İdam cezası yeniden uygulamaya girmeli mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

İdam Cezası Yeniden Uygulamaya Girmeli mi?

• İdam cezasına her türlü karşıyım.

Kullanılan: 6 27.3%
  • İdam cezasını her türlü savunuyorum.

Kullanılan: 3 13.6%
  • Adli hatalar olabilmesi ihtimali nedeniyle karşıyım.

Kullanılan: 0 0.0%
  • Belli suçlarda uygulanabilir.

Kullanılan: 8 36.4%
  • İnfaz sistemi ve aflar nedeniyle idam cezasına olumlu bakıyorum.

Kullanılan: 3 13.6%
  • Diğer [Lütfen belirtiniz]

Kullanılan: 2 9.1%

• Kullanılan toplam oy
    22
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Perfect!

Üye

devlet bahçeli dediya basbakana

''imralıdaki köpeği as''

cevap aynen şu

''onu ülkeye getiren sizdiniz. o zaman niye asmadınız ? ''

sanırım en büyük cevap bu cümlelerde yatıyor.

ayrıca uluslararası koruması oldugu için dokunamıyor kimse. bende isterim taksim'in göbeğinde sallandırılmasını. ama olmayınca olmuyor :hmmm

Burda Başbakan Doğru Söyledi :) Önce Asmadılar Sonra Asın Diye Emir Veriyor :S

hiç birşey göründüğü gibi değil...
ha şuanda onu asmak mümkün değil. bu ülkeye girmeden bi şekilde infaz edilmeliydi. ama olmadı. ülkeye girdikten sonra..ve gelişen olaylardan sonra bu artık çok zor. adam eceliyle bile ölse şuanda başımıza bela olacak bu çok açık..

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
Olay siyasete gitmesin lütfen.

Öcalan'ın uluslararası koruması yok. Dış güçlerin de baskısıyla, devlet, kullanmak için asmadı ama kullanmayı da beceremiyor o ayrı mesele. Uluorta yerde idam etmek orta çağda olur, bu işler yakışmaz bu güzel devlete. Ayrıca Öcalan bundan sonra da asılamaz, dağa bomba atılınca ekonomi dalgalanıyor belirli kesimler caddeleri birbirine katıyor; Öcalan öldürülünce ne olur kim bilir!

İdamın tekrar gelmesini istemiyorum. Ne insan hakları açısından ne de yaradan inancımdan dolayı değil, kimi idam edeceğimizi bilmiyoruz. Bugün ABD'de idam var, ama genellikle çocuk tacizcilerine ve seri katillere karşı kullanılıyor. Bizde ise düşüncesini savunanlar asılıyor; idamı düşünceleri, fikirleri engelleme aracı olarak kullandık bugüne kadar, bundan sonra gelse yine aynı şekilde kullanılır..

Farkında Olmadan Siyasete Kayıyorduk :( Kendi Adıma Özür Dilerim Abi :(

Dafny

Dafny

Üye
girmemeli.hiçbir şey ölümle cezalandırılamaz

Love Prince

Love Prince

Üye
her türlü idam taraftarıyım

arslansem

arslansem

Üye
Hak edenler için girmeli ;)

Dafny

Dafny

Üye
dinsel açıdan bakarsak ''canı , veren alır''

aRdiLê

aRdiLê

Üye
D€@d Ali€N;3112457' Alıntı:
Allah'ın verdiği canı yine Allah alır.Bir suç uğruna insan katledilemez.Suçunu zaten Allah Ahiret de verir.

KARŞIYIM !

Katılıyorum ALLAH'ın verdiği canı almaya kimsenin hakkı yok !..

greenmile

greenmile

Üye
ne demek ya allahın verdiği canı allah alır? o zaman kader deyip hapis cezası da olmasın,nası olsa onların suçu yok allah aldı canı diye.Kaderciliğin gereği yok.Allah akıl fikir verir git adam öldür demez,sen aklını kullanır yersin bütün haltı Allah'ı peygamberi karıştırmayın.Ayrıca Allah mı dedi git öldür kundaktaki bebeleri diye?

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
Olay Şimdi Irkçılık Ve Siyasete Kayacak :S

greenmile

greenmile

Üye
ırkçılık ve siyasetle alakası yok başkasının yaşamını gasp eden kim olursa olsun idam edilmeli.Ali ahmet ayşe ayrımı olmaz.

aRdiLê

aRdiLê

Üye
Kim olursa olsun kim ne yaparsa yapsın hiç birşeyin bedeli idam olamaz ALLAH'ın verdiği canı ALLAH'tan başkası alamaz idam yoksa mühebbet var zaten çıkamıyor içerden dört duvar arasında o zaten insanı verem yapar kahrından ölür gider hergün dört duvar arasında.

greenmile

greenmile

Üye
Kim olursa olsun kim ne yaparsa yapsın hiç birşeyin bedeli idam olamaz ALLAH'ın verdiği canı ALLAH'tan başkası alamaz idam yoksa mühebbet var zaten çıkamıyor içerden dört duvar arasında o zaten insanı verem yapar kahrından ölür gider hergün dört duvar arasında.

ne veremi? Örnek vereyim öcalan koskoca adayı boşalttılar onun için birde tv var.Sana açık söylüyorum ona sağlanan imkanları bana sağlasalar bende yaşarım ekmek elden su gölden.Ayrıca allah ı katil mi yapıyorsun sen şimdi?

aRdiLê

aRdiLê

Üye
ne demek ya allahın verdiği canı allah alır? o zaman kader deyip hapis cezası da olmasın,nası olsa onların suçu yok allah aldı canı diye.Kaderciliğin gereği yok.Allah akıl fikir verir git adam öldür demez,sen aklını kullanır yersin bütün haltı Allah'ı peygamberi karıştırmayın.Ayrıca Allah mı dedi git öldür kundaktaki bebeleri diye?

ALLAH verdiği canı elbetteki ALLAH alır ayrıca hapis cezasıyla kaderciliğin bir alakası yok dünyadaki cezası hapis ama Mahşerdeki,Ahiretteki cezası ne olacak ondan haberin varmı herkez yaptığı günahın bedelini ödeyecek cezasını çekecek ama bunun dünyadaki cezası idam olamaz Kundaktaki el kadar bebeği öldüren zaten insan olamaz insanlık olsa el kadar bebeğe kıymaz kurşun sıkmaz !..

--------------- Ekleme ---------------

ALLAH'ı katil yapmakmı Tövbe Estağfurullah !...ALLAH'ın verdiği canı ALLAH'tan başkası tabiki alamaz zaten ALLAH Veriyor canımızı ALLAH alıyor ve bu sözdende böyle bir anlam çıkardın ya helal olsun gerçekten artık saçmalamaya başladın bence okadar saçma sapan şeyler söylüyorsunki.

greenmile

greenmile

Üye
ALLAH verdiği canı elbetteki ALLAH alır ayrıca hapis cezasıyla kaderciliğin bir alakası yok dünyadaki cezası hapis ama Mahşerdeki,Ahiretteki cezası ne olacak ondan haberin varmı herkez yaptığı günahın bedelini ödeyecek cezasını çekecek ama bunun dünyadaki cezası idam olamaz Kundaktaki el kadar bebeği öldüren zaten insan olamaz insanlık olsa el kadar bebeğe kıymaz kurşun sıkmaz !..

o zaman sen sadece ahireti düşün bu dünya önemli değilse ama benim içinde 2 tarafta önemli benim vergilerimle katil beslenmesi zoruma gidiyor

--------------- Ekleme ---------------

sende çok ezbercisin sanki birşeyleri yüklemişler onları gelip burda harfi harfine söylüyorsun.Allahın verdiği canı allah alır diye bi mantık yürütüp duruyorsun.Kendinle çelişiyorsun madem canı allah aldı o zaman öldürenin suçu ne onu niye hapse atıyorsun???????O zaman herşey allahtan bekliyorsan hiçbirşey yapma otur belki birşeyler değişir.Hiçbir yapmadan olmaz allah akıl fikir verir sen onu kullanırsın olay bu

aRdiLê

aRdiLê

Üye
Ben İdam'dan yana değilim vicdanım el vermez o insanları idam etmeye o ne yaparsa yapsın ben onun konumuna düşemem onun gibi olamam o vicdansız diye bende vicdansız olamam.

Samsun55''

Samsun55''

Üye
"Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hür hür ile; köle köle ile, kadın kadın ile kısâs olunur. Öldürülenin velisi tarafından, öldüren lehine bir şey affolunursa (diyet için) yapılacak uygulama örfe göre normal olmalı ve en iyi bir şekilde ona ödenmelidir. Bu size Rabbınızdan bir kolaylık ve rahmettir. Artık bu hükümden sonra kim haddi aşarsa ona acı bir azap vardır. Sizin için kısasta hayat vardır, ey tam akıllı insanlar" (el-Bakara, 2/178-179).[/QUOTE
Bir kimse diğerini öldürürse veya bedenine zarar verirse; İslâm bunun cezasının verilmesini öngörür Hem insan haklarının korunması, hem toplumun huzurunun sağlanması, hem de kin ve nefret duygularının azalması için buna ihtiyaç vardır Karşılığı verilmeyen suçlar, sahibini daha da azdırır
ardile kısas ne bir araştır bakalım :)

greenmile

greenmile

Üye
onu bunu bilmem öteki dünya ne kadar önemliyse bu dünyada önemlidir bi insan bu dünyada başarılar elde edecek öteki tarafta rahat etsin benim,önemli olmasa insanlar okuyup,çalışıp iyi bir konuma gelmek için çaba göstermezleri.Herkes sadece ibadetini yapar ahiret için yaşardı.Bu dünyada önemliyse gereken yapılmalı.Ayrıca bugün müslüman ülkelerin tamamına yakınında idam cezası var ayrıca onlar abartılı yapıyorlar bu işleri.Bugün sadece abnin tamamında yasak sadece

aRdiLê

aRdiLê

Üye
Diğer konuda da cevap vermiştim burada daha detaylı anlatayım. Dinimizde ölüm cezası vardır, şöyle ki:
Kasten adam öldürmenin cezası kısastır. Bu suçu sabit olan kişi ölüm cezası ile cezalandırılır. Suçun sabit olması için ya katilin itirafı, ya da şahitliği kabul olan 4 kişinin görgü şahidi olmaları gerekir. Görgü şahitliğinde kabul olan bu 4 kişinin de katili suçu işlediği sırada yüzünden açıkça hiçbir şüpheye maal vermeden görmüş olması gerekmektedir. 3 kişi görmüş olsa suç sabit olmaz. Görgü şahidi olabilmenin şartı ise bu kişilerin sürekli mescid erbabı olması ve o ana kadar bir kere bile yalan söylememiş olduklarına dair halkta genel bir kanaat oluşmuş olmasıdır. Yani kolay gerçekleşecek bir durum değildir ki, Yıldırım Beyazıt'ın benzer bir davada şahitliği namazlarını camide cemaatle değil, sarayında kıldığı için zamanın kadısı tarafından kabul edilmemiştir.
Ölüm cezası gerektiren bir diğer suç ise zina ve tecavüzdür ki burada da suçun sabit olması için aynı şartlar aranır.
Ancak peygamber efendimiz ölüm cezasını gönülsüz uygulamıştır ve suçlular hakkında kötü konuşulmasından da men etmiştir o kişiler cezalarını çektiklerinden dolayı. Hadise şöyledir:
Peygamberimiz mescidinde otururken bir kadın gelir ve zina ettiğini itiraf eder. Peygamberimiz duymazdan gelir. Kadın suçunu tekrarlayınca, peygamberimiz yine duymazdan gelir. 3. tekrardan sonra ise kadına cezası verilir. Bu esnada kadın hakkında kötü konuşan birine de peygamberimiz "O günahının diyetini canıyla ödedi. Candan öte verilecek diyet ve tövbe olabilir mi?" diyerek bu adamı kötü konuşmaktan men eder.
Ikinci soruya da bir hadisle cevap vereyim. "Iyilik düşünen onu yapamasa da yapmış gibi sevap alır. Kötülük düşünen ise onu yapamasa ondan mesul olmaz."
Bu arada belirtmeyi unutmuşum. Cinayet insana karşı işlenen bir suç olduğundan dolayı ölen kişinin ailesi dilerse katili affedebilir yada cezasını fidyeye çevirebilir.

bu arkadaşımızın dediği gibi insanlar kaldımı günümüzde hayatında bir kere bile yalan söylememiş yani kısasıda öyle kafana göre yapamazsın bu yorumu yazan arkadaş gerçekten çok güzel açıklamış bence

greenmile

greenmile

Üye
son kez yazacağım ve bu tartışmaya girmeyeceğim diyeceğim şeyler sadece tek bir konu için geçerli değil.

Öyle tüm dini ibadetleri yerine getiren birisi falan değilim.Şöyle bir örnek vereyim sizlere benim mantığıma göre çok param oldu mu hacca gideceğime o parayla ihtiyaç sahiplerinin bakımını üstlenirim araplara para yedirmem hiç bir zaman.İnsanlarda şöyle bir düz mantık var adam birini öldürüyor herkes başlıyor Allahın verdiği canı allah alır.Hayır efendim ecelin gelir ölürsün allahtandır dersin,ama birisinin canına kıymak daha başkadır.Öyle Kuran kursuna falan gitmedim açıkcası sadece orucumu tutan birisiyim.Ama benim mantığım şu Allah herkese akıl fikir verir ve bizi bu dünyada sınav yapar diğer dünya için ve insanlar bu fikir akıl doğrultusunda hareket ederler.

Sizin görüşünüze göre şu mantıkın da doğru olması gerek.Öteki dünyada suçlar karşılığını görecek ise burda insanlara işledikleri suçtan ötürü ceza vermeye gerek yok.Eğer bu görüşü savunuyorsanız eyvallah der geçerim ama dünyada suçlar karşılıklarını görüyorsa demek ki idamda hak eden için uygulanmalı olay budur.hayırlı işler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt