İkinci kez doğdu, reenkarnasyonun en gerçek kanıtı olarak gösteriliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
reenkarnasyon inancını savunanlar doğrudan dine saldırıyorlar. o yüzden konuyu saptırma falan yok. reeenkarnasyon diye bir şey yok olmaz olamaz mümkün değil...:oke:

arkadışımın nicki bu olaya en iyi cevap

TopFury

TopFury

Üye
Yahu kimsenin birşeyi savunduğuda, birşeye saldırdığı da yok ki zaten..?Öylesine eğlence, haber, bilgi amaçlı bir paylaşım sadece...N'aptınız siz be güzel kardeşim... :blink:

atakax

atakax

Üye
saol güzel paylaşım kitap Türkiye ye gelsede okusak bizde :)

!LeBron James!

Üye
çok ilginç...

burak9400

burak9400

Üye
arkadaşlar reenkarnasyon varmış yokmuş tartışmasına girmeyin.tamam islamda böyle birşey yok ama bir müftüye televizyonda sordular bunu o da dedi ki yalanlamak istemem reenkarnasyonu ama islamda böyle birşey yok yalnız ruhlar göçü var.Allah yarattıgı bir ruhu bir insana verir.o insan öldükten sonra o ruh allah katına çekilir daha sonra başka bir insana verilir... dedi , sözleri tam olarak bu olmasa da adam bunlara yakın konuştu benim aklımda böyle kalmış yanılmıyorsam kanal D'de bir programdaydı...

dmxyasin

dmxyasin

Üye
reenkarnasyon diye bişey yoktur tamamen saçmalık :nono:

AKATLI

AKATLI

Üye
Arkadaşım burda din tartışması yapmıyoruz lütfen dini konular atıp saptırmayalım
Bende dinime inanan oruç tututan zekat veren bir insanım ama farkındaysan konuyu açanda benim.
Burda lütfen ama lütfen dini konular tartışmayalım:)

ama şimdi bizim bu konuyu çürütmemiz lazım biz müslümanız anıl abi o yüzden hemen dine baş vuruyoruz , biliyosun bizim genlerimizde vardır bu bir bilgiyi çürütmek için dini örnek gösteririz :d::d::d:

umarım ne demek istediğimi anlamışsındır

!!!MotorHead!!!

!!!MotorHead!!!

Üye
zaten ben reenkarnasyona inanan bir insanım

Namizake

Namizake

Üye
kandırmaca bunlar :nono:

BktsBcr

BktsBcr

Üye
gerçekten çok ilginç:hmmm

mazlum1790

mazlum1790

Üye
teşekkür

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Arkadaşlar, dinimiz islam, Reenkarnasyon safsatasına kesinlikle karşı çıkıyor, ölen bir ruh asla bir daha yaşadığı dünyaya, başka bir ruh ile dönemez, bu yazı dizileri son din, islamı müslümanlardan soğutmak için, uydurulmuş şeytani masallardır. Aklı olan bu meseleyi kaale bile almaz, saygılarımla..
Birincisi, dinimiz İslam kesınlıkle ve kesınlıkle bu konuda karsı cıkısta bulunmamıstır,hadı bana bır ayet ya hut sure ya hut da bır hadıs getır de senın soyledıgını tasdıklemıs olsun.Bir cok ınsanın hayatına bakabılırsınız kı kucuk yaslarda ınsanın yuzune bıle bakıp tum gecmısını soyleyebılıyor ölüler görüyor vs.bunlar yalan degıldır.Birkaç kısının dusuncelerını paylasıyorum ve onlara katılıyorum.
''Bazı ınsanların bu dunyadakı sınavlaarı tamamlanamamıs olabılır,yenı dogan bır bebek,aklını yıtırmıs bır adam,dunyadan habersız ısınde gucunde sureklı calısan bır ınsan vs gıbı kısılıklerın sınavı tam olarak tamamlanamayabılır.Bu kısılere ıkıncı bır yasam hakkı verılebılır.Ama bu her zaman olmaz tabi.Herkes ıcın de olmaz.Cok ıyı veya cok kötu ınsanların sınavları bıtmıstır onlara tekrardan bır yasama sansı vermek sacmalık olur.Sadece dunyadan bı haber sınanması tam oalrak gerceklesmemıs kısıler ıcın soylenıyor.''Bıraz mantıklı gelıyor hak verebılırım buna.Ama ben İslam'da bu duurma karsı cıkan bır ayete felan rastlamadım varsa lütfen bızı aydınlatın

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Ne vardı ATATURK te reakarnasyon geçirse...Aslında gzüel bir film olurdu bu :)

--------------- Ekleme ---------------

Arkadaşlar, dinimiz islam, Reenkarnasyon safsatasına kesinlikle karşı çıkıyor, ölen bir ruh asla bir daha yaşadığı dünyaya, başka bir ruh ile dönemez, bu yazı dizileri son din, islamı müslümanlardan soğutmak için, uydurulmuş şeytani masallardır. Aklı olan bu meseleyi kaale bile almaz, saygılarımla..
Madem ölen bir ruh asla bu dünyaya geri dönemez ise Peki H.Z İSA nasıl gelecek geri?.Ha diyeceksin ki o ölmedi ALLAH(C.C) onun ruhunu gökyüzüne kaldırdı.Ne olursa olsun sonuçta ruhu yeniden başka bir bedene koyulacak mı koyulacak olay bitti o zaman.herşeyin en iyisini ALLAH(C.C) bilir bizler sadece yorum yapabilir fikrimizi söyleriz

AKATLI

AKATLI

Üye
Birincisi, dinimiz İslam kesınlıkle ve kesınlıkle bu konuda karsı cıkısta bulunmamıstır,hadı bana bır ayet ya hut sure ya hut da bır hadıs getır de senın soyledıgını tasdıklemıs olsun.Bir cok ınsanın hayatına bakabılırsınız kı kucuk yaslarda ınsanın yuzune bıle bakıp tum gecmısını soyleyebılıyor ölüler görüyor vs.bunlar yalan degıldır.Birkaç kısının dusuncelerını paylasıyorum ve onlara katılıyorum.
''Bazı ınsanların bu dunyadakı sınavlaarı tamamlanamamıs olabılır,yenı dogan bır bebek,aklını yıtırmıs bır adam,dunyadan habersız ısınde gucunde sureklı calısan bır ınsan vs gıbı kısılıklerın sınavı tam olarak tamamlanamayabılır.Bu kısılere ıkıncı bır yasam hakkı verılebılır.Ama bu her zaman olmaz tabi.Herkes ıcın de olmaz.Cok ıyı veya cok kötu ınsanların sınavları bıtmıstır onlara tekrardan bır yasama sansı vermek sacmalık olur.Sadece dunyadan bı haber sınanması tam oalrak gerceklesmemıs kısıler ıcın soylenıyor.''Bıraz mantıklı gelıyor hak verebılırım buna.Ama ben İslam'da bu duurma karsı cıkan bır ayete felan rastlamadım varsa lütfen bızı aydınlatın

aynen söylediklerinin hepsine katılıyorum

researcher

Üye
Çok ilginç bir konu :hmmm
Böyle şeyleri görüp de inanmamak çok zor geliyor.
Ben de olabilir diyorum.
Septik tarafım kurusun :ehe

Konu taşındı bu arada :oke:

gitmeden preatorun septik tarafını kandıran baslık hakkında yazmak istiyorum. Bu tur yazıların belli bazı ozellikleri vardır.

1) Kesinlik: Baslıga bakarsanız direk "İkinci kez dogdu" yazıyor. Teroik olarak kanıtlanması nerdeyse imkansız sey hakkında kesin hukum veriyor ki soru sormadan devamını okuyasınız. Daha ne oluyoruz demeden size bir sey gercekmis gibi sunuluyor.
2) Referans: Devamında "Reenkarnasyonun en gercek kanıtı olarak gosteriliyor" denmis. Sormayı unuttugunuz ise bunların kim oldugu. İki olasılık var
a) Guvenilir arastırmacılar ve kurumlar
b) Ocu bocu hikayeleriyle kafayı bozmus kisiler veya topluluklar.
olayı irdelerseniz karsınıza hep b sıkkı bu tur durumlarda hep cıkar.
3) Güzel hikaye: İnternetten bile indirilmis olabilecek bir aile fotografı , hep sok olan ama ben onlara inanıyorum diyen iyi kalpli insanlar. İsimleri ve diger herseyi degistirip tekrar baslık acılsa ve daha guzel bir aile fotografı konulsa eminim daha bile iyi olurdu.
4) mutlu son: Ailemiz kitap yazar kitap muthis satar ve yepyeni zengin bir hayatın kapıları acılır. Bi sure sonra herkes onları unutur.

Peki madem oyle niye bunlar gibisiyle ortalık kaynamıyor? cevap basit : bazıları daha iyi yalanlar soyler bazılarıysa yalnızca kendini kandırır...

:bye2:

xErKaNx

Üye
Bazı uyelerin bu konuda yazmis oldugu yorumlari okudukca bu genclik bu safsatalara inanarak yada onaylayarak nere varacak diye endiselerim dahada artmaya basladı. Nekadar kotu bir durum. Yazık gercekten yazık. Birisi hz isa ( a.s ) yi ornek vermis , birisi olabilir demis, birisi inaniyorum demis. Birisi dini yorum yapip konuyu saptirmayin demis. Peki nasil bir yorum yapmamiz bekleniyor. Yapmayin etmeyin boyle seylere inanip imaninizi tehlikeye sokmayin .HZ Peygamber sirk ile ilgili bir hadiste oyle bir an gelecek gece zifiri karanlikta bir tasin ustunde yuren bir karincanin ayak sesinden daha gizli olacak buyuruyor. Bu konuya ancak boyle yorum yazilir. Haa buna isteyen inanir isteyen inanmaz ama dinde boyle bisey yoktur.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
gitmeden preatorun septik tarafını kandıran baslık hakkında yazmak istiyorum. Bu tur yazıların belli bazı ozellikleri vardır.

1) Kesinlik: Baslıga bakarsanız direk "İkinci kez dogdu" yazıyor. Teroik olarak kanıtlanması nerdeyse imkansız sey hakkında kesin hukum veriyor ki soru sormadan devamını okuyasınız. Daha ne oluyoruz demeden size bir sey gercekmis gibi sunuluyor.
2) Referans: Devamında "Reenkarnasyonun en gercek kanıtı olarak gosteriliyor" denmis. Sormayı unuttugunuz ise bunların kim oldugu. İki olasılık var
a) Guvenilir arastırmacılar ve kurumlar
b) Ocu bocu hikayeleriyle kafayı bozmus kisiler veya topluluklar.
olayı irdelerseniz karsınıza hep b sıkkı bu tur durumlarda hep cıkar.
3) Güzel hikaye: İnternetten bile indirilmis olabilecek bir aile fotografı , hep sok olan ama ben onlara inanıyorum diyen iyi kalpli insanlar. İsimleri ve diger herseyi degistirip tekrar baslık acılsa ve daha guzel bir aile fotografı konulsa eminim daha bile iyi olurdu.
4) mutlu son: Ailemiz kitap yazar kitap muthis satar ve yepyeni zengin bir hayatın kapıları acılır. Bi sure sonra herkes onları unutur.

Peki madem oyle niye bunlar gibisiyle ortalık kaynamıyor? cevap basit : bazıları daha iyi yalanlar soyler bazılarıysa yalnızca kendini kandırır...

:bye2:
Konunun içeriğine dayanarak değil,genel olrak bir başka hayat şansı mantıklı geliyor.Olabilme ihtimali her zaman veririm.

Berlin Boleyn

yengemin yiğenide önceki hayatında bir pilot olduğunu söylüyordu sanırım reenkarnasyon pilotlardan ve american başkanlarından oluşuyor...:D

xErKaNx

Üye
insan oldukten sonra kiyameti kopmus demektir. Amel defteri kapanmis demektir. Tekrardan dunyaya gelip sinava tabi tutulmasi soz konusu degildir. Bu gibi batil inanclara kapilmayin. Mantigim bunu kabul ediyor deyip kendinize yazik etmeyin.

RocK_FaTiH

RocK_FaTiH

Üye
pk inandRıcı qLmdi ama ilqnc :hmmm

Üst Alt