Hocam en son bunu yazıp yasaklatmıştın kendinigitmeden preatorun septik tarafını kandıran baslık hakkında yazmak istiyorum. Bu tur yazıların belli bazı ozellikleri vardır.
1) Kesinlik: Baslıga bakarsanız direk "İkinci kez dogdu" yazıyor. Teroik olarak kanıtlanması nerdeyse imkansız sey hakkında kesin hukum veriyor ki soru sormadan devamını okuyasınız. Daha ne oluyoruz demeden size bir sey gercekmis gibi sunuluyor.
2) Referans: Devamında "Reenkarnasyonun en gercek kanıtı olarak gosteriliyor" denmis. Sormayı unuttugunuz ise bunların kim oldugu. İki olasılık var
a) Guvenilir arastırmacılar ve kurumlar
b) Ocu bocu hikayeleriyle kafayı bozmus kisiler veya topluluklar.
olayı irdelerseniz karsınıza hep b sıkkı bu tur durumlarda hep cıkar.
3) Güzel hikaye: İnternetten bile indirilmis olabilecek bir aile fotografı , hep sok olan ama ben onlara inanıyorum diyen iyi kalpli insanlar. İsimleri ve diger herseyi degistirip tekrar baslık acılsa ve daha guzel bir aile fotografı konulsa eminim daha bile iyi olurdu.
4) mutlu son: Ailemiz kitap yazar kitap muthis satar ve yepyeni zengin bir hayatın kapıları acılır. Bi sure sonra herkes onları unutur.
Peki madem oyle niye bunlar gibisiyle ortalık kaynamıyor? cevap basit : bazıları daha iyi yalanlar soyler bazılarıysa yalnızca kendini kandırır...
![]()

Hocam Kur'an'da reenkarnasyona işaret eden izler var.Hinduizm inancından bize sokulmaya çalışılan,dinimize tamamen ters bir inanç..
Hocam en son bunu yazıp yasaklatmıştın kendini
Unuttuğumu mu sandın yoksa

Hocam Kur'an'da reenkarnasyona işaret eden izler var.
Ama tabii yorum meselesi... Ben açıkçası olduğu yönünde yorumluyorum. Farklı şekilde yorumlayanlar da var. Ancak "mantıklı" geliyor insana.
Mesela; Bakara Sûresi 28. Ayet:
Elmalılı Hamdi Yazır çevirisi: Allaha nasıl küfr ediyorsunuz ki ölü idiniz sizleri diriltti. Sonra sizleri yine öldürecek sonra sizleri yine diriltecek. Sonra da döndürülüp ona götürüleceksiniz.
Reenkarnasyonda da ölmek-yeniden gelmek şeklinde uzayan bir evrimleşme süreci vardır. Sonunda ise O'na kavuşulur.
Henüz yeni doğmuş ve hemen ardından can vermiş,aklı yetmemiş yaşamamış bir bebe...
Sabahtan akşama kadar yıllar boyu çalışmış ve hayatın birçok anını kaçırmış kendi halinde bir işçi..
Her insan eşit şekilde yaşayamaz belki bir şans daha verilebir; ama ben dün Ahmet, Mehmet'in vücudundayken bugün ruhum İsa'nın vücüduna girdi şeklinde olamaz. Belki belki milyonda bir ihtimaldir ama; Allah'ın rahmeti belli olmaz. Yorumsuz..

islam dinine inanan ve allah'a iman etmiş biri olanlar reenkarnasyona inanmazlar..