'ı'lar 'i' oldu karı koca öldü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CEREN

CEREN

Üye
    Konu Sahibi
'ı'lar 'i' oldu karı koca öldü
Cep mesajında Türkçe karakter yokluğu, faciaya yol açtı. Bir koca, eşine, 'sıkışınca konuyu değiştiriyorsun' mesajı çekti. Hassas kelimedeki 'ı'lar 'i' olarak görülünce, ortalık birbirine girdi. Aile kocayı, koca karısını bıçakladı. Kadın öldü, koca cezaevinde intihar etti. Aileden üç kişi, cinayete teşebbüsten yargılanıyor.Ankara'nın Sincan İlçesi'nde, 10 Ağustos 2007 tarihinde meydana gelen ve 'Bir harf hatasından kaynaklanan yanlış anlama' nedeniyle işlendiği ortaya çıkan cinayet, Sincan Cumhuriyet Savcısı Kudrettin Lafçı'nın, 26 Aralık 2007 tarihinde hazırladığı iddianemeye şöyle gerçekleşti: Ramazan Çalçoban (24) ile kavga eden eşi Emine Çalçoban (20), baba evine gitti. Çift arasındaki tartışma, cep telefonu mesajlarıyla sürdü. Çalçoban, karısına en son, 'Zaten sen sıkışınca konuyu değiştiriyorsun' yazdığı mesajı yolladı. Ancak karşı telefon Türkçe karakterleri kabul etmediği için, 'ı' harfleri 'i' harfi olarak görüldüğü için mesaj, ağır hakaret içeren bir hale dönüştü.
Emine Çalçoban, 'ağır hakaret' olarak algıladığı mesajı babası Hamdi Pulaş'a aktardı. Baba Pulaş, aradığı Ramazan Çalçoban'la, "Kızıma fahişe muamelesi yapıyorsun, namusumuza leke sürdün" diyerek tartıştı. Olayın doğrusunu anlatmak isteyen Ramazan Çalçoban, kayınpederinin Sincan'daki evine gitti. Çıkan tartışma, aile bireyleri İkbal ve Özlem Pulaş'ın da katılımıyla alevlendi. Pulaş ailesi bıçak ve sopalarla Çalçoban'a saldırdı. Göğsünden aldığı bıçak darbesi ile yaralanan Çalçoban, kaptığı bıçakla karısını yaraladı. Emine Çalçoban, kurtarılamadı.

Tutuklanan Ramazan Çalçoban, Sincan Cezaevi'ne konuldu. Ancak yaşananları hazmedemeyerek bunalıma giren Ramazan Çalçoban, koğuşunda nevresimle kendisini asarak intihar etti. Savcı, aile bireyleri baba Hamdi Pulaş, kızları İkbal ve Özlem Pulaş hakkında, intihar eden Ramazan Çalçoban'ı bıçakla yaralıyarak 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesine dava açtı. Tutuksuz yargılanan Pulaş ailesi, önümüzdeki günlerde Sincan 1. Ağır Ceza'da hakim karşısına çıkacak.

leiche

leiche

Emekli Yönetici
ewt bende birine sms atarken o tür cümleler kurmamaya özen gözteriyordum

bu arada yazzık olmuş bi yanlış anlama neye mal olmuş

canturgay

canturgay

Üye
bu olay yeni mi olmuşş.yaniii..
iyide Türkçe karakter ..kullanılamıyor mu şimdii..:allalla:

CEREN

CEREN

Üye
    Konu Sahibi
bu olay yeni mi olmuşş.yaniii..
iyide Türkçe karakter ..kullanılamıyor mu şimdii..:allalla:

hayır türkçe karakter kullanılmıyor bazı telefonlarda ı,ğ,ç,ş vs gibi karakterler kullanılmıyo kullanıldıgı zaman da mesaj yarım gidiyor ya da fazla kontur gidiyor
gercekten aileye yazık olmuş okuyunca içim acıdı Allah kımsenın başına vermesın:(

leiche

leiche

Emekli Yönetici
turgay senin dediğin yeni sistem.
artık yurt dışından gelen tellerde türkçe karakter özelliği zorunlu
ama eski teller aynı tas aynı hamam ;)
yani türkçe karakter sorunu eski teller için hala war

_KadirşinaS_

Üye
Anaaa!!:blink: :oha: :locked:

POWER

POWER

Üye
yuh !

yasirarslan

yasirarslan

Üye
kötü olmuş yaaa

mservank

mservank

Üye
Valla telefonumu garantiye verdikten sonra bu karakter sorunu ben de de çıktı ve parça başına düşne karakter sayısını 49 a indirdi o yüzden böyle yazmak zorunda kalıyorum
aslında umursamıyorum biraz da karşı tarafın fesatlığına ve anlayış tarzına kalmış bir şey

yusufucan

yusufucan

Üye
Haklılar arkadaşlar bi Türlü Vakit GeLmediki KAlksın Şu türkçe Karakter Olayı

neslein

neslein

Üye
tüh be bi yanlış anlaşılma neye mal olmuş üzüldüm valla

xkadir61

xkadir61

Üye
nakta ölümü desenize şuna

Yasminozz

Yasminozz

Üye
yine 2 tane olan konulardan biri...

CanceR

CanceR

Üye
çok kötü bi olay yaf :( :(

Altun.

Altun.

Üye
ya gerçekten uzuldum arkadaşlar yaa bende sms çekerken çok dikkat ederim böyle yanlış anlaşılmalar olmaszın
bizim dilimiz lastik gibi nereye çekersen oraya uzuyr :D:D

omayra

Üye
Duyduğum en saçma ölüm şekillerinden biri. Trajikomik.:zong::karisti:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...