İkinci öğretimde okuyan öğrenci Ve insan değilmi ??

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
İkinci öğretimde okuyan öğrenci Ve insan değilmi ??
Üniversitelerin 1. öğretimlerinin ödenen paraları kaldırmışlar neden 2. öğretiminkini kaldırmıyorlar burada bi ikilik çıkmazmı bedava öğrenim dedikleri bu mu oluyo şimdi en azından ödenen 2. öğretim harçlarını 1. öğretim gibi yapsalar iyi olurdu

süper nova

süper nova

Üye
yüzde yüz katılıyorum..:vur :off:

paradox07

paradox07

Üye
Emin misin kaldırıldığına?ben herkes yine bu yıl ödeyecek diye biliyorum.

dready112

dready112

Üye
daha fazla çalışıp normal öğretim kazananların hiç mi farkı olmasın ? Sence bu da bize haksızlık olmaz mı ?

lgkg300

lgkg300

Üye
evet arkadaşlar bu haber kesin. dün son dakika gelişmesi olarak geçti. ve bülent arınç bizatihi canlı yayında açıkladı. üstelik sadece birinci öğretimler değil, açıköğretim için de bu kanun geçerli....

paradox07

paradox07

Üye
Hm kendi adıma sevindim ama ikinci öğretimler adına üzüldüm.aslında onlar da düşünülüp en azından birinci öğretim harcı kadar ödeseler olurdu

• Beğen
Tepkiler: dready112
Buraxlive

Buraxlive

Üye
daha fazla çalışıp normal öğretim kazananların hiç mi farkı olmasın ? Sence bu da bize haksızlık olmaz mı ?

İkinci ögretimde okuyanların cebinden fazladan para cıkınca mı farklı olcaksınız ?

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Öncelikle konuya kesinlikle katılıyorum.

Görüşün yanlış ama hadi öyle olsun o zaman ayrım 1.-2. öğretim olarak değil okul puanı olarak yapılmalı.Ne bileyim Çapa'da tıp okuyan adam yatırmasın harcını, kötü bir okulda okuyan yatırsın.2. öğretimi başka okulların 1. öğretiminden yüksek puanla alan yerlerdeki çalışan öğrencilerin haklarına, farklarına ne olacak peki ?

• Beğen
Tepkiler: Buraxlive
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
bugün benim arkadaşta aynı sözleri söyledi üzüldüm valla haklısınız gerçekten.

paradox07

paradox07

Üye
Birinci öğretimler de hepsini değil de devletin aldığı 72liralık kısmı almayacakmış duyduğum kadar

paradox07

paradox07

Üye
Yani vermeyecekmis demek istedim :)

- - - Eklendi - - -

Yani vermeyecekmis demek istedim :)

Lenneth

Üye
1. Ogretimim hazirliklara kalmadi deniyor, dogru mudur acaba ?

503 liralik har(a)ç odemek istemiyorumda bosuna.

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Bizler üniversite zamanlarında bu har(a)çları paşa paşa verdik. Şimdilerde ise katkı kredisini paşa paşa ödeme zamanı geldi. 4.000 küsür benim, 4.000 küsür eşimin katkı kredisi borcu var. Okuldan yeni mevzun olduk, iş bulup yuva kuruyoruz ancak 9.000 liralık kredi borcu suratımıza tokat gibi çarpıyor.

Babasının oteli bulunan, hiçbir maddi sıkıntısı bulunmayan arkadaşlarımıza burs çıkarken, bizlere katkı kredisi yolunu gösterdiler. Haksızlığın daniskası burada bence. İhtiyacı olan bizlere burs imkanı sağlanmış olsaydı, bugün 9.000TL'yi nasıl ödeyeceğimi düşünmeyecektim. Bu parayı ödemek benim hayatımdan 5 seneyi çalıp gidecek. 30 yaşıma geldiğimde tüm borçlarımı bitirmiş ve hayata sıfır çizgisinden başlayabilme imkanı yakalamış olacam. Bazen üniversitenin zaman ve para kaybı olduğunu düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.

İkinci öğretimde okumaya çalışan arkadaşlara geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimizden.

• Beğen
Tepkiler: 1STayTRue35 ve kullanıcıadları
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Bizler üniversite zamanlarında bu har(a)çları paşa paşa verdik. Şimdilerde ise katkı kredisini paşa paşa ödeme zamanı geldi. 4.000 küsür benim, 4.000 küsür eşimin katkı kredisi borcu var. Okuldan yeni mevzun olduk, iş bulup yuva kuruyoruz ancak 9.000 liralık kredi borcu suratımıza tokat gibi çarpıyor.

Babasının oteli bulunan, hiçbir maddi sıkıntısı bulunmayan arkadaşlarımıza burs çıkarken, bizlere katkı kredisi yolunu gösterdiler. Haksızlığın daniskası burada bence. İhtiyacı olan bizlere burs imkanı sağlanmış olsaydı, bugün 9.000TL'yi nasıl ödeyeceğimi düşünmeyecektim. Bu parayı ödemek benim hayatımdan 5 seneyi çalıp gidecek. 30 yaşıma geldiğimde tüm borçlarımı bitirmiş ve hayata sıfır çizgisinden başlayabilme imkanı yakalamış olacam. Bazen üniversitenin zaman ve para kaybı olduğunu düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.

İkinci öğretimde okumaya çalışan arkadaşlara geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimizden.

Yalnız 4.000 + 4.000 8000 lira ediyor :ehe

paradox07

paradox07

Üye
Haklısın kardeşim.o maddi sıkıntısı olmayana burs,olana katkı kredisi verilmesi konusunda haklısın.ben de sinir oluyorum bu duruma.bir yorum daha yapacağım ama siyasi içeriğe giriyor o yüzden yapmıyorum

• Beğen
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye

söylencek çok söz yok herşey ortada.

• Beğen
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye

aylık 260 lira kime yetiyor sanıyorsun öğrenci hayatında??9bin değil harcadığı miktar kaç paradır ben bile tahmin edemiyorum
sosyal ortamın ve aktiviten olmayacak fazla arkadaş ortamın olmayacak hiç bir zaman keyif anlamında abur cubur yemeyeceksin gezmeyeceksin bir yerde oturup bir şey yiyip içmeyeceksin kötü alışkanlıkların varsa bırakıcaksın anca öyle yetiyor :D

• Beğen
Tepkiler: 35 TC 1923 ve AnqeLofHate
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt