IE Hariç Diğer Tarayıcılar Yükselişte

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
toprakumit

toprakumit

Üye
    Konu Sahibi
IE Hariç Diğer Tarayıcılar Yükselişte

Web tarayıcıları arasındaki rekabet kıyasıya devam ediyor. Yıllar önce Internet Explorer, bilgisayar kullanıcılarının vazgeçilmezi konumundaydı. Bugün ise Internet Explorer'ın karşısında artık dişli rakipler var: Mozilla Firefox, Opera ve Apple Safari.

Net Applications tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmanın ardından yayınlanan rapora göre Internet Explorer, hala web tarayıcısı pazarının %73.01'ini elinde bulunduruyor. Mozilla Firefox'da bu oran %19.03 iken Apple Safari'nin oranı ise %6.31'de kalıyor.

Bu tabloya bakıldığında hiç şüphesiz Internet Explorer'ın diğer tarayıcılar karşısında ezici üstünlüğü olduğu söylenebilir. Ancak bu tarayıcıların büyüme oranları incelendiğinde Internet Explorer aynı başarıyı gösteremiyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana Internet Explorer kullanıcı kaybederken diğer tüm tarayıcılar kullanıcı sayılarını bu azalmaya bağlı olarak arttırdılar ve bu yükseliş trendi Firefox, Opera ve Safari için halen devam ediyor.

Internet Explorer'ın ciddi rakipleri Firefox, Opera ve Safari'yi kullanan kullanıcıların bu tarayıcıları seçmelerinde kendilerince bazı nedenleri var.

Biz bu yazımızda yükseliş trendini sürdüren ve diğer tarayıcılara nazaran daha farklı özellikleriyle öne çıkan Opera yazılımını inceleyeceğiz.

Opera'nın son sürümünü indirmek için
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt