İdeal Uykunun Kaç Saat Olduğunu Biliyor Musunuz ? Ne Kadar Uyumalısınız ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi

Kanada'da yapılan bilimsel bir araştırma, ideal uykunun 7 saat olması gerektiğini ve bu saatten az ya da fazla uyumanın şişmanlığa sebep olduğunu ortaya koydu.

Kanada'nın Quebec eyaletindeki Laval Üniversitesi profesörlerinden Jean-Philippe Chaput'nun Amerikan
Uyku Hekimliği Akademisi Dergisi'nde yayımlanan bilimsel araştırmasının sonuçları uyku konusunda yeni açılımlar getirdi. Uykunun insan hayatı üzerindeki etkileri ile ilgili olarak 7 yıla yakın süre yaşları 21 ila 64 arasında değişen 276 kişi üzerinde araştırmalar yapan Jean-Philippe Chaput, 6 yıl boyunca 7 saatten az uyuyan deneklerin 1.8 kilogram ve 7 saatten fazla uyuyan hastalarının da 1.4 kilogram şişmanladıklarını tespit ettiğini açıkladı.

Jean-Philippe Chaput, günlük 7 saat uyuyan hastalarında ise kilo kaybı ya da kazanımı olmadığını belirttiği araştırma sonuçlarında, çok az ya da çok fazla uyumanın hormon dengesini değiştirdiğini ve aşırı iştahı tetiklediğini kaydetti.

Chaput, 7 saatten az ya da çok uyumanın obezite denilen şişmanlık hastalığına da neden olduğunu belirterek, özellikle günlük 5 saat uyuyanların midelerinde acıkma hissine sebep olan "grelin hormonunun" aşırı salgılandığının saptandığını, bunun da vücutta aşırı yağlanma ve kilo almaya yol açtığını vurguladı.

haber3

CoYoTe®

Üye
Ben Birazda Çok Uyuduğum İçin Kilo Alıyormuşum

a21a

Emekli Yönetici
kendimi bildim bileli uykuyu sevmem.. 5-6 saatlik uykunun yeterli olduğunu düşünüyorum... uyanığım diye de gidip abur cubur yemiyorum.... demekki ben istisnayım..

istisnalar kaideyi bozmazmış...

c3r3n

Üye
ilginç.. ben 6 saat diye biliyordum ama kilo yaptığını bilmiyordum.güzel paylaşım

CEREN

Üye
ben yaklaşık 9 saat uyurum ama malesef kilo alamıyorum keşke alabilsem nerde o günler

kmö

Üye
ideal uykunun 7 saat olması gerektiğini ve bu saatten az ya da fazla uyumanın şişmanlığa sebep olduğunu ortaya koydu.

dikkat etmeye çalışırım inşallah

leiche

Emekli Yönetici
uyku düzeni diye bişe kalmadıki
uyanış saatim hep aynı ama uyuma saatim bi türlü oturmadı

Salihyet

Üye
ben en az 6 saat uyuyorum pazar günü 12 saat uyuyorum bi mahsuru var mı acaba ?

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Teşekkürler ama ömrüm boyu 8saat die bildim ama yanlısmıs baq

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...