcisinde L1+L1+L2 önbellekleri vardır en fazla 700 kb 'a kadar genişlebilen bellektir
2.n900 ün işlemcisi sonsuza kadar genişlemez L1+L2 var tamam ama 1mb 'a kadar genişler buda oldukça iyi zaten(ama fabrika çıkışlı 640 mb olduğu yazar)
bunlar genel bilgi arkadaşlar

konuya gelirsek bahsettiğniz olayın önbelleklerle alakası yok franzlist sen resmen keklemissin adamı ,omaptaki o hızın sebebi texas firması bu işlemciye doping yapmıştır hatta sonradan firma kendisi data bilgisi dagıtmıştır bütün internete o kullandıgı teknolojide budur ''TMS320C64x DSP '' 500 mhz 'a kadar hız demek bu teknoloji yani omapta süper bir doping vardır,sizin sorunuzun cevabı budur
 
franzliszt

franzliszt

Üye
utanıyorumki sana yazdığım için yazıklar olsun yok donanımcıyım falan artislik yaptın kıçı kıydırık hava atmaya çalıştın bumuydu yazacakların çok basit birşey di donanım bilen biri için cevap buydu ;N900 işlemcisi arm cortex 8 i kullanır ve bu işlemci en fazla 1.2-1.6 GHZ e çıkar digerleri fake tir ama arm cortex işlemcinin farklı farklı tipleri de vardır ornegin Samsung galaxy s ve HTC hd2 de kullanılan işlemcilerde arm cortex 8 dir fakat farklı versiyondur ve bu serinin en üst işlemcisi de N900 de kullanilandir nedeni de L1+L2 cache destegine sahip olmasıdır ve bu da çok önemli bir ozelliktir çünkü ornegin 256+768 MB olarak toplam 1GB olarak bilinen N900 on belleği aslında sonsuzdur çünkü 256 olan ram kısmı yeterli olmadıgı anda L1 olan Cache ana hafızadan kullanmaya başlayarak L2 yi yani ana hafıza olan 32 GB kismi da devreye alır yani tıpkı Windows bilgisayarlarda olduğu gibi ram i yeri gelirse hard dizkten destekler ve sonsuz ram e sahip olmuş olur iste bu hayatı önem taşıyan L1+L2 özelliği ayni islemciyi kullanan Samsung galaxy s veya HTC de yoktur(sağolsun arkadaşımız anlattı bizde yabancı kaynaktan gördük ).sen adam gibi cevap veremeyeceğin için yukarıda saçmalardan seçme yaptın helal olsun sen değil bilgisayarı sana saat versek onu ayarlayamazsın yukarıdaki yazından anladım al sana sidik yarıştırıyorum gel bakalım texas omap artı qualcomm üzerine konuşalım yada sen seç ok böyle saçmalayıp kaçmakla olmuyor , birazda qualcommdan bahset madem overlock işlerini biliyorsun hangi işlemci overlock yaptın söyle anlat ozaman bana bilgisayardaki overlocklarındanda bahsedebilirsin ne yaptın bizim bilmediğimiz gt force mu overlockladın neymiş böyle havalı olmuşsun anlat .

arkadaşım öyle birşey yok

1.waven işlemcisinde L1+L1+L2 önbellekleri vardır en fazla 700 mb 'a kadar genişlebilen bellektir
2.n900 ün işlemcisi sonsuza kadar genişlemez L1+L2 var tamam ama 1mb 'a kadar genişler buda oldukça iyi zaten(ama fabrika çıkışlı 640 mb olduğu yazar)
bunlar genel bilgi arkadaşlar

konuya gelirsek bahsettiğniz olayın önbelleklerle alakası yok franzlist sen resmen keklemissin adamı ,omaptaki o hızın sebebi texas firması bu işlemciye doping yapmıştır hatta sonradan firma kendisi data bilgisi dagıtmıştır bütün internete o kullandıgı teknolojide budur ''TMS320C64x DSP '' 500 mhz 'a kadar hız demek bu teknoloji yani omapta süper bir doping vardır,sizin sorunuzun cevabı budur


adamı keklemişmiyim ? adama l1 l2 den bahsettim asıl hızı sağlayan cihaza bu sistem sen istediğin kadar overlock yap bu olay olmadan hız alamazsın ,ki wave in 1gb rami varda bizmi bilmiyoruz peki bana söyle wavede bu olay varmı çünkü bu olay sadece n900 e özgü bana göster varsa sizin swap belleğiniz bana anlat? ? hadi bunları geçtik 60nm üretimi işlemci n900 deki unutmayalım. senin şuan bana anlatmak istediğin konuyu ben bir sene önce okumuştum zaten maemo orgdan burada çok ayrıntılı anlatılmıştı o senin dediğin doping değil işlemci mühendisliği resmen . ;
 
:::burak:::

:::burak:::

Üye
adamı keklemişmiyim ? adama l1 l2 den bahsettim asıl hızı sağlayan cihaza bu sistem sen istediğin kadar overlock yap bu olay olmadan hız alamazsın ,ki wave in 1gb rami varda bizmi bilmiyoruz peki bana söyle wavede bu olay varmı çünkü bu olay sadece n900 e özgü bana göster varsa sizin swap belleğiniz bana anlat? ? hadi bunları geçtik 60nm üretimi işlemci n900 deki unutmayalım. senin şuan bana anlatmak istediğin konuyu ben bir sene önce okumuştum zaten maemo orgdan burada çok ayrıntılı anlatılmıştı o senin dediğin doping değil işlemci mühendisliği resmen . ;

tabiki hızlanacak sonucta önbellek ama ana etken o saklı olan hız, kimisi doping der kimisi mühendislik ikiside aynı yola cıkar,birde 60 nanometre sadece ölçü birmi işlemcideki iki tranzistor arası ölçü birimi,konumuzla ne alakasıvar ki, zaten wavedeki işlemci 45 nm daha küçük demektir intelin gelecekte hedefledği ölçü birimidir bu,küçük olan makul olandır,siz 60nm yi hız falan katıyor sandıysanız alakası yok:) zaten ben wavede 1 mb var yazmadımki,700 küsür kb a kadar en fazla dedim, 1 mb olan n900 yazdım onuda zaten,bana verdiğin o sitedeki çok iyi anlatmış ama daha iyi anlatan kaynaklar bulabilirsin,swap bellek olayıda wavede varmı yokmu duymadım,ama bada linux tabanlı oldugu için samsung belki koymuştur birşeyler,sonuçta linuxta swap muhabbeti var
 
franzliszt

franzliszt

Üye
tabiki hızlanacak sonucta önbellek ama ana etken o saklı olan hız, kimisi doping der kimisi mühendislik ikiside aynı yola cıkar,birde 60 nanometre sadece ölçü birmi işlemcideki iki tranzistor arası ölçü birimi,konumuzla ne alakasıvar ki, zaten wavedeki işlemci 45 nm daha küçük demektir intelin gelecekte hedefledği ölçü birimidir bu,küçük olan makul olandır,siz 60nm yi hız falan katıyor sandıysanız alakası yok:) zaten ben wavede 1 mb var yazmadımki,700 küsür kb a kadar en fazla dedim, 1 mb olan n900 yazdım onuda zaten,bana verdiğin o sitedeki çok iyi anlatmış ama daha iyi anlatan kaynaklar bulabilirsin,swap bellek olayıda wavede varmı yokmu duymadım,ama bada linux tabanlı oldugu için samsung belki koymuştur birşeyler,sonuçta linuxta swap muhabbeti var

dostum birincisi bak bana yukarıdaki arkadaşda sende bildiğim terimleri anlatıyorsunuz gerek yok yeterli bilgim var benim bilmediğim konu olsa konuşmam zaten bak
-transistörün konumuzla şöyle bir alakası var; bu bölgede ne kadar çok transistör yerleştirilirse çalışma başarısına direk etki eder yani 60nm ile 45 nm arasında fark var
-mesela bir yük bindirelim işlemciye 45nm güçte 40-45derecelere -60mw harcarken ,,,, 60 nm 45derece üstü ve 90mw lara varabiliyor -- ikiside aynı işlemi yapıyor ama fark muazzam
-ayrıca nm oranı performansı direk etkileyen hıza direk etki eden bir unsur şöyleki qualcomm üzerinden örnek vereyim 28nm ler 1.5ghz hızdan başlarken 45nmler 1 ghz den başlar yapabildikleri hızlarda apayrıdır,performanslarıda , bu omaplar,hummingbirdler,cortexler,qulacomlar içinde geçerli bir durum nm düştümü ghz kesinlikle yükselir.
-swap olayı sadece n900 de mevcut şuan badada yokmuş androiddede yok.
-eyvallah güzel anlatım yapıyorsunda ben biliyorum bu bahsettiklerini bir işe yarar şimdi bilmeyenler öğrenmiş olur.
 
:::burak:::

:::burak:::

Üye
dostum birincisi bak bana yukarıdaki arkadaşda sende bildiğim terimleri anlatıyorsunuz gerek yok yeterli bilgim var benim bilmediğim konu olsa konuşmam zaten bak
-transistörün konumuzla şöyle bir alakası var; bu bölgede ne kadar çok transistör yerleştirilirse çalışma başarısına direk etki eder yani 60nm ile 45 nm arasında fark var
-mesela bir yük bindirelim işlemciye 45nm güçte 40-45derecelere -60mw harcarken ,,,, 60 nm 45derece üstü ve 90mw lara varabiliyor -- ikiside aynı işlemi yapıyor ama fark muazzam
-ayrıca nm oranı performansı direk etkileyen hıza direk etki eden bir unsur şöyleki qualcomm üzerinden örnek vereyim 28nm ler 1.5ghz hızdan başlarken 45nmler 1 ghz den başlar yapabildikleri hızlarda apayrıdır,performanslarıda , bu omaplar,hummingbirdler,cortexler,qulacomlar içinde geçerli bir durum nm düştümü ghz kesinlikle yükselir.
-swap olayı sadece n900 de mevcut şuan badada yokmuş androiddede yok.
-eyvallah güzel anlatım yapıyorsunda ben biliyorum bu bahsettiklerini bir işe yarar şimdi bilmeyenler öğrenmiş olur.

kardeş iyice açıyorum konuyu,nm tranzistor arası uzaklık demi şimdi iki tranzistor arası uzaklık az olan cpu dha fazla tranzistor alır,ha 60 nm olan değil sen 60 nmyi cpunun cevresi zannediyosun örneğin ikitane ders sınıfı var o iki sınıftada 50 tane sıra olsun sıralar arası mesafede 60 cm olsun,ikisnden birinde sıralar arasındaki mesafeyi azaltırsak 45 cm e indirirsek mesela oraya daha fazla sıra sokarız anlatabildimmi??tranzistor fazla olması dogru işlemcinin kalitesini artırır,ama biz adamlar hangi tür tranzistor kullandıgını bilmedimiz içn kaç watt harcadıklarını kestiremeyiz,ayrıca bir işlemcinin watt harcaması artarsa o işlemci çag dışı kalmaya başlar ,idealliğini kayberder daha istiyosanız neler anlatıyım ,ben innternet okumuyorum dostlarım bunları ben bizzat kendi gözlerimle görüyoum hergün şahit oluyorum bunlara iki bilgi bilince artis oluyoruz işte milletimiz geriliği burda ben size artislik olmasın diye neyle ugraştıgımı söylemicem
 
mavrick

mavrick

Üye
hakan söylüyosun ama açıklayamıyosun adam sana açıklamasını bile yapmış,senin dikine gitmyor birşeyler öğretmeye çalışıyor farkındaysan
 
franzliszt

franzliszt

Üye
kardeş iyice açıyorum konuyu,nm tranzistor arası uzaklık demi şimdi iki tranzistor arası uzaklık az olan cpu dha fazla tranzistor alır,ha 60 nm olan değil sen 60 nmyi cpunun cevresi zannediyosun örneğin ikitane ders sınıfı var o iki sınıftada 50 tane sıra olsun sıralar arası mesafede 60 cm olsun,ikisnden birinde sıralar arasındaki mesafeyi azaltırsak 45 cm e indirirsek mesela oraya daha fazla sıra sokarız anlatabildimmi??tranzistor fazla olması dogru işlemcinin kalitesini artırır,ama biz adamlar hangi tür tranzistor kullandıgını bilmedimiz içn kaç watt harcadıklarını kestiremeyiz,ayrıca bir işlemcinin watt harcaması artarsa o işlemci çag dışı kalmaya başlar ,idealliğini kayberder daha istiyosanız neler anlatıyım ,ben innternet okumuyorum dostlarım bunları ben bizzat kendi gözlerimle görüyoum hergün şahit oluyorum bunlara iki bilgi bilince artis oluyoruz işte milletimiz geriliği burda ben size artislik olmasın diye neyle ugraştıgımı söylemicem

güzel kardeşim yazdıklarımı okumadınmı ben zaten bu bilgiye sahibim ve aynı şeyi söylüyoruz bana transistörü niye kreşe giden çocuğa anlatır gibi anlatıyorsun(sürekli terim anlatmana gerek yok biliyorum bahsettiklerimizi ) bana anlatmana gerek yokki ,ben sana diyorumki sen bana dedinki nm performansa etki etmez işte buna katılmıyorum ben , aksine nm değerleri (kastım küçülürse) kalite,hız,voltajdan performansı yükselir sen diyorsunki hıza etki etmez bu ne demek ??? 28 nm ile 65 nm birmi ,ısıları birmi ,voltajları birmi , ghz değerleri birmi ?? ayrıca mw değerlerini üretici firma pdf halinde (artık bu hallere bile düştü ) yayınlıyor zaten illa transistörüne , kalitesine , yerleşim ,biçimine malzemesine bakmamıza gerek varmı zaten işlemci test geçiriyor ?? artislik yaptığımı sanmışsın aksine millet ayaklarına sen artislik çekiyorsun ben sadece laflıyorum seninle.

----------Eklendi @ 19:22:40 ---------- Yazıldı @ 19:18:43 ----------


mavrick-
ya iyide neyini açıklıyayım diyorumki 65nm lik omap sizin 45 lik hummingbird e kafa tutuyor , ve aradaki farkı biliyorum ama arkadaş bana bildiğimi tekrar tekrar anlatıyor illa nm yimi anlatım maddeler halinde zaten açıklamış vermiş bilgiyi ama dediki daha önce nm ghz e etki etmez dedi, olurmu böyle şey bak aç wikipediayı ister qualcomm ister omap nm değerlerine göre sıralanmış hepsi performanslarına bak tükettiği enerjilere bak mw değerlerine bak s/kb değerlerine bak .çok uzattık konuyu anlatmak istediğim omap işini biliyor , tek dezavantajı 65 nm olduğu için enerjiyi çok harcıyor ve çok fazla ısınıyor bu abicim konu .

----------Eklendi @ 19:49:13 ---------- Yazıldı @ 19:22:40 ----------

hatırlarsınız belki ''AMD Phenom II X4 940 Black Edition. AMD sonunda 45 nm üretim teknolojisine geçti'' ''saat hızlarını yükseltti ve hızaşırtma potansiyeli normale döndü. Bu işlemci 3.0 GHz hızında çalışıyor ve 6 MB L3 önbelleğe sahip '' haberlerini okumadıkmı ?? nm hıza etken olay bunu söylüyorum
 
eaagent

eaagent

Üye
(h) lan :d: gülmekten yarıldım ya :D adamlar aynı şeyleri farklı şekillerde birbirlerine söyleyip duruolar :D kardeşim bi birbirinizin yazılarına bakın :D adam diğerinin bildiğine inandırmaya çalışıo onu :D bu arada burak kardeş artslik falan ayıp oluo biz bişeyler bildiğimizi bilsinler inansınlar die söylüoruz işimizi :)
 
Uruloki

Uruloki

Üye
sonuçta hakan abi doğru söylüyor neden mi intel 32nm işlemciden sonra 28nm yapmaya çalışıyır amd ona yetişmeye çalışıyor olay burda şu işlemci küçülünce daha az ısınıyor daha az güç tüketiyor daha fazla performans veriyor hakan abi ise bizim 65nm lik işlemci aynı performansı veriyor sizinkiler daha gelişmiş olmasına karşın demek istiyor ama anlayan yok
 
franzliszt

franzliszt

Üye
OHH BE HELAL ADAM ANLASA ŞUNU KANSER ETTİ BENİ (h)
 


Üst Alt