İdeal Uykunun Kaç Saat Olduğunu Biliyor Musunuz ? Ne Kadar Uyumalısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi

Kanada'da yapılan bilimsel bir araştırma, ideal uykunun 7 saat olması gerektiğini ve bu saatten az ya da fazla uyumanın şişmanlığa sebep olduğunu ortaya koydu.

Kanada'nın Quebec eyaletindeki Laval Üniversitesi profesörlerinden Jean-Philippe Chaput'nun Amerikan
Uyku Hekimliği Akademisi Dergisi'nde yayımlanan bilimsel araştırmasının sonuçları uyku konusunda yeni açılımlar getirdi. Uykunun insan hayatı üzerindeki etkileri ile ilgili olarak 7 yıla yakın süre yaşları 21 ila 64 arasında değişen 276 kişi üzerinde araştırmalar yapan Jean-Philippe Chaput, 6 yıl boyunca 7 saatten az uyuyan deneklerin 1.8 kilogram ve 7 saatten fazla uyuyan hastalarının da 1.4 kilogram şişmanladıklarını tespit ettiğini açıkladı.

Jean-Philippe Chaput, günlük 7 saat uyuyan hastalarında ise kilo kaybı ya da kazanımı olmadığını belirttiği araştırma sonuçlarında, çok az ya da çok fazla uyumanın hormon dengesini değiştirdiğini ve aşırı iştahı tetiklediğini kaydetti.

Chaput, 7 saatten az ya da çok uyumanın obezite denilen şişmanlık hastalığına da neden olduğunu belirterek, özellikle günlük 5 saat uyuyanların midelerinde acıkma hissine sebep olan "grelin hormonunun" aşırı salgılandığının saptandığını, bunun da vücutta aşırı yağlanma ve kilo almaya yol açtığını vurguladı.

haber3

CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Ben Birazda Çok Uyuduğum İçin Kilo Alıyormuşum :(

a21a

a21a

Emekli Yönetici
kendimi bildim bileli uykuyu sevmem.. 5-6 saatlik uykunun yeterli olduğunu düşünüyorum... uyanığım diye de gidip abur cubur yemiyorum.... :) demekki ben istisnayım..

istisnalar kaideyi bozmazmış... :)

c3r3n

c3r3n

Üye
ilginç.. ben 6 saat diye biliyordum ama kilo yaptığını bilmiyordum.güzel paylaşım

CEREN

CEREN

Üye
ben yaklaşık 9 saat uyurum ama malesef kilo alamıyorum keşke alabilsem nerde o günler:(

kmö

kmö

Üye
ideal uykunun 7 saat olması gerektiğini ve bu saatten az ya da fazla uyumanın şişmanlığa sebep olduğunu ortaya koydu.:cry::cry:

dikkat etmeye çalışırım inşallah

leiche

leiche

Emekli Yönetici
uyku düzeni diye bişe kalmadıki
uyanış saatim hep aynı ama uyuma saatim bi türlü oturmadı

Salihyet

Salihyet

Üye
ben en az 6 saat uyuyorum ;) pazar günü 12 saat uyuyorum :ehe bi mahsuru var mı acaba ? :)

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Teşekkürler ama ömrüm boyu 8saat die bildim ama yanlısmıs baq:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...