2 saat uyku ağrı kesici

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
2 saat uyku ağrı kesici
ABD'li uzmanlar araştırdı: 4 gece boyunca 2 saat fazla uyuyanların ağrı eşiği yüzde 25 yükseliyor. Türk uzmanlar da sıkı bir gece uykusunun, vücudu güçlendirdiğini ve salgılanan hormonlar sayesinde ağrıya iyi geldiğini vurguluyor.

2 saat uyku ağrı kesici
ABD'deki Henry Ford Hastanesi'nde bir grup araştırmacı tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, uyku süresinin iki saat yükselmesi ağrıya daha dayanıklı kılıyor. Uzmanlar araştırmayı yaşları 21 ila 35 arasında değişen 18 sağlıklı gönüllü üzerinde yaptı. İki grup oluşturuldu. Dört gece boyunca bir gruptakiler 10 saat uyurken diğer gruptakiler 8 saat uyudu. 2 saat fazla uyuyanların, ellerini ısıtıcıda diğerlerine oranla yüzde 25 daha uzun süre tutabildiği görüldü. 2 saatlik fazla uyku, bu deneklerin ağrı eşiğinin yüzde 25 geliştirmişti. Detroit Henry Ford Hastanesi uyku anormallikleri araştırma merkezi müdürü Profesör Timothy Roehrs, "Bu bizim için büyük bir sürpriz oldu. İndirgenmiş ağrı duyarlılığı açısından uyku büyük bir etki" dedi. Türk uzmanlar da uyku ile ağrı eşiği arasındaki orantıyı doğruladı.

Kanserden bile koruyabilir
Prof. Dr. Hikmet Yılmaz (Nörolog): Beynimizin ön bölgesi uyku ile arka bölgesi ise uyanıklıkla ilgilidir. Ön bölgesinde serotonin hormonu çok etkili oluyor. Serotonin fazla olduğu zaman ağrı azalır. Çok uyuyan insanda da serotonin fazla olduğundan serbest sinir uçlarından endorfin salgılanıyor ve ağrı hissetmemiz engelleniyor. Fazla uyuyan insanlarda ağrı eşiği yükselir. Sağlıklı uyunduğunda uyku kansere karşı bile koruyucu olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Migren hastalarına uykunuzu iyi alın deriz. Uykusuzluk da ağrının süresini artırır.

Norveç'te de kanıtlandı
Uzm. Dr. Mehmet Yavuz (Nörolog): Uyku, zihinsel ve bedensel reorganizasyon için çok önemli. Ayrıca bağışıklık sistemi için de çok gerekli. Sürekli 6 saatten az uyuyanlarda zihinsel ve bedensel arazlar ortaya çıkabilir. Norveç'te 12 bin kişi üzerinde yapılan ve 10 yıl süren bir araştırmaya göre; uykunun ağrı sendromları üzerinde yatıştırıcı etkisi olduğu gösterilmiştir. Ağrı ve uyku bozukluğunun birlikte görüldüğü durumlarda bunlardan birinin tedavi edilmesi diğerini de düzeltebilir. Uykunun ağrı kesiciler kadar etkili olduğunu söyleyebilirim. Nitekim bazı migren atakları, ağrı kesicilere cevap vermezken uyku ile yatışabilir.

İyi uyku vücudu dirençli kılar
Doç. Dr. Serdar Dağ (Nörolog): Ağrı her hastaya göre değişiklik gösteren bir histir. Ağrı eşiği kişiden kişiye değişir. Sağlıklı bir vücut ve vücut direncinin yüksek olması ağrının daha az hissedilmesini sağlar. İyi bir uyku vücut direncini artırır. Ayrıca gece uyku sırasında salgılanan bazı hormonlar ağrının daha az algılanmasını sağlar. İyi ve zamanında yani gece yeterince uyuyup sabah kalkmak vücudu sağlıklı yapar. Ağrıyı az hisssetmemizi salgıladığı gibi diğer hastalıklara karşı da daha dayanıklı hale getirir.
 


kadir.ozel2

kadir.ozel2

Üye
ellerine sağlık :tşk:
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
eyvallah :rica:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt