Mehmet
Emekli Yönetici
reenkarnasyon inancını savunanlar doğrudan dine saldırıyorlar. o yüzden konuyu saptırma falan yok. reeenkarnasyon diye bir şey yok olmaz olamaz mümkün değil...![]()
arkadışımın nicki bu olaya en iyi cevap
reenkarnasyon inancını savunanlar doğrudan dine saldırıyorlar. o yüzden konuyu saptırma falan yok. reeenkarnasyon diye bir şey yok olmaz olamaz mümkün değil...![]()
Arkadaşım burda din tartışması yapmıyoruz lütfen dini konular atıp saptırmayalım
Bende dinime inanan oruç tututan zekat veren bir insanım ama farkındaysan konuyu açanda benim.
Burda lütfen ama lütfen dini konular tartışmayalım![]()

Birincisi, dinimiz İslam kesınlıkle ve kesınlıkle bu konuda karsı cıkısta bulunmamıstır,hadı bana bır ayet ya hut sure ya hut da bır hadıs getır de senın soyledıgını tasdıklemıs olsun.Bir cok ınsanın hayatına bakabılırsınız kı kucuk yaslarda ınsanın yuzune bıle bakıp tum gecmısını soyleyebılıyor ölüler görüyor vs.bunlar yalan degıldır.Birkaç kısının dusuncelerını paylasıyorum ve onlara katılıyorum.Arkadaşlar, dinimiz islam, Reenkarnasyon safsatasına kesinlikle karşı çıkıyor, ölen bir ruh asla bir daha yaşadığı dünyaya, başka bir ruh ile dönemez, bu yazı dizileri son din, islamı müslümanlardan soğutmak için, uydurulmuş şeytani masallardır. Aklı olan bu meseleyi kaale bile almaz, saygılarımla..

Madem ölen bir ruh asla bu dünyaya geri dönemez ise Peki H.Z İSA nasıl gelecek geri?.Ha diyeceksin ki o ölmedi ALLAH(C.C) onun ruhunu gökyüzüne kaldırdı.Ne olursa olsun sonuçta ruhu yeniden başka bir bedene koyulacak mı koyulacak olay bitti o zaman.herşeyin en iyisini ALLAH(C.C) bilir bizler sadece yorum yapabilir fikrimizi söylerizArkadaşlar, dinimiz islam, Reenkarnasyon safsatasına kesinlikle karşı çıkıyor, ölen bir ruh asla bir daha yaşadığı dünyaya, başka bir ruh ile dönemez, bu yazı dizileri son din, islamı müslümanlardan soğutmak için, uydurulmuş şeytani masallardır. Aklı olan bu meseleyi kaale bile almaz, saygılarımla..
Birincisi, dinimiz İslam kesınlıkle ve kesınlıkle bu konuda karsı cıkısta bulunmamıstır,hadı bana bır ayet ya hut sure ya hut da bır hadıs getır de senın soyledıgını tasdıklemıs olsun.Bir cok ınsanın hayatına bakabılırsınız kı kucuk yaslarda ınsanın yuzune bıle bakıp tum gecmısını soyleyebılıyor ölüler görüyor vs.bunlar yalan degıldır.Birkaç kısının dusuncelerını paylasıyorum ve onlara katılıyorum.
''Bazı ınsanların bu dunyadakı sınavlaarı tamamlanamamıs olabılır,yenı dogan bır bebek,aklını yıtırmıs bır adam,dunyadan habersız ısınde gucunde sureklı calısan bır ınsan vs gıbı kısılıklerın sınavı tam olarak tamamlanamayabılır.Bu kısılere ıkıncı bır yasam hakkı verılebılır.Ama bu her zaman olmaz tabi.Herkes ıcın de olmaz.Cok ıyı veya cok kötu ınsanların sınavları bıtmıstır onlara tekrardan bır yasama sansı vermek sacmalık olur.Sadece dunyadan bı haber sınanması tam oalrak gerceklesmemıs kısıler ıcın soylenıyor.''Bıraz mantıklı gelıyor hak verebılırım buna.Ama ben İslam'da bu duurma karsı cıkan bır ayete felan rastlamadım varsa lütfen bızı aydınlatın
Çok ilginç bir konu
Böyle şeyleri görüp de inanmamak çok zor geliyor.
Ben de olabilir diyorum.
Septik tarafım kurusun
Konu taşındı bu arada

Konunun içeriğine dayanarak değil,genel olrak bir başka hayat şansı mantıklı geliyor.Olabilme ihtimali her zaman veririm.gitmeden preatorun septik tarafını kandıran baslık hakkında yazmak istiyorum. Bu tur yazıların belli bazı ozellikleri vardır.
1) Kesinlik: Baslıga bakarsanız direk "İkinci kez dogdu" yazıyor. Teroik olarak kanıtlanması nerdeyse imkansız sey hakkında kesin hukum veriyor ki soru sormadan devamını okuyasınız. Daha ne oluyoruz demeden size bir sey gercekmis gibi sunuluyor.
2) Referans: Devamında "Reenkarnasyonun en gercek kanıtı olarak gosteriliyor" denmis. Sormayı unuttugunuz ise bunların kim oldugu. İki olasılık var
a) Guvenilir arastırmacılar ve kurumlar
b) Ocu bocu hikayeleriyle kafayı bozmus kisiler veya topluluklar.
olayı irdelerseniz karsınıza hep b sıkkı bu tur durumlarda hep cıkar.
3) Güzel hikaye: İnternetten bile indirilmis olabilecek bir aile fotografı , hep sok olan ama ben onlara inanıyorum diyen iyi kalpli insanlar. İsimleri ve diger herseyi degistirip tekrar baslık acılsa ve daha guzel bir aile fotografı konulsa eminim daha bile iyi olurdu.
4) mutlu son: Ailemiz kitap yazar kitap muthis satar ve yepyeni zengin bir hayatın kapıları acılır. Bi sure sonra herkes onları unutur.
Peki madem oyle niye bunlar gibisiyle ortalık kaynamıyor? cevap basit : bazıları daha iyi yalanlar soyler bazılarıysa yalnızca kendini kandırır...
![]()